Plasenta previa yasayanlar dogumu kacinci haftada yaptiniz?

deryalcin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
1.131
22
108
Plasenta previa totalis teshisi konuldu.erken gebelik riski var dedi doktor.arastirdim biraz 36yi goren pek yok gibi.previa gecirenler dogumlarini kacinci haftada yaptiginiz yazarsaniz sevinirim.cok merak ediyorum.

Plasenta previa totalis teshisi konuldu.erken gebelik riski var dedi doktor.arastirdim biraz 36yi goren pek yok gibi.previa gecirenler dogumlarini kacinci haftada yaptiginiz yazarsaniz sevinirim.cok merak ediyorum.

Ben 21. haftamdayım, doktorum plasenta previa totalis olduğunu, ilerleyen haftalarda plasentanın yukarı çıkma olasılığının çok düşük olduğunu söyledi. Sen kaçıncı haftandasın? Şimdiye kadar hiç kanama yaşadın mı?

Canim ben 30.haftadayim hic kanama yasamadim.umarim yasamam.hic ekstra zorluk cekmedim bu zamana kadar.ama hic is yapnadim kendimi yormadimm.normal dogum sansimiz yok biliyorsun.sezaryen olucaz mecbur ama sana tavsiyem iyi bir doktor bul.bizim sezaryenimiz normalden farkli oluyor kanam riski falan var .sen iyi bir riskli gebelik uzmani bul oncelikle.yine sorularin olursa cevaplarim...

hımm anladım tşk ederim açıklama için ben geçen ay doktora gittiğimde 18 ekim doğum tarihin dedi bu ayda 14 ekim dedi nasıl oluyo ben anlamadım bide hafta olarak her gittiğimde benim hesapladığım gibi çıkmıyor

Ben de previa totalistim.24.haftadan itibaren kanamalar başladı.Evde sadece tuvalete kalkarak sürekli yattım.Son 1 ay hastanede hiç kalkmadan yattım.Ona rağmen 33+4'te doğum yaptım.Çok çok çok dikkat edin.Bırakın ev pis kalsın kocanız peynir ekmek yesin ama siz bol bol yatın dinlenin.İnşallah zamanında doğurursunuz.

Cnm ben 21 haftalikken ogrendim bir ay sonra gittigimde plesenta yukari cikmisti

Sen hangi doktora / hastaneye gidiyorsun? Sana özelden yazmaya çalıştım ama 50 mesajı geçmediğim için yazamadım :) Sen bana yazabilirsen sevinirim.

merhaba benimde 12 haftada kanamam oldu doktor totolis dedi tamamen kapatıyordu zamanla yukarı çıkar dedi 3 ay boyunca hep yattım iğne şimdi progestan kulllanıyorum ve geçen ay giiitğimde doktor yukarı çıkmış dedi çok mutlu oldum şimdi 27 haftadayım toplamda 10 haftam kladı sezeryan olacağım için darısı sana seninkide çıkar inşllahh

benim de totalistti. 24 haftalıkken kanama yaşadım. 1 gece hastanede kaldım. sonrasında evde yattım. hiç bir iş yapmadım gebeliğin sonuna kadar,sadece evin içinde yavaş yavaş geziniyordum. 37+3 te sezaryenle doğum yaptım. şimdi 5 aylık ve nur topu gibi maşallah.

iyi bir doktor bulman önemli, her doktor yapamaz bu ameliyatı. elinden geldiğince kendine dikkat et, gerisini de Allah'a havale et, her şey olacağına varır bunu unutma, Rabbim kolaylıklar versin.

İkiz bebeklerde plasenta previa yaşayıp ikinci tek bebek gebelikte aynı sorunu yaşayan var mı?
İlk hamileliğimde unicorn rahimle ikiz gebeliğim vardı. 20.haftamda plasenta previa yaşadım ve 4.gün kan takviyelerine rağmen durum düzelmeyip kanamam şiddetlenince sezaryenle almak zorunda kaldılar. İkinci gebeliğimde tek bebek olursa aynı sorunu yaşar mıyım? Yaşayan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sevgiler💝

Bana hamileliğimin ikinci ayında plasenta previa marjinal tanısı konulmuştu. Hamileliğimin 34. haftasına kadar 7-8 gün arayla kanamalarım oldu. İki büyük kanamam da oldu. en az (8-9 ped düzeyinde iki kanama) Gece uyandığımda yatakta ıslaklık hissediyordum. Bir baktığımızda kan. Bu kanamalar ağrısız oluyordu. Çok zorlu bir süreçti. İki haftada bir hastanede yattım. Bayramlarımız hastanede geçti. Afyonda Hasan Şahiner doktorumdu. Hep umut verdi. Bir ara profösör diye Üniversite hastanesinde Mehmet adında bir doktora gittik. Olumsuz herşeyi söyledi. Sakat doğmalar, anamoli, kolsuz çocuk hatta annenin ölebileceği. Dayanamadım, eve kadar ağladım. Hasan Şahinerin tedavisi ve hep evde yatmam, sadece tuvalet için ayağa kalkmam 39. haftaya kadar gelmemi sağladı ve sezaryanla doğum gerçekleşti. Geçmek bilmeyen günler geçti. Eşimin siyah sakallarına doğumdan sonra beyazlıklar düştüğünü gördüm. Gerçektende çok sıkıntılı, ruhen çökük bir hamilelik süreciydi. Lavobaya korkarak gidiyordum. Yatak, yolluk, lavobo kan içinde oluyordu. Sanki adam kesmişler. İnşaallah bu sıkıntıyı Allah kimseye vermez. Ben yaşadım, kanamalısına yakalananlara tavsiyem, umudunuzu yitirmeyin. Yattığınız müddetçe bebişiniz sizi bırakmaz. Eşim yemek bilmediği halde hamilelk süresi boyunca benden tarifi alıp yemek yapıyordu. Annemin yapmadığını ondan gördüm. Allah razı olsun. bu arada 4 aylık kızım var. allah herkesin çocuğunu korusun. Şimdi o sıkıntılardan eser yok

merhaba arkadaşlar, annemle plesenta previa'yı araştırırken burası çıktı, yazmak istedim. annem benim doğumumda yaşamış plasenta previa'yı. hamileliğinde kontrole gitmemiş, o zamalar ultrason da yokmuş. doğum yaptıktan sonra öğrenmiş ne olduğunu. hamileliğinin ilk ayında kanaması olmuş, hamileliği boyunca hiç durmamış yerinde, hep geziyormuş, oradan oraya zıplıyormuş :) doğum esnasında çok kan kaybetmiş, bir kova kan doldu diyor. şimdi burada yazılanlara bakıyorum da iyi atlatmışız :) annem tam 9 ayını doldurunca doğum olmuş, hiç bir sağlık sıkıntım yokmuş, 3 kilo 750 gram doğmuşum :) bizim neslimiz şanslı teknoloji çok ilerledi, içimizi ferah tutun :)

Merhaba..
Bende de plasenta previa var ve tam kapatıyor. Yani total.. burada bu konuda biraz daha tecrübeli anneler var...sonuç ne oldu neler yaşadınız acaba?? Ben bu konuda çok korkuyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Merhaba bendede plesenta previa tıtals var doğum yaptınız mı merak ettim bir sorun oldumu acaba çok tedirginim korkuyorum inşallah hersey yolundadır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…