açıkcası her doktor bilemiyor.Benim de pazartesi gununayrintili ultrasonda plesenta previa oldugum ortaya cikti
Bu durumu daha onceden gittigim doktorun gormesi gerek miyor muydu
Docente de gittim profa da uzmana da. Hic biri gormedi ayrintili ultrason yapan dr gordu bunu
Ben de umit ediyorum belki yanilmistir diye. 19. Haftadayim bu arada bu zamana kadar gorulmemesi normal mi.
Iyi giden bir gebeligim var diye seviniyordum erken mi sevindim ben simdi
Bilmiyorum ki hangisi daha kadindogumcuya gitmedim, randoloji uzmani yapti ayrintiliyi.açıkcası her doktor bilemiyor.
benim ilk muayenede bebek aşağıda demişti doktorum.
13 ve 15. haftalarda az kanamam olunca yatırmıştı.
son yatışımda doplere yönlendirdi.
orda net çıktı durumum.
senin ki totalist mi başka bir previa mı?
benim ki en ilerisi totalistti.
sezaryen dikişine yapışmıştı plesanta.
çoğu kişinin ileri haftalarda anlaşılmıştı canım.
Dogumunuz nasil oldu kanama fln riskiBen de previa totalistim.24.haftadan itibaren kanamalar başladı.Evde sadece tuvalete kalkarak sürekli yattım.Son 1 ay hastanede hiç kalkmadan yattım.Ona rağmen 33+4'te doğum yaptım.Çok çok çok dikkat edin.Bırakın ev pis kalsın kocanız peynir ekmek yesin ama siz bol bol yatın dinlenin.İnşallah zamanında doğurursunuz.
Bende afyondayim doktorum halil bey kanamam oldu adalat verdi cok korkuorum dogumdan riskli oldugu icin sende risk olmadi miBana hamileliğimin ikinci ayında plasenta previa marjinal tanısı konulmuştu. Hamileliğimin 34. haftasına kadar 7-8 gün arayla kanamalarım oldu. İki büyük kanamam da oldu. en az (8-9 ped düzeyinde iki kanama) Gece uyandığımda yatakta ıslaklık hissediyordum. Bir baktığımızda kan. Bu kanamalar ağrısız oluyordu. Çok zorlu bir süreçti. İki haftada bir hastanede yattım. Bayramlarımız hastanede geçti. Afyonda Hasan Şahiner doktorumdu. Hep umut verdi. Bir ara profösör diye Üniversite hastanesinde Mehmet adında bir doktora gittik. Olumsuz herşeyi söyledi. Sakat doğmalar, anamoli, kolsuz çocuk hatta annenin ölebileceği. Dayanamadım, eve kadar ağladım. Hasan Şahinerin tedavisi ve hep evde yatmam, sadece tuvalet için ayağa kalkmam 39. haftaya kadar gelmemi sağladı ve sezaryanla doğum gerçekleşti. Geçmek bilmeyen günler geçti. Eşimin siyah sakallarına doğumdan sonra beyazlıklar düştüğünü gördüm. Gerçektende çok sıkıntılı, ruhen çökük bir hamilelik süreciydi. Lavobaya korkarak gidiyordum. Yatak, yolluk, lavobo kan içinde oluyordu. Sanki adam kesmişler. İnşaallah bu sıkıntıyı Allah kimseye vermez. Ben yaşadım, kanamalısına yakalananlara tavsiyem, umudunuzu yitirmeyin. Yattığınız müddetçe bebişiniz sizi bırakmaz. Eşim yemek bilmediği halde hamilelk süresi boyunca benden tarifi alıp yemek yapıyordu. Annemin yapmadığını ondan gördüm. Allah razı olsun. bu arada 4 aylık kızım var. allah herkesin çocuğunu korusun. Şimdi o sıkıntılardan eser yok
Benim de pazartesi gununayrintili ultrasonda plesenta previa oldugum ortaya cikti
Bu durumu daha onceden gittigim doktorun gormesi gerek miyor muydu
Docente de gittim profa da uzmana da. Hic biri gormedi ayrintili ultrason yapan dr gordu bunu
Ben de umit ediyorum belki yanilmistir diye. 19. Haftadayim bu arada bu zamana kadar gorulmemesi normal mi.
Iyi giden bir gebeligim var diye seviniyordum erken mi sevindim ben simdi
Aynen 19 haftadayim kanamam oldu .. hala leke geliyor siz naptiniz peki sonra ... bana Dr sezeryanli erken doğum yapacaksın Kanama riski var şu bu çok korkuttu ... yatmam mi lazım... bana tavsiyeniz olur mu
Aynen 19 haftadayim kanamam oldu .. hala leke geliyor siz naptiniz peki sonra ... bana Dr sezeryanli erken doğum yapacaksın Kanama riski var şu bu çok korkuttu ... yatmam mi lazım... bana tavsiyeniz olur mu
Canım öncelikle bir doktorla sınırlı kalma başka doktora da git. Beni de korkutmuştu doktor. Asla normal doğum yapamazsın sezeryanın bile zorlu olacak diye. Başka doktorlara da gittim korkulacak bir durum olmadığını düzelebileceğini düzelmezse de sezeryanla doğum yapacağımı söylediler. Ağır kaldırmamaya çok fazla iş yapmamaya dikkat ettim sadece. Çok şükür ki 24. Hafta kontrole gittiğimde plesenta olması gereken yerine gelmişti ve 39. Haftada normal doğum yaptım.
Senin kanaman olduğu için ben de dinlenmeni öneririm. Doktor progesteran yazmadı mı. Bir arkadaşımın da gebeliğininin 3. Ayında kanaması olmultu progestan ve dinlenme ile atlattı çok şükür. Sağlıklı gebelikler ve kolay doğumlar diliyorum. Hamilelikte strese girmemeye özen göster. Previan varsa bile en kötü ne olur sezeryan olursun o u da zaten şimdi çoğu kadın kendi isteğiyle yaptırıyor[/
Teşekkürler.... evet stres yaptığım doğrudur.. ilk kez duydum ve o kanama öyle parlak bir kan .. inan çok korktum .. inşallah ben de normal bir hamilelik yaşarım.. böyle korkarak kipirdamayarak düşünerek... gerçekten çok zor bir durum .. ben de alışveriş yapmak bebisi huzur icinde beklemek istiyorum .. Allah beterlerinden korusun tabi .. tekrar çok teşekkür ederim.. ₩
Rica ederim arkadaşım. Ezanlar okunuyor bak: Rabbim sağlıklı bir gebwlik geçirip evladını sağlıklıca kucağına almak nasip etsin. Hayırlı uzun ömür versin inşallah. Evladıyla sınamasın Rabbim kimseyi
Geçmiş olsun bende de o bela var 28 haftada tekrar bakalım dediler ... şuan 22 deyim.. içini ferah tut çok güzel sonlar var inşallah seninki de öyle olur ... benim de 19. Haftada kanamam oldu .. previa totalis mi seninki .. dikkat etmek lazım işte.. bizim de kaderimizBende 23 haftalik hamileyim plesenta previa denildi yerlesmis artik yukari cikma sansi yokmus gecen hafta bi anda sürekli kan gitti hemen acile gittim 3gün hastanede yattim. Simdi de yatiyorum surekli tuvalet disinda kalkmiyrm.ama xok korkuyrm bisey olacak diye.
Merhaba
Bende de plasenta previa totalis var. Yatman sart degil ama agir is yapmadan kendini yormadan hamilelik gecirmen lazim.
hareketlerinize dikkat edin.yorulmayın iş yapmayın.
ama korkmayın.
iyi bir doktorla doğumunuzu yaparsınız.
ben de çok korktum ama 34.haftada doğum yaptım.
nette fazla gezmeyin.
bilinçaltına alınan korku dolu hikayeler psikolojiyi mahvediyor.
bebeğiniz de etkileniyor maalesef.
dua edin bol bol.
Allah yardım ediyor mutlaka.
Merhaba benimde sezeryan yerine yapışık olabilir. Bebek hareketlerini kaçıncı haftada hissettiniz? Plesentanın önde olması hareket hissetmeyi geciktiriyor mudur acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?