Plasenta previa

Arkadaşlar ben de plasenta previa idim. hem de tam kapatıyordu plasenta. 10 ekimden sonra sezaryen yapacaktı doktorum.Ama c.tesi akşam şiddetli kanama ile saat 9 da hastaneye fırladık ama böle bir kanama yok. hemen ameliyata alındım.bebeğim dünyaya geldi. Darısı sağlıcakla sizlerin başına olsun...tabi gidiş şekliniz değillll..sonucunuz...bebeğim 25 gün önce doğdu.ama çok şükür küveze de girmedi.kan takviyesi almadım...rahmim alınmadı...Sadece ameliyata girene kadar ölüp ölüp dirildim...bunları yazıyorum çünkü o kadar kötü şeyler okudumki bu hastalıkla ilgili hep kötü şeylerin olacağını düşünmüştüm.Ama inanın kötü bir rahatsızlık da olsa....Sonuç güzel olabiliyor...iyi düşünün iyi olsun...Şimdi bebeğimle evdeyim ve hala inanamıyorum çok şükür...Darısı sizlerin başına rabbim herkesi korusun ve bebeklerinizi sağ salim sizler de alın kucaklarınıza...

gozun aydin darisi biz bekleyenlerin basina insallah...

Sanirim 36. Haftan doldugunda dogum yaptin zaten o haftada doganlar genelde kuvoze girmiyorlar cunku 36. Haftada gelisimi tamamlanmis oluyormus..
Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin insallah...

selam arkadaslar sıze bırsey soracam benım devamlı akıntım oluyor ama beyaz deıl bıldıgınız su gıbı ve ben bundan cok rahatsız oluyor cumartesı gunu doktora gıttım hersey gayet ıyı dedı ama bu benım kafamı allak bullak edıyor plesenta previa dan oluyor mu boyle

Benim hipotroid canim. Yemiyorum yemiyorum kilo aliyorum bu yuzden hep dikkat ediyorum. İlac surekli kullaniyorum. Bir sıkıntı yasamadim. Degerler normal olmadan dusunmedik. Bunun için de omur boyu ilac ve doktor kontrolu gerekiyor. Ben hiç ihmal etmedim 12 yasimdan beri.

Hep soyluyoruz ama konu bebek oluncakorkular tavan yapiyor. İnşallah diger arkadaslarda senin gibi saglikla kavusur.
Saglikla buyut bebisini insallah.

Benimde var o akintilardan bi ara dr'a gittim o yuzden Bebegin suyundanmi diye bakildi degilmis hala bile var cok bide surekli ped degistiriyorum ped koymasam kiyafetlerim islaniyor o derece yogun...

Bigun suyum gelse anlamicam sanirim...
Previa ile alakasi yok sanirim benim plesentam 20. Haftamda yukari cikti...

Suyun gelirse anlarsin canim. Akinti gibi olmuyo. Benim de hep yogun akintim oldu. Akinti kotu kokuyor.

Suyun gelirse anlarsin canim. Akinti gibi olmuyo. Benim de hep yogun akintim oldu. Akinti kotu kokuyor.

Canim simdi bende normale kaydim kendimce dr'un bundan haberi bile yok kendi kendime gelin guvey oluyorum iste ... O yuzden dusundum anlarmiyim diye o farkli oluyordur elbet...

Benim kuzen diyoki pek heveslenme sende fitik var belde boyunda normali onermeye bilir diyo...
Sahi varmi oyle bi durum fitik olanlati normal dogurtmuyolarmi...
Ay benim dogurmaya niyetim yok galiba 29 ekime gun almis biri olarak uzattikca uzattim dogumu bende millet bi an once cikartiyim diye bakiyor bende durdukca dursun diye ugrasiyorum...

Annem diyoki bana cektiysen catin dardir ... Nasil anlasiliyor bu cati acep... Halama ceksem keske o pit pit doguruyomus.. ayy ole bole denicem Ben sansimi o crsaretim var ...

yaa benım 22. haftam oldu doktorum çok assagıda degıl dıyor ama ben sormasam onu da soylemeyecek yaa kaç gundur akıntım var ama bana bebegın suyundan olabılır dedıler çok korktum ben ped kullanmak ıstemıyorum enfeksıyon var bende onu arrtırıyro dedıler ne yapacam bılmıyorum herhalde acıle gıderım yıne

Sana test yapilmadimi?
Bana bi test yapildi ebe yapti catala yattim ordaki sudan aldilar gebelik testi gibi dedi ebe cift cizgi cikarsa bebegin suyu dedi tek cizgi cikti cok sukur bisey yok...

Ben ped kullanmasam altima kacirmis gibi islaniyorum ....

Bende cok sukur enfeksiyon olmadi ben hep kullandim ped mecburen kullanmasam olmuyor...

Mutlaka baktir o akintina benim gibi kafan rahat olur...
Ben dun Dr gittim get gittigimde usg den bakiyor artik suyuna iyi cok sukur suyuda... Ama erken haftalarda usg de suyu olcemiyolar sanirim...

Benim fitk için sorun degil denmişti. Catiyi anca doktor anlar. Ben en cok alttan dikişten tirsiyodum. Benim var zaten orda dikiş de zor oluyo. İnsallah geniŞtir senin çatı da canim. Normal her durumda daha iyi. Bende çok istemiştim olmamıştı. Once saglik sonra gonlune gore olsun canim.

Canim Annemin cati Dar Ben 5 kilo yarin dogmusum ama zor olmus yani oyle diyor...

Ordaki dikiste idrar yapRken yanma falan yapiyomus vs... Hem annem dohum yapip geldinde kardesimde cok iyi hatirliyorum bi gun bile yatmadi evde... Isinide yapti yemeginide... Bende hos yatmadim sonra acisi cok kotu cikti benden... Annem hic birimizde yatmamis oyle...
Oda diyor o dikisler idrarda cok yaniyor vs diye zorluyot biraz diyo...
Aman sezeryan dahami iyiki canim yataktan bile kalkarken nasil zorlaniyorsun...
Hem ordaki dikis tamamen iyesiyormus bu sezeryan oldum yer arada usuttumu sizliyor bazen...

Benimde bi anal fisdurden dikisim var oda okadar kolay geldiki bana halbuki wc Ye gittimde kanama yapiyordu zorlanmadan ama sezeryandan sonra o daha basit gecti sanki... Cunku oturdugum yerden bile kalkamiyotdin zorlaniyorsun...

Benim bi arkadasim 4. Dogumunu sezeryan yapti normal dogum zor diye... Bin pisman oldu sonra keske normal dogursaydim diye.. gunlerce yatinca agrilarida cok olunca bin pisman oldu... Saniyorduki bisey duymucam agri sizi olmucak. Bigun gittim isini yaptim yemegini vs yaptim oturdu bi ton aglafi sizladi halbuki Ben ona dedim olma sezeryan diye dinlemediki beni...

Son düzenleme:

Benim çok dikiş var orda ne biliim çok çektim ya ordan. Ama benim son sezeryanla hiç bişey kiyas kabul etmeyeceginden oyumu normalden yana kullaniyorum. Annem çok rahat dogururmuş dikiş felan da yok. Detayli konusmadim dikiş atilanlanla da. Belki sen anlatirsin :)
Benim herbişeyim ters gider de ilk dogumum nasil guzel ve kolay gecmis acaba. Kafama takildi şimdi.
Bigun bu forumu birakirsam bu popup lar yuzunden olacak. Her girişte acilmaz ki.

Sekerim ordan niye dikis atildiki sana ?
Canim bu son senin talihsizligin olsa gerek cok yipratti seni niyeyse...

Insallah canim ya bakarsin benim hayallerim gercek olurda dogurursam normal ikisini kiyaslicam ...
Dua Dr canim bana Insallah hayallerim gerceklesir cok bisey istemiyorumki dimi ama...

Bi teyze vardi 3 ay once test sonucu beklerken annemle sohbet ediyorlardi... Teyzenin 7 cocugu varmis hep kazara hamile kalmis spiralli bide ... Dr demiski sonuncuda sezeryan yapalim kordonu baglayalim... Reused kabul etmis sezeryan olmus . Kadin diyoki nerden oldum sezeryani yarim insan oldum onceden hic gobegim olnazdi dogururdum dumduz olurdu 7 senedir gobek kaldi gitmiyor diyor... Agrisi sizisida cabasi bilsem tovbe olnazdim normal dogururdum diyo...

Bakalim Ben nedicem aglancammi sizlancammi bilemiyorum... Helebi Dr cum normal deneyelim desin zaten ben bastiricam denemek istiyirum diye hatta inat edip sancilanana kadarda gitmeye bilitim dr 'a okadar kararliyim yani...

Yuru arkadasim kim tutar seni : P sonuna kadar dene tabi. İnsallah doktorun da destekler canim. Ben sanciyla gitmistim ama olmadi. Cok uzulmustum. Nedeni doktor diye dusunuyorum.
Bartolin ameliyati oldum canim. Hemen kenarda cikiyo. Alindi bussuru dikis atildi tabi.
Gobek de gidernormalde. 7 ayiik geziyorum cok sinir bozucu. NORMAL.

Hic kimse tutmasin beni... Canim hep iri gittik ya ondan hic normale gidemedi konusmalar vs bide 2 haftanin ustunde giden ileri hafta vardi oda geriledizaten...
Ben 15.de gidicem bakalim kilo alimina ozaman oturup katarli bi sekilde konuscam sezeryan istemedigimi kendisinin bana daha once bidahakini normal dogurabilcemi soyledigini ben ne olursa olsun sansimi deneyecegimi soyleyecegim canim... Oda benim nekadar kararli inatci oldugumu biliyor zaten... Bide var onun sezeryan sonrasi normal dogurttuklarida ... Bebimi dogurtmucak yani...

Bartolin ne canim ya valla hic fikrim yok sende cok cekmissin yani Neyseki gecmis gitmis...

O gobek olayina sinir oluyorum ya gecen eski fotolarima bakiyorum hep bi firlak gobek sinir bozucu...

Benim eski fotolar degil de yenilerle başim dertte. Gitmez bu gobek bu kilolar...cok fena. Hamile gibiyim
Bartolin kist canim. Kucucuk basliyo sonu portakal kadar olabiliyomus ve patliyomus. Ben ceviz buyuklugundeyken aldirdigimda agzi bayaga bi kapatmisti. Ele gelecek kadar ucta zaten. Tedavisi de sadece operasyon.
Yataga yatiriyorum agliyo kucaga aliyorum uyuyo. Bu kiz beni hasta edecek ama bakip bakip dua ediyorum bugun. Allah herkese dusmanima bile bunu taddirsin. Kimse ugrasmasin.

canım süper yaaa, gözün aydın. allah analı babalı büyütsün inşallah. darısı başımızaaaa... demekki bazen iyi de olabiliyormuş...
ben normal hayatımda öyleydim. az yediğim halde kilo alırdım. şimdi normal yiyorum ama 300g 400g yavaş yavaş gidiyo. zaten kadın doğumcum da kızmıştı en son kilo vermeden gelme diye. inşallah bu durumu avantaja çevirebilirim...
sağol canım içimi rahatlattın ama...

ah canııım, amin inşallah darısı başıma olsun.. yerim ben o kızı
kiloları takma canım. benim 3 ay boyunca aynıydı karnım. dr.lar bile hamile sanıyordu beni. sonra karnım yavaş yavaş inmeye başladı ama kilom aynıydı. seninki de iner, neler atlattın sen. hiiiiç takma kafana canım...

fburakcım, çantan hayırlı olsun canım...

İnşallah :) en kısa zamanda.
İlk dogumumda benim hemen inmişti. Hastaneden de ayva gobek cikktim walla. Ama şimdi çok fena. Zaten buyuktu. En buyuk : D di mi fburak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…