Plasenta previa

Kızlar merhaba pazartesi günü kontrolüm vardı doktor plesenta rahim ağzına yerleşmiş deri fakat ben içim rahat etmeyip özelde başka doktora daha gittim . Onun söylediği şu plesentanın bitimi ile rahim ağzı arasında 1 cm den fazla mesafe var bu 32. Haftaya kadar çıkar dedi. İçim rahat etti açıkçası .

CAnım benim başından beri rahme yapışıktı plesenta 18 de dr rahimden ayrılmış arası 2 cm olursa yada 3 cm mi tam hatırlamıyorum normal Doğum olabilir endişelenme şuna 1,5 cm olmuş demişti. 20. Haftada çok şükür tamamen çıkmış bebek tepeleye tepeleye çıkarıyormuş yukarı. Benim kızda o sıra ciddi anlamda çok hareket ediyordu. Hatta o hafta Doğum pozisyonu almış alırken çıkmış korkma az daha çıksa sıkıntı olmaz inşlh

Benimki hangisine giriyor hic bir yerde bulamıyorum.Plasenta anteriorde ne demek kızlar?

Plasenta posterior dedi bana previa yok dedi ama aşağıda plasenta. Posterior arka duvarda demekmiş rahmin. Anterior da ön duvarda demekmiş. Doğumda ya da sonrasında kanama olur diye okudum internette.

37. Ci haftaya kadar dursun da oğluşum karnımda sağlıklı bir şekilde.37. Haftadan öncesi erken doğum kabul ediliyormuş.

Evet canım bende aynı fikirdeyim.. Azcık daha sabretsin.. 9 haftam kaldı 37ye inşallah sorunsuz atlatırız. Sağlıkla gelsinler mis kokulularımız..

Merhaba anneler gcen hafta kanamam oldu doktor plesenta rahim ucuna cok yakin dedi ve ayrica yapismis dedi. Tib dilindeki ismini bisey soylemedi igne vuruldum ilac verdi. Yatip dinlen dedi birde. Ben tabii netten arastirinca previa mi acaba dedim. Deneyimli anneler ctesi kontrolum var yine gitcez bakalim ne dicek. Allah hepimizin yardimcisi olsun.. birde sunu merak ediyorum hayatinizi ne kadar kisitliyosunuz?

Ahhhh previa ahhh! Ömrümü çürütmüştü hamileliğin son 4 ayı hep az iş bol uzanma ve dinlenmeyle geçti hele bazı kanama dönemlerinde sadece lavabo için kalkıyordum ben benm ki alt yerleşimliyli sennki gibi yani rahim agzına yakındı ama baya kanama oldu bende ve en son 36. Haftada acil sezeryanla doğum oldu allahtan kızım anne karnında zorlukla mücadeleyi ögrenmişti de bi sıkıntı olmadan evimize geldik sana tavsiyem bol bol dinlen kanaman olursa dr a git ilaçlarını düzenli kullan çnk ben her bunu ihmal ettiğimle kanamayla hatırlatılıyordumq

İnsallah bende o haftalari görürüm tek duam bu. Allah bi yoluna koymustur ne derse o ama insan dusunmeden edemiyor iste doktorum bana ufak kanamalarin olabilir o zaman korkma ama birden su gibi gelirse tehlikeli dedi. Dinlenmek is yapmsmak derken atiyorum yemek yapmak icin ayakta kalmak sıkıntı mi bu durumda. Ogrendigimden beri annem geldi temizlik ev isi sagolsun hic kaldirmadi. Rabbim herkese sifasini versin insallah

Hanımlar 9 gun sonra dogumum var inşallah PLESENTA previa totalistim biraz korku biraz endişe var dua edin bol bol

Merhaba. 24 haftalık hamileyim ilk defa iki hafta önce açık turuncu lekelenme tarzında kan geldi kendimi çok yormştm iş yapmştm iki gün.ertesi gün doktora gittk progestan vereiler sabah akşam ve proluton ipne yaptılar.snra kanama durdu tam bir hafta sonra aynı tarzda lekelenmem oldu doktor her hafta proluton iğne bol su iç ilşki yasak bolca dinlen dedi plasenta aşağda şuan dedi yukarı çıkabilr dedi bebek iyiydi.benm durumumda olan varmı çok tedirgnm erken doğum olursa diye

22. Haftamdan sonra lekelenme tarzı kanamalarım olmaya başladı haftada bir iki şuan 24+5 teyim çok korkuyorm plasentam aşağdaymş şuan doktor öyle dedi bana yardm edin lütfen erken dopumdan çok korkuyorm hep yatyorm kalkmyorm

öncelikle stres yapma. stres hem seni hem bebeğini etkiler. dikkat et dinlen gerisi tevekkül. benimde 22-23. hafta civarı aşadıydı plesanta sonraki kontrolde normalde düzelmişti. iyi düşün iyi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…