esra cım cevap için teşekkür ederim artık merakım pazartesi günü doktorumun açıklamasıyla son bulucak her zamanki gibi yine benimle aynı sorunu yaşayan yok koskoca kk da hayırlı sabahlar
arkadaşlar merhabalar ben şuanda 22+6 haftalık hamileyim 20+5 teki kontrolümde doktorum plasentanın aşağıda olduğunu söylemişti 22+3 te ayrıntılı ultrosona girdim plasenta halen aşşağıdaymış ve bebeğin başıda aşağıya dönük olduğunu söylediler kendi doktorum yoktu muayne olamadım pazartesi gidicem kısmet olursa doktorum kanaman olmadığı sürece bir sorun yok dedi cinsel ilişki yasağıda yok dedi ama ben korkuyorum bu 2. gebeğim ilk doğumum sezeryan oldu bu sorunu yaşayan arkadaşlar biraz bilgi verirmisiniz internetten biraz araştırdım ve açıkcası şuan korku içindeyim okuduklarımdan dolayı erken doğum tehlikesi kanamalar rahim alınmaya kadar varan sonuçlar doktorum sadece kanaman olmadığı sürece sorun olmaz eşyaları almak için falan fazla uzanma birde fazla eğilip ani haraketler yapma dedi çok korkuyorum lütfen yardımcı olun
Vardir muhtemelen canim ama gozden kaciyor bazen bazi konular ozellikle gece saat 3'de
Herkezin ayri ayri derdi var... bende hasretle bekliyorum hamile olmayi ins en kisa zamanda muradima ererim, iki seneden fazladir bekliyorum.
O yuzden dedim hamileliginin keyfini sur diye cunku cok az suruyor :) sonrada bebegini kucagina alirsin ins saglikla.
22 hafta daha kucuk oldugu icin korkma cunku donmek icin yeri var ins tekrar dogru durusuna doner. Eger 35 haftalarda olsaydin o zaman kritik olurdu erken dogum filan cunku o zaman yeri daraldigin icin asagidaysa orda kaliyorlar...
Pazartesi gunu bizleri haberdar et cnm mutlaka olur mu?
arkadasımın plesentası asagıdaydı hamileliğinin ilk günlerinden beri doktoru hep uyardı kendini yormaması ters hareketler yapmaması için cinsel ilişki konusunda herhangi birşey söyledimi bilmiyorum ama o hep dikkat etti bayramdan öncede plesenta yukarı çıkmadıgı için sezeryan oldu. hamileliği boyunca kanama gibi herhangi bi riskten bahsetiğini duymadım sen kendi doktorunla görüş ve olumlu düşün. internet iyi bir kaynak fakat kişiye göre bilgi vermiyor bütün olasılıkları buluyoruz okuyunca bu da en kötüsünü düşünmeye itiyo insanı. Allah şifası olmayan sorunlar vermesin bunlar gelip geçici iş dikkat etmekte kalıyo inş bebeğini alırsın sende sağlıcakla kucagına
Bende de plasenta previa vardı.Benim 24.haftada kanamam başladı ve 33+4'te acil sezaryenle doğum yaptım.Ben hastanede tuvalete bile kalkmadan tuvaleti bırak yatakta yemek dışında oturmadan kanamayla ameliyata alındım.Bana da ilk teşhis konduğunda 20.haftadaydım.Bu haftalarda normal çıkar dediler.Sadece dikkat etmem söylendi.Ama internette araştırınca aslında ne kadar tehlikeli olduğunu gördüm.İlişki,spor,yürümek,ağır kaldırmka...vs. herşey o an bitti benim için.Zaten 24.haftadan itibaren mecburan bitti.Bardak bile kaldırmadım.Bir dönem evde yattım kanamalar tekrarlayınca son 1 ayım hastanede yatarak geçti.Doktorum bırakmadı doğuma kadar hastanedesin dedi.Hastane yatağında kıpırdamadan yatarken kanamayla acil ameliyata girdim.Ne olur çok dikkat et.Varsın ilişki,ev işi olmasın bebeğinden kıymetli değil.Lütfen beni yanlış anlama ve seni korkutmak istemem ama ben çok çektim çok şükür ki doğumda bir problem yaşamadım sağlıkla aldım kucağıma bebeğimi.İmkanın varsa bol bol dinlen.Ayrıca benim bebeğimin başı yukarıdaydı.Doktorum eğer kafası aşağıda olsa plasentaya baskı yaparak kanamayı durdurabilir demişti.Ama benim sıpam hep tekmeledi :)))) Sormak istediğin bişey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olamaya çalışırım.Özelden mesaj atarsan daha çabuk cevap veririm.Sağlıkla kucağına almanı dilerim bebeğini.
sağol canım cevap için evet benim doktorumda hemen hemen aynı şeyleri söyledi ama dediğim gibi nette okuduklarım biraz korkuttu beni zaten ilk doğumum sezeryan olduğu için mecburi sezeryan olacağım arkadaşın zamannındamı doğum yaptı amin canım inşallah
öncelikle çok geçmiş olsun cevapladığın için çok sağol ev işi felan eşim çok yardımcı oluyor allah razı olsun çamaşır bile aşıyor ama yinede 2 yaşında kızım var ve maşallah çok yaramaz cinsellik felanda hiç umrumda değil eşim bu konuda çok anlayışlı sağolsun kızımdada 32. başı aşağıya döndüğü için erken doğum olur diye çok korkmuştuk ama kızım maşallah 41+5 te sezeryanla dünyaya geldi korkmuyor değilim ama bebeğm için elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum kızım biraz yaramaz bütün gün hiç durmuyor ama olsun oda beni çok mutlu ediyor canım sen 33+ doğum yapmışsın bebeğinde bir sorun oldumu peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?