Platonik Aşk

ahsensima

Allah kuluna kâfi değil midir?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
143
121
103
29
Benim derdim değil ama dün arkadaşımın bana ağlayarak anlattığı dert benim derdim oldu. Acaba yazsam mı yazmasam mı diye düşündüm durdum. O kadar çok dert görüyorum ki burada kendi dertlerim ufaldı gözümde.
Neyse... Benim arkadaşımın teee çocukluğundan beri böyle 12 yaşından beri sevdiği ve içinde yaşadığı platonik bir aşkı var. Ara ara bana açardı konusunu tabi pek konuşmazdı bu durumdan. İşte o mutlaka onu isteyeceklerine emindi. Sevdiği çocuğu ailesiyle akrabalar çünkü. Bir gün mutlaka beni görecek beni isteyecek vs diye umut içindeymiş bu kız. E bende hak verdim çünkü aileler baya iyi birbirleriyle ve evde o çocuğun yaşşına uyan bir tek o kız var.. Sanıyoruduk.
Sevdiği çocuğun halası meğer benim arkadaşımın ablasıyla aralarını yyapıyormuş. Kız bunu duyunca o kadar kötü oldu ki dünyası yıkıldı. Hatta ailelerde işe karışmış bildiğin arkadaşımın yıllarca içinde büyüttüğü hayaller kurduğu, bir gün mutlaka beni görücek oda bana aşık biliyorum diyerek umut beslediği çocuk ablasına talip..

Ablası çocuktan 1 yaş büyük üstelik :/

Gelin işin içinden çıkın. Ben ne diyeyim şimdi bu kıza.. Birde ablası ona danışıyor işte sen ne diyorsun çocuk çok iyi vs. Yaş önemli değil benim için diye kardeşinin fikirlerini alıyor. Kız sus pus ailede fark etti onda ki durumu ama tabi bu yüzden olduğunu bilmiyorlar.
Ben nasıl yardımcı olurum bu kıza ya ?

bence bu kız, olay daha da dallanıp budaklanmadan, ablasına açık açık anlatsın kendi durumunu
aşık olduğu adam (ki bunun adı aşk mı saplantı mı ondan tam emin olamadım) ablasıyla evli olacak, onlara gidecek, sürekli görecek vs
türk filmlerindeki gibi bir faciaya dönüşme riski var

bence bu kız, olay daha da dallanıp budaklanmadan, ablasına açık açık anlatsın kendi durumunu
aşık olduğu adam (ki bunun adı aşk mı saplantı mı ondan tam emin olamadım) ablasıyla evli olacak, onlara gidecek, sürekli görecek vs
türk filmlerindeki gibi bir faciaya dönüşme riski var
Ben saplantı olduğunu düşünüyorum aslında yani bilemeyeceğim tabi :/

Baştan yanlış.. Aile samimi çocukların yaslar aynı die evlenmek zorunda mı ozaman her yakin aile evlendirsin yaşıt çocukları.. Ayrıca istedikleri kız büyük se ne olmuş sorun mu ??
Yok sorun değil tabi isteyen istersen 5 yaş büyük biriylede evlenir. Yani demem o ki kız sadece benimsemiş neden ablam diyor

Yok sorun değil tabi isteyen istersen 5 yaş büyük biriylede evlenir. Yani demem o ki kız sadece benimsemiş neden ablam diyor
Canım duzenledim ablası olduğunu atlamış im :oops: mutlaka konuşmalı aksi halde hem kendi hem ablası ömür boyu mutsuz olacak

Canım duzenledim ablası olduğunu atlamış im :oops: mutlaka konuşmalı aksi halde hem kendi hem ablası ömür boyu mutsuz olacak
Ben söyledim ama "asla" dedi.. Yanlış yapıyor biliyorum ama nasıl elinden tutacağımı bilmiyorum. Kolay değil yıllarca içinde büyüttüğü şey

Ben söyledim ama "asla" dedi.. Yanlış yapıyor biliyorum ama nasıl elinden tutacağımı bilmiyorum. Kolay değil yıllarca içinde büyüttüğü şey
Bir şekilde ikna olmalı ablası evlendikten sonra öğrenirse yıkılır hem boşanır hem kardeşiyle arası baya açılır sonu çok kötü vahim yani. Siz konuşun ablasıyla yada birileri soylesin kardeş çünkü yabancı veya arkadaş olsa neyse çok önemli bir konu

Öz ablası ile sevdiği çocuk mu birlikte olacak doğru mu anlamışım?

Eğer böyleyse, ablasıyla arası yokmu arkadaşının ki, gidip yıllarca içinde büyüttüğü aşkı anlatmamış ablasına?

Bir de, arkadaşınız tamamen kendi çıkarımlarıyla veyahut ne derler, görmek istediği gibi, vsvs.... Somut bir şey olmadan umut bağlaması üzücü.

Platonik aşk başlığını görünce, aşk platonik de olsa aşktır. Dibine kadar hissesilmelidir, sen elmayı seviyorsun diye elma da seni sevmek zorunda mı vsvsvvs demeye gelmiştim ama mevzu başkaymış.

Hatta karışık. Bence ablası ile konuşsun ve o çocukla ikisi de olmasın .

Bir şekilde ikna olmalı ablası evlendikten sonra öğrenirse yıkılır hem boşanır hem kardeşiyle arası baya açılır sonu çok kötü vahim yani. Siz konuşun ablasıyla yada birileri soylesin kardeş çünkü yabancı veya arkadaş olsa neyse çok önemli bir konu
Kesinlikle ki ablasını da çok seviyordu baya bir içine kapanmış durumda. Kimse bilmeyecek diyor bana ki hadi hiç duyulmasa bile ablasıyla araları kötü olur muhtemelen. Ablasının çeyiz hazırlıkları, düğünü oldukça...
Dediğiniz gibi ondan izin alarak ben ablasıyla konuşmak istediğimi söylyeceğim umarım izin verir

Öz ablası ile sevdiği çocuk mu birlikte olacak doğru mu anlamışım?

Eğer böyleyse, ablasıyla arası yokmu arkadaşının ki, gidip yıllarca içinde büyüttüğü aşkı anlatmamış ablasına?

Bir de, arkadaşınız tamamen kendi çıkarımlarıyla veyahut ne derler, görmek istediği gibi, vsvs.... Somut bir şey olmadan umut bağlaması üzücü.

Platonik aşk başlığını görünce, aşk platonik de olsa aşktır. Dibine kadar hissesilmelidir, sen elmayı seviyorsun diye elma da seni sevmek zorunda mı vsvsvvs demeye gelmiştim ama mevzu başkaymış.

Hatta karışık. Bence ablası ile konuşsun ve o çocukla ikisi de olmasın .

Ablasını çok sever ama hiç kimseye söylemedi bana da işte 2 sene önce söylemişti ısrarlarım neticesinde. Sevdiğin biri varmı falan baya ısrar etmiştim çünkü erkeklerden kaçıyordu :/

Kesinlikle ki ablasını da çok seviyordu baya bir içine kapanmış durumda. Kimse bilmeyecek diyor bana ki hadi hiç duyulmasa bile ablasıyla araları kötü olur muhtemelen. Ablasının çeyiz hazırlıkları, düğünü oldukça...
Dediğiniz gibi ondan izin alarak ben ablasıyla konuşmak istediğimi söylyeceğim umarım izin verir
Ama acele edin konuşmak için çünkü bu konular konusuldukca abla çocuktan etkilenip evlilik hayalleri kurmaya baslaya bilir sonra iki kardeş ayni adamı hayal edip durur Allah korusun ve düşman olurlar

Ama acele edin konuşmak için çünkü bu konular konusuldukca abla çocuktan etkilenip evlilik hayalleri kurmaya baslaya bilir sonra iki kardeş ayni adamı hayal edip durur Allah korusun ve düşman olurlar
Yaa bu ara bulucular çöpçatanlar var ya zaten yapmış yapacağını kızın iyice aklına sokmuşlar :/ :/

Off çok kötü bir durum.
Türk filmi gibi.
Olaylar büyümeden ablasına veya annesine durumu izah etmesi lazım.
Eğer o konuşamazsa bile arkadaşınızın ailesi ile görüşüyorsanız siz söyleyin.
Bu olayı ben yaşasaydım bunu yapardım.

Ooo aşk durumları mı iyi anlarım o işlerden diye gereksiz bir özgüvenle girdim konuya ama bu beni aşar.
Sanırım tek yol kabullenmek.Bu da çok çok zor ama napabilir ki başka?Allah yardımcısı olsun :(

Off çok kötü bir durum.
Türk filmi gibi.
Olaylar büyümeden ablasına veya annesine durumu izah etmesi lazım.
Eğer o konuşamazsa bile arkadaşınızın ailesi ile görüşüyorsanız siz söyleyin.
Bu olayı ben yaşasaydım bunu yapardım.
Evet evlerine gidiyorum ara sıra ablasıyla da oturup konuşmuşluğum var ama arkadaşımın izin vermesi önemli. Yani gidip kendi kafama göre yapamam :/
izin verirse yarın ilk işin konuşmak olacak

Ooo aşk durumları mı iyi anlarım o işlerden diye gereksiz bir özgüvenle girdim konuya ama bu beni aşar.
Sanırım tek yol kabullenmek.Bu da çok çok zor ama napabilir ki başka?Allah yardımcısı olsun :KK43:
Öyle bir yüke girdim ki bende aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık diyorum. Birde benden başka kimse de bilmiyor ya sanki benim yardım etmem gerekiyormuş onu öyle bırakamazmışım gibi gelliyor

Ee nolmuş 1 yaş büyükse yaş olarak birbirlerine uygun oluyorlar zaten. Bu kısmı hiç anlamadım.
Diğer kısma gelince ablasina söylesin tabi ki. Ablasi halleder. Kardeşinden vazgeçecek değil. Ama kız da artık cocuktan vazgeçecek artık.

Back
X