Belki de marjinal diye olabilir. Bilmiyorum ki. Kendi doktorum da dahil hep vajinal muayene ettiler. Sanırım vajinal muayene ile yerini daha net ölçüyorlar. Bundan dolayı bana vajinal muayene yapmış olabilirler. Bir de rahim ağzı ölçüyorlardı.Sizi alttan muayene şeklinde mi yapıyorlardı Plesanta previa da yasak diye biliyorum çünkü
Evet artık haftalık takipteyim 32+6 yım çarşamba günü kontrole gittim milimetrik çok minik içeri kaymış yukarı doğruSürekli dinlenin ve yorulmayın, doktor takibinde olun. Benim marjinaldi.
İnşallah biraz daha yukarı çıkar ve sağlıkla kucağınıza alırsınızEvet artık haftalık takipteyim 32+6 yım çarşamba günü kontrole gittim milimetrik çok minik içeri kaymış yukarı doğru
Ben uzun zamandır yorulmamaya çalışıyorum zaten. Dinlendigim halde bile oluyor. Dua edin yukarı çıksın. Çok korkuyorum.İnşallah az da olsa yukarı çıkarçok dikkat edin kendinize, sürekli dinlenin, ayakta kalmayın. Yorulmamanız gerekiyor. Benim hamileliğim kanamayla geçti. Hastane sonrası uzun süre evde yattım. Yorulmadım.
Amin inşallah hepimizin yukarı çıksın Allahın izniyleİnşallah biraz daha yukarı çıkar ve sağlıkla kucağınıza alırsınız
Sizi çok iyi anlıyorum büyük stres altındasınız bende çok korkuyorumBen uzun zamandır yorulmamaya çalışıyorum zaten. Dinlendigim halde bile oluyor. Dua edin yukarı çıksın. Çok korkuyorum.
İnşallah iyi sonuçlar alacağız. Dua etmekten başka çare yok. Sizin haftamız ileri çok şükür bu bile bir avantajSizi çok iyi anlıyorum büyük stres altındasınız bende çok korkuyorum
Evet ileri ama bide bana sorun nasıl geçtiğini geçmek bilmiyor günler haftalar bende çarpıntı şeklinde nabız yüksekliği ve eşlik eden mide bulantısı varİnşallah iyi sonuçlar alacağız. Dua etmekten başka çare yok. Sizin haftamız ileri çok şükür bu bile bir avantaj
AminnAmin inşallah hepimizin yukarı çıksın Allahın izniyle
Merhabalar. Özelde takipliydim. İlk andan be hep plesenta previaydım. Doktorum 26. Haftaya kadar yukarı çıkar demişti. Ancak çıkmadı. En son 28. Haftamda doktorum doğumun özelde olmayacağını söyledi. İyi bir üniversite hastanesinde perinatolog tarafından yapılmasının daha doğru olacağını artık yukarı çıkmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. Böylelikle üniversite hastanesine yöneldim. Plesentam tam 34. Haftada yukarı çıkmaya başladı. Normalde 35. Haftada sezaryenle alırız diyen doktorum 35. Haftaya geldiğimizde biraz daha bekleyelim dedi. 36. Haftada iyice kenara çekildi. Normal doğumu bile bekleyebiliriz ama ben sezaryeni öneriyorum dedi. 39. Haftada sezaryenle doğum yaptım. Gerçekten çok fazla kanamam oldu. Plesenta rahim ağzını kapatmasa bile yanda duruyordu bu da riskmiş. Doktorum sezaryen esnasında çok fazla yapışıklık var kanamayı durdurabilmek için her yere dikiş attım dedi. Tekrar bir operasyon gerekebilir dedi ama çok şükür gerek kalmadı. Bebeğim ve ben çok sağlıklıyız şükürler olsun. İyi ki üniversite hastanesine geçmişim diyorum. Plesenta yukarı çıkabilir gerçekten 34-35 e kadar yolu var. Yine de iyi bir hekim kontrolünde olmak çok önemliMerhabalar 28+2 haftalık hamileyim. Plesanta previa teşhisi koyuldu. Şu ana kadar da yukarı çıkmadı çarşamba günü kontrole gideceğim ne durumda şuan bilmiyorum. Bu şekilde olup doğum yapanlar yardımcı olabilirler mi çok kafama takıyorum 3. Hamileliğim ilk ikisini normal doğum yaptım. Bunda mecburi sezeryan olucak doktor kan takviyesi yapılabilir kanama çok olabilir durduramazsak rahmini de alabiliriz dedi korktum açıkçası
Merhabalar ben özel bir üniversite hastanesinde doğum yapacağım doktorum devlete yönlendirmedi diğer iki doğumumu da kendisi yaptırdı bu 3.doğumum olacak doktorum hep şey diyor benim avantajım daha önce sezeryan olmamış olmak ve plesantanın çokaz da içeri gelmesi oldu bu son kontrolde yapışıklık riskin azalır bu durumda dedi inşallah doğuma kadar çıkar biraz daha haftalık kontrollere gidiyorum şuan 33 haftalık oldum 36da veya 37de alırız diyor doktorum duruma göre benin hamilelikte kanamam olmadı çok şükür 2 defa çok az lekelenme gibi oldu sizin olmuş muydu?Merhabalar. Özelde takipliydim. İlk andan be hep plesenta previaydım. Doktorum 26. Haftaya kadar yukarı çıkar demişti. Ancak çıkmadı. En son 28. Haftamda doktorum doğumun özelde olmayacağını söyledi. İyi bir üniversite hastanesinde perinatolog tarafından yapılmasının daha doğru olacağını artık yukarı çıkmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. Böylelikle üniversite hastanesine yöneldim. Plesentam tam 34. Haftada yukarı çıkmaya başladı. Normalde 35. Haftada sezaryenle alırız diyen doktorum 35. Haftaya geldiğimizde biraz daha bekleyelim dedi. 36. Haftada iyice kenara çekildi. Normal doğumu bile bekleyebiliriz ama ben sezaryeni öneriyorum dedi. 39. Haftada sezaryenle doğum yaptım. Gerçekten çok fazla kanamam oldu. Plesenta rahim ağzını kapatmasa bile yanda duruyordu bu da riskmiş. Doktorum sezaryen esnasında çok fazla yapışıklık var kanamayı durdurabilmek için her yere dikiş attım dedi. Tekrar bir operasyon gerekebilir dedi ama çok şükür gerek kalmadı. Bebeğim ve ben çok sağlıklıyız şükürler olsun. İyi ki üniversite hastanesine geçmişim diyorum. Plesenta yukarı çıkabilir gerçekten 34-35 e kadar yolu var. Yine de iyi bir hekim kontrolünde olmak çok önemli
Size ne gibi kısıtlamalar, tavsiyeler verdiler acaba? Günlük hayatınızı nasıl geçiriyorsunuz bu süreçte bahsedebilir misiniz? Öne eğilmek, yere çömelmek vs gibi şeyleri yasakladılar mı?Evet ileri ama bide bana sorun nasıl geçtiğini geçmek bilmiyor günler haftalar bende çarpıntı şeklinde nabız yüksekliği ve eşlik eden mide bulantısı var
Sizinle tahmini doğum tarihimiz birebir aynı yani aynı haftadayız anladığım kadarıyla. 32-36 arasında previa totalis plasentanın yer değiştirdiğini iki üç kişiden okudum, hatta 39'a kadar gidip normal doğuma yönlendirilen bile olmuş, bunu başka forumlarda da okudum. Imkansız değil demek ki, içinizi ferah tutmaya çalışın ne kadar zor olsa da şu an. Buraya yazın sık sık.İnşallah iyi sonuçlar alacağız. Dua etmekten başka çare yok. Sizin haftamız ileri çok şükür bu bile bir avantaj
doktorumun yasakladığı şeyler şunlardı, bi yere uzanmak, ağır kaldırmak, bir şey silkelemek (çarşaf bile dahil), ev süpürmek, silmek, fazla ayakta kalmak bunlar hiç yok, cinsel ilişki kesinlikle yasak başından beri. ama ben evden tam zamanlı bir bankada çalışıyorum bütün gün oturuyorum evde yemek çamaşır bulaşık işlerini yapıyorum mecburen 2 çocuğum var ilgilenmem gereken mecburenSize ne gibi kısıtlamalar, tavsiyeler verdiler acaba? Günlük hayatınızı nasıl geçiriyorsunuz bu süreçte bahsedebilir misiniz? Öne eğilmek, yere çömelmek vs gibi şeyleri yasakladılar mı?
evet içinizi ferah tutun ben 33.haftaya girdim ama bakın çarşamba günü gittiğimde normalde milim yer değiştirmeyen plesantam milimetrik dahi olsa içeri gelmiş çok azıcık dedi doktorum yani her şey mümkün olabiliyor hala tam kapatıyor doğum kanalımı ama bu da bir şeydir diyorumSizinle tahmini doğum tarihimiz birebir aynı yani aynı haftadayız anladığım kadarıyla. 32-36 arasında previa totalis plasentanın yer değiştirdiğini iki üç kişiden okudum, hatta 39'a kadar gidip normal doğuma yönlendirilen bile olmuş, bunu başka forumlarda da okudum. Imkansız değil demek ki, içinizi ferah tutmaya çalışın ne kadar zor olsa da şu an. Buraya yazın sık sık.
İnşallah iyi olur hersey. Doktora kontrole gittikçe yazarımSizinle tahmini doğum tarihimiz birebir aynı yani aynı haftadayız anladığım kadarıyla. 32-36 arasında previa totalis plasentanın yer değiştirdiğini iki üç kişiden okudum, hatta 39'a kadar gidip normal doğuma yönlendirilen bile olmuş, bunu başka forumlarda da okudum. Imkansız değil demek ki, içinizi ferah tutmaya çalışın ne kadar zor olsa da şu an. Buraya yazın sık sık.
Alttan muayeneyi doktorunuz sadece teşhisi koyarken mi yaptı, yoksa teşhisi karından mi koydu? Benim doktor 2 kez alttan muayene etti ve riski yok dedi.Bana da 15. haftada previa totalis teşihis kondu, şu an 17'deyim. Bugün ölçümlerimi alan ebe previa totalis genelde yer değiştirmiyor ve çok yüksek riskli dedi, çok canım sıkıldı. Doktor biraz daha rahat konuştu, şimdilik sadece cinsel ilişkiyi ve alttan muayeneyi yasakladı ama kafam bulandı bir kere. Hastanesi yeterli olmayan küçük bir ilde yaşıyorum ve en yakın tam teçhizatlı hastane 2.5 saat ötede, bu yüzden de korkuyorum.
Bana hiç alttan muayene yapılmadı hamileliğimin başından beri. İkili test taramam yüksek riskli gelince perinatoloğa gittim 15. haftamda, karından bakarken hemen gördü. Sadece cinsel ilişkiye girmeyin dedi, onun haricinde bir şey söylemedi. Dün de kadın doğum doktorum acile gelirsen sakın vajinal muayene yaptırtma dedi. Bir de pilates yapıyorsanız onu bırakın, sadece yürüyüş yapın tavsiyesi verdi.Alttan muayeneyi doktorunuz sadece teşhisi koyarken mi yaptı, yoksa teşhisi karından mi koydu? Benim doktor 2 kez alttan muayene etti ve riski yok dedi.
Benim kanamam olunca alttan muayene oldum. Bir dahakine yaptırmayayim her ihtimale karşı. Bana yürüyüş hiç gelmiyor. Az yürüyüp ayakta kalsam kanama oluyor. Şu aralar yatıyorumBana hiç alttan muayene yapılmadı hamileliğimin başından beri. İkili test taramam yüksek riskli gelince perinatoloğa gittim 15. haftamda, karından bakarken hemen gördü. Sadece cinsel ilişkiye girmeyin dedi, onun haricinde bir şey söylemedi. Dün de kadın doğum doktorum acile gelirsen sakın vajinal muayene yaptırtma dedi. Bir de pilates yapıyorsanız onu bırakın, sadece yürüyüş yapın tavsiyesi ve
Ben şuan 28 haftaligim 25 haftalıkken öğrendim plesantanin aşağıda olduğunu ama hafif olduğunu ileride rahim buyudukce yukarı çıkma olasılığı olduğunu iki doktorda söyledi çıkma olasılığı yüksekmiş sizde de olduğu gibi inşallah çıkar ve sağlıklı bir şekilde ben ve tüm arkadaşlar doğumu sağlıklı şekilde yaparız benim merak ettiğim sezeryan bile olsa neden bu durumda kanama riski oluşuyor onu anlamadimMerhabalar. Özelde takipliydim. İlk andan be hep plesenta previaydım. Doktorum 26. Haftaya kadar yukarı çıkar demişti. Ancak çıkmadı. En son 28. Haftamda doktorum doğumun özelde olmayacağını söyledi. İyi bir üniversite hastanesinde perinatolog tarafından yapılmasının daha doğru olacağını artık yukarı çıkmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. Böylelikle üniversite hastanesine yöneldim. Plesentam tam 34. Haftada yukarı çıkmaya başladı. Normalde 35. Haftada sezaryenle alırız diyen doktorum 35. Haftaya geldiğimizde biraz daha bekleyelim dedi. 36. Haftada iyice kenara çekildi. Normal doğumu bile bekleyebiliriz ama ben sezaryeni öneriyorum dedi. 39. Haftada sezaryenle doğum yaptım. Gerçekten çok fazla kanamam oldu. Plesenta rahim ağzını kapatmasa bile yanda duruyordu bu da riskmiş. Doktorum sezaryen esnasında çok fazla yapışıklık var kanamayı durdurabilmek için her yere dikiş attım dedi. Tekrar bir operasyon gerekebilir dedi ama çok şükür gerek kalmadı. Bebeğim ve ben çok sağlıklıyız şükürler olsun. İyi ki üniversite hastanesine geçmişim diyorum. Plesenta yukarı çıkabilir gerçekten 34-35 e kadar yolu var. Yine de iyi bir hekim kontrolünde olmak çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?