Plesenta'nın aşağıda olması.bilgisi olan var mı?

tgb1111

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
11
1
8
İstanbul
Merhaba hanımlar,

Şu an gebeliğimin 17. haftasındayım.Geçen hafta ağrısız, ani kanamam oldu.Doktora gittim.Doktorum Plesenta'nın rahim ağzına yakın olduğunu söyledi ve 4 gün kanama durana kadar hastanede yatırdı ve 1 hafta rapor verdi.Bu tür rahatsızlıkları olanların %90'ında 20. haftada plesenta geri toplanıyormuş doktorumun söylediğine göre.Düzelmezse kanamalı devam edecekmiş gebeliğim ve erken doğum olabilirmiş.Şimdi evde tuvalet-yemek haricinde kalkmadan dinleniyorum ama arada kahverengi kanamalar oluyor.Çok korkuyorum.Başına böyle birşey gelen var mı? Sonradan düzeldi mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Cnm benim kanamam olmadi ama 2o.haftada asagidaydi ama 24 te gittigimde yukariya cikmisti bebek buyudukce cikabiliyo

Son düzenleme:
bendede aşagıdaydı ve 25inci haftada gittigimde yukarı çıkmıştı kanamada geçirdim şimdi çok şükür 29 haftalıgım bi sıkıntım yok çok şükür içini ferah tut inşallah senin bebgin eşide yukarı çıkar ilerledikçe hamleligin

İnşallah benimki de düzelir sizinkiler gibi kızlar.beni rahatlattınız. allah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.

Merhaba.gecen gun konu acmistim bebegimin esi kaniyormus diye ama kimseden cevap gelmedi simdi senin konunu gorunceyazma ihtiyaci hissettim.benim 6 haftalikken sakir sakir kanamam oldu dusuk tehtiti denildi 10 haftalikken sabah uyandigimda minik bir kan golum vardi.bebek gitti dedim sukur o iyi.bebegin esi asagida denildi.simdi 11 haftalik oldum.sana sormak istedigim kanamadan sonra kan degerlerine bakildimi? Nasil cikmisti.genelde bu esi kanamasi olayi ilerleyen haftalarda anlasilirmis benim cok erken soylendi cunku netten baktim hep 15 haftadan sonra daha cok belli oluyormus.dr umda buyudukce yukri cekilir insalah dedi.bakalim bekliyorum.rabbim heryesin hayirlisini nasip etsin.

Canım çok stresli bişey bu.İnşallah bir an önce atlatırız.
Benim hastanede yattıktan sonra kanamam durmuştu.Eve geldikten 3-4 gün sonra parça parça kahverengi kanama olmaya başladı.Özellikle sabaha karşı oluyordu.Geçtiğimiz P.tesi kontrole gittim.Dr um bana bebeğin eşi hala aşağıda duruyor değişiklik yok dedi ve benden Alfa-Fetoprotein (MoM) kan testi ve prenatoloji ultrasonu istedi.kan testini o gün yaptırdım normal çıktı.prenatoloji ultrasonu için de arkadaşımın önerisiyle Bakırköy'de Doç. Dr. Ahmet Gül'ün muayenehanesine gittim.Bebeğin organlarını, suyunu her şeyini kontrol etti herşey normal dedi ve bebeğin eşi de normal yerinde dedi.Bağımsız bir kanama olmuş bitmiş.Biriken kan geliyor şimdi senden bol bol dinlen dedi.22-23 haftalıkken tekrar çağırdı.Yani eşi aşağıda filan değilmiş.Halbuki bir gün önce kontrolde dr um halen aşağıda demişti.sonra Ahmet Bey'in raporunu doktoruma götürdüm ve bana ben sana ilerleyen haftalarda yukarı çıkar demiştim, çıkmış dedi.inanamadım.çevir kazı yanmasın yapıyor yani.yanlış teşhis koydu bana doktorumu değiştiricem şimdi ama yine de noolur noolmaz bir doktora daha baktırıcam.şu an kahverengiler de azaldı.inş herşey normale döner yakında.Ama Ahmet Bey'i tavsiye ederim.Bebeğini iyice kontrol etsin.Herşeyine tek tek bakıyor ultrasonda.bütün elindeki test sonuçlarını gösterebilirsin ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…