pms ile bas edemiyorumm artik!! hayattan sogudum!

bihter__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
239
136
Ya belki bazilariniza komik gelebilir derdin mi kalmadi diyebilirsiniz ama gercekten bu benim derdim.. hayatimi kisitlayan derdim... allah beterinden saklasin ama elimde degil... soyleki adet donemi oncesi olmadik seylere aglamak sinirlenmek depresif olmak bunlar zaten ha geldi ha gelcek bugun gelir gene agrili gunler baslayacak stresiyle 3- 5 gun geciyor... geldigi gun yastayim zaten...

sonrasinda malum doneme giriyoruz allahimm sanki dunya yikilmista ben altinda kalmisim sanki dunyanin en sanssiz en cirkin en bedevi insani benim.
boyle bir psikoloji bozuklugu yok.. disari cikmak istemem adim atasim gelmez agrisini gectim kendimi kisitlanmis igrenc pis gibi hissediyorum:KK50:
dus aliyorum sanki temiz olmamisim gibi hep kokuyomusum gibi.. diyorum ne olur bi daha dunyaya gelsem erkek olarak geleyim ya.cok mutsuz oluyorum hic biseye elim ayagim gitmiyor o gunlerde uyutsalar beni keske. cocuk istemesem kokten olmamayi engelleyecek cozumler arayacagim zaten bazi uzmanlar kadinlar icin boyle biseyin tamamen sart olmadigini savunuyorlarmis onlara katilmak dogru olmasini istiyorum.
o derece taktim lavoboya gitmek istemiyorum dunyadan soyutlaniyorum.

travmalardan travmalara giriyorum.. diyeceksiniz ki bu kadar abartiyosun psikolojik destek al yok yok yok bende takinti mi oldu nedir anlamadim mide bulantilari vs. saymiyorum zaten..
herkes boyle mi o reklamlardaki gibi mutlu mesut geciren var mi bu gunleri??

esim artik o gunlerde ben eve gelmiyim sen bitince cagir beni olmaz mi diyor dusunun ne trajikomik haldeyim:KK37:
cevremdekiler zaten hastalandigimi duyunca yakin cevrem ailem dostlarim artik olaganustu hal ilan ediyorlar.:KK52:

nefret ediyorum kendi kendime diyorum ki dunyada milyonlarca kadin yasiyor bunu sanki secilmissinde sana verilmis gibi davranma ama o gunler gelince bu teselliler bosa cikiyor 1 hafta oncesi 1 hafta kendisi koca ay gitti zaten mutsuzlukla. var mi bunun cozumunu bulan:26: simdiden tesekkurler zaman ayirdiginiz icin.
 

zeymuran0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
7.378
6.255
Abarttığını düşünmüyorum özellikle de pms u yaşayan kadınlar çok iyi anlayacaktır seni.
ben de çok şiddetli geçiriyorum malesef.pis hissetmek dışındaki bütün depresif belirtileri yaşıyorum.
çok yıpratıcı gerçekten.çözüm ise bulmuş değilim henüz.
ancak özellikle bu dönemlerde kullanılabilecek ilaçlar varmış.
dr.yardımı almak şart aslında.
geçen hafta aynen bu durumdaydım,başka sıkıntı ve streslerle birleşince de resmen üstesinden gelemiyor insan.
bu arada hormonal bi sorun değil kesinlikle.çünkü pekçok kez hormonlarıma bakıldı vs. herşey normal..
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2186 gün geçti.

asude_bahar

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
13.036
12.828
Ben de cok siddetli bir donem geciriyorum. Agrilari majezikle hallediyorum ama psikolojik olarak yipraniyorum cok.
 

bihter__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
239
136
Abarttığını düşünmüyorum özellikle de pms u yaşayan kadınlar çok iyi anlayacaktır seni.
ben de çok şiddetli geçiriyorum malesef.pis hissetmek dışındaki bütün depresif belirtileri yaşıyorum.
çok yıpratıcı gerçekten.çözüm ise bulmuş değilim henüz.
ancak özellikle bu dönemlerde kullanılabilecek ilaçlar varmış.
dr.yardımı almak şart aslında.
geçen hafta aynen bu durumdaydım,başka sıkıntı ve streslerle birleşince de resmen üstesinden gelemiyor insan.
bu arada hormonal bi sorun değil kesinlikle.çünkü pekçok kez hormonlarıma bakıldı vs. herşey normal..

gercekten hayattan sogudum ya. kendime zehir ediyorum resmen.
asiri yipratici ve dediginiz gibi stresle birlesince gercekten ustesinden gelemiyorum bu mutsuzlugun.
gelmesin artik biktim diye isyanlardayim o agrilari cekerken.
bende baktirmistim sorun yoktu ama psikolojik mi bilmiyorum bide demir eksikligi anemim var halsizlik yorgunluk ustumden tir gecmise donuyorum.
kisacasi kokten kurtulcagim birsey bulsa bilim adamlari omrumce minnettar kalacagim:KK50:
 

bihter__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
239
136
Ben de cok siddetli bir donem geciriyorum. Agrilari majezikle hallediyorum ama psikolojik olarak yipraniyorum cok.

majezik benim can dostum o gunlerde zaten yaklasinca onsuz adim atmiyorum ha geldi ha gelir diye.:KK50:
resmen ruh sagligim bozuluyor. yipraniyorum ve istemiyorum gelmesin artik niye bu eziyet bilmiyorum:KK43:
 

asude_bahar

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
13.036
12.828
majezik benim can dostum o gunlerde zaten yaklasinca onsuz adim atmiyorum ha geldi ha gelir diye.:KK50:
resmen ruh sagligim bozuluyor. yipraniyorum ve istemiyorum gelmesin artik niye bu eziyet bilmiyorum:KK43:

Sari kantaron gibi bitki caylari icebilirsin, bir nebze sakinlestiriyor
 

zeymuran0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
7.378
6.255
bu dönemlerde antidepresan tedavisi de kullanılıyormuş geçen biryerde okudum.
ama en güzeli bunu öncelikle sürekli gittiğin bir kadın doğum dr.un var ise onunla paylaşmak ve tavsiye alman.
gerçi ben henüz böyle bir girişimde bulunmadım ama öncelikle fikir alıp ona göre hareket etmek lazım.
günlük hayattaki diğer sıkıntı ve stresle birleşince resmen işkenceye dönüyor.
moralim sıfırın da altında geziyorum kaç gün.aklımda deli saçması bisürü fikir,çeşit çeşit depresif haller.
kimse ile konuşmak istemiyorum falan filan.
çeken bilir kısacası.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2186 gün geçti.

bihter__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
239
136
bu dönemlerde antidepresan tedavisi de kullanılıyormuş geçen biryerde okudum.
ama en güzeli bunu öncelikle sürekli gittiğin bir kadın doğum dr.un var ise onunla paylaşmak ve tavsiye alman.
gerçi ben henüz böyle bir girişimde bulunmadım ama öncelikle fikir alıp ona göre hareket etmek lazım.
günlük hayattaki diğer sıkıntı ve stresle birleşince resmen işkenceye dönüyor.
moralim sıfırın da altında geziyorum kaç gün.aklımda deli saçması bisürü fikir,çeşit çeşit depresif haller.
kimse ile konuşmak istemiyorum falan filan.
çeken bilir kısacası.

bu soylediklerin hic yabanci degil bana ayni bennvardi bi dr ama onu degistirmeyi dusunuyorum duzgunce derdimi anlayabilcegini dusunmuyorum. isinde iyi birisi ama genelde konusma derdini duzgunce dinlemeye firsat vermedigini dusunuyorum kendime bir dr edinirsem deneyeyim her ay zulum goruyorum resmen mutsuzum:KK43:aynen ceken bilir katilmakla beraber careler aramaya devam.
 

afitap06

Her şey güzel olacak :)
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
2.879
1.171
İşte benim suan öyleyim çok sinirli,alıngan ve ağlağım.Bende bi çare bulunsun istiyorum suna antidepresen düsünmüyorum ama bitki çaylarının iyi geldigini duymustum eskiden daha beterdim simdi çayla psikolojkimen rahatlatıyorum kendimi..Benimki 10 gün önceden başlıyor 5 günde hastayım 15 gün rahatım sadece :KK43:(
 

Lavender_

mutedil
Pro Üye
14 Aralık 2013
8.923
4.544
o dönemi mutlu mesut geçiren var mı diye sormuşsun. evet var ben günlük yaşamıma devam ederim hiçbir etkisi yoktur benim hayatıma.
ama her insanda farklı şekilde seyrediyor anladığım kadarıyla. bu kadar ağır geçirenlerde varmış demek ki. bilmiyordum ben.
 

farahzeynep

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
588
132
31
Ya belki bazilariniza komik gelebilir derdin mi kalmadi diyebilirsiniz ama gercekten bu benim derdim.. hayatimi kisitlayan derdim... allah beterinden saklasin ama elimde degil... soyleki adet donemi oncesi olmadik seylere aglamak sinirlenmek depresif olmak bunlar zaten ha geldi ha gelcek bugun gelir gene agrili gunler baslayacak stresiyle 3- 5 gun geciyor... geldigi gun yastayim zaten...

sonrasinda malum doneme giriyoruz allahimm sanki dunya yikilmista ben altinda kalmisim sanki dunyanin en sanssiz en cirkin en bedevi insani benim.
boyle bir psikoloji bozuklugu yok.. disari cikmak istemem adim atasim gelmez agrisini gectim kendimi kisitlanmis igrenc pis gibi hissediyorum:KK50:
dus aliyorum sanki temiz olmamisim gibi hep kokuyomusum gibi.. diyorum ne olur bi daha dunyaya gelsem erkek olarak geleyim ya.cok mutsuz oluyorum hic biseye elim ayagim gitmiyor o gunlerde uyutsalar beni keske. cocuk istemesem kokten olmamayi engelleyecek cozumler arayacagim zaten bazi uzmanlar kadinlar icin boyle biseyin tamamen sart olmadigini savunuyorlarmis onlara katilmak dogru olmasini istiyorum.
o derece taktim lavoboya gitmek istemiyorum dunyadan soyutlaniyorum.

travmalardan travmalara giriyorum.. diyeceksiniz ki bu kadar abartiyosun psikolojik destek al yok yok yok bende takinti mi oldu nedir anlamadim mide bulantilari vs. saymiyorum zaten..
herkes boyle mi o reklamlardaki gibi mutlu mesut geciren var mi bu gunleri??

esim artik o gunlerde ben eve gelmiyim sen bitince cagir beni olmaz mi diyor dusunun ne trajikomik haldeyim:KK37:
cevremdekiler zaten hastalandigimi duyunca yakin cevrem ailem dostlarim artik olaganustu hal ilan ediyorlar.:KK52:

nefret ediyorum kendi kendime diyorum ki dunyada milyonlarca kadin yasiyor bunu sanki secilmissinde sana verilmis gibi davranma ama o gunler gelince bu teselliler bosa cikiyor 1 hafta oncesi 1 hafta kendisi koca ay gitti zaten mutsuzlukla. var mi bunun cozumunu bulan:26: simdiden tesekkurler zaman ayirdiginiz icin.


aymi durumdayiz :KK50::KK50::KK50::KK50:
ben de kendimi yalniz bilirdim. dün esime dünyaya erkek geldigin icin sanslisin dedim.

ama bazi cözümler gelistirdim en etkilisi tampon oldu.

sicak dus aliyorum tampon takip. bitki caylari ve meyve yemek iyi geliyo. salmayin kendinizi krem makyaj falan yapin.
 

bihter__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
239
136
o dönemi mutlu mesut geçiren var mı diye sormuşsun. evet var ben günlük yaşamıma devam ederim hiçbir etkisi yoktur benim hayatıma.
ama her insanda farklı şekilde seyrediyor anladığım kadarıyla. bu kadar ağır geçirenlerde varmış demek ki. bilmiyordum ben.
ne kadar sansli oldugunu bilemezsiniz. bende hafif gecirenler oldugunu bilmiyordum sevineyim mi uzuleyim mi bilemedim.
sizin adiniza sevindim kendi adima uzulmeye devam:KK31:

aymi durumdayiz :KK50::KK50::KK50::KK50:
ben de kendimi yalniz bilirdim. dün esime dünyaya erkek geldigin icin sanslisin dedim.

ama bazi cözümler gelistirdim en etkilisi tampon oldu.

sicak dus aliyorum tampon takip. bitki caylari ve meyve yemek iyi geliyo. salmayin kendinizi krem makyaj falan yapin.

yok yalniz degilsiniz.:nazar:onu ben surekli diyorumm. cok sanslisin boyle derdin yok diye sadece bunun icin yani.
tampona guvenemiyorum ya her yer baticakmis gibi geliyo bi alisabilsem.
meyve felan kar etmiyor bana ya aslinda benim sorunum o huzursuzluk gunluk hayatimin bozulmasi disari ciktigimda wc ye gitme eziyeti misafirlige gitmek zaten hic istemiyorum.... kendimi o kadar kotu hissediyorum makyaj felan icimden gelmiyor.
 

bihter__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
239
136
İşte benim suan öyleyim çok sinirli,alıngan ve ağlağım.Bende bi çare bulunsun istiyorum suna antidepresen düsünmüyorum ama bitki çaylarının iyi geldigini duymustum eskiden daha beterdim simdi çayla psikolojkimen rahatlatıyorum kendimi..Benimki 10 gün önceden başlıyor 5 günde hastayım 15 gün rahatım sadece :KK43:(

bende care istiyorummm.. bi ara amerikada bi hap cikmisti. kadinlarin hic regl olmasina gerek kalmiyormus. ama gene cocuklari vs olabiliyor felan diye delirmistim sevincten evi bagi satip alicam o neyse diye:KK52: sonradan hayallerde kaldi tabiki o baska mevzu. demem o ki ayin yarisini aynen berbat bir sekilde geciriyoruz
 

Neysesakinim

... Erdenay Ata... Cennet seninle olsun
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
10.717
11.374
34
çok abartıyorsunuz bence biraz dış dünyaya dönmeyi deneyin uzmandan yardım alın bence:KK14: