Pohpohlamak mı? fark ettirmek mi?

Ben sadece gelinlik bölümünde olumsuz eleştiriye gelemiyorum...her genç kızın hayali kim bilir neler düşünerek ne hevesle aldı...Çirkin olabilir ama Bilmiyoruz ki belki gücü o gelinliğe yetti :42:
Her doğru her yerde söylenmez,demişler :34: o yüzden, bazen yorum yapmamayı yeğliyorum :80:

arkadaşlar bir şeyi anlayamıyorum ....sıkıntıgımz oldugunda kimseye söyleyemediğimz durumlarda kk da ilgili yerlere konu acıyoruz fikir almak için yaptıgımz şeyin dogru/yanlış oldugunu anlamak için her meslek grubundan her yaştan insan var ve gerçekten çok şey öğreniyoruz aslında burdan

anlayamadığım şu:eleştri yaparken ya da fikir söylerken insanların duymasını istedikleri şeyleri söyleyerek zaten hatalı olan davranıslarına destekmi olmalıyız ya da gercek fikrimizi söyleyerek hata yapıyorsada hatasını fark ettirmek içinmi cabalamalıyız ...herkes herşeyi söyler söyleyebilmeli ha bu arada saygısızlık yapmadan tabi ama nedense her yazılan olumsuz yorum yanlıs anlasılır en son tartısma boyutuna gelir

buralara konu acan arkadaslarda her türlü fikre acık olması gerekir çünkü herkes farklı acıdan bakıyor olaya benım göremedıgımı baska bir arkadas görür vs vs

eleştiri yaparken nasıl bir yol izlenmeli bilmiyorum

NOT:bu konuyu kimseyi baz alarak açmadım kk da ki her topicte bunu gördüğüm için ve fikir paylaşımı acısından actım

Ben genellikle kendi doğrularımı ayzıyorum ve konu sahibine haklısın/haksızsın dememeye çalışıyorum.
Buna rağmen nasıl oluyorsa, ben yorum yapınca birileri çıkıp "vay sen bize şöyle demek istedin" diye ortalığı karıştırıyorlar.
Bir de diğer yorumculara laf anlatmaya çalışıyorsun.
Sataşmayı seven ve hatta sataşacak yer arayan o kadar ço kinsan var ki burada, aslında kaale almamak gerek.

Ben genellikle kendi doğrularımı ayzıyorum ve konu sahibine haklısın/haksızsın dememeye çalışıyorum.
Buna rağmen nasıl oluyorsa, ben yorum yapınca birileri çıkıp "vay sen bize şöyle demek istedin" diye ortalığı karıştırıyorlar.
Sataşmayı seven ve hatta sataşacak yer arayan o kadar ço kinsan var ki burada, aslında kaale almamak gerek.

evet bu çok yapılıyor konularda. konu içinde konu ile alakası olmayan tartışmalar çıkıyor. konuyu okurken sırf bu tartışlar yüzünden konuyu okumadan kapatıyorum .
muhatap olmamak gerekiyor bu tarz insanlarla. şikayet et moderatörlere onlar uyarırlar. çünkü sen ne kadar bilirsen bil anlatabildiğin karşı tarafın anlayabildiği kadardırr. o yüzden sadece şikayet et. onlarla ilgili cevap da yazma...(nacizane tavsiyem :) )

Bence eger yorum yapilacaksa kirmadan, uzmeden soylenmeli.Ayni sey iki farkli sekilde soylenebilir.Bazilari gercekten cok kaba bir yontem seciyor.Mesela bir ornek vereyim.Bi konu actim Ask nedir diye.Herkes guzel guzel cvplar verirken bi arkadas bana sunu yazmis.Bence esin seni aldatmis, sende acaba niye beni aldatti ogrenmeye calisiyormusum.Aldatmasina ragmen onunla yasayabilecek misymisim?:53: Allah askin bu nasil bir yorum.Ben sadece askin ne oldugunu sormusum.Benim icin sevgi var saygi var demisim.Bu sorduguma boyle bir yorum niye yapildi anlamadim. Ustelik bu arkadasin da bir suru konusu var, esinden yana dertli ama ben kalkipta bunu dusunsem bile esin seni sevmiyor seni aldatiyor diye yorum yapmadim. Yapmam da.Bazilari kendileri kusursuzmus gibi cok agir elestirebiliyor.Tavsiye vermiyorlar sadece elestiriyorlar ve buyuk konusuyorlar. Herkes buraya dertlesmek icin tavsiye almak icin fikir almak icin konu aciyor oyuzden yorum yaparken biraz dikkatli kelimeleri secmek lazim.

Bence eger yorum yapilacaksa kirmadan, uzmeden soylenmeli.Ayni sey iki farkli sekilde soylenebilir.Bazilari gercekten cok kaba bir yontem seciyor.Mesela bir ornek vereyim.Bi konu actim Ask nedir diye.Herkes guzel guzel cvplar verirken bi arkadas bana sunu yazmis.Bence esin seni aldatmis, sende acaba niye beni aldatti ogrenmeye calisiyormusum.Aldatmasina ragmen onunla yasayabilecek misymisim?:53: Allah askin bu nasil bir yorum.Ben sadece askin ne oldugunu sormusum.Benim icin sevgi var saygi var demisim.Bu sorduguma boyle bir yorum niye yapildi anlamadim. Ustelik bu arkadasin da bir suru konusu var, esinden yana dertli ama ben kalkipta bunu dusunsem bile esin seni sevmiyor seni aldatiyor diye yorum yapmadim. Yapmam da.Bazilari kendileri kusursuzmus gibi cok agir elestirebiliyor.Tavsiye vermiyorlar sadece elestiriyorlar ve buyuk konusuyorlar. Herkes buraya dertlesmek icin tavsiye almak icin fikir almak icin konu aciyor oyuzden yorum yaparken biraz dikkatli kelimeleri secmek lazim.

bu tarz insanların derdi aslında sadece kendileriyle. garip bir tatmin olma şekli. kendini kusursuz göstermek gerekliliğini hissediyorlar herhalde. bize neyse. gerçek kişilerr yorumlarıyla çok belli oluyor konularda. yazılanlkara bakmak yeterli aslında.

Kkda malesef doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar:68:

demişşşş ve sonuç:
MyDoNoSe
user-offline.png
Kapsama Alanı Dışında !
heart.png
heart.png

Kendini kendi ispatlayan cümle...10. köye selam olsun :42:

bence konuyu açan kişiye karşı KIRICI olmadan doğru olduğunu düşündüğümüz şeyi söylemek en iyisi. Ama tekrar ediyorum: kırıcı olmadan ve hakaret dolu imalardan kaçınarak.

öncelikle burada türkiyenin her köşesinden hatta dünyanın her köşesinden çeşitli yaş grubunda,farklı,eğitim seviyelerinde,farklı mesleklerde,farklı kültürlerde yetişmiş binlerce insan var.
her kafadan farklı sesler çıkması bu yüzden çok normal,anormal olan yadırgayıp senin gibi düşünmeyenleri kınamak.
konuyu açan kişinin her şeye hazırlık olması gerek diye düşünüyorum ...
üye olduğum andan itibaren sanal ortam ne de olsa atıp tutuyum mantığıyla olaylara yaklaşmadım doğrularımı savunup ona göre yorum yaptım kafama uymayan ,bilgi sahibi olmadığım
hiçbir konu da yorum yazmam,ama yaşadıklarım,tecrübelerim,doğrularımı paylaşırım bu konuda taviz vermem...
kabul edilecek diye bir şey ,zorla kabul ettirecem diye bir şey nasıl yoksa,herkesin doğrusu kendine sonuçta benim asla tahammül edemeyeceğim,şaşırdığım bir şey kimine gayet sıradan,normal gelebiliyor baştada dediğim gibi bu da farklı kişilik ve kültürlerden geliyor.

evet bende denk geldim ipektuncer senın bir kaç konuda yorumun olmus hemen ardından kk kadınları bombardımana tutmus...
ya ama bazı durumlarda gercekten öyle şeyler yazılıyo ki kırıcı olmamak mümkün değil mesela evli bir adamla beraberım hatta ondan hamıleyım vs vs gelde kırıcı olmaz bu durumlarda

evet bende denk geldim ipektuncer senın bir kaç konuda yorumun olmus hemen ardından kk kadınları bombardımana tutmus...
ya ama bazı durumlarda gercekten öyle şeyler yazılıyo ki kırıcı olmamak mümkün değil mesela evli bir adamla beraberım hatta ondan hamıleyım vs vs gelde kırıcı olmaz bu durumlarda

o zaman da konuyu kapatıp çıkacaksın canım demeki ki napıcan, çünkü kimse yaptığının yanlış olduğunu duymak istemiyo, belki de onaylanıp içlerini rahatlatmak için yazıyolardır.

evet bu çok yapılıyor konularda. konu içinde konu ile alakası olmayan tartışmalar çıkıyor. konuyu okurken sırf bu tartışlar yüzünden konuyu okumadan kapatıyorum .
muhatap olmamak gerekiyor bu tarz insanlarla. şikayet et moderatörlere onlar uyarırlar. çünkü sen ne kadar bilirsen bil anlatabildiğin karşı tarafın anlayabildiği kadardırr. o yüzden sadece şikayet et. onlarla ilgili cevap da yazma...(nacizane tavsiyem :) )

ben de öyle laf atan birine cevap verdim, sonra banlandım. cevap verince haklı da olsan haksız da olsan banlanıyosun. onu öğrenmiş oldum arada..

Çok güzel bir konuya değinmişsin tebrik ederim. Kk da eleştiri yapılmıyor diyor bazı arkadaşlar ama, ben eleştiriyi seven bir insanım. Hele ki benim göremediğim bir hatamı, eksiğimi, kusurumu veya zaafımı bir arkadaşım görüp bana söylediyse memnun olurum. Ama bazı insanlar ne yazık ki kendi eksikliklerini tatmin etmek için karşıdaki insanı küçümseyerek, kınayarak, ayıplayarak eleştiri yaptık zannediyorlar. Birilerini alçaltarak kendilerini yücelteceklerini zannediyorlar. Sonra da karşı tarafı eleştiri kabul etmemekle suçluyorlar. Kimsenin kimseyi yargılama hakkı yoktur. Bir de şöyle bir durum oluşuyor burda ki sanırım iyi niyetle yapılıyor ama bence doğru değil. Kadın konu açmış eşim şöyle beni üzüyor, ailesi böyle vs.. Birileri de "ay çok şükür benim eşim melek gibi şeyimde dolanıyor, kayınvalidem kızım kızım diye ölüyor":1: Tamam arkadaşım maşallah Allah bozmasın da, herkes böyle düşünmez ki. En iyi niyetli insanın bile içi cız eder, imrenir, üzülür. Garibim zaten sıkıntılı ki konu açmış. Velhasıl Allah hepimizin yuvasına huzur, mutluluk, sağlık ve ahiret hayatımızın güzelliği için çalışma gücü versin:71:

Son düzenleme:
ben de öyle laf atan birine cevap verdim, sonra banlandım. cevap verince haklı da olsan haksız da olsan banlanıyosun. onu öğrenmiş oldum arada..

Aynısı bana da oldu, kadın bana hakaret etti ben banlandım. Üstelik konu sahibesini neden kınıyorsun kadın çözüm istemiş kınanmak değil dedim suçlu oldum:44:

Çok güzel bir konuya değinmişsin tebrik ederim. Kk da eleştiri yapılmıyor diyor bazı arkadaşlar ama, ben eleştiriyi seven bir insanım. Hele ki benim göremediğim bir hatamı, eksiğimi, kusurumu veya zaafımı bir arkadaşım görüp bana söylediyse memnun olurum. Ama bazı insanlar ne yazık ki kendi eksikliklerini tatmin etmek için karşıdaki insanı küçümseyerek, kınayarak, ayıplayarak eleştiri yaptık zannediyorlar. Birilerini alçaltarak kendilerini yücelteceklerini zannediyorlar. Sonra da karşı tarafı eleştiri kabul etmemekle suçluyorlar. Kimsenin kimseyi yargılama hakkı yoktur. Bir de şöyle bir durum oluşuyor burda ki sanırım iyi niyetle yapılıyor ama bence doğru değil. Kadın konu açmış eşim şöyle beni üzüyor, ailesi böyle vs.. Birileri de "ay çok şükür benim eşim melek gibi şeyimde dolanıyor, kayınvalidem kızım kızım diye ölüyor":1: Tamam arkadaşım maşallah Allah bozmasın da, herkes böyle düşünmez ki. En iyi niyetli insanın bile içi cız eder, imrenir, üzülür. Garibim zaten sıkıntılı ki konu açmış. Velhasıl Allah hepimizin yuvasına huzur, mutluluk, sağlık ve ahiret hayatımızın güzelliği için çalışma gücü versin:71:

Birileri de "ay çok şükür benim eşim melek gibi şeyimde dolanıyor, kayınvalidem kızım kızım diye ölüyor":

bence böyle yazanlarda ego tatmini yapıyor aslında öyle değil ama onlar olmasını istedıklerı profilleri çiziyorlar barizde belli oluyor yani

bie göre doğru olanı sorunu olan insana fark ettirmeliyiz. eğer istediği cevabı verirsek zaten, onun konu açıp sorununu paylaşmasının bir anlamı kalmaz. doğruyu yanlışı göstermeliyiz birbirimize her ne olursa olsun.......

Hala aktif olan bir konu var kadın kocasından dertlenmiş beni sevmiyor,özen göstermiyor,detayda vermek istemiyorum ama işte yaptığım yemeği dahi yemiyor bana hayvan vs diyor normalde sevgi pötürceği geçinen iyiniyetinden süphe ettiğim biri çıkmışm;

'benim kocam bana hiç kötü laf etmez,tost bile yapsam eline sağlık bebeğim der yer beni hep el üstünde tutar"

bu yorumu ne yapacaksınız peki?
en azından sert bile olsa yardımcı olmak amacı taşıyorum,bu yorumu yazan üye beni sertliğimdne sebep eleştirir hep.ama yazdığı mesaj ego tatmininden başka birşey değil.. acınacak halde..

Kadının teki de bu aralar benim yorum yaptığım konuları tek tek gezip, konuları da birbirine bağlayıp polemik yaratmaya çabalıyor.Yap yorumunu geç di mi, konuyu değil de başkasının yorumunu yorumlamaya gelmiş sanki :57:

bie göre doğru olanı sorunu olan insana fark ettirmeliyiz. eğer istediği cevabı verirsek zaten, onun konu açıp sorununu paylaşmasının bir anlamı kalmaz. doğruyu yanlışı göstermeliyiz birbirimize her ne olursa olsun.......

ya tabikide ama üslup çok önemli canım ..yani eleştireyim derken kırıcı saygısız olabiliyor insanlar..:68:

Back
X