Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Polikistik over hastalığı yüzünden saç dökülmesi yaşayanlar bu başlıkta toplanalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi kujumm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
bi arkadaşımda vardı bu hastalık. ama o hap değil başka bi şey kullanıyodu, yan etkisi hapa göre çok az, son teknoloji, minimum hormon içeriyor. ama şöyle bi sorun var, kızken kullanılabilecek bi şey değil. arkadaşım da evliydi zaten.bu arada kullandığı şeyin ismi novoring.google dan bakıp ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.
geçmiş olsun hepinize, o hapları kullanmak büyük işkence, Allah sabır versin...

ya arkadaşlr bi şey sorucağım bu konuda pek bilgim yok bu hastalık sadece ultasonla mı anlaşılıyor.
ben doktora gittiğimde ultrsona soktular sordum bu hastalık var mı die yok dedi doktor

bende de 4 yıldır pco var ve 4 yıldır diane35 kullanıyorum.Ciddi şekilde saçlarım dökülüyor.Diane35 dökülmemi hiç engellemedi ama adetlerimi düzenlediği için mecburen kullanmam gerekiyor.Birde sivilce sorunumu ortadan kaldırdı.Son gittiğim 2 doktorda bana pco nun bu kadar fazla saç dökülmesi yapmayacağını söyledi.ÇinkoC verdiler.Başka şeyler etkileyebilir dediler yani kansızlık demir eksikliği falan gibi.Yani diane35 herşeyi düzeltmiyor diğer tahlilleri de yaptırın bence(en azından bende pek fazla işe yaramadı). Kaç farklı doktora gittim bir çözüm bulurum diye ama hepsi diane35 verdiler başka bişey yapamayız şimdilik dediler.Çocuk sahibi olmaya karar verene kadar ilaç kullanmaya devam...

arkadaşlar benimde saç dökülmem ergenlik döneminde başladı hatta regl olmaya başladığımda bu hastalık nasıl anlaşılıyor??? benim hormonlarıma bakıldığında normal çıkmıştı. kafamda saç kalmadı bi yardım lütfenn???

juriste seninle neredeyse aynı durumum dökülmenin bi çaresi yokmu yaa

benmkıde ergenlıkte basladı.. genelde yuzde 90 genetıkmıs dokulme nedenlerı...andgenetık alopesı yanı...bende hem hıpotroıdı hem de demır eksıklıgı var....ferrosanol ve levotron kullaıyorum..saclarım lısede dokulmeye basladı...seyreklestı..2haftadır mınoxıdıl kullanmaya basladım solusyon..bıde revıvogen set aldım...bende gurlessın tekkar sacım dıe cırpınıorm yıllardır ama bı sonuc alamadım...ıntaar edecem en sonunda ha...eskıden dıllere destan hayranlık uyandıran saclarım vardı..........................:hulya:mafoldumben

ya kızlar bende 2 aydır doğum kontrol hapını bıraktım acayip saçım dökülüyor!Ama bende polistik over yok!Yoksa var mı

evet doktorlar bu kadar çok saç dökmez diye düşünüolar sanırsam ama döküyo benm döklmesinin yanında saçımın tipi bile değişti inceldi eskiden gür ve kalın telliydi 2 senede mahvoldu ve daha 20 yaşındayım pöfffff

ya arkadaşlar nasıl belli oluo bu hastalık cevap verecek kimse yok mu .ultrasonla mı??

belirtileri neydi arkadaşlar merak ettim sadece saç dökülmesi değil galiba başkaa?

Polikistik Over "çok sayıda kist içeren yumurtalık" anlamına gelen bir terimdir. Polikistik over (PKO) üreme çağında olan bir kadında düzenli olarak gerçekleşmesi gereken yumurtlama işlevinin aksaması, tüylenmede artış, adet gecikmeleri, kilo alma, sivilcelenme, gebe kalamama veya zor gebe kalma gibi belirtilerle seyreden bir durumdur.

selam arkadaşlar,
nedir son durumunuz saç dökülmesi ile ilgili .

Arkadaşlar meraba..ben 21 yasındayım 3 yıldır pco dan dolayı adet düzensizlğim ve bundan dolayı oluşan rahatsızlıklarım vardı..Doktorlara gittim birsrü dogum kontrol hapı kullandım 18 yaslarımda ama bi işe yaramadı..
Sonra ottlar ve bitkisel tedaviler uygulamaya başladım .ve uyguladığım bu tedaviler sonuç verdi allaha şükür nazar demesin düzensizlik gibi bi sorunum kalmadı saç dökülmemde azaldı..ben bioxin de kullandım ama fayda etmedii.. neyse demem o ki benm 2 bitkisel tedavi önerim var deneyin pişman olmazsınız...bu pc over da cok işe yarıyor. Gerçi duymussunuzdur ama ben yinelemek isterim.

1.si SOĞAN SUYU KÜRÜ :
beyaz sogan 4 e bölünüür biraz kaynatılır ,suyu süzülür ve sabah akşam 1 bardak içilir..
tadı kötü değil burnunuzu tıkayın içiyin bişeycik olmuyo. en fazla 14 gün uyguulanıyor 2. kür için ara verilmeli

2.si ALIÇ YAPRAĞI, CıVAN PERÇEMı, OĞUL OTU.
Bu 3 bitkiyi harmanlayıp sabah-akşam 1'er bardak tok karnıma günde 2 kez içtim. (1 büyük su bardağına 1 cimcik ot karışımından koyup üzerine kaynar su ilave edin ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Sonra başka bir bardağa süzün. Ilık yada soğumuş şekilde için.)

1 ay düzenli olarak bu çaydan kullandım. 1 ayın sonunda yılların birikimi çıktı benden. 45 gün parçalı adet gördüm. Doktora gittim, hiçbir problem yok dedi.
Şimdi 1 yıldır düzenli her ay adet görüyorum. Yıllarca boşuna doğum kotrol hapı kullandığım için, adet görmek üzere iğne vurdurduğum için çok pişmanım. Bu 3 bitki benim yumurtalıklarımı tedavi etmiş olmalı ki, her ay vaktinde adet görüyorum artık. Allaha binlerce kez şükürler olsun.

Bu derdin dermanı budur arkadaşlar. 1 ay boyunca aksatmadan bu otların çayını demleyip için. Bana teşekkür edeceksiniz.

Bu ay adetim gecikti biraz, hemen civan perçemi demledim ve 3-4 gün 1'er bardak içtim. Dün hastalandım. Artık doktorların vereceği haplara muhtaç değilim çok şükür..

Ayrıca civan perçemi çocuğu olmayan kadınlara da şifa veriyor. Tıkalı tüpleri temizliyormuş. Bu bitkiyi bu amaçla kullanıp tedavi olan insanlar var. Fakat unutmayın, tedavi süresi 1 aydır.
1 hafta gibi kısa bir süre kullanırsanız işe yaramayabilir.

ARKADAŞLAR UMARIM YAPARSINIZ VE ıŞE YARAR GÜNAH YANı BU DOKTORLARA VERıLEN PARAYA ,VERDıĞıMıZ ZAMANA ,PSıKOLOJıK BUNALIMA
2. YAZIYI BıYERDEN ALINTI YAPTIM
KOLAY GELSıN

Bende de aynı sorunlar var ama bana hastalık teşhisi konmadı.Sivilce,tüylenme,saç dökülmesi bazen de adet düzensizliği.Hormon testi yaptırdım doktor bi ara hormonların fazla çalışmış ondan şimdi bi sorun yok ama istersen diane vereyim dedi.Ben o ne dedim doğum kontrol hapı dedi.Aslında bekar olduğun için fazla tavsiye etmem sorunun geçici dedi.Ama yüzüm hala sivilceli ve saçlarım dökülmekte.Tekrar mı gitsem acaba doktora??

merhaba arkadaşlar bende pkosluyum 1,5 senedir
8 ay yasmin kullandım saçlarım önceleri dökülmemişti
ama sonradan başladı dökülmeye önlerim çok döküldü
kahkül kısımlarım kan testi yaptırdım b12 çok düşüktü
ondan aşırı dökülmem oldu neyse onu bi şekilde hallettim
tedavi oldum ama ön kısımlarım çok açılmaya başladı başka doktora
gittim saç dökülmesi ve tüylenme için dıane35 daha etkili bi ilaç
bunu kullan dedi 2 aydır bunu kullanıyorum saç dökülmem zaten
durmuştu vitamin felan kullanmıştım ama saçlarım banyoda falan
dökülmediği halde önlerim hala açılıyo gibi geliyo bana napcaz
pkostan dökülen saçlar geri gelirmi
bilmiyorumkismile

benimde dökülmem hala devam ediyo ve tepe bölgem artık ciddi açık, krepe yapmadan dışarı çıkamıyorum ..
artık bişiler yapmayıda bıraktım (

arkadaşlar bende de polikistik over sendromu var öncelikle şunu söyliyeyim diane35 en çok kadınlık hormonu içeren doğum kontrol hapıdır. doktorlar öncelikle bununla başlarlar eğer çok fazla yan etkisini görürseniz(benim gibi) yasmine geçerler.
diane saç dökülmesine direk etki etmez eğer polikistik dışında hormonal bi bozukluk varsa azaltır. sivilcelere de çok iyi gelir ne yazıkki şunu söyliyeyim polikstik tamamen bitmez. yani bu bizimle yaşamaya devam edecek bi durum. aldactone genelde kıllanma yaşayan hastalara verilir. o da eski kıllara etki etmez yenisinin çıkamsını önler.

bu arada kendi durumuma geleyim saçlarım 4yıldır diane kullanmama rağmen dökülüyor hatta artık önlerim açılmaya başladı. dianenin yan etkilerinden dolayı tedaviyi bırakyım. 2. tedaviye geçtim. bu da hamile kalmak . hamilelikte değişen hormonlardan kistlr küçüülüo. şimdi ilaç almıyorum hamile kalmayı bekliyorum.

kizlar neler yaziyorsunuz böyleohaoldumsmile ama ama, bendede pko var sükürler olsunki böyle bir problemim yok bilmiyorumkismiledaha dogrusu bebek düsürmekten baska problemim yok ,pko bende sadece bu sebepten dolayi anlasildi....
simdi bendede baslayabilirmi bu (sac dökülmesi )??akannehir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…