Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Polikistik over hastalığı yüzünden saç dökülmesi yaşayanlar bu başlıkta toplanalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi kujumm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

merhaba canım.bende dökülmeler hem ön bölgelerden hem de tepe bölgesinden oluyor. ama tepe bölgesinde olan dökülmeler daha yoğun oluyor.hata açılmalar bile var.liseden beri adetlerim hep düzensizdi.bazen 3 ay falan adet görmediğim olurdu. ama o zamanlar doktorlar poc. ov. teşhisi koymamışlardı. geçen yaz evlendim. hamile kalamadığım için doktora gittim.doktor önce ultrasonda gördü,kistik bi yapı var dedi.sonra tahliller yapıldı. ve hormonlardan da polikistik over olduğu kesinleşti.ben hangi hormonlarımın problemli olduğunu sorunca da "bana güvenin siz poc. ovr.siniz" dedi. yani tam olarak hangi hormonların az ya da çok olduğunu bilmiyorum.17 haziranda aşılama yapıldı. hamilelik düşündüğüm için herhangi hormon ilacı kullanamıyorum. ama inş. bebek sahibi olduktan sonra tedaviye başlayacağız dedi. sizde de mi saç dökülmesi var?

selm metallıum ben siteye yeni üyeyim polifistik over ile ilgili yorumlarınızı gördüm ben de yaklaşık 2.5 ay önjesine kdr doktora gittim önje cildiyeye gittim. herhangi bi demir cinko kansız lık vs.eksikligi cıkmadı .daha sonra ben adet düzensizligimden süpheleniodum cünkü bazen 2 ayda bi fln oluodu ve cok az kadın doguma gttim bana polifistik over oldugumu söyledi diane 35 yazdı 3 ay kullan gel tekrar dedi.ben 3 üncü kutuma baslayalı 2 gün oldu yani 3 cü ayımdayım saçlarım hala cok dökülüo doktor fayda etjeni söylemişti ama cok dökülüyor saclarım henüz 21 yasındayım senn ne zmn etki etmeye baslamıstı dökülmen azalmıstı ve kullandıgın bi şampugan felan varmı

slm verani ben sogan kürünü ve diger bitkisel kürü bir ay uyguladım doktorumun verdiği diane 35 in yanında ama öle cok adet olmadım sen ne kdr süre sonra olmuştn

öncelikle bu hastalığın pençesinde olan bütün arkadaşlarıma selamlar... polikistik over????
çok boyutlu ve ilginç bir hastalık.. herkeste farklı bir özellikle ortaya çıkıyor.kiminde saç dökülmesi,adet düzensizlği, tüylenme, svilcelenme, .....
bu ciddi bir hormonel denge bozukluğu ve uzman ellerde tedavi edilmeli... bu hastalık endokrinoloji uzmanı eşliğinde tedavi edilmeli, doğum kontrolü haplarından uzak durulmalı benim kanımca.. ayrıca bu tedavinin yanında çok saç dökülmesi yaşayan hastalar saçlarına bir uzman eşliğinde iyi araştırılmış bir hastanede SAÇ MEZOTERAPİSİ yaptırmalılar.iyi sonuç alınacağı kanaatindeyim.. hepimize geçmiş olsun.umarım kaybettiğimiz saçlarımız ve neşemiz geri gelir...saçlarımızı ortadan ayırıp salına salına gezeceğimiz günler gelir...........................

ben görmemişim burayı çok zaman olmuş canım ama yine de yazayım belki görürsün polikistik over den olan dökülme için antiandrojenik etkili bir hapsa etki eder diye düşünüyorum ben de çok şampuan denedim ama dökülme içten olunca bir yere kadar şampuan işe yarıyor. sadece çok kimyasal içermesin diye bakıyorum. eczane şampuanlarını araştırıyorum bu aralar

Arkadaşlar bana da po teşhisi konuldu.
Diane 35 kullandım. Ve tüylenme sorunum ortadan kalktı.
Aknelerim vardı. Onlar da kayboldu.
O yüzden diane 35 kullanmanızı tavsiye ederim.
Saç konusunda bende aynı sorun yaşıyorum.
Hatta cildiye doktoruna gittim. İlaç kullanıyorum şuanda.
Bakalım umarım bir faydasını görürüm..

Arkadaşlar bana da po teşhisi konuldu.
Diane 35 kullandım. Ve tüylenme sorunum ortadan kalktı.
Aknelerim vardı. Onlar da kayboldu.
O yüzden diane 35 kullanmanızı tavsiye ederim.
Saç konusunda bende aynı sorun yaşıyorum.
Hatta cildiye doktoruna gittim. İlaç kullanıyorum şuanda.
Bakalım umarım bir faydasını görürüm..
Daha yeni kullanmaya başladım ilaçları.
Faydasını görürsem size de haber edeceğim..
Şöyle gür saçlara kavuşalım hepimiz

bu hastalıktan yıllardır muzdaribim ve biliyorum ki bir tedavisi yok... diane 35 i 15 yıldan uzun bir süredir ullanıyorum... eskiden saçlarım gürdü şimdi o kadar az kaldı ki... çok dökülüyor hiç bilmem tarağa saç kılı gelmemesi ne demektir. avuç avuç dökülüyor o kadar üzülüyorum ki... yakında düğünüm var ve ben kara kara düşünüyorum bu az saçımla nasıl bir gelin başı olacak.. özellikle ön taraflarda açılma var... asansöre binersin aynada kendine bakarsın tepende yanan ışık aralardaki açıklıkları kelliklerini yüzüne vurur... görmek istemezsin.... off offf... biliyorum evlendikten sonra da bebek sahibi olabilecek miyim diye kaygılanacağım... Allah bu hastalıktan muzdarip olanların yardımcısı olsun... çok sıkıntılıyım çoookkk

beniim kulanmadığımm şampuan denemediğim yağ ve hap kalmadı ama dökulmenin caresini bulamadın kadın hastalıkları bendede pco olabıleceğini soledi ve diana 35 verdi kullanalım bakalım belkıde sorunum yumurtalıklarımdadır sac dokulmesi bu yuzden olabılır

sonuçlarınnın iyi olacağını umuyorum kullandıkca gelişmelerden haberdar edeceğimm
merhaba sanem, bende pko hastasıyım ve diane 35 kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım yorumlardan sonra. Senınde bu yorumu yazalı uzun zaman olmuş. Acaba şuana kadar gelişme oldumu? Dökülmen durdu mu ? Cok ama cok mutsuzum. lutfen bana bilgi verir misin bu konuda ?

ben de bu ılacı pco dan oturu kullanıyorum depresıf duygu durumu yapıyor baş ağrısı yapıyor en onemlısı benım saclarım pco dan dolayı dökülüyordu sımdı onun 5 katı dokuluyor bılmıyourm ne yapacağım bıraksam kistler ne olucak baırakmasam kafamda saç kalmadı önleri erkek tipi seyreldi eski saçlarım o kadar gürdükü bu hallere geldiğime inanamıyorum (diane35)

benimde pcos a bağlı dökülmem var iki senedir.çok canımı sıkıoyor bu durum ..pcos teşhisi konulmadan önce ,üniversite yıllarımda adet düzensizliği nedeniyle doktorum yasmin vermişti...kullandığımda cildim çok güzelleşmişti,herkes farkediyodu..adetlerim saat olarak bile şaşmıyo hep aynı saatte oluyordu..ama çok duygusal olmuştum..çizgi filme bile ağlıyodum...hapı bıraktığımda bacakalarımda tüylenme olmuştu..

geçen sene saçım çok dökülünce önce cildiye sonra kadın doğuma gidip pcos olduğunu öğrendim temmuz -ağustos gibi saçlarım çok şiddetli döükülüyodu aralık gibi durdu dökülme ..bu sene mayıs ayında tekrar dökülme başladı..doktor diane 35 verdi..ama kullanmak istemiyorum..saç dökülmeni önler dedi ama güvenemiyorum artık doktorlara..

bnmde aşırı bir dökülmem vardı saçlarımın 4te biri felan kaldı cok kez doktora gıttım ama 6 yılın sonunda pko oldugumu ogrendm cok tereddutlerım oldu ama dianeyi kullanmaya karar verdm ve başladm ilk gunler sanki 10 tel fln döküyor ama sonraları dökülmeye faydası oluyor bnce. Ben duzensız kullandıgımdan mıdır bilmıorum ama kanamalarım oldu adet dışı ama yıne de devam edıorum. Bnm cildim acaip derecede soluktu yani makyaj bile kurtarmıordu suan cildim beyazlaştı bana katkıları oldu baya ama uzun vadede kullanmak tabı kötü sonuçlar dogurabılır. Saç dökülmen için 1 kutu kullanman yararına olabilir sevgiler.

çok teşekkür ederim canım cevap için

Bu arada 10 tel döküyor demişim yanlş olmuş diyelim gunde 60 tel döküluyorsa dianeye başladıgın ilk gunlerde 10-20 tel extradan dökülüyor demek istemiştim ama sonradan var olan saç dökülmesi de azalıyor. Bende öyle oldu yani. Sevgilerr.

bende polikistik over hastasıyım yeni teşhis kondu doğum kontrol hapı kullanmıyorum işe yarıyor mu saç dökülmesi azalıyormu?
aylardır dökmediğim saç kalmdı ne olur deneyimlerinizi paylaşın hep dökülecek mi kel mi kalıcam

HTML:
kesnlıkle kullanmalısın aynı dert bendede var tereddutsuz bir an evvel başla.

İlk önce geçmiş olsun diliyorum.Allahtan acil şifalar.Polikistik over hastalığı benim yengemde de var .Adet düzensizliği,saç dökülme çok yok, Fakat bu hastalıkta iyi bir doktor bulmak gerek.Kaç yaşındasınız bilmiyorum evlimisn ? vs ilerde kadın doğum doktorunuzu iyi seçin biz süper bir prof bulduk çok memnunuz.Hamileyken düşük önleyici vs verip takip ediyor.

doğum kontrl hapını doktor vermedi hormonlarım iyi çıktı yan etkileri var kullanmak istersen yine de veririm dedi
bekarım adet düzensizliği yok ama saç dökülmesi çok fena psikolojimi yıprattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…