- Konu Sahibi yakamozmavisi
-
merhaba ben yeni üye oldum.17 yaşımdan beri pcos luyum.şu an 31 yaşındayım .doğum kontrol hapı almadığım her dönemde adet oldu olamdı derdiyle uğraştım.yaklaşık 9 aylık bir tedvi sürecinden sonra ( yumurtlama takibi,2aşılama)2.aşılamadan sonraki ay doğal yoldan hamile kaldım.kızım şu an 6 yaşına girmek üzere.artık ikinci bebeğin zamanı geldi diye düşünüyorum. zira kasım ayında palnlı olmayan bir şekilde hamile kalmışım fakat öğrendikten iki gün sonra düştü malesef.ardından kist falan oldu,tedavi olup küçülttük.şimdi tekrardan infertilite tedavisi almadan hamile kalabilmeyi umuyorum.vücut ısısı takibi yapıyorum iki aydır.ayrıca belki düzenler umuduyla hayıt kapsülü ( 300 mg vitex-150 mg dong quai ) adetin 4.-14. günü arası kullandım.ciddi boyutta pcoslu bir arkadaşım bununla adetini düzenlemiş ve hamile kalmıştı çünkü.bugün adetimin 15.günü fakat daha yumurtlama olmadı sanırım-vücut ısım daha düşmedi-.
benim hikayem de böyle işte,paylaşayım istedim...
kızlar merhaba bende pcoluyum 1,5 yıldır evliyim. kendiliğimden ok nadir adet görmüşlüğüm var evliliğimin 6 ayında tedaviye başladım 4 tedavimde klomenle hamile kaldım. ama 1 aylıkken düşük yaptım.. üzerinden 6 ay geçti şuan yeniden tedaviye başladık. pazartesi rahşm flimiçekineceğim eşimin sperm filimleri iyi bilmiyorum bize ne önerecekler. allah isteyen herse sağlıklı sıhhatli bebişler nasip etsin....
amin cnaım inşallah nasıl bir bela bu bilmiyorum kicanım aynen bende 2 ay 3 ayda oluyorum yani hiç belli olmuyo 2,5 yıldır ugraşıyoz bakalım nasipse olacaktır inş. allah hepimize nasip etsin..
amin cnaım inşallah nasıl bir bela bu bilmiyorum ki(( sen nerde ne tedavisi görüyosun ne aşamadasın
canım hiçç klomen felan kullanmadın mı? sadece o ilaç mı? ben 4 kere klomen kullandım 1 kere düşük yaptım şimdi araştırıyolar hsg çekilicem pazartesi ondan sonra belli olacak hanggi aşamada olacağımız bende merak ediyorumben geçen ay doktora gitmiştim glucophage verdi 3 4 ay onu kullanacakmışım sonra aşılama yapacakmış ama ben 1 ayı geçti kullanıyorum hala adet olamadım nasıl iş anlamadım valla peki sen ne aşamasındasın canım
canım hiçç klomen felan kullanmadın mı? sadece o ilaç mı? ben 4 kere klomen kullandım 1 kere düşük yaptım şimdi araştırıyolar hsg çekilicem pazartesi ondan sonra belli olacak hanggi aşamada olacağımız bende merak ediyorum
arkadaşlar bildiğim kadarıyla glucophage şeker metabolizmasını düzenlemek için kullanılıyor.yani tek başına adeti düzenleyici etkisi yok diye biliyorum ama pcos un kısır döngüsünü kırmak için çok faydalı olduğunu duymuştum.ayrıca ben hsg den 3 ay sonra hamile kalmıştım.hatta annem bile bana hsg den sonra hamile kalmış.tek başına onun bile çok faydası var.bir de insan ne zaman canımız sağolsun bebeğimiz olmasada hayat devam ediyor derse o zaman hamile kalıyor.çünkü bu ciddi derecede başka hiçbir şey düşünememe hali hamile kalabilmenin önündeki en büyük engel.yaşadım biliyorum!
amin canım. darısı tüm isteyenlerin başına.bende de pcos var.17 yaşımdan beri.arada prolaktin çıktığı falan da olllldu.bir kaç kere yumurtalık kisti ( ameliyattan son anda kurtuldum) genel anlamda adet düzensizliği.hamile kaldığımda 2 yıllık evliydim.ilk sene korundum.sonra da dokuz ay falan tedavi gördüm.ama benim şansım bu durum annemdede olduğu ve düzensizlik çok bariz oldğundan doktorlar beni uyarmışlardı.gardımı alarak girdim yani olaya.açıkçası korunmayı bıraktıktan sonraki ikinci ay yumurtlama tedavisi almaya başladım.çünkü 5-6 senedir diane 35 kullanıyordum bünyenin kendini toplamsı için vakit kaybetmeye tahamülüm yoktu.ama bir de şu var sanırım uzun yıllar bıyunca diane 35 i 6- 9 ay kullanıp sonra bıraktım.adet düzenim yeniden bozulunca tekrar başaldım .bu süre zarfında LH PRL FSH VS.deki bozukluklar düzeldi.doktorum yumurtalıklarımın polikistik yapıda olduğunu ve düzensiz yumurtlama olduğunu ancak tüm hormonlarımın normal olduğunu söylemişti.şu anda da aynı durumdayım.ilaçsız bir yol bularak adetimi düzenlemeyi başarırsam ( ki galiba buldum-hayıt hapı-)bu sefer tedavi almayı hiç düşünmüyorum
arkadaşlar işin tıbbi yönüyle ilgili yapmanız gerekenleri yapın,psikolojinizi sağlam tutun.tuamazsanızda destek almaya çalışın .çok zorlu bir süreç biliyorum ama inanın bana başka türlü olmuyor.iki aşılama denemiştik ,ikincisi ikizdi hemde ama tutunamayıp düştüler.tamam dedim bu iş buraya kadar artık zorlamayacağım,kendi haline bırakacağım,yukarıdakinin vardır bir bildiği,ve bilin bakalım ne oldu? ikizlerin düştüğü 3 temmuz günü ( zihnimden sileceğim bu tarihi diye sabaha kadar böğürerek ağladığım o gün) son adet tarihimin ilk günü oldu yani o ay hamile kaldım.arkadaşlar malesef bu işi doktorlar büyük bir rant haline getirmiş durumdalar.ama işin en önemli ayaklarından biri psikolojik destek.
evet hayıtı aralıkta kullandım önce ama kasım sonu düşük yapmıştım onu hesabedemedim.sol yumurtalığımda kist oldu.sanırım hormonlarım rayına girmeden kullandığım için öyle bir etki yaptı.neyse ocakta kisti küçültmek için ginera kullandım.neyseki bir ayda küçüldü.şubatta hiçbir şey kullanmadım 25.gün yumurtlama oldu.baktım ki gecikme artıyor açıkçası kumar oynadım bir deneyeceğim hayıtı yine dedim.internetten siparişle aldı. şimdi firma adın vermek doğru olmaz sanırım.içinde 300 mg hayıt (vitex) ve 150 mg dong quai var.kapsülün içinde toz halin egetirilmiş ot resmen.sitede günde iki üç tane diye yazmış ama bana bunu öneren arkadaşım ( ki ciddi pkoluydu.ilk bebeği için 5 sene uğraşmıştı,sonra bebek beklentisi olmadan bu hapa başlamış düzenlesin diye ama o da bir forumda adetin dördüncü gününden ondördüncü gününe kadar kullanın diye,öyle kullanmış ve bingo bir kaç ay sonra hamile kaldı.o bana her ayın aynı günü adet görmesini sağladığını söylemişti) bende bu ay 4.günden 14.güne kadar kullandım ve sanırım hatta sanmıyorum eminim 17. günde yumurtlama oldu.ama tabi çapı yeterlimidir hamile kalmaka için vs.bunları zaman gösterecek.çoğu doktor üstünde yeterli araştırma yok falan diyor ama benimki dene istersen diyerek kararı bana bırakmıştı.diğer konuya gelince bir doktor demiştiki bana rahmi olana her kadın hamile kalabilir.emin ol bir gün olacak.sadece bebeğin zamanını bekliyor.bir şey hakkında çok fazla düşündüğümüz zaman o konu ile ilgili kaygılarımız artar. ve kaygı evrene sürekli olumsuz mesajlar göndermemize neden olur.sen adetini düzenle,hormon tahlillerini ,hsgyi falan yaptır,doktorunun önerilerini dinle gerisini zamana bırak.koşulları uygun hale getir,arkası gelecektir.
mrb arkadaşlar bende pko hastasıyım doktor bu iyileşen bi hastalık değil dedi ve çok morelim bozuldu düşüncelerinizi paylaşırmısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?