Polikistik over olanlar paylasalım

arkadaşlar 8 yıldır evliyim.bekarkende hormonal sorunlarım vardı.dediğiniz gibi doğum kontrol hapları kullandım.sonra evlenincede sorunlar devam 2yıl tedavi gördüm.polikistik over tedavisi.tiroid sorunum var vedeprolaktin hormonum çok yükseliyordu.ve 2.yıl ikiz kızlarıma hamile kaldım.ve şimdi 5.5 yaşındalar.doğumsonrası sorunlar bitti hormonlar inanın düzeldi.ve geçen yıl kendi kendine tedavi görmeden tekrar hamile kaldım ve 2 aylık bir oğlum var.arkadaşlar yılmayın, üzülmeyin,sabredin vede bekleyin.eminim sizde bebek sahibi olacaksınız.tıp artık çok ilerledi bunlar artık sorun bile değil.

bende pkoluyum tüp bebek deniyoruz bakalım sonuç ne olcucak Allahın izniylre bayramda belli olcaukk melegimin benle olup olmadıgı :)

bende de pko var canım tedavi olmuyorum yaşım küçük diye doktor tedavi etmek istemedi ama şimdi gitsem ederlerde şimdide ben gitmiyorum bilmiyorum nolucak

ayy negüzel yaaa darısı başımıza

merhaba arkadaşlar bende yeniyim burda aranıza benide kabul edersiniz inşallah 9 yıldır bende pcoyla uğraşıyorum. Çok diane-35 kullandım ilaçsız adet göremiyorum 25 yaşındayım. Pconun bütün belirtileri var. aşılama yaptırmışdım nisan ayında Allah yüzümüze bakmışdı tutmuşdu aşılamam yavrum 24 haftalık olunca erken doğumla dünyaya geldi ne yazıkki kaybettim oğlumu. Çok zor Allah düşmanımın başına vermesin. Şuanda yeniden denemelere başlıcaz doğal yoldan olmazsa yeniden tedaviye başlıcaz ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

ikiz81 ne kadar şanslı bir pcomuşsun ne güzel yenmişsinde darısı bizlerin başına inşallah Allah yavrularına uzun ömürler versin hayırlı evlat olurlar

hg canım aramıza senin adına gerçekten çok üzüldüm Alalh bir daha aynı acıyı yaşatmasınnn...

galiba benimde yumurtam çatlamıyor sol kasığımdaki ağrı beni öldürüyor zaten sağ yumurtam tembel soldan hep olur ham,ile olasılığım sıfır bu ay yumurtlama dönemimide geçirdim galiba fazla büyüüdü ve çatlamdı ben öyle düşünüyorum ne yaapmalıki (

benim kilo problemim var. yaşım genç olduğu için tedaviye başlamadılar. şimdi doktor değiştirdim ve insülin direncine yönelik tedaviye başladık. artık hayırlısı. ama ilacı bırakınca deneme çalışmalarına başlıcaz

Canım klo sorununu aşarsın kolay yetrkii kararlı ol evet çalışmalrıda aksatma vallhii dayımın gelini 100 kloyla hamile kaldı şok oldum hemde ilk aydan anaaaaaaaaaaaaa ben 52 kloyum tık yok .)))))

merhaba kızlar 4 yıl önce bende doktora gittim ve bende polikistik over olduğunu söylediler. benimki insülin direncine bağlıymış. şekerli şeyler yememeye dikkat etmemi söylediler. insülin yükseliyordu çünkü... doğum kontrol hapı kullandım 3 sene kadar.
bu sene tekrar endokrin bölümüne gittim bütün hormon testleri yapıldı aklınıza ne gelrse ve ultrasona girdim. herşeyim temiz çıktı. insülin de normal çıktı. doktorum hapını kullanmaya devam edebilirsin kötü bi yan etkisi yok dedi. ama istersen birde kadın doğuma git ona görün bakalım ne dicek dedi. artık burda işin yok dedi. minicik kistler varmış ama önemli değilmiş.

o gün kadın doğuma gittim o da kan sonuçlarıma baktı hiç bişey yok dedi tekrar ultrasona girmemi istedi tekrar girdim onda da herşeyim temiz çıktı.
doğum kontrol hapı kullanmıyorum artık. başka bi hap verdi. bunu ayda sadece 10 tane kullanıyorum. adet olmama yardımcı olcakmış ve hiçbir yan etkisi yokmuş. bunu kullanırken hamile de kalabilirsin diye de söyledi. dediklerine göre zamanla düzelcek bişeymiş bendeki...

1 kutusunu kullandım ve adetimi gördüm. doğum kontrol hapı kullanırkende düzenliydi ama bırakınca olamıyordum. şimdi bu hap daha iyi en azından doğum kontrol hapı değil ve hamile kalmaya da engel değilmiş... yani evlendiğim zaman bile gönül rahatlığıyla kullanabilcem, düzelmezse eğer...

Son düzenleme:
hamile kalma konusunda da sorun yok şimdilik dedi ama ilerleyen yaşlarda yani evlendiğinde zorlanırsan (-ki çok küçük bi ihtimal gibi görünüyo şimdi) doktora gidebilirsin dedi... Rabbim herşeyin hayırlısını versin hepimize...

kesinlikle yediklerimize içtiklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. ben zaten zayıfım. yani boyuma göre 3-4 kilo eksiğim var... ama polikistik over olduğumu öğrendiğimden beri düzenli yemeye ve şekerli şeylerden azar azar yemeye dikkat ettim. (pilav,patates vb) tatlılardan da azar azar aldım... şimdi doktorum yiyebilirsin ama gene dikkat et dedi, sonuçta zaten çok iyi bişeyde değil...
kola vb şeyleri zaten sevmem...

ayrıca spor yapın. benim doktorum yürüyüş yapmamı tavsiye etmişti. zayıfım ama gene de sağlıklı olmak için spor yaparım her gün olmasada...

Amin. öncelikle geçmiş olsun. hayırlısı neyse o olsun. belki zamanla düzelme olur, bebişinde tedaviye gerek kalmadan olur. kısmet....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…