Polikistik over tanısı konulanlar

Tweety88

Tweety88
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
212
79
18
Bugün doktora gittim, yumurtaliklarim çok tembelmiş.. 16 gün gecikmişti adetim. Matofen ve tarlusal verdi. Bu durumu yaşayan varmı?

Canim 8 yildir polikistik over liyim. Bi sure sonra inunla yasamayi ogreniyosun. Matifin cok ise yariyo onu doktorun birak.demeden birakma, ayrica kilolu musun bilmiyorum ama ben 1,68 boya 70 kiloydum matofin sayesinde biraz da iradeyle 62ye dustum 45 gunde. Yumurta tembelliginden bahsetmissin. Benim de yumurtalarim tembel teneke :) evli ve cocuk istiyo musun bilmiyorum, ben 4 yillik evli ve 3,5 yildir da cocuk icin mucadeleciyim. Bu tembellik yuzunden yumurtalarim ilacsiz buyumuyo buyuse bile catlamiyo. Ki ustune o yazdigin tarlusal isimli ilaci kullanmadan da adet olamiyorum. Eger evliysen canim hemen tedaviyle beraber cocuk dusunmeye bak derim ben 6 ay ilacla korundum adetlerim.duzenli elsin diye hem. Cok pismanim. Insallah duzene girer. Cunku atlatilamayack bi sorun degilmis. Oyle diyolar. Ha hamile kalamam diye de korkma cok sayida bu sorunu yasayip bebegi olan arkadas var. Umarim yararli olabilmisimdir, biraz uzun oldu ama.... :))

Canım belli ki bilgilisin bu konuda ben glifor ve yasmin kullanıyorum ama ikisinden biri çok kötü yan etki yaptı. Her sabah gebe kadınlar gibi istifra ediyorum. İlaçları bırakınca geçiyor. Acaba ilaçları mı değiştirsem? Kilo vermem gerekiyor. 1 aydır diyet spor ama tık yok. Doktorumla konuştum. Beni anlamıyor. Ben doğum kontrol ilacı olan yasminin yan etki yaptığını düşünüyorum. İlacı değiştirsem mi acaba?

Canıımm çok tesekkur ederim moralim yerine geldi. Kusura bakma ancak bakabildim sayfaya. Ebet eyliyim 3 ay oldu henuz ama bebek istiyoruz ikimizde. Bebegin olumsuz etkileyecegine inanmiyorum cunku. 1.67 boyundayim 80 kiloyum :-(

Allah o yasminin belasini versin varya banada 6 ay kullan demislerdi. Adet duzensizlihi icinmiiiss! Vücudumu mahvetti yaa. Mide bulatisi ve ishale sebep glifor. Gerci sen sadece mide bulantisindan söz etmissin ama glifor iyi bir ilactir bence. Kullanimi evet zor biraz kabul ediyorum. Matofin kullaniyorum bende gliforla ayni sadece matofin yumurtlamaya destek oluyormus. Ansiklopedi gibi oldum arastirmaktan artik

1 yildr gluopchage kullandım hamile kalınca bıraktım. Benmde yumurta tembelliğm vardı pko lüzum ve ınsulun direnci de vardı. 2 kere klomen catlatma ignesi kullandım bir kimyasal düşük bir negatif. Daha sonrasında rahim filmi çekildim ve hamileyim. Seker ilacını sakın ama sakın bırakmayın. Ve başka şeyler de deneyin mesela adetin ilk gününden baslayip yumurtlama gününe kadar zayıflama çayları için soğan suyu için bal tarçın çörek otu yiyin kuru incir yiyin yürüyüş yapın. Pko da kılonuzla 2 3 kilo bile oynasaniz çok fark ediyor. Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Banada doktor adetini bi getirelimde yumurta tedavisine başlayalim dedi. Rahim filmi için cok erken dedi. Ama bende kimyasal gebelik yasadim, rahim kanallari tıkalı olsa nasil olcak ki bu? Birde yumurta tadevasi dedigi yumurta catlatma iğnesimi acaba?

Klomen femara gibi yumurtlamayi sağlayan ilaçlari demiştir doktor. Bende rahim filminden snra kimyasal gebelik yaşadım. Aynı senin bu söylediğini söyledim doktora kapalı olsa nasıl olcak diye. O belli olmaz dedi çekildim ve hiçbir tedavi uygulamadan hamile kaldım çok şükür

O belli olmaz mı? Ya bazen doktorlarin mantikli cvplari olmayinca deliriyorum. Iyide yol kapali olunca nasil olcak bu iş şuan da hamilemisin canim

Ay çok mutlu oluyorum pco lu hamileleri görünce umut ışığı oluyosunuz bizlere.sana da bebişine de kocaman maşşallahhh rabbim esirgesin sizi 1 yılınızı mı aldı gebe kalmak peki ?

Ay çok mutlu oluyorum pco lu hamileleri görünce umut ışığı oluyosunuz bizlere.sana da bebişine de kocaman maşşallahhh rabbim esirgesin sizi 1 yılınızı mı aldı gebe kalmak peki ?

Çok sağol canım allah razı olsun. Allah sana ve isteyen herkese nasip etsin .
Bizim normal insanlardan farkımız yok sadece onlaresim 5 ayda kalıyorsa biz 10 ayda kaliyorz.
Çünkü bizim yumurtlamamz daha yavaş. Öyle düşün. Rabbim verecek vazgeçmeyin. 2 senemi aldı tam

Amin balım Allah razı olsun güzel duan için sabırla duayla bekliyoruz bakalım..

Tatlım merhaba bir sorum olacaktı adetlerin gliforla düzene girdi mi peki yada kilo verdikten sonra düzene girdi mi bende glifor kullanıtordum ama midem bulantısından bıraktım aralıklı kullandım bide hayıt hapına başladım o mu geçiktirdi bilmiyprum, en son 30 mayısta oldum idrar ve 2 kez kan testi negatif. Düzenli adet görmek istiyorum ( yumurta akını gecen 2 cuma önce hissettim bu 3-4 gün içinde olmam lazım inş olurun bide kilo vermem lazım rejim ve spor inş

Malesef bende pkoluyum . Bekarken düzensiz olurdum ilaç kullanmam gerekmezdi ama. Gittiğim doktorlar birşeyin yok derdi . Gerci şikayetimde yoktu. Tüylenme Kilo Vs. Evlendim alttan muayene ile belli oldu pko olduğum. 48 kiloda bir bayanım bekliyrm bende hamile kalmayı.

asli-asli canim birde nasil verdin o 8 kiloyu 45 günde? Bana da yardimci olurmusun
canım kesinlikle yukarda bi arkadaş da demiş, 1-2 kilo bile hemen fark ediyor. ramazandı benim verdiğimde canım. uzun zamandır sadece kahvaltıda bi parça ekmek yiyorum. ekmeği kaldırdım hayatımdan. bollll su içiyorum. ben fazla abur cubur tüketirdim özellikle de çikolataya dayanamazdım günde iki üç tane çikolata ksin yerdim yani. matofin e başlayınca o istek gitti benden. dediğim gibi ramazandı zaten gündüz oruç tutuyodum akşam da yaz günü olduğu için suyla doyuyosun zaten. ramazanda verdim ben 6 kilo. ramazandan sonra da 2 kilo verebildim anca. ben tüm gün evdeyim hareketsiz bi yaşantım var ama yine de biraz yediğime içtiğime dikkat ederek verebildim canım. daha da vermeyi düşünüyorum. işlenmiş gıdalardan mümkün olduğunca uzak dur. özellikle ben buna dikkat ediyorum uzun zamandır. hem kendi vucudun yenilenmesi için hem bebeğin gelişimi için çok önemli. doğal ve dengeli beslenmeye çalış canım. matofin sayesinde şimdi çikolatayı önümde yeseler bile canım çekmiyo. irade meselesi biraz da. inşallah sen de verebilirsin canım. ben bu ay İLK KEZ kendim yumurtladım kendim adet oldum!!!! İLAÇSIZZ :) etkisi denenmiştir :))

canım matofin i dr bana 3 kez iç demişti ben kendim de sağlıkçıyım, 3 kez ağır geldi bir hafta bir tane 2. hafta 2 tane içtim 3 e çıkaramadım ben dediğin gibi bulantı yaptı. drum da en iyisini yapmışsın. vucudunu tanıyarak içmen gerekiyo zaten dedi. sen de öyle deneyebilirsin canım. ben dediğim gibi geçen ay 8 kilo verdim ve inanılmaz gibi ama bu ay hiç doktora gitmeden hormon ilacı kullanmadan yumurtamın çatladığını hissettim ve 28. günde adet oldum kendiliğinden. :) hatta sanırım kimyasal bir de gebelik geçirdim. adetime 1 hafta kala kan değerim pozitif çıkmıştı düzenli bi artış olmadı. dr um kimyasal olabilir demişti. hayıt suyuna ben de bugun başladım. inanıyorum faydası olacak :) ve inanıyorum çok yakında çift çizgiyi doğal yollarla görebilicem :)

kuzum tabiki her şeyi dr una danışarak yapmanda fayda var. ama bana deseler ki doğum kontrol hapı kullanman gerek. yok yani bidaha zorrr... beni mahvetmişti ilk zamanlar. dr um kan değerlerimi görünce acilen çocuk yap dedi ama tabi üzerinden 3 sene geçti :) bebek istemiyosanız canım doğal yöntemlerle korunun. kullandığımız her ilaç binevi birer zehir. iyi olalım derken daha kötü oluyoruz. glifor u da 1000 lik kullanıyosun sanırım. 500 lük alabilir miyim diye sor dr una abah aksam iç. ağır gelmez böylelikle. kilo da vermeye çalış canım . zor bizde kilo vermek biliyorum ama ben 4 senedir 70 kiloydum bir gram eksilmedim hiç bir aydan biraz fazla sürede 62 ye düştüm :) hala da aynıyım. şimdi ben de veremiyorum gerçi kaldım böyle :) :) istikrarlı ve iradeli olmak şart. Allahım yardımcımız olsun :)

Amin canım çok zor gerçekten sen matofin içerek mi 62 kiloya düşmüştün. Belki bende denerim. Glifor yerine matofin içerim. Çünkü glifor iştahımı açtı.

Gercekten zor canim. Ceken biliyo derdi :) doktoruna danis ama mutlaka canim. Sadece matofin de degil ben ciddi anlamda hirs yaptim zayiflicam diye. Canim.yemek istedi ama ben yemedim ac kalktim sofradan flan ..... insallah bebegimizin oldugu haberlerini en kisa zamanda aliriz canimm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…