Polikistik Over ve Gebe Kalmaya Çalışmaca Yardım

vahsikelebek_34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2025
10
2
1
31
İyi akşamlar hanımlar. 32 yaşındayım. 1.5 yıllık evliyim ve son 6aydır çocuk deniyoruz ancak olmuyor. Öncesinde eşim korunuyordu.
Doktora gittigimde her iki overde çok sayıda kist oldugunu polikistik görünümde oldugunu söyledi.Adetin 3. günü hormon testi verdim. Fsh=5.1 Lh=4.0 Östradiol=20 Prolaktin=18 tsh insulin direnci bu degerlerim normalmiş sanırım ve adetlerim de düzenli 30-31 gunde bir düzenli oluyorum. Ancak Amh=12 geldi. Sonuç olarak bu degerler dogal yolla gebe kalmama engel mi sorusunun cevabını net alamadım.Ocean polysitol verdi 2-3ay kullan dedi sadece.

Yumurtlama olup olmadiginin takibi icin follikul takibi önerdi ancak özel hastane oldugu icin fiyat pahalı geldi devam edemedim. Onun yerine yumurtlamayı gösteren 21. gunde kanda bakılan progesteron testi yaptirdım 7.9 çıkti. Progesteron testini adetimin 26.gunu yapmis oldum cunku idrarda yapılan ovulasyon testinde piki 23haziranda gordum ovulasyondan 1hafta sonra dedikleri icin 30haziranda progesteron icin kan verdim.Ancak geç bir tarih mi oldu emin olamadım.
Bu arada çene altı ve meme uclarimda hafif kıllanma artisi var. Vucut kitle indeksim 23.5 normal. Ancak bel gobek bolgem yagli kollar bacaklar ince.

Sizlere 2sorumdan ilki
1.) Progesteron testi icin zamanlama dogru olmus mu ve 7.9 nasıl bir deger yumurtlama oldugu anlamına geliyor mu? 5 mi 10 mu ustu mu olması lazım gebelik icin?

2.) Düzenli adet olan fsh lh hormonları normal olan ancak amh degeri cok yuksek olup yumurtlaliklarinda bir suru kisti olupta dogal yolla gebe kalan var mi? Ve bu konuda sansim nedir normal kadinlara gore daha dusuk mu?

Bu durumla dogal yolla gebelik sansim düşük mü degil mi anlamak istiyorum.Yaşım da ilerledigi icin kafaya takmaya başladım açıkçası. Yardımınıza ihtiyacım var:|

Son düzenleme:
Ben 24 yasında evlendim adetim hiç düzenli olmadı hemen tedaviye basladım, şükür ki bir evladım var 4 yasında, Adet düzeniniz nasıl? Ben ilaçsız adet olamazdım kilo problemim de yok

Bende pcosum doğal yolla hamile kaldım yürüyüş yaptım karbonhidrati hayatımdan çıkardım ekmek tuketmedim her gün havuç yedim yumurta catlamasi için avakado tükettim spor yaptım 20 günün sonunda hamile olduğumu öğrendim hiç bişey imkansız değil rabbim isterse herşey olur maalesef bebeğim düştü ama olduğunu öğrenmiş oldum

Hormon degerleriniz adet düzeniniz vs nasıldı ve ne kadar süre sonra gebe kalabildiniz? Bu yaşam tarzı degisikliklerini 20gün mu uyguladınız sadece?

Progesteron benmde 7.9 cikti bu ay yumurtlama olmus demek canim gebelik dollenmeye de bagli isterse 20 olsun sadece onunla alakali degil 5 in ustu ortam hazirlaniyor demek
İnositol içeren takviye ise yariyor bence
Bende pcos var 28 yasindayim 3 ay düzenli kullandim procieve f, omega 3 ve d vitamini de aldim ayrica tiroid ve seker ilaci aliyorum toroidim yavas insulin direncim var 7 aydir deniyoruz biz de, kilo da veriyorum
Allah ol derse olur ama takviye destek ilac onerirse doktorun sen kullan tedbir kuldan takdir Allahtan

5 üstü yeterli diyor zaten bazı yerlerde. İnsallah dediginiz gibi yumurtlama olmusturAkıntı vs de hissettim o günlerde.
Klomen ve catlatma ignesi denememe gerek var mi yoksa yumurtlama olmadiginda mi baslaniyor onlara acaba o konuda kararsizim. Ya da 6ay daha bekleyip olmazsa mi doktora gorunup bu yollara girmeliyim onun kararsızlığı var sadece.
Umarım ikimizde güzel haberler alırız yakında

Hormon degerleriniz adet düzeniniz vs nasıldı ve ne kadar süre sonra gebe kalabildiniz? Bu yaşam tarzı degisikliklerini 20gün mu uyguladınız sadece?
Hormonlar yıllar önce bakıldı aklıma gelmiyor adetim hep duzenliydi doktor kilo problemi olduğunu söyledi ve kilo vermeden hamile kalamassin dedi 52 kiloydum o zaman ve üstüne ben baya kilo aldım 59 kiloyla hamile kaldım 20 gün yaptım 20.gun testim silik çıktı yine devam ettim zaten pozitifti bunların sonuç verdiğine inanıyorum Hamilelik istediğinin 3.ayinda hamile kaldım

Yıllar önce baktirdigimda bana ameliyat dedi hemde su kistim vardı 14 cm pcosla birlikte öğrenmiştim evlenmezden önce gittim doktora folik asite başla sakin bekleme direk hamile kal korunma dedi öyle yaptım ama kilo vermeden olmaz yumurtalik sertleşmesi var dedi kilolu olduğun için dedi 9 Şubat'ta düşük yaptım maalesef keseyi düşürdüm bı anda su gibi kanamam oldu doktor 6 ay bekleyeceksin dedi bekliyorum ama hiç doğum kontrol hapı kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum vücudun dengesini bozuyor diye duydum

bende de ileri derece pcos var ve doğal yolla gebe kaldım.

gebelik için progesteron 10 ve üzeri olması beklenir.

hormonlarınız düzenli dahi olsa yumurtalıklardaki kistlerden dolayı sağlıklı bir kadın gibi her ay sağlıklı yumurtalar büyütemiyorsunuz. ama bu asla doğal yoldan gebelik olmaz değil. sadece sağlıklı bir kadından bir miktar daha az şansınız var.

ben 13.ayda gebe kaldım. folikğl takibi de 12.ayda yapılmıştı. çok güzel yumurtalar gelişmesine rağmen döllenme olmadı (esimde de sorun vardı). aonraki ay kendiliğinden oldu genelik.

gebelik olduğu ay esim de ben de takviye kullandık. ben akdez diyeti ve pilates yaptım. bu söylediklerime nisan ayında basladık ve ben 28 mayısta hamile olduğumu öğrendim. yani siz dikkat ederseniz bu durumun olumsuzluklarını minimuma indirerek sağlıklı yumurtlama sağlayabilirsiniz

Cok geçmiş olsun rabbim tekrardan nasip etsin sağlıkla kucağına al bu sefer canım
Bişey sorucamda bende sol yumurtalik normal sağ yumurtalık polikistik görünümdedir dedi doktor ben polikistik overmi dedim hayır dedi ama raporunda polikistik görünümdedir yazıyor anlamadım bu ne demek oluyor

Ayin 1 de hep olurdum düşükten sonra değişti 16sinda olmaya başladım 2 aydır hep 16sinda oluyorum doktor bana sormuştu nerden anladın adetin düzenliymis ağrın yok biseyin yok dedi çok aşırı zayıfladim kıllanma inanılmaz derecede arttı kilo almaya başladım sol kasık böylesi inanılmaz derecede şişmişti kilo aldım sandım ama onunla alakası yoktu pandemiydi hep bobregim ağrıyordu doktorlara giderdim hiç genel bakmazlardi kum geciriyosun bilmem ne diye alerji olduğum ilacı yazdılar acillik oldum pandemi de tranva oldu tekrar böbrek için randevu aldığım gün anneme benim böbrekle alakalı değil sol kasık çok ağrımaya başladı diyince gelene aldık orda doğuştan pcoslusun dedi ama 2 tane kistin var 14 ve 10 cmlikti kaç doktora gittiysem ameliyat dedi ben olmadım sonra kendi kendine küçülüp yok oldu ama o süre zarfınds gezmedigim doktor kalmamisti

Demekki çok ileri derece değil benim en son ileri derece demişti ama olur demişti yurt dışında yasiyacam demiştim oldu oldu olmadı yumurtalık sayımına baktır ondan sonra ilaç tedavisi yapılıp hamile kalırsın demişti ama doğal yolla kalırsın hamile demişti doktorum

Diyet ve spor gerçekten çok fayda ediyor

Merhaba canım Benim 1 gebeliğim oldu onda 2 ay hayıt otu kullandım hamile kaldım sonra 9 haftalıkken kalbi durdu kürtaj oldum kürtajdan sonra yoğun enfeksiyon kaptım 2 tüpümde tıkandı sağ yumurtalığımda polikistikti 1 yıl daha hamile kalmadım sonra hsg çektirdim sağ tüp açılmadı sol tüp yarıya kadar açıldı antibiyotik verdi yarısı açılsın diye sonra klomen ovitrelle kullandım kullandığım ayda hamile kaldım toplamda 3 yıl çocuğum olmadı yani mucizelere inan Allah'a sığın bol bol dua et ve asla isyan etme streste yapma yapmadığında mucizen gelicek hep öyle oluyor zaten bende canlı şahidim :)

merhaba18 mayıs
bat günümdü 3. günü klomen kullanmaya başladım 5 gün boyunca doktor gün aşırı ilişki dedi ama3-4 gündür pelvik bölgemde ağrı var sebebi ne olabilir sizce

Evet öyle olsada oluyor ben şuan hamileyim darısı hayırlısıyla başına insAllah ben sadece tüy sorunundan bıktım buda onun yüzünden o zaman. seneler öncesi lazere gittim kurtuldum sanmıştım bu kist hormonlarla alakalı heralde şuan yüzümde meme ucumda ve göbeğimde belirgin tüyler var alsam 2 güne çıkıyordu geçen ay Braun ev tipi lazer makinasi aldım onuda şuan kullanamıyorum gebelikten dolayı ne yapıcam bilmiyorum

merhaba18 mayıs
bat günümdü 3. günü klomen kullanmaya başladım 5 gün boyunca doktor gün aşırı ilişki dedi ama3-4 gündür pelvik bölgemde ağrı var sebebi ne olabilir sizce
İlaçtan oluyor bendede olmuştu kasık ağrısı falan ama iğne vurulduktan sonra artmıştı ağrılarım şuan hala ara ara oluyor

Ayyy o bende de var Allah'ım deli olacam cenemde bile çıkıyor normalde beyaz tenliyim tüylerim sarıydı ama bu kistten sonra erkeğe döndüm meme ucunda var göbek lazer bende de fayda etti sonra çıktı

Maalesef bu pcos bizde olduğu sürece tüyler asla geçmez diye duydum 24 seans gittim düşün maymun gitse tüyler yok olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…