Polikistik over ve insülin direncine rağmen kilo veriyorum>57 kilo olma günlüğüm

EmmaAutumn

Saygı ve nezaket en büyük erdemlerdir
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
968
287
43
Kilo vermeye çalışan tüm arkadaşlara merhaba :16:

Başlıkta da belirttiğim gibi pko ve insülin direnci sorunum var. Bu sendromların tüm etkilerini yaşıyorum ama buna rağmen kilo verilebileceğine inanıyorum. Hedefim 57 kilo olmak :emir_bebek:

Buun çok uzun bir süreç olacağını biliyorum ama yavaş yavaş da olsa hayatımı hareketlendirmeye, beslenmemi daha düzenli hâle getirmeye çalışacağım :)

Herkese başarılar!

Bir süredir aşırı sodyum tüketimi konusunda araştırma yapıyordum; etkileri nelerdir, kilolu insanlarda nelere sebep olur diye.

Araştırmam sonucunda şunu öğrendim ki, günlük 500 mg sodyum vücudumuzun düzgün bir şekilde işlemesi için kâfî. Sonra birkaç gün boyunca ne kadar sodyum tükettiğimi hesap ettim. 1500-2400 mg arası sodyum alıyormuşum günde :53: Fazla sodyumun diğer etkilerini geçtim; kilolu insanlarda iştah arttırdığı ve bu yüzden fazla yemeye neden olduğu, ayrıca vücutta ödeme neden olduğu söyleniyor ki bunlar benim gibi gramlık kilo kaybını bile önemseyen biri için ciddi etkiler.

Gerçi burada sodyumla tuzu ayırmak gerekiyor. Yediğimiz tüm doğal veya işlenmiş gıdalarda sodyum var az ya da çok. Bu süreçte alışveriş yaparken ürün etiketlerinde sodyum miktarına da bakar oldum :1: Ve üzülerek gördüm ki bisküvi ve türevi işlenmiş şekerli gıdalarda sodyum miktarı hayli fazla. Sanırım iştah arttırıcı, tat arttırıcı etkisi nedeniyle bu kadar çok kullanıyorlar. Bir zamanlar monosodyum gluatamat (diğer adıyla Çin tuzu) tartışması olmuştu hatırlarsanız. Bisküvilere, krakerlere vs hep MSG ekliyorlar ve bu da bağımlılık yapıyor diye. Sonrasında bazı çorba markaları "Ürünlerimizde MSG yoktur." diye etiket kullanmaya bile başladı. Bu da sodyumun bir çeşidi sonuçta ve aslında farkında olmadan gün içinde çok fazla sodyum alıyoruz.

Sanırım tuz kullanmamak bu aşamada yapılacak en iyi şey. Zira tuz kullanmadığımız hâlde bile farkında olmadan/istemeden çok fazla sodyum alıyoruz. Üstüne bir de tuzu fazlaca kullanarak kendimize zarar vermenin mantığı yok.

Birkaç gündür işlenmiş gıdalar (yediğim diyet bisküviler) ve dışarıda yediğim yemekler hariç hiç tuz kullanmamaya başladım. Dışarıda yerken de hiç tuz ilave etmiyorum tatsız tuzsuz gelse de. Zamanla her şeye alışıyor insan, buna da alışırız elbet :1:

Son düzenleme:
Sana katilicam. Ayni sorunlar bende de var. Nasil yapicaz bunu?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sana katilicam. Ayni sorunlar bende de var. Nasil yapicaz bunu?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben mümkün olduğunca az tatlı yemeye çalışıcam, daha sağlıklı seçenekler tercih edeceğim ya da. Mesela bugün Dr. Ayça Kaya'nın önerdiği elmalı, kayısılı, tarçınlı, pekmezli keki yaptım, daha az şeker ve kalori içeriyor. Daha fazla sebze ve et tüketmeye çalışıcam. Beraberinde yürüyüşle hallolacak inşallah :16:

Ben de sekerden kacicam. Ama bitter deyince akan sular duruyor :((

Birden kesmek zor olur ama her hafta bir parça azaltsan bile büyük bir ilerlemedir :)
İnsülin direnci sorunu yaşayan kişiler olarak radikal değişiklikler yapmak zor bence bu yüzden hayatımızda ufak ufak değişikliklerle sağlıklı bir beslenme düzenine geçebiliriz.

Bugün kahvaltı yapamadım, işler-güçler, gezme derken.

12.00
1 meyveli çay - 0
2 limonlu diyet bisküvi - 70
(misafirlikteydim, çok kalorili şeyler yememek adına aç kalmayı tercih ettim)

14.00
1 organik tam buğday ekmeği - 65
1 sahanda yumurta (çok az yağla) - 150
2 kuru kayısı - 40

15.30
Dr. Ayça Kaya'nın önerdiği pekmezli, elmalı, kuru kayısılı ve cevizli kekten 1 dilim (tüm keki 13 dilime böldüm) - 170
1 kuşburnu çayı - 0

16.30
1 kırmızı elma - 80

17.30
1 paket limonlu diyet bisküvi - 200
1 limonlu yeşil çay - 0

20.00
2 dilim organik tam buğday ekmeği - 130
1 sahanda yumurta (yumurtaya bayılırım, sayılı protein kaynaklarımdan biri :9: ) - 150
1 büyük tabak salata (3 salatalık + 2 domates + 2 yeşil soğan + 1 kaşık zeytinyağı) - 210

------------------------------------------------------
1265 kalori

2 km yürüyebildim bugün sadece.

ben de pkoluyum.kilo vermeye karar verdiğimde pkolu olduğumu bilmiyordum.
ben kendime diyet listesi uygulamadım öyle.istediğimi de yerim ama az az yerim.
özellikle şeker tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.
şeker bi yandan zararlı gelirken diğer yandan da vücudun şekere ihtiyacı var.o yüzden denge çok önemli.
bi de aç kalınca iyice kan şekeri düşüyor.o yüzden tam anlamıyla şekeri kesmemek lazım.
az ve öz yiyince zaten hem düzenli kilo veriyorsun hem de canının çektiği her şeyi yemiş oluyorsun :16::16:

ben de pkoluyum.kilo vermeye karar verdiğimde pkolu olduğumu bilmiyordum.
ben kendime diyet listesi uygulamadım öyle.istediğimi de yerim ama az az yerim.
özellikle şeker tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.
şeker bi yandan zararlı gelirken diğer yandan da vücudun şekere ihtiyacı var.o yüzden denge çok önemli.
bi de aç kalınca iyice kan şekeri düşüyor.o yüzden tam anlamıyla şekeri kesmemek lazım.
az ve öz yiyince zaten hem düzenli kilo veriyorsun hem de canının çektiği her şeyi yemiş oluyorsun :16::16:

Evet, ben de o şekilde her şeyden yiyerek ama tatlıları ve işlenmiş besinleri mümkün olduğunca azaltarak diyet yapmaya çalışıyorum. Daha önce diyetisyene de gittim, Dukan diyetinden Karatay diyetine kadar bir sürü diyet de denedim ama bana "Şunlar şunlar yenmeyecek." dendiğinde yapamıyorum nedense :1: Yoksa her biri güzel diyetler, insanlar da kilo veriyor ama bana pek uygun değil :) Ayrıca her ne kadar diyette şeker önerilmese de benim birden kesmem mümkün değil, aksi takdirde diyeti hemen bozuyorum. doğru kaynaklardan biraz daha az şeker alarak, sağlıklı yağları tamamen bırakmadan - yağsız diyet de yapamıyorum, mesela zeytiyağı salatalarımda, yemeklerimde olacak mutlaka, beni tok tutuyor sanki, hani kalorisi fazla olsa da yemeye devam - ve yeterli protein de alarak kilo vereceğim inşallah :emir_bebek:

Ben yediklerimden ziyade asla yemediklerimi yazicam:

Suni sekerli gidalar. (biskuviler kekler vs. Hepsi dahil)

Unlu gidalar. (tam bugday ekmegi haric)

Pirinc.

Misir.

Patates.

Kirmizi ve beyaz etin her turlusu. Yumurta. (bu kisisel tercih)

Corbalar.

Meyve sulari.

Tuzlu yiyecekler.

Bu yasaklar surekli degil. 2 hafta. 2 hafta sonra odul gunum olacak.

Evet, ben de o şekilde her şeyden yiyerek ama tatlıları ve işlenmiş besinleri mümkün olduğunca azaltarak diyet yapmaya çalışıyorum. Daha önce diyetisyene de gittim, Dukan diyetinden Karatay diyetine kadar bir sürü diyet de denedim ama bana "Şunlar şunlar yenmeyecek." dendiğinde yapamıyorum nedense :1: Yoksa her biri güzel diyetler, insanlar da kilo veriyor ama bana pek uygun değil :) Ayrıca her ne kadar diyette şeker önerilmese de benim birden kesmem mümkün değil, aksi takdirde diyeti hemen bozuyorum. doğru kaynaklardan biraz daha az şeker alarak, sağlıklı yağları tamamen bırakmadan - yağsız diyet de yapamıyorum, mesela zeytiyağı salatalarımda, yemeklerimde olacak mutlaka, beni tok tutuyor sanki, hani kalorisi fazla olsa da yemeye devam - ve yeterli protein de alarak kilo vereceğim inşallah :emir_bebek:

doğru demişsin canım zaten sana şu yasak dendiği zaman insanın canı en çok da onu istiyor:9::9:
hem bi anda kilo vermek sağlıklı değil mesela.yavaş yavaş kararında ve sağlıklı vermen lazım.
hızlı kilo verirsen diyeti bıraktığın an tekrar aynı kiloyu alırsın.
ben öyle abur cubur yemem pek.kahve cips kola öyle şeyler yemiyorum.
ama tatlıya da hayır diyemiyorum :9::9: çok yemiyorum ama arada kaçamak yapıyorum :9::9:
mesela biz lahmacun:56::56: (ayıptır söylemesi) kilo aldırır diye yemiyoruz ama tam tersi.mayayla yoğurulmuş hamuru ince olduğundan çok hamurda yememiş oluyorsun.hem içinde kıvırcık et domates biber olduğundan çok besleyici :56::56:
biz diyet uygularken ne yenmesi gerekiyor onu bilmediğimiz için orda yanlış yapıyoruz işte :20::20:

Ben mümkün olduğunca az tatlı yemeye çalışıcam, daha sağlıklı seçenekler tercih edeceğim ya da. Mesela bugün Dr. Ayça Kaya'nın önerdiği elmalı, kayısılı, tarçınlı, pekmezli keki yaptım, daha az şeker ve kalori içeriyor. Daha fazla sebze ve et tüketmeye çalışıcam. Beraberinde yürüyüşle hallolacak inşallah :16:

Cnm bendede pko ve ınsulın direnci var ..ve bana karataydiyeti çoookiyi geldi ..sende yapmalısın ..bende 87ydim 78edüştüm hiç aç kalmadan ..

Merhaba kizlar bende pko var ve insulin direncim yuksek seker hastaligi aile buyuklerimde var ama sukur ki bende yok.
İnsulin direncimi kirmak ve pco yu hafifletmek icin zayifla dedi doktor matofin adli ilaci verdi yutmadim etmedim aylar sonra ic hastalikladi da ayni hapi yazinca yutmaya karar verdim yutuyorum bazende duzenli degil.
18subatta kalori sayimina basladim 7 haftada 7 kilo verdim her haftasonu diyetim bozuldu ama devam ettim yinede.
Suanda birakmis durumdayim bazi sebeplerden oturu ama 29 nisanda yeniden kalori sayimi ve zoruma gitmezse sporla zayiflamak istiyorum 7 kilo daha vermem lazim :)

Ben yediklerimden ziyade asla yemediklerimi yazicam:

Suni sekerli gidalar. (biskuviler kekler vs. Hepsi dahil)

Unlu gidalar. (tam bugday ekmegi haric)

Pirinc.

Misir.

Patates.

Kirmizi ve beyaz etin her turlusu. Yumurta. (bu kisisel tercih)

Corbalar.

Meyve sulari.

Tuzlu yiyecekler.

Bu yasaklar surekli degil. 2 hafta. 2 hafta sonra odul gunum olacak.

Özel bir diyet mi? Gİ diyeti olabilir diyecektim ama et yenmediği için o da olamaz :)

doğru demişsin canım zaten sana şu yasak dendiği zaman insanın canı en çok da onu istiyor:9::9:
hem bi anda kilo vermek sağlıklı değil mesela.yavaş yavaş kararında ve sağlıklı vermen lazım.
hızlı kilo verirsen diyeti bıraktığın an tekrar aynı kiloyu alırsın.
ben öyle abur cubur yemem pek.kahve cips kola öyle şeyler yemiyorum.
ama tatlıya da hayır diyemiyorum :9::9: çok yemiyorum ama arada kaçamak yapıyorum :9::9:
mesela biz lahmacun:56::56: (ayıptır söylemesi) kilo aldırır diye yemiyoruz ama tam tersi.mayayla yoğurulmuş hamuru ince olduğundan çok hamurda yememiş oluyorsun.hem içinde kıvırcık et domates biber olduğundan çok besleyici :56::56:
biz diyet uygularken ne yenmesi gerekiyor onu bilmediğimiz için orda yanlış yapıyoruz işte :20::20:

Lahmacunu ben de çok severim :56: Hem besin değerleri açısından iyi hem de 250 kalori ediyor, çok fazla değil :) Ben dışarıda ya döner yiyorum (ekmeksiz, lavaşsız) ya da lahmacun :) Bir aralar en büyük favorim simitti, nerdeyse her gün simit yiyordum sabah ve akşam :27: Zaten sabahtan akşama kadar sadece karbonhidratlarla, şekerli gıdalarla yaşayabilirim, bir sorun yok benim için :1: Beni en çok da bu gidişatım korkuttu zaten. Şeker isteği öyle sadece "Ben artık yemeyeceğim" deyince de bitmiyor maalesef, şeker isteğini bastırmak için yürüyüş, sağlıklı yağlar, protein ve doğru karbonhidrat seçimi önemli ve de yeterli kalori alımı. Kaloriyi çok düşürünce insülin direnci kırılır diye düşünmüştüm -ki ABD'de yayınlanan bazı makalelerde 800 kalori civarında diyetler uygulanan insülin direnci hastalarında iyileşme olduğu gözlenmiş- bende işe yaramadı :) En önemlisi hem hastalıkların farkında olmak hem de kendini tanımak sanırım, bazen başkalarında fayda sağlayan şeyler bize göre olmuyor :)

Son düzenleme:
Cnm bendede pko ve ınsulın direnci var ..ve bana karataydiyeti çoookiyi geldi ..sende yapmalısın ..bende 87ydim 78edüştüm hiç aç kalmadan ..

Ben de denedim canım ama hiç kilo veremedim. Günde 2 öğün yiyordum, 1.5 ayda 2 kilo zor verdim :43:

Merhaba kizlar bende pko var ve insulin direncim yuksek seker hastaligi aile buyuklerimde var ama sukur ki bende yok.
İnsulin direncimi kirmak ve pco yu hafifletmek icin zayifla dedi doktor matofin adli ilaci verdi yutmadim etmedim aylar sonra ic hastalikladi da ayni hapi yazinca yutmaya karar verdim yutuyorum bazende duzenli degil.
18subatta kalori sayimina basladim 7 haftada 7 kilo verdim her haftasonu diyetim bozuldu ama devam ettim yinede.
Suanda birakmis durumdayim bazi sebeplerden oturu ama 29 nisanda yeniden kalori sayimi ve zoruma gitmezse sporla zayiflamak istiyorum 7 kilo daha vermem lazim :)

Ailende şeker hastalığı geçmişi varsa -Allah korusun- ama hastalığa daha yatkın hâle geliyorsun maalesef. Benim ailemde şeker hastalığı geçmişi pek yok ama yine de çok korkuyorum, sonuçta beslenmenin de hastalıklar üzerinde doğrudan etkisi var. Daha önce çok güzel kilo vermişssin maaşallah. Şimdi tekrar başlayıp hedefine ulaşabilirsin canım :) Ayrıca doktorun verdiği ilacı kullanmalısın, şeker ihtiyacını giderecek, iştahını kapatacaktır.

Lahmacunu ben de çok severim :56: Hem besin değerleri açısından iyi hem de 250 kalori ediyor, çok fazla değil :) Ben dışarıda ya döner yiyorum (ekmeksiz, lavaşsız) ya da lahmacun :) Bir aralar en büyük favorim simitti, nerdeyse her gün simit yiyordum sabah ve akşam :27: Zaten sabahtan akşama kadar sadece karbonhidratlarla, şekerli gıdalarla yaşayabilirim, bir sorun yok benim için :1: Beni en çok da bu gidişatım korkuttu zaten. Şeker isteği öyle sadece "Ben artık yemeyeceğim" deyince de bitmiyor maalesef, şeker isteğini bastırmak için yürüyüş, sağlıklı yağlar, protein ve doğru karbonhidrat seçimi önemli ve de yeterli kalori alımı. Kaloriyi çok düşürünce insülin direnci kırılır diye düşünmüştüm -ki ABD'de yayınlanan bazı makalelerde 800 kalori civarında diyetler uygulanan insülin direnci hastalarında iyileşme olduğu gözlenmiş- bende işe yaramadı :) En önemlisi hem hastalıkların farkında olmak hem de kendini tanımak sanırım, bazen başkalarında fayda sağlayan şeyler bize göre olmuyor :)

evet canım herkesin bünyesi farklı olduğu için aynı etkiyi göstermez.
simit hem hamur oluyo hem de o üstündeki susamları çok kilo aldırıyo.bide diyetlerde tek besinle kilo verebilirsin ama bıraktığın zaman da aynı hızla kilo alırsın.
o yüzden hep aynı şeyleri yememeye çalış.
sabahları yumurta ye mutlaka.bi de et türü yiyecekleri yerken mangalda yapmaya çalış.ızgara da olur.ben tost makinasında yapıyorum :9::9:
ama sakın yağda kızartma yapma :20::20:
kepek ekmeği yada tam buğday ekmeyi ye.beyaz ekmek sırf hamur oluyo içi zaten :45::45:
inan sabah kahvaltımı 1 dilim kepek ekmeğiyle yapıyorum akşamda öyle tabi.günde 2 dilim kepek ekmeği yetiyo bana :56::56:

Son düzenleme:
evet canım herkesin bünyesi farklı olduğu için aynı etkiyi göstermez.
simit hem hamur oluyo hem de o üstündeki susamları çok kilo aldırıyo.bide diyetlerde tek besinle kilo verebilirsin ama bıraktığın zaman da aynı hızla kilo alırsın.
o yüzden hep aynı şeyleri yememeye çalış.
sabahları yumurta ye mutlaka.bi de et türü yiyecekleri yerken mangalda yapmaya çalış.ızgara da olur.ben tost makinasında yapıyorum :9::9:
ama sakın yağda kızartma yapma :20::20:
kepek ekmeği yada tam buğday ekmeyi ye.beyaz ekmek sırf hamur oluyo içi zaten :45::45:
inan sabah kahvaltımı 1 dilim kepek ekmeğiyle yapıyorum akşamda öyle tabi.günde 2 dilim kemek ekmeği yetiyo bana :56::56:

Aynen canım.
Bugün tam buğday ekmeği aldım ben de, tadı gayet güzeldi, ekşili ekşili :)
Beyaz ekmek hiç doyurmuyor, bir oturuşta koca ekmeği yesen fayda etmiyor
:9::9::9:

Aynen canım.
Bugün tam buğday ekmeği aldım ben de, tadı gayet güzeldi, ekşili ekşili :)
Beyaz ekmek hiç doyurmuyor, bir oturuşta koca ekmeği yesen fayda etmiyor
:9::9::9:

ayy evet ya bazen kepek ekmeği kalmıyo fırında.bende normal beyaz ekmek yiyorum ama 3-4 dilim fln yiyorum :26::26:
ama Allah'tan keğek ekmeğinin tadına alıştım da beyaz ekmeği aramıyorum :46::46:
bi de canım ben ptesi gününü benimsedim.sürekli sürekli tartılmıyorum.ptesi günü tartılıyorum kaç kilo olmuşum diye ve not alıyorum tarihiyle birlikte.
yaklaşık haftada 1 kilo veriyorum.toplamda 6 kilo verdim :16::16:
ve herkes diyo bayaa bi kilo vermişsin diye :46::46:

ayy evet ya bazen kepek ekmeği kalmıyo fırında.bende normal beyaz ekmek yiyorum ama 3-4 dilim fln yiyorum :26::26:
ama Allah'tan keğek ekmeğinin tadına alıştım da beyaz ekmeği aramıyorum :46::46:
bi de canım ben ptesi gününü benimsedim.sürekli sürekli tartılmıyorum.ptesi günü tartılıyorum kaç kilo olmuşum diye ve not alıyorum tarihiyle birlikte.
yaklaşık haftada 1 kilo veriyorum.toplamda 6 kilo verdim :16::16:
ve herkes diyo bayaa bi kilo vermişsin diye :46::46:

Çok tebrik ederim, 6 kilo vermek çok güzel :46::46:

Ben 6 kilo versem sevincimden zıplarım herhalde :1:

6 kilo ciddi bir fark, fark edilmemesi mümkün değil, herkes mutlaka fark eder bence ama kıskananlar söylemez
:9:

Back
X