• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over ve insülin direncine rağmen kilo veriyorum>57 kilo olma günlüğüm

Sizin boyunuz kilonuz kac
Bu arada bir suru yaziyorum bilgisayar sorunlu donup kaliyor
Kisadan yazdim
Duzelince detay yazarim
Halen antidepresan kullaniyorum
Sanki kansizligim yi e var diyet den sonra kansizikla basim belaya girermi acaba

Ben 1.70 boyunda ve 84 kiloyum.

Kansızlığın ve depresyon sorunun varsa bence mutlaka bir uzmandan destek al. Çünkü diyet yaparkan birden şeker ve yağ alımının azaltılmasının depresyona neden olabildiği söyleniyor ki, sen hâlihazırda bu sorunu yaşıyorsun, diyet yapman, yapsan da devamlılık sağlamak zor olacaktır. Kansızlık için doktor bir şey önerdi mi bilmiyorum ama kansızlık zaten halsizlik yapıyor, bir de diyet yapayım derken yetersiz beslenirsen daha da halsiz düşebilirsin. Sonuçta iki çocuğun var, onlarla ilgilenebilmek için dinç olman lazım.

Bugün havadan mıdır, bahar yorgunluğundan mıdır nedendir bilmiyorum, bir depresyon hâli var üzerimde. Evet, diyetim yolunda gidiyor, artık kendimi yemekle avutmaya çalışmıyorum ama yine de "bu kadar kilo alana kadar aklın nerdeydi, nasıl fark etmedin?" diye düşünmeden edemiyorum. İnsan kilo alırken hiç mi fark etmez, hiç mi müdahale edip dur demez? Önümde daha 29 kilo var, oy oy oy!!! Ver ver bitmez :31:

DİYET TUZLU MUFFİNLER (8 adet)

1 yumurta - 90
2.5 çorba kaşığı sıvı yağ - 220
Yarım bardaktan 1 parmak fazla tam buğday unu (130 gr) - 455
1/3 su bardağı yoğurt - 53
1 kabartma tozu
Dilerseniz maydanoz, nane, kekik,yağsız peynir, lor
Ben yağsız peynir ekledim (75 gr) - 130

1 muffin: 120 kalori

Tavsiye ederim, gayet güzel oluyor. Dışarıdayken çantama birkaç tane atıyorum; ayranla, çayla, light içeceklerle yiyorum :7:

DİYET TUZLU MUFFİNLER (8 adet)

1 yumurta - 90
2.5 çorba kaşığı sıvı yağ - 220
Yarım bardaktan 1 parmak fazla tam buğday unu (130 gr) - 455
1/3 su bardağı yoğurt - 53
1 kabartma tozu
Dilerseniz maydanoz, nane, kekik,yağsız peynir, lor
Ben yağsız peynir ekledim (75 gr) - 130

1 muffin: 120 kalori

Tavsiye ederim, gayet güzel oluyor. Dışarıdayken çantama birkaç tane atıyorum; ayranla, çayla, light içeceklerle yiyorum :7:

Bu akşam tarifi tekrar yaptım, yağda ve unda azaltmaya gittim, tanesi 73 kalori ediyor bu defa. Bakalım tadı nasıl olacak :8: Şimdi fırında :8:

15.00
1 tam buğday ekmeği - 65
55 gr yumurta - 85
6 gr badem - 35
26 gr sarı leblebi - 70
150 gr elma -
80

18.00
2 adet lahmacun - 500
1 bardak light kola - 5

----------------------------------
1284 kalori

'Tadı nasıl olmuş acaba?' diyerek bir tane muffin yedim :1: Bugün aldığım toplam kalori 1357 oldu.

Daha önceki yürüyüş performansımı da göz önüne alarak kendime 700 km lik bir yürüyüş hedefi belirliyorum. Yarından itibaren her gün yürüdüğüm km leri bu hedeften düşeceğim.

Başlangıç: 05 Mayıs
Hedef: 700 km

Hedefe ulaştığım günleri görmek de nasip olur inşallah :16:

ben de pko ve insülin direnci hastasıyım. şu an 90 kiloyum ve mutsuzum:( daha önce yaklaşık 4 yıl önce 93 kilodan 76 ya düştüm diyet ve hormon tedavisi ile. ardından hamile kaldım ama doktor kontrolünde diyet uygulamak şartıyla diyet yaptım. 76 hamile kalıp 83 le doğuma girdim. çıktığımda 73 kiloydum daha sonra şişlik falan gidince 70 kilo kaldım ki bu benim için çok güzeldi. ama emzirme döneminde süt olsun vs diyerek hoooooooooopp 90 kiloya çıktım ve hala da almaya devam ediyorum. siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve bu gün konunuzu gördüm ve bana da yarından itibaren spor + diyet yapma azmi oldu. sizi takip edicem inşallah giden kilolarımızla mutlu ve sağlıklı olacağız. teşekkür ederim bu konuda yaptığınız paylaşım için :)

ben de pko ve insülin direnci hastasıyım. şu an 90 kiloyum ve mutsuzum:( daha önce yaklaşık 4 yıl önce 93 kilodan 76 ya düştüm diyet ve hormon tedavisi ile. ardından hamile kaldım ama doktor kontrolünde diyet uygulamak şartıyla diyet yaptım. 76 hamile kalıp 83 le doğuma girdim. çıktığımda 73 kiloydum daha sonra şişlik falan gidince 70 kilo kaldım ki bu benim için çok güzeldi. ama emzirme döneminde süt olsun vs diyerek hoooooooooopp 90 kiloya çıktım ve hala da almaya devam ediyorum. siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve bu gün konunuzu gördüm ve bana da yarından itibaren spor + diyet yapma azmi oldu. sizi takip edicem inşallah giden kilolarımızla mutlu ve sağlıklı olacağız. teşekkür ederim bu konuda yaptığınız paylaşım için :)

Çok teşekkür ederim, azcık faydam dounuyorsa ne mutlu bana :16:

Ne kadar güzel siz daha önce 70 kilo olmuşsunuz, bunu başarmışsınız. Benim gördüğüm en düşük rakam 79'du, ki o kiloyu da uzun süre koruyamadım, yeniden hoopp 80'lere geldim :31: Hadi sizin geçerli sebepleriniz var, ne güzel bebek sahibi olmuşsunuz, kilo almanız bir şekilde anlaşılabilir de, bende o da yok :1: Durup dururken zevk için popo büyüttüm yani ben :1:

Bizler gibi sorunlar yaşayanlardaki en büyük problem yavaş kilo verme. Kilo verme isteğimiz ne kadar fazla olsa da bir süre sonra pes ediyor insan :31: Ama pes edince de tartıdaki rakam o kadar hızla artıyor ki! Herkes hayatta bir şeyler sınanırmış derler, sanırım ben yemekle sınanıyorum, benim hayattaki mücadelem de bu yönde olacak :1: Hazır heveslenmişken sakın pes etmeyin, hemen yarın başlayın. Önemli olan diyetin mükemmel olması ya da diyetle çok kilo vermek değil; önemli olan 100 gram ya da 1 kilo fark etmeksizin kilo verebilmek, kendi bedenimiz için ve sağlığımız için bir şeyler yapabilmek :emir_bebek:

Sevgiler :16:

Son düzenleme:
14.gun gecikme sonunda hafif kahve lekeler gelmeye basladi cok mutluyum :D adetim bitene kadar tartilmayacagim bakalim siskinligim gidince tarti kac gosterecek merak ediyorum. 11aydir bu kadar gecikmemisti gunum bir pkolu olarak :( havalardan mevsim gecislerinden mi oldu acaba

14.gun gecikme sonunda hafif kahve lekeler gelmeye basladi cok mutluyum :D adetim bitene kadar tartilmayacagim bakalim siskinligim gidince tarti kac gosterecek merak ediyorum. 11aydir bu kadar gecikmemisti gunum bir pkolu olarak :( havalardan mevsim gecislerinden mi oldu acaba

Reglin bittiğinde güzel bir rakam göreceksin, ben inanıyorum :16:

Mevsim geçişlerinde ve stresli zamanlarda böyle gecikmeler oluyormuş. Bende genelde gecikme olmuyor ama son iki defadır reglim bir hayli uzadı, 6-7 günde anca bitti, ben de yine aynı sebeplere bağladım, belki de strestendir dedim.

Reglin bittiğinde güzel bir rakam göreceksin, ben inanıyorum :16:

Mevsim geçişlerinde ve stresli zamanlarda böyle gecikmeler oluyormuş. Bende genelde gecikme olmuyor ama son iki defadır reglim bir hayli uzadı, 6-7 günde anca bitti, ben de yine aynı sebeplere bağladım, belki de strestendir dedim.

Uzun zamandir gecikme yasamayip simdi yasayinca uzuldum ben hap falan kullanmiyorum kendi halinr biraktim cunku :(

09.00
10 gr fındık - 66
200 ml muzlu süt - 136
1 paket yulaflı light bisküvi - 153

13.00
5 zeytinyağlı sarma - 300
6 kaşık salçalı makarna - 300
1 kâse yağsız salata (atom salata, kırmızı lahana, havuç) - 30
1 kaşık yoğurt - 20

15.30
1 fincan şekersiz Türk kahvesi - 0
4 tane Eti pirinç patlağı - 103
1 çokomilk - 96

--------------------------------------
1204 kalori

09.00
10 gr fındık - 66
200 ml muzlu süt - 136
1 paket yulaflı light bisküvi - 153

13.00
5 zeytinyağlı sarma - 300
6 kaşık salçalı makarna - 300
1 kâse yağsız salata (atom salata, kırmızı lahana, havuç) - 30
1 kaşık yoğurt - 20

15.30
1 fincan şekersiz Türk kahvesi - 0
4 tane Eti pirinç patlağı - 103
1 çokomilk - 96

--------------------------------------
1204 kalori

18.00
2 adet salatalık - 20
4 adet mısır-pirinç patlağı - 103
1 bardak yeşil çay - 0

---------------------------------------
1327 kalori

5 km yürüyüş

Hedefe kalan: 695 km

1Porsiyon (orta) Yumurta (Yağda Kızartılmış)90 kcal

1Su bardağı (200 ml lik) Süt (Yarım Yağlı)92 kcal

Salatalık domates 10

Zeytin 20

1Dilim (ince) Ekmek58 kcal

1Dilim (ince) Kek91 kcal

Toplam kalori: 331 kcal

Saat 16:00

1Kase (orta/normal) Mercimek Çorbası (Hazır Ürün)130 kcal

1Porsiyon (küçük) Patlıcan Musakka127 kcal

1Porsiyon (küçük) Pilav (Pirinç/Sade) 161 kcal

1Su bardağı (200 ml lik) Ayran72 kcal

2 minik parça çikolata 70

Toplam 970 kalori
Temizlik yaptım ne kadar su içtim bilmiyorum

18.00
2 adet salatalık - 20
4 adet mısır-pirinç patlağı - 103
1 bardak yeşil çay - 0

---------------------------------------
1327 kalori

5 km yürüyüş

Hedefe kalan: 695 km

1 bisküvi - 50
715 gr salatalık - 86 :52:
5 gr leblebi - 13

1 bardak light kola - 6
-----------------------------------------
1486 kalori

Eve yeni geldim, dışarıdaydık. Arkadaşlar gecenin bu saatinde döner yiyelim diye tutturdular :111: "Ben diyetteyim, yemicem.", "Aaaa, sen yemezsen biz nasıl yeriz?" diye ısrar ettiler. Baktım kurtuluş yok. "Tamam" dedim, "Ben de yiyeceğim." Sonra dönerler alındı, dönerciden çıkıldı ve ben "Size yalan söyledim yiyebilseiniz diye, ben o döneri asla yemicem." dedim, onları oyuna getirdim :52::52::52: Benim döneri de onlar yedi :1: Eve gelince kendime 5-6 tane salatalık soydum, 10 gr leblebi yedim ve 1 bardak light kola içtim. Onların peş peşe yediği döner, çiğköfte, cips ve muhallebinin yanında benim yediklerim son derece masum kaçamaklar ama di mi!!! :52::52:

1 bisküvi - 50
715 gr salatalık - 86 :52:
5 gr leblebi - 13

1 bardak light kola - 6
-----------------------------------------
1486 kalori

Eve yeni geldim, dışarıdaydık. Arkadaşlar gecenin bu saatinde döner yiyelim diye tutturdular :111: "Ben diyetteyim, yemicem.", "Aaaa, sen yemezsen biz nasıl yeriz?" diye ısrar ettiler. Baktım kurtuluş yok. "Tamam" dedim, "Ben de yiyeceğim." Sonra dönerler alındı, dönerciden çıkıldı ve ben "Size yalan söyledim yiyebilseiniz diye, ben o döneri asla yemicem." dedim, onları oyuna getirdim :52::52::52: Benim döneri de onlar yedi :1: Eve gelince kendime 5-6 tane salatalık soydum, 10 gr leblebi yedim ve 1 bardak light kola içtim. Onların peş peşe yediği döner, çiğköfte, cips ve muhallebinin yanında benim yediklerim son derece masum kaçamaklar ama di mi!!! :52::52:

Oof ne zor olmuuustuuur

1Porsiyon (orta) Yumurta (Yağda Kızartılmış)90 kcal

1Su bardağı (200 ml lik) Süt (Yarım Yağlı)92 kcal

Salatalık domates 10

Zeytin 20

1Dilim (ince) Kek91 kcal

Toplam kalori: 331 kcal

Saat 16:00

1Kase (orta/normal) Mercimek Çorbası (Hazır Ürün)130 kcal

1Porsiyon (küçük) Patlıcan Musakka127 kcal

1Porsiyon (küçük) Pilav (Pirinç/Sade) 161 kcal