Malesef bu alanda uzman doktor hele ki devlet hastanesinde bulmak çok zor. Ben son bir aydır yabancı pcos diyetisyenlerini takip ediyorum. Ortak noktaları sağlıklı ve temiz beslenme, hafif egzersiz ve stres yönetimi. Çoğu gluteni ve süt ürünlerini bırakmayı tavsiye ediyor. Ayrıca takviye gıdalar da öneriyorlar. Bizim doktorlardan istediğine sor beslenmeye çok fazla değinmiyorlar bile, bırak ayrıntı vermeyi. Bakalım bende gluten free dairy free beslenmeye başladım yaklaşık 10 gündür egzersiz yapmaya çalışıyorum hafif. Sonuçlarını yazarım
[/QUOTE
doktorların cogu pcos konusunda yetersiz. kendisini bu konuda gelistirenlern sayısı cok az. amh hormonunun ne oldugunu bilmeyen doktorlar var. neyse ki en son gittiğim doktor hormonlara ve insülin direncine baktı. beyaz ekmeği ve sekeri kestiğimi kilo vermeye basladıgımı soyledim benimde sana soyleyeceklermm bunlardı bu sekilde devam et dedi. baya da zayıfladım zaten gectiğimiz yıla kadar zayıf biriydim. kilo almaya basladıktan sonra adet düzensizliğim baslamıstı. yapamadıgım şey ise egzersiz bir türlü devam edemıyorum yapamıyorum. bu arada iki ayda bir adet olurken bi senedir, şimdi bir aya indi. bu arada doktor hamilelik icin de inofolic combi verdi