polikistik over

Pko yu yenen varmi aranizda
Yendigim soylenemez ama en son gittigim doktor pko gorunumu gitmis dedi. Ki bende ileri derecede pko vardi. Hatta bazen sag yumurtaligim bobrek kadar oluyormus ust uste binen yumurtalardan dolayi doktor soylemisti. Inofolik combi kapsul kullaniyorum sekerden ekmekten hamur gibi seyler yemiyorum. Caylarimda sabah aksam tarcin kullaniyorum. Elma sirkesi koyuyorum salatalarima ama dogal olanindan su aktarlarda satilanindan yani. Bunlari yaptiktan sonra pko yok oldu. Ama kurtulnmuyor bu pkodan. Seker ekmek pilav falan eski yeme duzenime geri donunce yine geri geliyor pko. Dikkat ettigim surece pko yok. Heee birde aksamlari 1000 mg glifor iciyorum tok kaarna. Tavsiye ederim. Doktora danisarak alabilirsin.

Yendigim soylenemez ama en son gittigim doktor pko gorunumu gitmis dedi. Ki bende ileri derecede pko vardi. Hatta bazen sag yumurtaligim bobrek kadar oluyormus ust uste binen yumurtalardan dolayi doktor soylemisti. Inofolik combi kapsul kullaniyorum sekerden ekmekten hamur gibi seyler yemiyorum. Caylarimda sabah aksam tarcin kullaniyorum. Elma sirkesi koyuyorum salatalarima ama dogal olanindan su aktarlarda satilanindan yani. Bunlari yaptiktan sonra pko yok oldu. Ama kurtulnmuyor bu pkodan. Seker ekmek pilav falan eski yeme duzenime geri donunce yine geri geliyor pko. Dikkat ettigim surece pko yok. Heee birde aksamlari 1000 mg glifor iciyorum tok kaarna. Tavsiye ederim. Doktora danisarak alabilirsin.
Selamın aleyküm bende bir şey sormak istiyorum . Hormon değerlerim hEp normal ama alt muayene de pko var dedi yumurta tembelliği var dedi doktorum
Hormon değerlerim şu şekil de
Fsh 5.1
LH 3.46
Prolaktin 23 .49
Estradiol 29.42
Tsh 3.74

Değerler bu şekilde adet duzensizligim de var . Bende inofolic kullaniyorum ve farklı bir ilaca gerek duymadi soğan kuru yap dedi . Pko ile yumurta tembelliği aynı şey mi

Selamın aleyküm bende bir şey sormak istiyorum . Hormon değerlerim hEp normal ama alt muayene de pko var dedi yumurta tembelliği var dedi doktorum
Hormon değerlerim şu şekil de
Fsh 5.1
LH 3.46
Prolaktin 23 .49
Estradiol 29.42
Tsh 3.74

Değerler bu şekilde adet duzensizligim de var . Bende inofolic kullaniyorum ve farklı bir ilaca gerek duymadi soğan kuru yap dedi . Pko ile yumurta tembelliği aynı şey mi
Canim evet hormonlarinda pko yok enteresan. Ama gorunumu nasil oluyor bilemedim. Sogan kuru cooooook iyi bende tavsiye ederim. Yalniz canim estradiolun sinirda bunuda bi konus doktorunla derim. Pkonun bazi durumlarinda yumurta tembelligi oluyor ama pko olmadan da yumurta temblligi olabiliyor. Tam olarak ayni sey sayilmaz. Sende yumurta tembelligi oldugu icin gorunumu pko gibi olabilir. Yumurtalar sksmis olabilir muhtemelen oyle.

Estradiol için bende düşük dedim ama olmasi gereken sınır içinde olduğu için sanırım normal olarak gördü değeri . Adetim bu ara çok uzadı inofolik yapmstir diye düşündüğüm için bir kaç gün ara vermek istedim . Adetim bitince soğan kurune başlamak istiyorum inşallah bende faydasını görurum:) yani söyle durum da var onu anlamış değilim 3 doktor baktı sonuçlara hepsi normal dedi . Herhangi bir ilaç veren olmadı ikisi de soğan kru yap dedi ihmal etmiştim onu ama artık yapmanın zamanı geldi 1 yıldır bebek istiyoruz bu arada . Pko deyince doktor çok üzüldüm açıkçası

Canim polikistik bir hastalik degilmis bir ureme sistemiymis afrika ulkelerinde genelde gorurlurmus ve oyle urerlermis. Yumurtaliklarin haddinden fazla seker tutup fazla beslenmesiyle olusuyormus. Fazla beslenen yumurtalik 2 yada 3 tane yumurta uretip catlatmasi gerekirken 5 ve ustu yumurta uretince yumurtalar yumurtalikta sıkışıp catlayamiyormus. Olay bu. Eger baska bir hormon skntisi yada tiroid gibi rahatsizligi olmayan bir pko lu sekeri unu nisastayi vb kesip herhangi bir vucttan seker atan bir ilaci kullanarak cok rahat hamile kalabiliyor. Mesela glifor.... ben pkoluyum. Ve yediklerime dikat ederek glifor kullanarak yumurtalarimi catlatip gununde adet oluyordum. Hatta abartmiyorum saatinde geliyordu nerdeyse. Mayis ayinda kimyasal gebelik yasadim. Ve sonra adetlerim duzensizlesti. Megerse tiroid varmis. Simdi onun tedavisiyle ugrasiyorum. Yani polikistik inanin abartilacak birsey degil. Yumurtaliklarin seker tutmasi. Dogru tedaviyle hic sorun degil. Rabbim herkese sifa ve hayirli evlat nasip etsinnnnn bana da....
[/QUOTEgüzel bildiler için teşükkerle çok yararlı oldu benim için ☺

Rica ederim canim. 😘 faydali olduysa sevinirim. Cunku pkolular 3 aylik omurleri kaldi saniyorlar 😂

Aynısı benim başıma geldi adet gecikti smer testi yaptı sonra adetliyken gel dedi pover. Over.kistik var dedi milimetrelik adet söktürücü vericem dedi i

Merhaba canim bende polikistik overliyim ama bu polikistik overin cesitli türleri var birinin tiroidlerinden dolayi birinin erkeklik hormonlarindan ve böbrek üstü hormonlardan dolayi diyerinin insulin direnci ve kilodan dolayi olanindanda var. Bunlarla birlikte sivilcelenmeler cene bölgesi yüz bölgesinde ve killanmalarda eşlik edebiliyor..

Bazisi polikistik over olmasina ragmen adeti cok düzenlidir ve günü gününe adet oluyor , bazisi ise hic adet göremiyor yada 6 ayda bir filan görüyor.

Bende malesef hepsinden var ama en cok insulin direnci ve kilo problemim var bu yüzdende adet düzensizligim var suan. 3 yildir evliyim 3 senedirde hic gebe kalamadim suan tedavi görüyorum ilac ile bu cocuk olayi herkesde pat diye olmuyor öyle oluyor saniyoduk bizde malesef öyle degilmis🤷‍♀️ cocuk tedavisi aşama aşama ilerleyen bir sürec önce adeti düzene sokmak lazim daha sonra ilac tedavi ve sonrasinda catlama igne , aşilama hic biri olmazsa en son tüp bebek bu sekilde ilerliyor canim.. allah herkese nasip etsin insallah..❤🙏

Merhaba canim bende polikistik overliyim ama bu polikistik overin cesitli türleri var birinin tiroidlerinden dolayi birinin erkeklik hormonlarindan ve böbrek üstü hormonlardan dolayi diyerinin insulin direnci ve kilodan dolayi olanindanda var. Bunlarla birlikte sivilcelenmeler cene bölgesi yüz bölgesinde ve killanmalarda eşlik edebiliyor..

Bazisi polikistik over olmasina ragmen adeti cok düzenlidir ve günü gününe adet oluyor , bazisi ise hic adet göremiyor yada 6 ayda bir filan görüyor.

Bende malesef hepsinden var ama en cok insulin direnci ve kilo problemim var bu yüzdende adet düzensizligim var suan. 3 yildir evliyim 3 senedirde hic gebe kalamadim suan tedavi görüyorum ilac ile bu cocuk olayi herkesde pat diye olmuyor öyle oluyor saniyoduk bizde malesef öyle degilmis🤷‍♀️ cocuk tedavisi aşama aşama ilerleyen bir sürec önce adeti düzene sokmak lazim daha sonra ilac tedavi ve sonrasinda catlama igne , aşilama hic biri olmazsa en son tüp bebek bu sekilde ilerliyor canim.. allah herkese nasip etsin insallah..❤🙏
Merhaba bu şekilde tiroitlerden dolayı olanı ilk kez duyuyorum. Ben öyleyim galiba tiroit problemim var ve pco muymuşum ya da yeni oldum

Merhaba bu şekilde tiroitlerden dolayı olanı ilk kez duyuyorum. Ben öyleyim galiba tiroit problemim var ve pco muymuşum ya da yeni oldum
Tiroidlerin eger az yada hizli calisiyorsa bir endokrine gidip kan vermen gerekir TSH dedigimiz hormona bakiyorlar bu tiroid hormonudur kadinlarin üreme organlari icin salgilanan hormon noktasi tiroid malesef ama üzülme bende ilac aliyorum cünkü agir calisiyo ve kilo aldim daha sonra yumurtaliklarda kist filan oldu derken adetim uzun uzun aylarca gelmedi vs.. hepsinden biraz semptomlar meydana cikti endokrin uzmanina gidersen eger ilac ile dengede tutabilirsin ama bu ilac ömür boyu kullaniliyor ve kullanmasan bile gebelikte veriyolar bebegin gelisimi icin.

Back
X