Kızlar selamlar. 4 senelik evliyim. 4 senede doktorlara tedavilere gittim hiçbir sorun çıkmadı. Bugün gittiğimde sağ yumurtalıkta polikistik over var, sol yumurtada büyüme bile var dedi. Üstelik adetime 1 2 gün var. Nasıl yumurta büyüdü anlamış değilim adete 1 2 gün kalarak büyüme olur mu ve daha önce kimse bana polikistik over demedi veee adetim gayet çok düzenlidirr.27 27 günde bir 5 gün sürer. Eşimde infertilite sıkıntısı var. İleri hızı, hareketi yavaş öneriniz nedir.
Polikistik overliyim. Ergenlikten beri hemde, zorlayıcı bir durum herkeste de aynı olmuyor bu gurup ikiye ayrılıyor;
Kilolu , insülin direncli , adet düzensizliği olan pkolular.
Birde zayıf ama düzenli adet olup sadece ultrason görüntüsü olanlar.
Ve evet yumurta büyümesi çok normal zaten adetken yumurtalar olgunlaşmaya başlar. Yumurtlamaya taaa ozamandan hazırlık oluyor. 4 yıldır bunu hiç bir doktor sana söylemedi mi gerçekten bu bilgiyi şaştım kaldım.
Bende bu arada 6 yıllık evliyim doktor doktor gezdim tedaviler için.
Mesela eşinden bahsetmişsin ,inan bana en büyük etken eşlerin sperm kalitesi. Bana da tüm doktorlar okları bana çevirmişti ..ama ben eşimi aldım urolojiye götürdüm ,kullanmadığım ilaç kalmadı o yüklediğim hormonlar beni mahf etti. Bi eşimi götürdüm doktora sperm hızı yüzde 80 geride. Kocaman bir tokat gibi.. gittim doktoruma ateş püskürdüm ,çünkü bu gibi tedaviler aynı zamanda ve eşli ilerlemesi lazım tencere kapağız sonuçta tek taraflı değil elbette sıkıntılar. Ama spermler bukadar kötüyken de hormon yüklemenin anlamı yok..
Eşin çinko içsin ve Q10 vitamini hücre yeniliyor
Fındık bir avuc hergün ,bitter çikolata, muz , pekmez ver yesin. Özellikle pekmez mesir macunu ve vitamin sayesinde yüzde 50 artış gördük biz.
Kilo varsa etkiliyo yediğimiz içtiğimiz herşey yumurta ve sperm kalitesini iyi yada kötü etkiler.
Sağlıklı beslenirsek iyileşme olur kötüyse kötüye gider kısacası. Haf egzersizler ve bol su yumurtalık calıştırır vs.