- Konu Sahibi Armaganarmi
-
Adet bitiminden sonra adet düzensizliğin oldugu icin belki erken yumurtlamis olabilirsin adet bittikten 1 hafta sonra anca erken yumurtlama olur 1 hafta da 1 adet olmuyorsun sonucta yanlis anlamadiysamMerhba
7 aylık evliyim pkoluym herhangi bi ilaç kullanmyrm bebek için. En son nisan 10da adet gördüm ve kendmi bildm bileli gecikiyrm ztn. Adetm bittkten 1 hfta snra aşırı kasık agrısı bel agrısı ve gaz sancısı başladı adet olcm sandm ama hala adet olmadm ve ara ara kask agrısı ve mide bulantsı oluyo 1 hfta öncesindede idrr testi yaptm negatf çıktı ama hala adet olmdm ve mide bılantm arttı sürkli acıkıyrm ayrıca göğüslermde büyüdü. Acaba hamile olablrmym, idrarda ne zmn belli olur gebelik.
Diğer soruna gelince bat 3 gun once yapan da var çıkıyor adet gecikmesinin 2.gun yapanda da çıkıyor en erken bata 3 gun kala yap derimMerhba
7 aylık evliyim pkoluym herhangi bi ilaç kullanmyrm bebek için. En son nisan 10da adet gördüm ve kendmi bildm bileli gecikiyrm ztn. Adetm bittkten 1 hfta snra aşırı kasık agrısı bel agrısı ve gaz sancısı başladı adet olcm sandm ama hala adet olmadm ve ara ara kask agrısı ve mide bulantsı oluyo 1 hfta öncesindede idrr testi yaptm negatf çıktı ama hala adet olmdm ve mide bılantm arttı sürkli acıkıyrm ayrıca göğüslermde büyüdü. Acaba hamile olablrmym, idrarda ne zmn belli olur gebelik.
En son 10 nisani atlMisim canim kusura bakma bence direk kan testi yaptir daha garanti olur gebelik testi varsada sabah ilk idrarla dene cikmasi lazim baya gecmisMerhba
Merhba
Canım bana hiçbi tedavi uygulanmadı. Bende hem polikistik over hem ters rahim vardı. Eşimde de varikosel vardı. Buna rağmen 3. Ayda bebeğimiz oldu. Polikistik over çocuk sahibi olmana engel değil eğer başka bir sebep yoksaMerhabalar Bayanlar polikistik over hastaligi olanlar ve sonra hamile kalanlar neler yaptinizda hamile kaldiniz yada polikistik over oldugunuzu doktorunuzdan duyunca nasil bi tedavi uyguladi bilgilendirirmisiniz lutfen
merhaba canım cok guzel anlatmıssın ben de subattan berı tedav goruyorum pco goruntu cıktı yumurtalarımda. tsh,lh,fsh,prolaktın, ınsulun dırencı hep normal cıktı. esımın spermlerı de normal. 2 kez klomen kullandım yumurtladım ama olmadı. 1 kez femara kullandım bu ay.onda da yarın adet olacagım muhtemelen agrılarım arttıMerhaba. Bende pko hastasiyim. Pko ne yazikki dogustan gelen bir rahatsizlik ve kesin bir tedavisi yok. Neden oldugu da bilinmiyor. Tuylenme, seyrek/duzensiz adet gorme, sac dokulmesi vb gibi bir cok yan etkisi mevcut. Pko da kilo alma/verememe sebebi ise vucutta yaptigi insulin direncidir. Yani farkinda olmadan bir anda cok fazla acikir ve dolayisiyla yersiniz. Pko tanisi kesin olarak ultrason ile konulur. Bu belirtiler birinde var diye illa pko'dur diye birsey yoktur. Ultrasondaki kistik yumurtalik yapisini goren her doktor bu taniyi koyar. Bu miyom yada kitle turu bir kist degildir. Yani ameliyatla alinip tedavi edilmez. Cesitli hormon takviyeleri ile hastanin duzenli regl olmasi ve etkilerin en aza indirilmesine calisilir. Aslinda pko yuzunden duzensiz ve ayni zamanda seyrek regl olan kadinlarda yumurta sayisi fazladir. Cunku duzenli 28 gunde bir yumurta atmadiklari icin fazladan rezervleri bulunur. Ayrica pkonun seviyeleri vardir. Az siddetliden siddetliye kadar gider. Mesela tuylenme cok fazla ve adet gorme cok duzensiz vb gibi durumlar sidsetli olduguna isaret edebilir. Iyi bir doktor bu rahatsızlığınızi size oyle guzel anlatabilir ki bir anlamda uzmanlasabilirsiniz. Ben pko sebebiyle klomen ve asilamaya ragmen hamile kalamadim. En son suan gittigim doktorumu buldum ve tup bebek icin hazirlandik. Ilk denememde dis gebelik olmasina rağmen ikinci denememde cok sukur mujdeli haberi aldik. Allah saglikla kucağımıza almayi nasip etsin. Dogru doktor ile bu rahatsizlik ile nasil yasamaniz gerektigini ogrendiginizde ne kilo ne tuylenme ne de hamile kalamama probleminiz olur. Gozunuzde cok buyutmeyin bu rahatsizligi. Sadece iyi anlayip iyi bir duzenli takip ve tedaviyle hayat boyu en az sorunla yasayabilirsiniz. Sogan kuru ile ilgili sahsen yorum yapamiyorum cunku hic denemedim. Umarim isinize yarar bilgiler verebilmisimdir bildigim kadariyla.
Sanki biraz küçük gibiBende pco hastasıyım kızlar doktor klomen verdi günde iki kez içtim 8ve 9 mm yumurta oluşmuş adetini bekle 3 üncü gün gel dedi günde 3e çıkaralım dedi ama sağlı sollu kasiklarimda bi batma oluo adetime 8 gün var szce 9 mm yumurta catlamismidir test yapayım mı
Bende takip dusunuyrm cnm vaktm olmuyor bide takip.zmanlari.adetten.sorami.oluyor adetm yeni bitti smdi inofolikcombiye yeni basladmSanki biraz küçük gibiama hiç belli olmaz benim 18,5 mm olmuştu ama şunu söylim takip çok çok önemli benim doktorum 2 günde bir çağırdı beni hep olumsuzdu büyümüyordu 4-5 kere gittim geç olgunlaştı en son gitmeyecektim dedim gideyim yine doktor dedi beklediğimize değdi
Catlama ignesi yumurtaliklarin durumuna gore veriliyor diyimi bazilarinin gerek kalmadan buyukluge ulasip catliyor bende inofolik combi kullanip ole gitmeyi dusunuyormAdetin 3 üncü günü normal bir kontrol edio klomen verio 10 gün sonra yumurta takibine cagrio istediği büyüklükte 16-18mm olursa catlatma iğnesi verio ama benim ki 9mm di adetini ol gel adet olmazsan test yap negatif çıkarsa tarlusal ile adet gör gel dedi ama çok kasık ağrım var o yüzden sormustum buyup çatlar mı diye böyle bir durum yaşayan yok galiba Rabbim isteyen kullarına nasip etsin inşallahbebek sahibi olmayı
Evet cnm catlatma iğnesi 16-18 mm ulaşınca verilio bazen doktor vermeyebilio catlicak durumdaysa benim geçen ay istediği büyüklükte deildi hiç bir şey vermeden gönderdi bu ay klomeni günde 3e cikarcak oda olmazsa aşılama dedi infolik combi neCatlama ignesi yumurtaliklarin durumuna gore veriliyor diyimi bazilarinin gerek kalmadan buyukluge ulasip catliyor bende inofolik combi kullanip ole gitmeyi dusunuyorm
Folik asit + yumurtlamayi ve buyumesini saglayan bir ilac ikisi bi aradaEvet cnm catlatma iğnesi 16-18 mm ulaşınca verilio bazen doktor vermeyebilio catlicak durumdaysa benim geçen ay istediği büyüklükte deildi hiç bir şey vermeden gönderdi bu ay klomeni günde 3e cikarcak oda olmazsa aşılama dedi infolik combi ne
Genelde polikistk overi olanlara doktor öneriyorFolik asit + yumurtlamayi ve buyumesini saglayan bir ilac ikisi bi arada
Aynı şikayetler bende mevcut cnm geçen kist var dedi Dr bu ay kontrole gdicem kistim kayboldusa klomene baslicaz evet pko gebe kalmio deil ama sadece yumurtlama günü belli olmuo veya catlamio bende pko luyum en önemli şey kilo vermek kilo alınca herşey daha çok zorlasio triodlerinede bktrArkadaşlar merhaba doktor banada polikistik over dedi ama engel değil gebeliğe dedi. Yani hafif mı oluyor bu ne dmek. İnofolic combi verdi hap birde vitanim 2 ay oldu hala bir değişme yada herhangi birşey yok. Ne yapmak lazım 7 aydır evligim hiç korunmadik. Ayaklarimi dikiyorum ama afedersiniz akıyor hep neden bilmiyorum. Akintim oluyor hep iltihap mı var acaba ama olsa doktor derdi. Süt ve maydonoz yapmalimiyim. Yardım edin lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?