Ben de şu an 20 yalındayım adetim düzenli doktor ultrasyonda baktı bişey yok dedi doğduğumdan beri türlüyüm ben horon testi verdim serbest testesteron ve andrestenedion hormonum yüksek çıkmış diğerleri normal bu ne demek oluyor ?Kızlar merhaba :)
20 yaşımda öğrendiğim bende sadece tüylenme şikayetiyle başlayan, kadın düşmanı bu hastalık hakkinda cok araştırma yaptim. Ama o kadar az bilgi var ki. Hatta cogu ayni seyleri tekrar edip durmus durumda.
Yil olmus 2019 herseye çare bulunuyor,herseyin sebebi ogreniliyor. Kadinlarin hayatını bu derece kötü etkileyen bu yaygin hastalik hakkinda neden hic bisey yapılmamış , neden sebebi sorgulanmamis anlamak mümkün değil.
Genetik oldugu söylenmiş mesela bu bana uymuyor. Yani ailemde en yakin akrabalarimda bu hastaliga sahip kimse yok. Cevresel faktorler denmis mesela hangi faktorler? Neye dikkat etmemiz gerekir neyi yanlis yapıyoruz ki karsiliginda bize bu hastalik olarak dönüyor? Kilo verin duzelir denmiş. Bu da fiyasko. 54 kiloydum zaten zayiftim ama etkileyen acaba bu mu diyerek kilo verdim 49a düştüm ama malesef kiloyla ilgisi herkeste ayni degil. Demek ki farkli sebepler ortak bi sekilde bu hastaliga dönüşüyor. Sebebini bulmak istiyorum vücudumu deney yapar gibi kullaniyorum :)
3 senedir yasmin içiyorum. Hersey duzelmis gibi kistler yok olmus durumdaydi. Yasmine baslamadigim İlk tahlilimde androstenedion hormonu dışında hepsi normaldi. Tabi bi de lh fsh orani sıkıntıydı. Yasmin ictim duzenli baya belirtiler kistler yok olunca gecen yaz 3 ay ara verdim. Epilasyon yaptirmistim ilac icerken fakat bu 3 ayda farkettim ki hafiften tuylenmeler basladi yine. Demek ki ilaci biraktigim an basa dönücemve beni en cok deli eden sey bu.
Evli degilim henüz bi de evlensem cocuk olur mu olmaz mi stresi var tabi. Dedim ya tam bi kadin düşmanı bi hastalik.
Sogan kürü yok ediyor denilmis onu da denedim gercekten adetleri düzenliyor. Hos onceden benim adetimde sorun yoktu ama yasmini biraktigim 3 ay biraz sıkıntı yaşadım o ara kullandim sogan kürünü. Peki soganda ne var ki adetimizi söktürüyor? Yani icindeki ne bu derece etkili olan?
Yani aslinda kafami karistiran bu hastaligin baslangici neresi ? Doktor olsam herhalde ilk isim bu hastaligi araştırmak olurdu :)
Aslinda buraya yazmamin sebebi bu hastalikla ilgili bilgi almak. Sebebi bilinmiyor tedabisi bilinmiyor. Sirf bu bilinmeyenler yüzünden "kronik bi hastalik bu yaaaa" diyerek başlarindan atiyorlar bizi. Daha bilinmeyen bu hastalik icin kronik demek celiskili degil mi ?
Sizler tedavi oldunuz mu? Kurtuldum diyen var mi? Dogum kontrol hapi içtiniz mi? Bırakınca ne sorunlar yaşadınız? Evet bunlarin da konusuldugu konular var ama genelde gebelik icin yazilmis oraya. Ben daha cok sebebini aramak istiyorum.
Hormon bozuklugun var demek. Ultrasonda bisey cikmadiysa pco yoktur. Ama hormon bozuklugu tek pcodan dolayi olmuyor diye biliyorum bi cok sebebi olabilir.Ben de şu an 20 yalındayım adetim düzenli doktor ultrasyonda baktı bişey yok dedi doğduğumdan beri türlüyüm ben horon testi verdim serbest testesteron ve andrestenedion hormonum yüksek çıkmış diğerleri normal bu ne demek oluyor ?
Kusura bakmayın bişey soracağım kafam o kadar çok yoğun ki bu konuyla alakalı derslerime ve sınavlarıma veremiyorum hormon bozukluğu düzeltilir değil mi sonra tekrardan başa döner mi veya hormonlarım düzeldikten sonra bu tüyler gidiyor mu çok korkuyorum gerginim yani doğrusu ne düşüneceğimi ne hissedeceğimi bilmiyorum ben önceden de hormon testi yaptırmıştım her şey normaldi şimdi ne olur ne olma diye yaptırdım sonuç bu randevuma da daha varHormon bozuklugun var demek. Ultrasonda bisey cikmadiysa pco yoktur. Ama hormon bozuklugu tek pcodan dolayi olmuyor diye biliyorum bi cok sebebi olabilir.
Cnm bende pkoyum doğuştan anne karnında oluşur pko yok edilemez hormonların da temiz olabilir sadece yumurta çatlatma işlemi uygulanır kendi kendine tedavisiz bile hamile kalabilirsin aynı benim gibi yani kilona dikkat etmelisin bide sürekli egzersiz yapilmaliKızlar merhaba :)
20 yaşımda öğrendiğim bende sadece tüylenme şikayetiyle başlayan, kadın düşmanı bu hastalık hakkinda cok araştırma yaptim. Ama o kadar az bilgi var ki. Hatta cogu ayni seyleri tekrar edip durmus durumda.
Yil olmus 2019 herseye çare bulunuyor,herseyin sebebi ogreniliyor. Kadinlarin hayatını bu derece kötü etkileyen bu yaygin hastalik hakkinda neden hic bisey yapılmamış , neden sebebi sorgulanmamis anlamak mümkün değil.
Genetik oldugu söylenmiş mesela bu bana uymuyor. Yani ailemde en yakin akrabalarimda bu hastaliga sahip kimse yok. Cevresel faktorler denmis mesela hangi faktorler? Neye dikkat etmemiz gerekir neyi yanlis yapıyoruz ki karsiliginda bize bu hastalik olarak dönüyor? Kilo verin duzelir denmiş. Bu da fiyasko. 54 kiloydum zaten zayiftim ama etkileyen acaba bu mu diyerek kilo verdim 49a düştüm ama malesef kiloyla ilgisi herkeste ayni degil. Demek ki farkli sebepler ortak bi sekilde bu hastaliga dönüşüyor. Sebebini bulmak istiyorum vücudumu deney yapar gibi kullaniyorum :)
3 senedir yasmin içiyorum. Hersey duzelmis gibi kistler yok olmus durumdaydi. Yasmine baslamadigim İlk tahlilimde androstenedion hormonu dışında hepsi normaldi. Tabi bi de lh fsh orani sıkıntıydı. Yasmin ictim duzenli baya belirtiler kistler yok olunca gecen yaz 3 ay ara verdim. Epilasyon yaptirmistim ilac icerken fakat bu 3 ayda farkettim ki hafiften tuylenmeler basladi yine. Demek ki ilaci biraktigim an basa dönücemve beni en cok deli eden sey bu.
Evli degilim henüz bi de evlensem cocuk olur mu olmaz mi stresi var tabi. Dedim ya tam bi kadin düşmanı bi hastalik.
Sogan kürü yok ediyor denilmis onu da denedim gercekten adetleri düzenliyor. Hos onceden benim adetimde sorun yoktu ama yasmini biraktigim 3 ay biraz sıkıntı yaşadım o ara kullandim sogan kürünü. Peki soganda ne var ki adetimizi söktürüyor? Yani icindeki ne bu derece etkili olan?
Yani aslinda kafami karistiran bu hastaligin baslangici neresi ? Doktor olsam herhalde ilk isim bu hastaligi araştırmak olurdu :)
Aslinda buraya yazmamin sebebi bu hastalikla ilgili bilgi almak. Sebebi bilinmiyor tedabisi bilinmiyor. Sirf bu bilinmeyenler yüzünden "kronik bi hastalik bu yaaaa" diyerek başlarindan atiyorlar bizi. Daha bilinmeyen bu hastalik icin kronik demek celiskili degil mi ?
Sizler tedavi oldunuz mu? Kurtuldum diyen var mi? Dogum kontrol hapi içtiniz mi? Bırakınca ne sorunlar yaşadınız? Evet bunlarin da konusuldugu konular var ama genelde gebelik icin yazilmis oraya. Ben daha cok sebebini aramak istiyorum.
Nasıl ya doğuştan olduğunu ilk kez duydum gerçekten miCnm bende pkoyum doğuştan anne karnında oluşur pko yok edilemez hormonların da temiz olabilir sadece yumurta çatlatma işlemi uygulanır kendi kendine tedavisiz bile hamile kalabilirsin aynı benim gibi yani kilona dikkat etmelisin bide sürekli egzersiz yapilmali
Bir de hormon testi illa adetliyken mi verilmek zorumda ben testi verdikten 6 gün sonra adet oldum test sonuçlarım doğru çıkar mıCnm bende pkoyum doğuştan anne karnında oluşur pko yok edilemez hormonların da temiz olabilir sadece yumurta çatlatma işlemi uygulanır kendi kendine tedavisiz bile hamile kalabilirsin aynı benim gibi yani kilona dikkat etmelisin bide sürekli egzersiz yapilmali
Benim serbest testesteron ve andrestenedion hormonlarım yüksek çıktı doktor bana adetliyken ver demedi de değişiyor herhalde doktorun tanısına göreEvet doğuştan genetik değil yani adetin 3.günü en doğru sonuç veren gündür
Ultrasonda baktı her şey normal bişey yok dedi sonra hormon testi istediEvet doğuştan genetik değil yani adetin 3.günü en doğru sonuç veren gündür
Cok düşünmemeye calis canım inan stres de etkiliyor. Hormon bozukluguna sebep olan seyi bulmalari lazim insülin direnciniz var mi? Hangi hormonlariniz yüksek? troid var mi ne bileyim iste kilonuz ne kadar ? Kilodan insülin direncinden dolayi falansa bazilarinda kilo vermek yeterli olabiliyor mesela bende kilo yok, insülin direnci yok daha da zayiflasam bile degisen bisey olmuyor. Saglikli mi besleniyorsunuz mesela o da etkili. Tamamen düzeldigi olabiliyor ama tabi belirli düzende sağlıklı yaşayarak kilo vererek. Doğum kontrol hapi gibi ilaclar içerken de gecici düzeliyor. Ilaci birakinca başa dönüyorsunuz malesef.Kusura bakmayın bişey soracağım kafam o kadar çok yoğun ki bu konuyla alakalı derslerime ve sınavlarıma veremiyorum hormon bozukluğu düzeltilir değil mi sonra tekrardan başa döner mi veya hormonlarım düzeldikten sonra bu tüyler gidiyor mu çok korkuyorum gerginim yani doğrusu ne düşüneceğimi ne hissedeceğimi bilmiyorum ben önceden de hormon testi yaptırmıştım her şey normaldi şimdi ne olur ne olma diye yaptırdım sonuç bu randevuma da daha var(( kafam boşalmıyor
Benim de sadece andrestenedion yüksekti sizin kac cikti bu hormonlariniz? Reglin 3. Günü bakmaliydi en doğru sonuc o zaman çıkıyormuş.Benim serbest testesteron ve andrestenedion hormonlarım yüksek çıktı doktor bana adetliyken ver demedi de değişiyor herhalde doktorun tanısına göre
Referans değeri 300-2000 gösteriyordu bende 6000 falan çıktı bir de serbest testesteron normalı 4.5 benim 5.3 çıktı diğer kalanların hepsi normaldiBenim de sadece andrestenedion yüksekti sizin kac cikti bu hormonlariniz? Reglin 3. Günü bakmaliydi en doğru sonuc o zaman çıkıyormuş.
Bana en son adet tarihimi sordu ben de söyledim yakın diye mi istedi acaba verdikten 1 hafta oldu olmadı adet oldum zaten bugün kontrole gittim bizim açımızdan sıkıntı yok dedi doktor dahiliyeye yönlendirdi ilaç falan vermedi böbrekten kaynaklanıyor dediBenim de sadece andrestenedion yüksekti sizin kac cikti bu hormonlariniz? Reglin 3. Günü bakmaliydi en doğru sonuc o zaman çıkıyormuş.
Kadın doğum ve dahiliyeye gittim kadın doğum hiç ilaç vermedi bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok dedi senin sıkıntın böbrek üstü bezi ile alakalı dedi dahiliyeye yönlendirdi dahiliyeye sordum illa regl ilken mi yapılıyor diye doktor da fsh Lh hormonları için reglin 3. Günü bakılır dedi bu hormonlar için böyle bir zorunluluk yok dedi ve endokrinolojiye yönlendirdi şimdi üniversite hastanesinde bir öğretim görevlisine gideceğimBenim de sadece andrestenedion yüksekti sizin kac cikti bu hormonlariniz? Reglin 3. Günü bakmaliydi en doğru sonuc o zaman çıkıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?