polikistik overli bayanlar buyrun derdimizi paylaşalım

Ca
K

kac kılosun cnm bnde kılodan adetlerım gecıkıyo sanırım oyle tahmn esıyorum
cnm doktora 3 hafta önce gitmiştim 95 kiloydum diyete girdim glisemik indeksli diyet ( bir haftadır düzenli uyguluyorum ) şimdi 92 geliyorum sen kaç kilosun
Bir de benim adet düzensizliği bir iki kere oldu yoksa düzenlidir 30 periyodum ama doktor kilo yüzünddn yumurtlama sorunu var diyor

pco ve pcosun ayrı seyler olmasıda cok ilginc ya bende pco var fakat pcos yokmus ama sonrasında pcos olurmuyum bilmiyorum tabi ne cekiyoruz bu kadın hastalıklarından ya
Arkadaşım peki ne zaman sendrom oluyor neler olunca maşallah bilgilisin arkadaşım

Bilmiyorum ama 95 ustuyumdur heralde bnmde evlnmeden once bu kdr düzensiz dgildi evlndim dahada kilo aldim heptn bozuldu

Arkadaşım peki ne zaman sendrom oluyor neler olunca maşallah bilgilisin arkadaşım

olikistik Over: "çok sayıda kist içeren yumurtalık dokusu" anlamını taşımaktadır.

Polikistik Over Sendromu nedeni kesin olarak belirlenememiş olan bir yumurtlama bozukluğudur. Hastalıkta her adet döngüsünde gelişerek çatlaması gereken folikül (yumurta hücresini içeren sıvı keseciği), gelişmesinin yarıda kalması nedeniyle yumurtalıklarda irileşme ve bir çok küçük kist oluşur ve bir takım hormonal problemlere zemin hazırlar. Yumurtalık dokusu, bu kistler sayıca arttığında "polikistik" yani çok sayıda kistik oluşum içeren bir yapıya dönüşür.

Merhaba canım ben de pco luyum. 27 yaşındayım 3,5 senedir evliyiz bizde de bebek olmuyor. Tüp bebek tedavisi oluyoruz. Adetlerimiz maalesef çok düzensiz;( kilo problemi de var hem de çoook. 1.63 boyunda 80 kiloyum;( ;(

gçmiş olsun cnm bendede kilo var 1.56 boy 82 kilo

Bakalim haftaya gdcem kadin doguma yine 10 gun gecikti isticem o ilaci
Canım onu öyle vermeyebilir insülin direnci olması lazım vermesi için doktordsn doktora değişiyor ilk gittiğim vermedi mesela ben kendim kullanmaya başlamıştım ama sonraki yani şimdiki doktorum hemen verdi

C
Merhaba canım ben de pco luyum. 27 yaşındayım 3,5 senedir evliyiz bizde de bebek olmuyor. Tüp bebek tedavisi oluyoruz. Adetlerimiz maalesef çok düzensiz;( kilo problemi de var hem de çoook. 1.63 boyunda 80 kiloyum;( ;(
Cnm rabbim hayırlısını versin inşallah tutar

ultrasonda periferik yerleşimli bircok sayıda kist saptanmıstır yazdıgında pcos olup olmadıgını ogrenmek icin klinik ve lab bulgularına bakılması gerektigi yazılır..klinik bulgular adet duzensizligi tuylenme kilo artısı..laboratuar sonuclarda hormonlara bakılır..ama en onemlisi adet duzensizligi bu varsa pcos olma olasılıgı fazlalasıyormus

nasıl bir hastalıksa bu benzetipte teşhis koyamamışlardı hep bana pko ların adet aralarının uzun olduğundan bahsediyorlardı

Arkadaslar ya progestan kullaniminda bir haftayi bitirdim ayricada incir kurude yapiorum..kasiklarim da ara ara sancilar oluo nedeni ne acaba ..yumurtaliklarimmi gelisioki

Arkadaslar ya progestan kullaniminda bir haftayi bitirdim ayricada incir kurude yapiorum..kasiklarim da ara ara sancilar oluo nedeni ne acaba ..yumurtaliklarimmi gelisioki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…