- 5 Şubat 2016
- 1.300
- 525
- 73
- 28
Keşke dediği tarihte gitseydin Can'ım Bnm ilk iğnemde 22 mm iken igne ile çatladı ve hamile kaldım bu da ikinci iğnemdi 24 mm di igne yaptık ama olmadı bu ay adet oldum 27 mm Evt büyük bilmiyorum bnde bnmki 24 dü tutmadı ama bnce kiste dönüşmez ilk defa duydum dönüştüğünü inşanlah çatlar cnm çatlama testi kullanabilirsinCanim ya ben klomen kullandım doktorun gel dediği tarihte gitmeyip 3 gün sonra gittim ve yumurta çok buyumus 27 mm olmuş. Biti de 15 mm. Buna rağmen dün iğne yaptık. Kiste donusur diye korkuyorum( böyle çok büyüyüp da çatlayan var mı acaba
Bide canim dün igneden sonra 36. Saatti küçük bi tartışma yaşadık olmadı ilişki . boşa gitti yani o kadar emeklerimKeşke dediği tarihte gitseydin Can'ım Bnm ilk iğnemde 22 mm iken igne ile çatladı ve hamile kaldım bu da ikinci iğnemdi 24 mm di igne yaptık ama olmadı bu ay adet oldum 27 mm Evt büyük bilmiyorum bnde bnmki 24 dü tutmadı ama bnce kiste dönüşmez ilk defa duydum dönüştüğünü inşanlah çatlar cnm çatlama testi kullanabilirsin
Kendi geliordu cnm iki uc gun gecikme oluyordu yalniz adetlerimde hamile kalmadan bir yil once azalma oldu ben yasima vermistim onceden uzun surerdi geceleri cok gelirdi son bir sene cok azalmisti uc gunde bitiyordu suphelenmistim ama kondurmamistim hamile kalmadan bir ay once ogrendim ve sogan kuru yaptim hemen Allahm bana bebek nasip etti ins ikincisini de nasip ederTebrikler burcu.senin reglin nasildi?ilaclami geliodu yoksa kendi gelirmiydi?
Kendi geliordu cnm iki uc gun gecikme oluyordu yalniz adetlerimde hamile kalmadan bir yil once azalma oldu ben yasima vermistim onceden uzun surerdi geceleri cok gelirdi son bir sene cok azalmisti uc gunde bitiyordu suphelenmistim ama kondurmamistim hamile kalmadan bir ay once ogrendim ve sogan kuru yaptim hemen Allahm bana bebek nasip etti ins ikincisini de nasip eder[/QUOTE
Hayırlı olsun hamileliğin yaşın ve kilonu ogrenebilirmiyizzz
DR UM KİTAPTAKİNİN KOPYASISIN, TİPİK POLİKİSTİK OVERSİN DEDİ 3-4 YILÖNCESelam arkadaslar.polikistik over hastasiyim.26 yasinda ve 3bucuk yillik evliyim.1senedir istiyoruz bebek.kizligimdan beri benimle pko.evlendim 1 sene yasmin ictim duzenler belki diye.ama malesef braktigim an adetlerim delirdi.1sene yasminle tikir tikir adet oldum.braktim 4 ay gelmedi adetimklomen denedik ise yaramadi.yumurtaliklarim cok direncliymis.doktorum ignelere gecelim dedi.gonalf kullandim.3yumurta oldu asilama yaptik malesef belkide vakti gelmedi.ama ben umudumu kaybetmiorum.Rabbime her an dua ediorum.bi kendime diil tum isteyenlere.birde cevrenin baskisi cok zoruma gidior bilmeden knusmalari beni cok zedeliyor.simdi bska bi doktora gdiorum.2.asilama olucam bukez puregon igne kullanicaz.benim gbi olup hamile kalan warmi nolurrrr yazin (((
Canım benim kiste dönüştü ve iki ay kist atılmadı. Bu ay yine gideceğim hala kist varsa iğneyle alacaklar. Ama korkulacak bir şey değil. İçi su dolu bir kese gibi. Vücut onu kendisi atıyor birkaç aydaKeşke dediği tarihte gitseydin Can'ım Bnm ilk iğnemde 22 mm iken igne ile çatladı ve hamile kaldım bu da ikinci iğnemdi 24 mm di igne yaptık ama olmadı bu ay adet oldum 27 mm Evt büyük bilmiyorum bnde bnmki 24 dü tutmadı ama bnce kiste dönüşmez ilk defa duydum dönüştüğünü inşanlah çatlar cnm çatlama testi kullanabilirsin
Doktor catlayabilir de dedi ama çok büyümus korkuyorum yine de canm. Sen takip ettirmiş miydin doktora iğne yapıldığı halde mi kist olmusCanım benim kiste dönüştü ve iki ay kist atılmadı. Bu ay yine gideceğim hala kist varsa iğneyle alacaklar. Ama korkulacak bir şey değil. İçi su dolu bir kese gibi. Vücut onu kendisi atıyor birkaç ayda
Evet canım çatlatma iğnesi yapıldığı halde iki yumurtanın biri kist oldu. Regl olunca gittim, kist atılmış. Yine klomen kullandım ama bu sefer yememe çok dikkat ettim, hiç karbonhidrat yemedim. 10 tane yumurtam oluştu. Bu seferde karnım şişti, aşırı rahatsızlık hissi oluştuDoktor catlayabilir de dedi ama çok büyümus korkuyorum yine de canm. Sen takip ettirmiş miydin doktora iğne yapıldığı halde mi kist olmus
Ben tekrar pazartesi doktora gideyim canim . çatlamış mi kiste mi donusmus bi baksın bakalım. Kistin atılması için d.kontrol hapı veriyolarmis sen kullandinmiEvet canım çatlatma iğnesi yapıldığı halde iki yumurtanın biri kist oldu. Regl olunca gittim, kist atılmış. Yine klomen kullandım ama bu sefer yememe çok dikkat ettim, hiç karbonhidrat yemedim. 10 tane yumurtam oluştu. Bu seferde karnım şişti, aşırı rahatsızlık hissi oluştuİşte iki aydır da bir kist duruyor
Canım tüm yazını okuyamadım ama haklısın tabii ki. Benim hiçbir sorunum yok mesela. Sadece insülin direncim var. Yumurtlamam da oluyor ama hamile kalamıyorum. pkos var sende dediler, klomen başladık. 10 tane yumurta oluştu bu seferde. ben sadece diyet yapsam olacak diye düşünüyorumbu başlığa daha önce de yazmıştım. hatta çok uzun ayrıntılı yorumlar yaptım ama şimdi okuyunca yine uyarma gereği duydum. pkos genelde başka hastalıklarla bir arada bulunuyor. pkos hamile kalmaya engel değil ama çoğunlukla küçük ya da büyük bir tedavi gerektiriyor. pkos olan her kadın aynı sorunları yaşamıyor. kimi hiç adet göremiyor kimi düzensiz görüyor kimi tıkır tıkır görüyor. kimi kadın ilaçsız müdahalesiz yumurta üretemiyor. kimi üretiyor ama yumurtalar gelişmiyor. kiminde gelişiyor da ama kendiliğinden çatlamıyor. kiminde tüm bunlar olmasına rağmen yumurta kalitesinde de kilo, beslenme veya başka yan hastalıklara bağlı bozukluklar oluyor yine olmuyor. kimiyse evlendiği an kilosu yaşı rahatsızlığı ne olursa olsun gebe kalıyor.
yani kendinizi diğer pkolularla kıyaslamayın. zaten umutsuz bir durumunuz yok ama bak başkasının oluyor benim neden olmuyor incir kürüyle diye kendinizi yyiip vakit kaybetmeyin. tedavisiz hamile kalan şanslı arkadaşları tebrik ediyorum ama ben 3 yıl bi sorun yok pko önemli değil sen kendi kendine hamile kalırsın diyen doktorlar yüzünden zaman kaybettim ki iyi doktorlardı hepsi. en son yeter diip tüp bebek alanında uzman bi profa gitmeye başladım. rahmimde şeklen darlık olduğunu bunun gebe kalmaya ds engel olduğunu hamilelikte de düşük veya erken doğuma yol açtığını söyledi. küçük bi operasyon geçirdim 2 ay dinlenmeden sonra bir aşılama demedik tek yumurta oluşmuştu olumsuz oldu. ikinci aşılamada ilaç dozumu 75 den 100 e çıkardı bu sefer 32 yumurtam oluştu böylrce aşılama iptal oldu yumurtalar boşa gitmesin diye tüp bebek yaptık ve 14 haftalık hamileyim.
bu arada hiçbir şeyin yok diyen doktorların aksine doktorum endokrine yönlendirdi aşılama sonrasında ve hipotroidi, gizli şeker ve insülin direncim olduğu ortaya çıktı. halbuki tsh hormonum hep normal altı değeelerdeydi ama bir ay kullandığım tiroid hormon takviyesi sonrası hem gebe kalmış oldum hem de şu an gebeliğimin 4. ayında olmama ve sağolsun oğlum hiç midemi bulandırmamasına bir kez bile kusmamama rağmen ben 4 kilo verdim kilo almadım.
mutlaka iyi bir endokrin uzmanına gitmeyi de ihmal etmeyin. ve endokrin doktorum pkoya zaten insülin direncinin yol açtığını metabolizmayı yavaşlattığını söyledi. bir de bir hafta arayla evlendiğimi bir arkadaşım da pkoluydu aynı kliniğe gitmeye başladık ona da hashimoto teşhisi kondu tiroid takviyesine başladı. geçen ay kimyasal gebelik yaşamaıştı bu ay o da hamile ikinci aşılamasında. hatta ikiz şüphesi var beklioruz haberini. bu kız 2 yıl acıbademe dünya para dökmüştü ama tiroidini ayrıntılı incelemeye hiç almamışlar.
tine uzun bir yazı oldu ama dediğim gibi kürle olur başka pkoluların oluor benim de olur, kendi kendine olur diyen doktorları dinlemeyin ve tüp bebek uzmanlığı olmayan doktorlara aşılama yaptırmayın. biyük kısmı para tuzağı...
Anladım canım inşallah kendiliğinden atılır da başka bisey gerek kalmaz. En kısa zmanda da bebeklerumize kavusuruz insallahEvet canım bir ay kullandım ama beni mahvetti. Doğum kontrol hapını herkes kullanmaz ki. Özellikle damar hastalığı olanlar. Benim bir bacağımda venöz yetmezlik var. Öldüm ağrıdan hap yüzünden. İnternette doktorların sitelerinden okuduğum kadarıyla bazısı hap kullanın diyor, bazıları kendiliğinden atılır diyor
Yinede hiç belli olmaz cnm vardır bunda da bir hayır kalbini ferah tut olmazsa öbür ay tekrar igne olursun çok düşünüp stres yapma bak bnmkide olmadı bu ay doktorun dediği saatte ilişki oldu bile herşeyi tam olarak yaptık ama olmadı olacağı varsa olur zaten Allah hayırlısını versin de stres yapmamaya çaliş çok düşünmemeye çaliş rabbim hayırlısını versin bak bnmki olmadı o da herşeyi tam yaptık rabbim ne Zaman ol derse o Zaman olucak çok sıkıntı stres yapma lütfen yoksa daha kötü oluyoruzBide canim dün igneden sonra 36. Saatti küçük bi tartışma yaşadık olmadı ilişki . boşa gitti yani o kadar emeklerim(
Aaa çok şaşirdim Nasıl kiste dönüşüyor ee bnmki bu ay tutmadı kist oluşabilir mi yani doktoruma sorucam gittiğimde teşekkür ederim cnmCanım benim kiste dönüştü ve iki ay kist atılmadı. Bu ay yine gideceğim hala kist varsa iğneyle alacaklar. Ama korkulacak bir şey değil. İçi su dolu bir kese gibi. Vücut onu kendisi atıyor birkaç ayda
Haklisin canim böyle dusunup düşünüp daha stres oluyor ve mahvediyoruz kendimizi. Hayırlısı deyip elimizden geleni yapmak sonucunu Allaha bırakmak lazım . çok dua ediyorum Rabbim boş çevirmesin elimizi. Vardır bir hayır elbetteYinede hiç belli olmaz cnm vardır bunda da bir hayır kalbini ferah tut olmazsa öbür ay tekrar igne olursun çok düşünüp stres yapma bak bnmkide olmadı bu ay doktorun dediği saatte ilişki oldu bile herşeyi tam olarak yaptık ama olmadı olacağı varsa olur zaten Allah hayırlısını versin de stres yapmamaya çaliş çok düşünmemeye çaliş rabbim hayırlısını versin bak bnmki olmadı o da herşeyi tam yaptık rabbim ne Zaman ol derse o Zaman olucak çok sıkıntı stres yapma lütfen yoksa daha kötü oluyoruz
Aynen cnm inşanlah dualarımız Kabul olurHaklisin canim böyle dusunup düşünüp daha stres oluyor ve mahvediyoruz kendimizi. Hayırlısı deyip elimizden geleni yapmak sonucunu Allaha bırakmak lazım . çok dua ediyorum Rabbim boş çevirmesin elimizi. Vardır bir hayır elbette
Tuh ya neden tartıştiniz aslinda esinin en anlayisli olmasi gereken zaman dilimkBide canim dün igneden sonra 36. Saatti küçük bi tartışma yaşadık olmadı ilişki . boşa gitti yani o kadar emeklerim(
Aslında çocuk isteyip istemediginden de emin değilim su an. Hiç bi çabası yok sadece ben çaba gosteriyorum. Daha tahlillerini bile vermedi erteleyip duruyor. Hayırlısı bakalım canm olacağı varsa olur zatenTuh ya neden tartıştiniz aslinda esinin en anlayisli olmasi gereken zaman dilimk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?