polikistik overliler yardım edin lütfen........

zeynep4

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
12.221
2.447
773
kıslar ben yeni pko olduğumu öğrendim
tüp bebek tedavisindeyim doktorum bu doğuştan olan bişi dedi
tüp bebekte tutmasına engelmi nolur yardımcı olun bana
blastosist konacak

hayirli olsun tedavin..
ben genc kizligimda ogrendim pko lu oldugumu...
tedavide pkolu oldugumuz icin yumurta olusumu ve ohss(yumurtalarin fazla gelisiminden dolayi su toplama)riskleri oluyor..arti gebelikte gebelik sekeri yuksek cikma ihtimali oluyor..
tup bebek tedavisinde pko lulara ilac destegine dikkat edilmesi gerekiyor..basari orani ayni..
benim son tedavimde 20 yumurta olustu ilac dozu az oldugu halde...bu arti yonu..
5.gun transferine gidildi...fakat pkolu oldugum icin ohss baslangici goruldu bu nedenle 1 embriyo transferi yapildi..sonuc pozitif..transferin 6.gunu ohss artti 3 hafta hastanede yattim.10 kg su topladim..1 ay gibi surede atlattim...eksi yonu bu..tedavi sonrasi ben zorluk cektim...bebegimin gelisimi iyidi..onemli olanda bebekti..sonucta butun emek,ugras bebek icindi..1 ay kendim cektim..ama degdi..simdide gebelik sekerim yuksek cikti..diet spor derken gunler geciyor..yeterki bebesler saglikla gelsin..

tedavini etkilemez..bebegin tutunmasini v.s..
senin biraz daha dikkatli ve sabirli olman gerekiyor..
insallah kavusursun bebisine..

canım bende pcoluyum.tüp bebek tedavisine başladık.
genelde tüp bebekte pcolu olanlara yumurta sayımız fazla olduğundan
olma ihtimalini daha yüksek bulurlar.ama tabi bu işler nasip meselesi
olmayacaksa onlarca yumurta varsa bile olmaz ama olacaksa
1 yumurta bile yeterlidir.
o yüzden hiç kafana takma bunları güzelce tedavini ol stres yapma
sonuçta Allah ol derse olacak.hepimizin hakkında hayırlısı olsun.:Saruboceq:

Canım ben de PCO hastasıyım. Tüp bebekle 12+5 hamileyim. Tüp bebek hastaları arasında gebelik elde etme oranı en yüksek grup sadece pco hastası olanlar. Sadece ilaç dozunun çok dikkatli ayarlanması ve sıkı takip gerekiyor. başkalarında 3-5 yumurta üreten dozlar bizde ciddi sayılarda yumurta çıkmasına neden olabiliyor ki kontrollü gidilmezse bazı risleri var. Yine de doktorların en iyi tanıdıkları hasta grubu pco hastaları ve eminim sende de başarılı olacaklardır.

cevaplarınız için çok teşejkkür ederim
bu benim 2. tüp denemem öncekindede 21 tane toplandı ve ohss oluyordum ama erken davrandılar karnım çok fazla şişmişti
ama bana pkolu olduğumu söylemediler doktordan doktorada fark var galiba
şeker derken mesala şekerden uzakmı durmam gerekiyor yada zayıf olmak ben 62 kiloyum

inşallah canım inşaallah ben diğer tedavimde çok yüksek dozlar aldım tamamen dr den kaynaklanıyor iyi biryer değildi zaten canımı tehlikeye attılar 225 lik vurundum ve bir anda büyüdü yumurtalar çok sıkıntı çektim ama kıl payı atlattım hamd olsun

canım beni,m inşaallah sende pozitif sonuç alırsın inşallah Allah yüzümüze baksın elimizi boş çevirmesin rabbim

gecmis olsun..aynen doktor merkez cok onemli..
gebelik sekeri normal hamilelerde bile yuksek oluyor ki biz pkolularin genelinde yuksek oluyor...bebek senden beslendigi icin yuksek cikiyor..dogumuma 10 hafta kaldi toplam 5 kilo aldim...seker desen hamilelikte tiksindim hic yemiyorum...yinede sekerim yuksek..yuruyusle dusurmeye calisiyorum...
sen bunu hic dusunme..simdilik bebisinin saglikla sana tutunacagini dusun yeter..

çok sağol çok teşekkür ederim Allah seni sağlıklı bir şekilde kurtarsın inşaallah bizlere dua etmeyi unutmayın lütfen çok ihtiyacımız var

yaşım genç olduğundan tutunma şansın daha çok dedi dr ben 22 yaşındayım
ve bana ilk defa blastosist konacak tutunması daha fazlaymış galiba bu 5. günde

PCO hastalarında insülin'e karşı bir duyarlılık var. Hücrelerimiz insülini zarlarından geçirmiyor. O yüzden de hücrenin içindeki şeker insülin ile birleşip enerjiye dönüşemiyor ve yağ olarak depolanıyor. Vücut da istediği enerjini üretemediği için yorgun halsiz ve aç oluyor. Kısır döngü yani. Dolayısıyla PCO hastalarının kan şekeri düzeylerini kontrol altında tutmaları ve karbonhidrat+şekerden uzak durmaları, mümkün oldukça zayıf olmaları, hatta bazı durumlarda kan şekerini düzenleyici ilaçlar kullanmaları vs. tavsiye ediliyor.

PCO bir jinekoloğun atlayabileceği bir rahatsızlık değildir. Ultrasonda çok karakteristik bir görüntüsü vardır. Hormon düzeylerine bakarak anlamak da çok kolaydır. İlk doktorunun anlamamasına pek imkan vermiyorum, belki sana söylememiş olabilir. Ya da tüp bebek tedavisi sonuçlandıktan sonra almış olduğumuz hormonlar etkilerini bir süre daha gösteriyorlar ve sonraki aylarda da birden fazla yumurta üretiliyor. Acaba ikinci doktorun o fazladan üretilen yumurtaları görerek mi PCO'dan bahsetti. İki denemen arasında ne kadar süre var?

Bir de Pco kimi zaman yok oluyor kimi zaman tekrar çıkıyor, kimi zaman da iyice azıyor. Ben 15 yaşımda öğrenmiştim hastalığımı. O zamanlar yoğundu, ilaç kullandım, kilo verdim, birkaç yıl hiçbir şikayetim kalmadı, arada gittiğim kontrollerde hep temiz çıktı; ama sonra psikolojik olarak baskı altında olduğum bir dönemde baş döndürücü bir hızla kilo almaya, aşırı derecede halsiz olmaya ve kıllanmaya başladım. Tekrar muayeneye gittiğimde tekrar yoğun bir şekilde kistlerimin geri geldiğini gördüm. Bebeğini kucağına aldıktan sonra iyi bir endokrinolog ile tedaviye başlar, bu sıkıntıdan uzak durrmanın yollarını öğrenirsin.

ilkini şubatta yaptırmıştım
doktorum bu doğuştan gelşen bir hastalık dedi ama çok minik minik dedi zatrarı olmaz dedi zaten doktor ilk muayenesinde bana kıllanma varmı dedi bende yok normal demiştim gerçektende fazla kıllanmam yok adetledimde düzenlidir bilmiyorum sonum ne olacak inşaallah hayırlısı olur ben yinede şekerden ve kilodan uzak duruyum
bebeğim olsunda hayırlısıyla giderim iyi bir muayene olurum
prolaktin değerimde yüksek sınırdaymış onun bi sakıncası olurmu tutunmasına yada gebelikte
sizide sıktım sorularımla ama gerçekten iyi geldi bana yazdıklarınız teşekkürler

canim anladigim kadariyla seninki sinirda bir degermis..
yüksek görülseydi tüp bebek tedavine baslamadan önce mutlaka normal seviyeye indirmek icin bir tedavi görürdün..
doktoruna güvenmelisin..
kafana takilacak bir durum yok bence..
bazi doktorlar prolaktin yüksekligi(sinir demiyorlar yüksek oldugu durumlari diyorlar)engel teskil edebilir (eder degil edebilir) diyorlar.
bazilari ise bunun aksine,bir bayanin en yüksek prolaktin seviyesine ulastigi emzirme döneminde bile hamile kalabildiklerini söylüyor..
bence kafana takma bunu canim..sadece olumlu düsüncelere odaklan,olacagina inan..
olacagi varsa inan bana istersen tüm hormonlarin allak bullak olsun farketmiyor..
Allah yardimcin olsun,bebegin simsiki tutunsun sana insallah

kıslar ben yeni pko olduğumu öğrendim
tüp bebek tedavisindeyim doktorum bu doğuştan olan bişi dedi
tüp bebekte tutmasına engelmi nolur yardımcı olun bana
blastosist konacak

olmaz canım merak etme bende pkoluyum şimdi hamileyim hemde normal yolla tutmazsa tutmazdı.işallah bebişni 9 ay sonra kucağına alırsın.

amin inşallah teşekkür ederim sağolopuyorumnanaktan

olmaz canım merak etme bende pkoluyum şimdi hamileyim hemde normal yolla tutmazsa tutmazdı.işallah bebişni 9 ay sonra kucağına alırsın.

ayy inşallah bu sefer o kadar umutluyumki bunca sıkıntılardan sonra gelir inşallah bebeğim
ben pukodan değilde prolaktinden korkuyorum
acaba doğumdan sonra süt azmı olur çokmu hiç bir bilgim yok bu konuda:sm_confused:

tatlimmm cok büyütüyorsun kafanda inanki...
simdiden sütü falan düsünme,gercekten sonu gelmez yoksa sorularin..
bende pcosluydum ama cok sükür 3.yumurtlama takibimde geldi melegim..
ilk 2 tedavimde moralim sifirdi..
son tedavimde düsünmedim,arastirmadim,takmadim..
sende düsünmee
hele hele simdiden dogum sonrasini düsünme:)
hamile kalinca hersey öyle bir yoluna girecekki sasiracaksin..
sadece moralllllll yerimseniben

kaderdaşım takmamak lazım dimi olmasaydı bizim olmazdı.çok şükür arka arkaya bir sürü pkolu arkadaş hamile kaldı normal yolla.boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…