Polikistik overlıyken hamile kalmak.

hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin.hiç beklemediğiniz bir zamanda hamile olduğunuzu laboratuvardan duyunca sizde duyduklarınıza inanamıycaksınız ..Bende bir pkoluydum bir sürü tedaviden sonra olmadı herşeyi oluruna bıraktımm rabbim mucizemi beklemediğim anda gönderdii.. hatta bu sitede pkolu arkadaşlarla dalgaya vururdum konusurken PKOLu OLMAK Bİr ayrıcalıktır derdim ..ayrıcalıklı bir tarafı yok aslında maksat pkonun hiçbirşeye engel olmayışı yeterki rabbim ol desin o o emrini verince bebişler yaradılıyor..RABBİM HERKEZİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN

Arkadaşlar, bende polikistik over var ciddi oranda. Daha önce 1 kere aşılama yaptık tutmadı. Sonrasında 2. embriyo tedavisinde tuttu fakat 16 haftalıkken bebeği kaybettik. Bu arada pıhtılaşmadan dolayı aspirin ve fraxiparine kullandım.

Bebeği kaybettikten sonra diyete başladım. Yaklaşık 20 kilo verdim. 80 küsürden 60 küsüre düştüm. Bu arada şu anda hamileyim ve son 3 aydır royal jelly (arı sütü) kullandım. Aynı zamanda eşimde kullandı. İkimizde hergün sabah-akşam 2'şer tane (yani kişi başı 4 tane) aldık. Bunu almaya başlamamız sebebi ise bir sitede arı sütünün bu şekilde kullanımının tavsiye edilmesiydi hamilelik için.

Hamilelikten sonra kan iğnesine tekrar başladık doktor tavsiyesiyle (clexane verdi). Bu arada arı sütünü bıraktım. Doktora sordum. Kesin çalışmalar yok, ne olur ne olmaz, kullanma dedi. Bende onun üzerine araştırma yaptım. Google Scholar'da akademik çalışmaları inceledim. İncelemeler sonucunda gerçekten arı sütünün hem erkek için hem de bayan için kısırlık tedavisinde çok ciddi faydaları olduğu tespit edilmiş. FAKAT;

"Warfarin and Royal Jelly Interaction" isimli makale de (google'a yazın bulursunuz), warfarin gibi kan sulandırıcı maddelerle arı sütünün etkileşime geçtiği ve çeşitli değişik (zararlı) özellikler gösterdiği yazılı. Bu nedenle de ben arı sütünü kullanmıyorum şimdi.

Sonuç olarak; dikkatli olmakta fayda var. Hamilelik öncesinde hamile kalana kadar kullanılabilir. Hem annedeki yumurtalar hem de erkeğin sperm kalitesini artırma açısından önemli. Fakat hamilelik sonrasında özellikle ilave ilaç kullananlarda dikkatli olmakta fayda var.

NOT1 : Royal Jelly (arı sütü)'nin bitkisel olanını kullanmakta fayda var. Bazı ürünlerin dış kılıfında hayvansal jelatin kullanılıyor. Bu jelatininde domuzdan üretilen tipleri var. O nedenle dış kılıfı bitkisel jelatin olanı kullanmakta fayda olabilir.

NOT2 : Yukarıda yazılanlar doktor tavsiyesi değildir. Doktora danışılmadan doğruymuş gibi kullanılması zararlı olabilir. Sorumluluk kabul etmiyorum. Kişisel araştırmalar ve fikirlerdir.

Selamlar...

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar, yaşım 26 ve adet düzensizliğim hiç olmadığı halde bir ay olamadım ve doktora gittiğimde polikistik over çok zor gebe kalırsın kilo ver dedi, neyse ondan sonraki ay tak diye dünümde oldum, daha önce çocuk düşünmediğimizden korunuyorduk, fakat böyle bir durum çıkınca hemen çocuğum olsun istedim ve denedik bugün itibariyle adetim 3 gün geçti şiddetli kasık ağrılarım var başka doktora gittim oda polikistik over olduğunu tedavi olmamı söyledi, yine de kan testi yapalım rahim duvarında kalınlaşma var dedi ve sonuç 4 haftalık hamileyim. nolur moralinizi bozmayın birazda psikoljik hiç tedavi olmadan ilk denemede hamile kaldım inş sorunsuz geçer. darısı tüm pko ların başına.. SEvgiler ve dualar. sizde benden esirgemeyin..

Arkadaşlar merhabalar ben 3 yıllık evliyim maddi sıkıntılardan dolayı çocuk işini hep ertelemiştik 2 ay önce kasık ağrısı ile doktora başvurmam sonucu maalesef polikistik over hastası olduğumu öğrendim ve artık korunmayı bırakıp çocuk sahibi olmak istiyordum bu benim için bi yıkım oldu doktorum hamile kalabileceğimi ama biraz geç olacağını söyledi yumurtamin bi tanesinin olgunlaştığını ve ilişkiye girmem için gün verdi yumurtlama tarihime göre 2 hafta sonra gel bakalım yumurtan çatlamış mi diye dedi gittiğimde ne öğreneym beta hcg yüksek çıktı yani ilk denemede ilk ay pozitif çıktı şu an yeni olduğu için 2 günde bir kan veriyorum rabbim ol deyince oluyor allahım bebek isteyn kimsenin kucağını boş bırakmasın bu sitede hep okur üzülürdüm umut olmak için yazdım umudunuzu asla kaybetmeyn

Merhaba kızlar 2 yılık evliyim bir senedir çocuk sahibi olmak istiyoruz ama olmadı kaç kez doktora gittim hiç biri sorun yok dedi göderdi ta ki Nisan ayında duyduklarımdan sonra polikistik over hastasıyım adet düzenli oluyordu ama son iki aydır stresten oda düzensiz olamaya başladı o kadar zor bir süreç ki ilk ay bir ilaç tedavisi uyguladı doktorumuz başarısız olduk sonraki ay klomen isminde bir ilça verdi yumurta büyüdü çatlatma iğnesi oldum bir doz o ay kendiliğinden adet oldum yine olmadı 2 kez tekrar klomen verdi bu gün gittim yumurta istediğim büyüklükte değil dedi salı gününe kadar bekleyecek sali günü gel dedi öyle zor ki kızlar anlatamam geçen ay iyi gelen ilaç bu ay etki etmedi galiba ne yapacagım bilmiyorum sürekli doktor arayışındayım

Ben ilk adet olduğum andan itibaren hiç düzenli adet göremedim. Hatta daha lise 1deyken ilaçsız adet göremez hale gelmiştim. 6 ay ilaç kullanmasam olmazdı adetim. Sonra ilaçlarımı hep düzenli kullandım ama hiçbir zaman tedaviler bir işe yaramadı. Ulaştığım en son nokta adetime yakın bir iki tane hapı içsem adet oluyordum. O aralar vücudumun ilaca alıştığını düşündüm. Belki de sürekli ilç kullana kullana yumurtalıklarımı tembelleştirmiştim. O zamandan sonra ilacı bıraktım. Soğan suyuna başladım çok işe yaradı. Bir dönem de çörek otu yağı içtim oda adet olmam da çok fayda gösterdi. Hatta öyle ki bir yıla yakın günü gününe hiçbir şey kullanmadan adet olmaya başladım fakat düzenim sonrasında yine bozuldu. Evlendikten sonra en çok aklıma çocuğum olır mu sorusu takıldı. Bir yıl denememize rağmen olmadı. Tedaviye başladım. 2 ay klomen+çatlatma iğnesi kullandık oda olmadı. Ama yumurtam ilaçla güzel büyüyordu hatta 2 3 yumurta oluşuyordu bu iyiydi. Doktorum sonrasında hsg çekti. Tüplerimde bir miktar tıkanıklık varmış filmde açıldı ve sonraki ay gebe kaldım. O ay yine klomen+çatlatma iğnesi kullanmıştım. Diyeceğim o ki hiç korkmayın nasip olunca oluyor. Ben klomen kullanmadan önce yaptığım ovülasyon testlerinde hiç pik bile göremezdim meğerse doğru düzgün büyüyüp çatlamıyormuş yumurtalarım. Ama çok şükür ilaç fayda etti. Baktınız olmuyor gidin doktora çeşit çeşit tedavi var.rabbim nasip ettikten sonra oluyor zaten 😊

Ben ilk adet olduğum andan itibaren hiç düzenli adet göremedim. Hatta daha lise 1deyken ilaçsız adet göremez hale gelmiştim. 6 ay ilaç kullanmasam olmazdı adetim. Sonra ilaçlarımı hep düzenli kullandım ama hiçbir zaman tedaviler bir işe yaramadı. Ulaştığım en son nokta adetime yakın bir iki tane hapı içsem adet oluyordum. O aralar vücudumun ilaca alıştığını düşündüm. Belki de sürekli ilç kullana kullana yumurtalıklarımı tembelleştirmiştim. O zamandan sonra ilacı bıraktım. Soğan suyuna başladım çok işe yaradı. Bir dönem de çörek otu yağı içtim oda adet olmam da çok fayda gösterdi. Hatta öyle ki bir yıla yakın günü gününe hiçbir şey kullanmadan adet olmaya başladım fakat düzenim sonrasında yine bozuldu. Evlendikten sonra en çok aklıma çocuğum olır mu sorusu takıldı. Bir yıl denememize rağmen olmadı. Tedaviye başladım. 2 ay klomen+çatlatma iğnesi kullandık oda olmadı. Ama yumurtam ilaçla güzel büyüyordu hatta 2 3 yumurta oluşuyordu bu iyiydi. Doktorum sonrasında hsg çekti. Tüplerimde bir miktar tıkanıklık varmış filmde açıldı ve sonraki ay gebe kaldım. O ay yine klomen+çatlatma iğnesi kullanmıştım. Diyeceğim o ki hiç korkmayın nasip olunca oluyor. Ben klomen kullanmadan önce yaptığım ovülasyon testlerinde hiç pik bile göremezdim meğerse doğru düzgün büyüyüp çatlamıyormuş yumurtalarım. Ama çok şükür ilaç fayda etti. Baktınız olmuyor gidin doktora çeşit çeşit tedavi var.rabbim nasip ettikten sonra oluyor zaten 😊
İnşallah sizin adınıza çok sevdindim rabbim yardımcımız olsun çok zor aklımdan beynimden çıkmıyor bu cocuk acaba benim çocuğum bebeğim olacak mı

İnşallah sizin adınıza çok sevdindim rabbim yardımcımız olsun çok zor aklımdan beynimden çıkmıyor bu cocuk acaba benim çocuğum bebeğim olacak mı
Vakti zamanı gelince olucak hiç merak etmeyin. O gün geldiğinde tüm zorlukları unutacaksınız 😊

Merhaba kızlar sizlere birsey danışmak istiyorum
Yumurta çatlama gerçekleştikten sonra bana doktorum duphaston verdi kullanmaya başladım ve bitti adet geçikmesi 2 gün oldu çocuk için tedavi görüyorum pkkluyum bende sizce duphaston kullanıp kaç gün sonra adet olan var?

Merhabalar ben iki yıldır evliyim eşimle çocuk sahibi olmak istiyoruz ama pko hastasıyım şu an tedavi görüyorum doktorum klomen ve çatlatma iğnesi uyguluyor yarın büyük ihtimalle üçüncü ignemi vurulucam yani tedavide üçüncü ayım inşallah bu ay güzel bi sonuç alabilirim bu hastalık yüzünden bütün enerjim kayboldu sanki rabbim isteyen herkese nasip etsin

Back
X