• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistikover lütfen yardımcı olunn

merhaba hocam, ben 6 aylık evliyim düzensiz adet dönemlerimden dolayı doktora gittim ve polikistikover sendromu olduğumu belirtti. Prolktin'im 35,98 - FSH 6,65 - TSH 2,867 - LH 11,18 - PROGESTERON 'umda (adetimin 21.günü ölçüldü) 0,21 bu değerleri taşıyorum. DOSTINEX 0,5mg ve PROGESTAN 200mg ilaçlarını kullanıyorum. 6 ay boyuncada progestana devam etmemi söyledi sizce bu detavi gebe kalmama yardımcı olur mu? Bebek sahibi olmak hiç aklımda yokken şimdi bebeğimin olamıyacağını düşünmek piskolojimi bozuyor son 1 aydır çok sinirli biri oldum:S lütfen bana yardımcı olun

selam verien tedavilerin ardından düzenli adet görmeniz durumunda endişelenmeyin. ancak çocuk sahibi olmak üzerine odaklanacak iseniz üreme ile ilgilenen jinekolog ya da kliniklere başvurmanızı öneriririm. sevgiler, bol şans

dostinex kullanıyrum fakat progestan a (tedaviye başlaığımdan beri hiç adet göremediğim için) başlıyamadım. dostinex inde adettimi olumsuz etkileme gibi bi etkisi var mı acaba 13 gün lu adet günümün aksadığı. yardımınız ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. saygı ve sevgilerimle

dostinex kullanıyrum fakat progestan a (tedaviye başlaığımdan beri hiç adet göremediğim için) başlıyamadım. dostinex inde adettimi olumsuz etkileme gibi bi etkisi var mı acaba 13 gün lu adet günümün aksadığı. yardımınız ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. saygı ve sevgilerimle

selam tekrar dostineksle progesteronun etki mekanızmaları farklıdır o edenle rahatlıkla ikisini bir arada kullanabilirsiniz. ikisi farklı nedenlerle adet düzensizliği yaşandığında tedavide kullanılırlar.

merhabalar doktor hanım bir sorum olacak umarım cevaplarsınız 5 sene önce polikistikover teşhisi konuldu ve glucophage kullanıyorum. aralık ayında mikroenjeksiyonla bir gebeliğim oldu ama 6 haftalıkken düşükle sonuçlandı. benim sormak istediğim gebelik süresince bu ilaç kullanılmamıydı benim doktorum bıraktırmıştı çünkü birde düşük için kromozom testi pıhtılaşma testi yapıldı hiçbir sorun çıkmadı düşüğün sebebi polikistikover olabilirmi?

sanırım sorum gözünüzden kaçtı bunu cvplarsanız sevinirim

merhaba aytun hanım benim hormon değerlerim
lh 11.49
prolaktin h 68
testosteron 0.4
dhea 212
tsh 6.35
fsh 8.5
sonuçları bana tam olarak açıklayabilirmisinz dr bana polikistikover olduğumu ve prolaktinimin çok yüksek olduğunu söyledi ama kafam çok karıştı çok fazla anlayamadım ve çocuk düşünüp düşünmediğimi sordu isteyen ve istemeyene ayrı tedavi uygulanıormuş ben şuan düşünmediğimi söyledim ama ileride düşünüyorum doğum kontrol hapı ve dostinex verdi çocuk yapmak istediğimde bir problem çıkarmı şu durumda normal yollarla tedavisiz hamile kalamıyacağımı söyledi yani ben hangi yolu deneyeyim çocuğum olmaz diye ileride endişeleniyorum kafam çok karıştı

sanırım sorum gözünüzden kaçtı bunu cvplarsanız sevinirim

selam tüp bebek tedavilerindeki gebelik kayıplarının çok sayıda sebebi olabilir. Pco durumlarında bildiğimiz tedavi sonrası gebelik kayıplarının biraz daha yüksek olduğudur. Denemekten yorulmak yılmak yok tamam mı? Glucophage ilacı gebeliğin 6-8. Haftalarında kestiğim bir ilaçtır. Ilk dönem kullanımı ya da tedavi öncesi kullanımı pcoya bağlı düşük riskini azaltır çünkü. Ama dediğim gibi başak bir sürü nedenden de kaynaklanması olası. Bol şans bundan sonrası için.

merhaba aytun hanım benim hormon değerlerim
lh 11.49
prolaktin h 68
testosteron 0.4
dhea 212
tsh 6.35
fsh 8.5
sonuçları bana tam olarak açıklayabilirmisinz dr bana polikistikover olduğumu ve prolaktinimin çok yüksek olduğunu söyledi ama kafam çok karıştı çok fazla anlayamadım ve çocuk düşünüp düşünmediğimi sordu isteyen ve istemeyene ayrı tedavi uygulanıormuş ben şuan düşünmediğimi söyledim ama ileride düşünüyorum doğum kontrol hapı ve dostinex verdi çocuk yapmak istediğimde bir problem çıkarmı şu durumda normal yollarla tedavisiz hamile kalamıyacağımı söyledi yani ben hangi yolu deneyeyim çocuğum olmaz diye ileride endişeleniyorum kafam çok karıştı
selam evet değerleriniz pco ile uyumlu ve şimdi çocuk düşünmüyor iseniz adet düzeni için ve prolaktin yükseliğinden dolayı ilaç kullanmanız gerekir. Ama her pco hastası illede tedavi ile gebe kalacak diye bir durum yoktur. Bu bir yumurtlama bozukluğudur. Internetten "incili kadınlar" adında bir yazım var onu bulur ve okursanız daha da aydınlanırsınız. Benim özel alanımdır pco dilerseniz sonrasında nasıl yol izleneceği ile ilgili de ayrıntılı konusuruz ben de istanbuldayım. Sevgiler.

merhaba dr hanım bende pco hastasıyım farlutalla adet görebiliyordum fakat 2 aydır burda bulamıyoruz (şırnak beytüşşebapta yaşıyoruz eşimin görevi nedeniyle) 2 aydırda glifor kullanıyorum en son 9 martta adet oldum başka bir ilaç önere bilirmisiniz

merhaba dr hanım bende pco hastasıyım farlutalla adet görebiliyordum fakat 2 aydır burda bulamıyoruz (şırnak beytüşşebapta yaşıyoruz eşimin görevi nedeniyle) 2 aydırda glifor kullanıyorum en son 9 martta adet oldum başka bir ilaç önere bilirmisiniz

selam duphaston tablet sabah aksam da aynı işi yapabilir 10 gün kullanırsınız. o da yok ise orgametril alabilirsiniz.

merhaba aytun hanım benim hormon değerlerim (adetin 21.günü yapıldı)
serbest t3 3,09
serbest t4 0,81
tsh 0,82
insülin(açlık) 4,63
lh 4,63
fsh 2,53
prolaktin 7,52
estradiol 240
progesteron 14,25
total testesteron 0,61
dhea so4 196
anti tpo 0,3
anti tg 0,0
adet düzensizliğim yok.51 kiloyum.hafif tüylenme şikayetim var.2 ayrı doktora gittim.biri yumurtalıklarda pko görüntüsü olduğunu diğeri olmadığını söyledi.tahlil sonuçlarımı yorumlarsanız sevinirim.teşekkürler...

merhaba aytun hanım benim hormon değerlerim (adetin 21.günü yapıldı)
serbest t3 3,09
serbest t4 0,81
tsh 0,82
insülin(açlık) 4,63
lh 4,63
fsh 2,53
prolaktin 7,52
estradiol 240
progesteron 14,25
total testesteron 0,61
dhea so4 196
anti tpo 0,3
anti tg 0,0
adet düzensizliğim yok.51 kiloyum.hafif tüylenme şikayetim var.2 ayrı doktora gittim.biri yumurtalıklarda pko görüntüsü olduğunu diğeri olmadığını söyledi.tahlil sonuçlarımı yorumlarsanız sevinirim.teşekkürler...

selam testleriniz adetin 21.günü değil 3. günü yapılmalıydı. ancak o değerler bizim için anlamlı olur. yani fsh, lh, e2, prl testelrinizi adetinizin 3. gününde tekrar yaptırıp bana yazın birlikte yorumlarız. sevgiler.

merhaba aytun hanım,
size hormon değerlerimi göndermiştim.adetin 3. günü tekrarlamam gerektiğini söylemiştiniz. henüz o güne gelemedim ancak bir hormon testim daha çıktı.
serbest testesteron 4,29 (referans değer 0.05-4.1)
bu sonuç benim polikistik over olduğumu mu gösteriyor? (gittiğim doktor yüksek olmadığını söyledi diğer hormon değerleriminde normal olduğunu tüylenme problemim için dermatolojiye gitmem gerektiğini söyledi)çok teşekkür ederim...

Merhabala doktor hanım, ben daha öncede sormuştum tekrar burdna sormak istiyorum, ben artık dokotrlardan bıktım, o yüzden size sormak istiyorum, pcoluyum, bu sorundan baska esimde veya kanallarda bir problemim yok, bir ilac vererek cocuk sahibi olmamda yardımcı olurmusunuz, Daha önce farlutaldan baska hic bir ilac kullanmadım, bu ay adetim düzenli geldi, ilac adı verebilirmisiniz? Eğer verirseniz bu ilacı ne zaman kullanmam gerekli lütfen yardımcı olun, benim gittiğim doktorlar 1 sene bekle diyorlar illa yalanmı söyleyecegim ben beklemek istemiyorum..

merhaba aytun hanım,
size hormon değerlerimi göndermiştim.adetin 3. günü tekrarlamam gerektiğini söylemiştiniz. henüz o güne gelemedim ancak bir hormon testim daha çıktı.
serbest testesteron 4,29 (referans değer 0.05-4.1)
bu sonuç benim polikistik over olduğumu mu gösteriyor? (gittiğim doktor yüksek olmadığını söyledi diğer hormon değerleriminde normal olduğunu tüylenme problemim için dermatolojiye gitmem gerektiğini söyledi)çok teşekkür ederim...

selam çok sınırad bir yükselme testeteron düşürücü hormonlar çok ağır ilaçlardır ve gerçekten gerekliyse kullanılmasından yanayım bence de doğrusu dermatolojiye de ortaklaşa devam etmendir. tek bu değerle polikstiksin demek doğr olmaz.

Merhabala doktor hanım, ben daha öncede sormuştum tekrar burdna sormak istiyorum, ben artık dokotrlardan bıktım, o yüzden size sormak istiyorum, pcoluyum, bu sorundan baska esimde veya kanallarda bir problemim yok, bir ilac vererek cocuk sahibi olmamda yardımcı olurmusunuz, Daha önce farlutaldan baska hic bir ilac kullanmadım, bu ay adetim düzenli geldi, ilac adı verebilirmisiniz? Eğer verirseniz bu ilacı ne zaman kullanmam gerekli lütfen yardımcı olun, benim gittiğim doktorlar 1 sene bekle diyorlar illa yalanmı söyleyecegim ben beklemek istemiyorum..

selam elimşzde böyle bir ilaç ya da tedavi olsa herşey çok kolay olurdu ama maalesef böyle bir durum yok. birsene beklemeden yumurta takibine başlayabi
lirsiniz durumunuz ortada nasılsa polikstik overiniz ve yumurtalama probleminiz var.

iki yılı geçgin bir süredir evliyim polikistik over teşhişi konuldu adet düzensizliğim de var glukofen kullandım 3 kutu adetim düzene girdi ama ilacı bırakınca düzensizliğim devam etti. bebek tedavisinde önce yumurtalıklarımı büyütmek için ilaç kullandım sonra göbekten iğneler yapıldı ama hala hamile kalamadım. 5aydır tedaviye ara verdim tekrar başalmak istiyorum rahim filmi istendi çekilmesinden korkuyorum zor olduğunu söylüyorlar. doktor bey son çare olarak aşılama mı yapılması gerekir ?

iki yılı geçgin bir süredir evliyim polikistik over teşhişi konuldu adet düzensizliğim de var glukofen kullandım 3 kutu adetim düzene girdi ama ilacı bırakınca düzensizliğim devam etti. bebek tedavisinde önce yumurtalıklarımı büyütmek için ilaç kullandım sonra göbekten iğneler yapıldı ama hala hamile kalamadım. 5aydır tedaviye ara verdim tekrar başalmak istiyorum rahim filmi istendi çekilmesinden korkuyorum zor olduğunu söylüyorlar. doktor bey son çare olarak aşılama mı yapılması gerekir ?

selam gidiihat aşılamaya doğru gibi görünüyor rahim filmi çektirmekten korkma zor değil biraz adet ağrısından fazla bir ağrı ama anlatıldığı gibi bir ağrı ve zorluğu yok. bol şans

hocan dün devlet hastanesinın diyetısyenıne gittim bı liste verdi gönderdi :) hastayı takıp etme falan söz konusu değil ömür boyu bu listeyı uygula dedi ben sankı robotum motivasyon falan yok gene kendi başıma kaldım bu hastalıklarımın hafıflemesi için kilo vermelıyım ama ne yaparsam yapayım olmuyo :( imkansız değildir ama muhakkak verecegim ama ne yapmalıyım

Selam arkadaşım ben de troid ve pco hastasıyım. Doktora gittim, özele gittim hem de. bana dediği şey "Çorba içme, pilav yeme,hamur işleri,beyaz ekmekten uzak dur, günlük 4 km koş, kafana göre kendine bir diyet listesi oluştur" aslında haklı. İllaki bir yazı olması da gerekmiyor elinde. Ben her öğünde en fazla 2 dilim kepekli ekmek yiyorum. yağı yemeği pişirdikten sonra üzerine sadece 1 tatlı kaşığı döküyorum 12 gün oldu, 3 kilo verdim. Kendine göre diyet yap. takılı kalma bir yerlere...

Back
X