• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistikover lütfen yardımcı olunn

doktor hanım bende maalesef polikistik over hastası olduğumu öğrendim.adet düzensizliği ve kasığımda ağrı şikayetiyle gittim ve ultrason çekildi sadece .sonuç:endometrium çift duvar kalınlığı 5,4 mm dir.sol over 48x26 mm,sağ over 41x18 mm boyutlarında olup her iki overda büyüklüğü solda 8 mm olan kistler saptanmıştır yazıyor doktor hanım.bekar ve 30 yaşındayım.doktor diane 35 adlı ilaç verdi.bu hastalğı ilk defa duydum.benim sormak istediğim bu tetkik ve sonuçları gerçekten pko hastası olduğumu kanıtlar mı ve bana uygulanan tedavi şuanda doğru mu?lütfen cvplarsanız sevinirim.

bu arada daha önce akne tedavisi için dermatoloji bölümüne gitmiştim.2010 7.ayda adetimin 3.gününde yapılan hormon tahlili sonucuda şöyle:testosteron 21.1,dhea-so4 160,17 oh progesteron 1.2,serbest testeron 1.17.kusura bakmayın sizi çok yordum sanırım ama gerçekten bunları bilmeye ihtiyacım var,moralim çok bozuk.

slm bende polikistover var her 2 yumurtalığımda 14 yasından beri ilaç kullanıyordum simdi arada kullanıyorum myralon vermişti doktor adet oluyordum ama bırakınca bir kaç ay sonra tekrardan kesinti oluyordu çocuğum olacakmı bilmiyorum yeni evlendim birde birsey soracam arkadaşlar ilişki sırasında içinizde acıma oluyormu kistlerden olabilirmi

slm bende polikistover var her 2 yumurtalığımda 14 yasından beri ilaç kullanıyordum simdi arada kullanıyorum myralon vermişti doktor adet oluyordum ama bırakınca bir kaç ay sonra tekrardan kesinti oluyordu çocuğum olacakmı bilmiyorum yeni evlendim birde birsey soracam arkadaşlar ilişki sırasında içinizde acıma oluyormu kistlerden olabilirmi

ilişki sırasında acı,ağrı,yanma vb nedeni rahim ağzı yarası iltihabı..pko ile alaksı yok..bende de vardı aynı olay.dr a sordum bende aynı soruyu.rahim ağzı yarası iltihabından olurmuş.ben smear yaptırdım gerçekten de servisit (rahim ağzı yarası iltihabı) çıktı..dr a görünürseniz sorun mutlaka bu durumu.çünkü yara büyükse yara dondurma yada yakma işlemi uygulanması gerekiyormuş.küçükse antibiyotik veriyorlar.bana yara yakma işlemi dediler bende hastane araştırıyorum güzel yapıcak..
bu arada bende de pko var..4 aydır hamile kalmaya çalışıyorum kalamadım tabii..eğer hamile kalma isteğiniz varsa iyi bi dr bulup hamile kalabilmek için tedavilere başlayın bence..çünkü kimi kolay hamile kalıyor bu hastalıkta kimisi ise tüp bebeğe varan süreç yaşıyor..
geçmiş olsun..

ilişki sırasında acı,ağrı,yanma vb nedeni rahim ağzı yarası iltihabı..pko ile alaksı yok..bende de vardı aynı olay.dr a sordum bende aynı soruyu.rahim ağzı yarası iltihabından olurmuş.ben smear yaptırdım gerçekten de servisit (rahim ağzı yarası iltihabı) çıktı..dr a görünürseniz sorun mutlaka bu durumu.çünkü yara büyükse yara dondurma yada yakma işlemi uygulanması gerekiyormuş.küçükse antibiyotik veriyorlar.bana yara yakma işlemi dediler bende hastane araştırıyorum güzel yapıcak..
bu arada bende de pko var..4 aydır hamile kalmaya çalışıyorum kalamadım tabii..eğer hamile kalma isteğiniz varsa iyi bi dr bulup hamile kalabilmek için tedavilere başlayın bence..çünkü kimi kolay hamile kalıyor bu hastalıkta kimisi ise tüp bebeğe varan süreç yaşıyor..
geçmiş olsun..

teşekkür ederim bende kızlıktan kalmadır diye düşünüyordum yada kıstten olabilir diye tedirgin oldum cıddı bi rahatsızlıkmı canım göünücem doktora bende bulunduğum yerde yeniyim pek bilmiyorum doktor bende arastırıyorum burada samsunda olsam çok iyi doktorlar var ama

teşekkür ederim bende kızlıktan kalmadır diye düşünüyordum yada kıstten olabilir diye tedirgin oldum cıddı bi rahatsızlıkmı canım göünücem doktora bende bulunduğum yerde yeniyim pek bilmiyorum doktor bende arastırıyorum burada samsunda olsam çok iyi doktorlar var ama

ben adetim bittikten 4 gün sonra yoğun bi kanama geçirdim.hatta beni kadın doğumun acil doğumhane kısmından aldılar.bana o zaman rahim iltihabı teşhisi kondu.kanama sırasında yanii.sonra da smear ile kesinleşti.kronik servisit (rahim ağzı yarası) varmış.gittiğim hastanede yaraya dondurma yada yakılma işlemlerinin yapılması gerektiği ama gitttiğim hastanede yapılmadığı söylendi.hastane adı verdiler orda yapılıyo diye.
belirtileri garip kanamalar,cinsel ilişki sırasında acı,yanma,bazı kadınlarda akıntı vb imiş.tehlike kısmı da rahim ağzında iltihap olunca spermler o iltihabı geçemezse hamile kalamıyormuşsun.ama yara büyükse yanii sorun büyükse.küçük yara da basit bi antibiyotik tedavisi uygulanıyormuş.benim bildiğim bunlar..

merhaba doktor hanım bende 14 yasından itibaren kistcik var eski ultrasonlarla yeniler arasında 3.küsürlük büyüme olmus yeni evlendim 3 ay oluyor ilk gece çok zor oldu 1 ay sürdü sonrasında kasık ve karın içinde acımalarım oluyor ve girişdede aynısı oluyor kistten dolayı olabilirmi ve hamile kalmak istiyorum düzensiz adet olduğumdan anlayamıyorum 1 aydır deniyoruz test çubukları alıp bakıyorum ama olmadığını gösteriyor. bel ağrılarım kasık ağrılarım göğüste sislik ve uçlarında acımalarda var adet belirtileri gibi hemde hamilelik gibi anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim

iyi günler doktor bey
ben de pco hastasıyım ve 3 aylık evliyim regli dönemim 8 gün geçti ve 10 gündür midem bulanıyor, kollarım bacaklarım v kasıklarım aralıklı olarak çok ağrıyor. hamile olabilir miyim. hastalıktan dolayı hemen hamile kalamayacağımı düsünüyorum. bu düsüncem doğru mu yoksa hamile olduğuma ümitlenmeli miyim

merhaba ben 3,5 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 5 ay öncesine kadar adetin çok düzenliydi her ay 3 gün erken gelirdi fakat bebek düşünmeye başladığımdan beri düzen kalmadı 2 ay üstüste 9 unda geldi bu ay 2 sinde geldi,neden bu şekilde oldu anlayamadım.Yardımlarınız bekliyorum. Tşkler

merhaba coraspirin tiroid için önerilmiş bir ilaç değil başka nedenle. az çalışıyorsa tiriod hormonlarınızın uygun ilaçlarla normale çevrilmesi gerekir.

Mrb dr hanım,
Bir önceki sayfada benim gibi tiroidleri az çalışan arkadaşa corasirin önermişsiniz.Bu tiroid için bir hap mı yoksa gebeliğe hazırlık için başka bir etkisi olan ilaç mıdır?
Cevap için şimdiden teşekkürler

Back
X