Polis memurlarının korona mağduriyeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu tarz karmasalarda gorev almak istemeyen biri polis olmamali. Halkin her seyi muntazam, puruzsuz yapmasini isteyemeyiz, bekleyemeyiz. Hele ki haber dogru duzgun yayinlanmamisken... Zaten her sey tikirinda olsa bu kadar polis olmaz. Bence de zor, riskli meslek ona lafim yok. Tedirginliginizi anliyorum. Esiniz ve siz sakin kafayla bu surecler sonunda dusunun; istifa eder bu yasami istemiyorsaniz. Ben de yapamazdim.

Tamam da polislik demek bu tarz şeyler demek değil mi eşim muhasebeci bu hafta full gitti niye çünkü beyannameleri daha fazla ertelemediler napalım

Ne desem ne konussam yine de az kalacak.
Bir askerin polisin maasina dil uzatmadiginiz kalmisti.
Isciyle polisin askerin yaptigi is bir mi?
Esim polis. 12 saatin 10 saatini nobette geciriyor. Kisin elleri catliyor ,yara oluyor. Geceleri sokakta yaktiklari atesle isiniyorlar.

Daha gecen sene nerdeyse uygulama noktasindan kacmaya calisan bir aracin altinda ezilecekti esim! Gece gunduz nobet tutan, sokakta devriye atan insanlar bunlar. Yorgunluktan eve gelince yemek yiyemiyorlar. Yeri geliyor evine yatmaya gelemiyorlar.. Uzun sureli gorevlere gidiyorlar.
Dogumumda yanimda yoktu esim. Bebegim defalarca hastalandi ben tek basima hastanelerde kosturdum. Her isimi kendim hallettim cogu zaman.
Virt oldu zirt oldu izinleri defalarca kapatildi.
15 temmuz zamani o sokaklarda ne sıkıntılar atlatti da yine de meslegini severek yapiyor.
Kaynim uzman cavus. Izin alamadi sozune gelemedi de giyabinda soz yaptilar. Idlipteki hayin saldirida ucuz kurtulanlardan. Daha dugununu yapamadik. Kara haberini aliriz diye aklimiz cikti. Nisanlisi birak gel dedi de ben davamdan donmem, ben arkadaslarimi burda birakamam dedi!
Su an hatayda kelle koltukta calisiyor da sizin gibiler aldigi parayi diline doluyorsunuz! Yazik o cocuga.
O sehitlerimizin cani olculur mu 7 8 bin parayla? Hangi para esi sehit olmus bir kadini dik tutabilir? Esimin aldigi maas benim icin sadece bir sayidir. Onemli olan eve sagsalim gelmesidir.

Bilirsiniz 10 aralik besiktas stadi patlamasini. Benim esim gripti de gidememisti o gun stada goreve. Ekibin yarisi sehit yariisi gazi oldu. Sevinmedi oh orda degildim diye. Aksine gunlerce gozyasi doktu. Yanlarinda degildim diye. Birlikte calistigi ekip arkadasi sehit oldu. Karisina son yazdigi mesaj " taraftar dagilsin gelecegim hayatim "
Ama noldu? Tam 5 dk sonra patlama oldu. Sabah goreve ugurladigi esinin gece sehit haberini aldi. Tomanin onunde cansiz halde buldular sehidimizi silah arkadaslari. Esi cocugu bir basina kaldi. Siz saniyor musunuz ki o kadin esinin aldigi parayla ilgileniyordu? Canindan can gitti. Topraga verirken esini ,biz gorduk o halini. Hala her gun icinin ne kadar yandigini biz biliriz. Bebegi daha 6 aylikti 6. Babasi bebegine doyamamisti. Anliyor musunuz siz bu aciyi? Bakin ben yazarken bile agliyorum neredeyse 4 sene olacak acisi hala icimizde.
Parasi da batsin pulu da. Bu ulkenin polisi de askeri de sizler icin var. Aldiklari binlerce liralar icin degil.
Siz her gun korkuyla esinii goreve gondermek ne demek biilmiyorsunuz. Camda esimii bekliyorum ben evlendigimiz gunden beri. Gece arayip ulasamazsam aklim cikiyor da uykuma dalamiyorum.
Hele su korona gunlerinde. Her gun disarda yuzlerce sorumsuz insanla ugrasip bir de eve gelince korkuyla yaklasiyor bana ve kizimiza. Opemiyor bebegimizi! Anliyor musunuz?
Siz bunun ne demek oldugunu biliyor musunuz?

Bir polisi ya da bir askeri ise ugurlamadan anlamazsiniz siz bunlari. Biz biliriz sadece.
O yuzden bunlari yazarken bir kez daha dusunun.

Allah saglikcimiza, askerimize ,polisimize zeval vermesin. Sizin gibilerin dusuncelerinden de korusun onlari.

aynen cnm bizimkilerde 12-12 döndüler. Allah kolaylık versin hepsine. Sağlık çalışanı ve Polislerimiz ile yürüyor bu süreç... onlara ve eşlerine sabır versin Rabbim. Çokhaklısın bende aynı düşüncedeym

nerden bilsinler cnm bunlar ah ah...

Canını kaça kiralarsın diye sormak isterim ben hep askerin polisin maaşına dil uzatan bu tayfaya... “canını kaça kiralarsın?” Cevap -Hiç

ama onlar sen huzurlu ve güvende yaşa diye canlarını 5-6 bine kiralıyorlar. Sence bi can eder mi 5-6 bin? Kıskanacaksanız gidin öğretmenleri kıskanın bence. Hem aynı maaşı (hatta bazı branşlar daha fazla) alacak hem de şuan 5-6 ay yatmış olacaklar toplamda.. bilginize

Eşim cezaevi personeli 15 gün cezaevinde kalacak. Bu durum uzarsa ne zaman eve gelebileceği meçhul. 10 gündür evde yok. Günde yarım saat ancak konuşabiliyoruz. Her mesleğin kendi içinde mağduriyetleri var. Yapacak birşey yok

Yine benim eşimin ailesi burada, çocukların ihtiyaçlarını alıp getiriyorlar. Memur olarak atanıp, küçük çocukla tek başına ekmek isteyebilecek kimsesi olmayanlar var. Halinize şükredin bence. En azından eşiniz yanınızda

Tamam da polislik demek bu tarz şeyler demek değil mi eşim muhasebeci bu hafta full gitti niye çünkü beyannameleri daha fazla ertelemediler napalım

polislik demek 65+ üstünün yarım saate bir eve çağırıp “menemen yapıcam acı olsun” diye özel siparini alıp paket serviscilik yapması değil ki cnm. Bu iş belediye görevlilerinin işi. Ayrıca eşim hergün günlerce sokağa çıkma yasağı olan vatandaşı taşıdılar. Allah korusun ya bulaşsa? Düşünsenize bir ülkenin polis teşkilatı virüse yakalırsa iç güvenliğinden kim sorumlu olacak? ben belediyede çalışmıştım onlarca arabası vardı. O çalışanlar zabıtalar bu işe bakmalıydı bence. Hatta bi ara öğretmenlerde bu işi yapsın bu süreçte dediler diye teklif edilmiş olay çıktı hemen

Kiz dur bizi de kiskanmasinlar. Ben de ogretmenim
Ama surecin basindan beri hep diyorum ekderslerimizi almak zorunda degiliz. Somucta okula gitmiyoruz. O paralari daha ihtiyac sahibi olan birilerine dagitabilirler. Maasimizi alacagiz tabiki o bizim hakkimiz. Biz de kolay gelmedik buralara. Nolursa olsun ogretmen yilin 12 ayi maasini alir. Kaldi ki su an hala evden de is yapiyoruz tak gaz. Benim minikler 3.5 yasjnda. Anasinifi ogretmeniyim ama her hafta program yapip velilerime atiyorum ben. Hikaye okuyorum viideoya alip atiyorum. Sanat etkinligini telefondan video cekip tarif ediyorumm. Bugun mesela 8 sayisini anlattim videoda. Hepsinin calisma kagitlarinin fotograflarini inceledim tek tek. Yakinlastirmaktan gozum bozulacakti artik
Ablam matematik ogretmeni. Sabah 9da bir basliyor gece 10 a kadar cocuklarin sorularini cozup tek tek ses kaydi atiyor.
Eksik olanlara kisa kisa videolarla eksiklerinii tamamlatiyor mesela.
Aslina bakilirsa cok da yattigimiz soylenemez Biiz her kosulda calisiyoruz. Her kosulda ogretiyoruz. Ogretmeye de devam edecegiz.

Calismaya devam eden bir suru meslek grubu var mesela 1. Elden viruse maruz kalan saglikcilar. Nedense onlar haric herkes isyanda herkes sikayetci
Bakın ben eşimin çalışmasına isyan etmiyorum 15 temmuzda saldırı olan emniyet müdürlüğünün hemen iki adım ötesindeki bezmialem hastahanesindeydik acil kısmında kızım elimde ateşler içinde yanıyor herkesi acil durum olarak kapattılar bir yere eşim askerlerin helikopterle indiği avludan geçip karşıya emniyete giiti bir canım varsada feda olsun dedi..mesele virüs var çalışmak istemiyorum değil bu insanların ahmaklık derecesindeki dün geceki halleri.

Benim eşimde orda çalıştı bir kaç gün..beni ancak eşi polis olan anlar

Bassın istifayı o zaman!
Niye vatan hainimi bu süreçte istifa etsin..ayrıca dün yazdıklarım benim fikrimi esikin değil.mesele çalışmak değil gezide 15 temmuzda aylarca eve gelmediler bile vatan için yaptı yine olsa yine yapar ama ben bu şuursuz insanlara kızıyorum..

O bin TL yardımı nedir.

Bunlar ayrı konu zaten eşimi kaymakamliga göreve yazmışlar ama hiç bir şey anlamıyor ordaki işlerden..aynı girevi öğretmene teklif etmişler gönüllülük esası varmış istemediği görevde çalışıyormuş..polis gerçekten her manada eziliyor..mesai almiyolar

Yalniz degilsiniz merak etmeyin. Fabrikalarda calisanlar da ise devam ediyorlar ki. Adam normal vardiyasinda calisiyor,sokaga cikma yasagini cok yanlis anlayan bir milletiz. Zorunlu olan her sey devam ediyor.
Zaten amir komiser bir sıkıntısı yokki olan polis memurlarına oluyor ondan duymamissindir

Anlatmak istediğim bu ama insanlar eşin istifa etsin diyor o zaman ben çalışmasın demiyorum insanlar çok rahatlar neden boyleler diyorum

Alkışlıyorum gerçekten seni..hep başka konulara diyordum şimdide kendime bdv ye konu açmamak lazım çünkü kimse sorun çözmeye iki kelime söyleyip rahatlatmaya gelmiyor taşlamaya geliyorlar.

Polis akrabam yok. Polisi askeri kutsallastiran biri de degilim ancak polis esi olarak isyan etmek de hakli. Gazoz getirmek polisin jandarmanin isi mi? Kizilay, Afad nerede? Belediye calisanlari nerede? Simdi kapima biri dayansa eminim155 e ulasamayacagim.
Saglikci cocuguyum. Polisler de bu surecte evine gitmemeli saglikcilar gibi kalacak yer verilmeliydi. Maaslari da bu doneme ozgu artmaliydi. Artirmak yerine bir de bagis adi altinda para kesildi. Kadin sosyal haklarini istemis. Hakkini aramak varken neden istifa etsin? Baski altindalar haklarinida arayamazlar.
Insanlar toplu olarak tepki gosterseydi su siparis isi 112den 155den alinirdi. Yarin isiniz dustugunde ulasamayacaksiniz!

Toplum gönüllüsü olarak çalışmıyor maaşlı mesleğini yapıyor zorluğunu bile bile sectiyse kimse yakınmasin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…