Polis memurlarının korona mağduriyeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslinda bu söylediklerini biz de söylüyoruz ama sen bir polis esi olarak şikayet etmemelisin. Üzerine bdv de konu acmamalisin. Sıradan vatandaşın hakkıdir söylenmek. Bdv linc mod on.

Zaten amir komiser bir sıkıntısı yokki olan polis memurlarına oluyor ondan duymamissindir

28 yildir gorevde. Tepesine yagdirilan bombalari, gunlerce suren catismalarda ne hale dondugunu, ailece 15 Temmuz’da nasil hedef oldugunu bilmesem inanirdim.

Su meshur sozu birakayim buraya: Kucukten kucuk, buyukten buyuk gider.

Vatan askiyla yanip tutusan hakikatli polis ve ailelerine selam olsun.

Evet polislerin işi zor ama bir sağlıkci ile kıyaslanamaz bile gece nöbetinde ayaklarım agriyana kadar hiç oturmadan çalıştım hep ...polis olan bir şahıs ise 1 saat nöbet tutup geri kalaninda arabada uyukladigi için dir dir ederdi..araba rahat değilmiş ...şimdi polisler rahata alışkın kimse kusura bakmasın bu yüzden zorlarina gidiyor ...ama sağlık çalışanları zaten zorluğu dibine kadar yaşadığı için onlara bunlar normal geliyor..

Ben de tam burada öğretmenlerin mağduriyeti filan yazanlara, ne mağduriyeti anlatır mısınız biraz yazacaktım. Öncelikle kimsenin kimseyi kıskandığı yok, polisin askerin maaşına çok diyen de yok, sadece bir zahmet bir süre de 12 saat çalışmaları sorun olmasın çünkü bu ülkede böyle tonlarca insan var diyoruz, maaş kıyaslaması da tam burada devreye giriyor çünkü onlar karşılığını da alamıyor diyoruz, çocuğunuza çok istediği bir şeyi alamadığınızı düşünün bu bahsettiğimi anlayabilmek için, ya da bunu da geçtim sırf çocuğunuzun boğazından iki lokma geçsin diye gece aç yattığınızı mesela. Öğretmenlere gelince nedense benim bütün öğretmen arkadaşlarım ki lise, evde bi taraflarını yaymakla, ekmek, pasta yapmakla, EBA videolarını açıp o oynarken bile telden dizi izlemekle meşguller. Nedense sadece buradaki öğretmenler çalışıyor bu süreçte. Sanal ortamın güzellikleri. Yatarak bir de üstüne ek ders ücreti almalarına da bir zahmet karşı olalım di mi? Yoksa sizin o mükemmell eğitim seviyenizi kıskandığımızdan filan değil yani. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, TR nin en iyi eğitim fakültesinden öğretmenlik bölümünden ne ÖSS’ye girerken ne de okulu bitirirken çalışmadan mezun oldum, iyileri tenzih ederim ama öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin kalitesi ortada olduğu için de mezuniyet sonrası öğretmenliği aklımdan bile geçirmedim. Bahsettiğiniz büyük emek benim için yazılım sektörüne atılırken devreye girdi mesela. Şimdi de Hollanda’da bir şirket için evimden çıkmama bile gerek kalmadan remote olarak çalışıyorum ve € ile maaş alıyorum. Birilerini kıskanabilecek bir düzeyde değilim yani. Sadece empati yeteceğine sahibim çok şükür ve çocuğuma tanıdığım imkanlarda benim aklıma ister istemez bunu yapamadığı için kahrolan aileler geliyor, çocukları ısınsın diye saç kurutma makinesini açıp intihar eden anne geliyor. Son olarak da kalkmış burada şehitlerimizden bahsediyorsunuz bu konunun onunla hiç alakası yok biz Türk milletiyiz, her şehit haberine kendi evimizden çıkmış gibi üzülürüz, elbette ki ailesi olarak bu korkuyla yaşamak zordur, elbette ki bir çocuğu yalnız büyütmek zordur ama burada mevzumuz hanımefendinin kocasının 12 saat çalışacak olması. Bu arada çok eskiden bir tanıdığımızın eşi günlerce eve gelemezdi (hizmet sektöründeydi) bir gün küçücük çocuğu anne babam öldü mü diye sormuştu da çok üzülmüştük, o da çocuklarını hep yalnız büyüttü mesela üstüne bir de üç kuruşun hesabını yapmak zorunda olarak, bu konu da polisliğe özgü değil yani bilin istedim.

ya kötü bir şaka gibi geliyor gerçekten.. şu durumu açıkça ifade ettiğiniz için taşlanabilirsiniz fakat çok haklısınız.
öğretmen aileler çocuklarıyla ilgilenemedikleri için iş saatlerinden şikayet ediyordu. herhalde insanlar sağlık çalışanlarının zaman geldiğinde eve 3-4 gün uğrayamadan nöbette olduklarını bilmiyorlar.
her neyse öğretmenlik çok başka bir mesele. şimdi buna girersem kendimi tutamam.
kabul edelim arkadaşlar,
herkes idealist değil.
yani şey diyorum, hiç mi saygıyı hak etmiyorlar gerçekten..
hemşireler, doktorlar, personeller oradan oraya koşturuyorlar. bir rutin olarak üstelik.
hastanede birkaç gün kalan insanlar psikolojilerinin kötü etkilendiğini söylüyordu bir ankette.
orada çalışan, hakaret ve şiddet gören sağlık çalışanları ne yapsın?
peki devletin bu insanlara yıpranma payı vermemesi?
medyaya yansımayan o kadar çok şiddet oluyor ki anlatsak şaşırırlar.
en basiti, bölüm sekreterinin üstüne yürüyen hasta sayısı... günlük.
zormuş değil mi arkadaşlar?
bakın bir hastalık furyası ne hale getirdi ülkeyi.
her gün bu riskin içinde olanlar var.
ve bekledikleri tek şey adamakıllı saygı ya.
insani ölçülerde değer görmek.
günlerce akşamları alkış tutuldu. sonra ne oldu? abi bir gün sonra hastanedeki güvenlik görevlisini bıçakladılar.
başka bir arkadaşımızın üstü başı yırtıldı, covid-19 pozitif sonucunu hastaya söyledi diye.
birazcık empati.
en azından herkes homurdanmasına ara versin, birazcık.
her mesleğin zorluğu var, her mesleğin.
şikayet edip huysuzlanmak yerine diğer mesleklerin zorluklarına saygı gösterip birazcık sabretmeliyiz.

Şuursuz insanlar da toplumun bir parçası ve eşiniz topluma hizmet etmek için yemin etti.

Evet her mesleğin zorluğu vardır ancak öğretmenlikle ne alakası var konunun anlamadım. Şu öğretmenlerin maaşını tatilini sorgulayan insanlardan gerçekten irite oluyorum . Arkadaş siz öğretmenliği kolay mı sanıyorsunuz yıpranmıyor mu sanıyorsunuz. O kadar dirsek çürüt ömrün boyunca yine ders çalış sonra insanlar gelsin yan gelip yatmakla lanse etsinler. Te allahım

Saglikci,polis bu meslegi seciyor. Bile isteye. Toplum hizmeti icin soz veriyor bir nevi.
Kargocunun ,sucunun,paket servis elemaninin,temizlik gorevlisinin sectigini sanmiyorum. Mecburen calisiyorlar. Ölmemek icin. Her meslek grubuna,duzgun calisan her bireye saygim sonsuz. Ama bunun uzerinde bu kadar konusmaya gerek oldugunu sanmiyorum. Normal bir donemden gecmiyoruz dunya olarak. Herkes magdur.

eh madem cevap geldi.. ben de söyleyeyim fikrimi.
bakın orada bir şey yazmışım, kabul edelim herkes idealist değil diye.
sanırım ömür boyu ders çalışmaktan, dirsek çürütmekten kaçırdınız o kısmı. olabilir, yorgunsunuzdur. bu aralar yoğun gidiyordur iş hayatınız.
sanırım her birimiz liseyle birlikte 12 yıl, çoğumuz üniversiteyle birlikte 16/18 yıl okumuş oluyor.
bu evrede size en çok fayda sağlayan eğitim hangi dönemdi? üniversitedeki hocalar feci ufuk açıcı oluyor, insan kendini geliştiriyor. diğerleri ne durumda? bu soruyu kendinize sorar mısınız, cevabı ben bilmesem de olur, öğrenciyken karşınıza çıkan öğretmenlerin yüzde kaçı "işte bu meslek böyle yapılır!" dedirten cinstendi?
kişisel algılamamak gerektiğini anlatmış olabilirim belki böylece.
yani umut ediyorum en azından...
ya da sizin sanırım hayatınızdakiler harikuladeydi. benim şansım o kadar açık olmadı.
ilkokul öğretmenimi seçerken hatırlıyorum, ailem iyi birisi olması için adaklar adıyordu
geri kalan iyi olmayan öğretmenleri bu kadar korkunç kılan neydi?

irite oluyorum her şeyi kendi başarısı sananlara.
çevremdeki çoğu insan çocuğuna kendi ders çalıştırıyor. okula gidince de boyama filan yapıyorlar. hayır, anaokulu değil ilkokuldalar.
ortaokulda, lisede dersler boş geçebiliyor.
herkes her zaman gününde olmayabilir. milletin cinsel hayatına karışmak da haddimize değil ama 5 senenin 3-4 senesi de doğum izniyle, şu izniyle, bu izniyle geçmese iyi olur gibi geliyor.
sanki biraz...
ne dersiniz?

öğretmenlerin maaşını ya da tatiliyle pek ilgilenmiyorum. insanların işini iyi yapmamasıyla, ağızlarını açıp zibilyon gereklilikten şikayet etmesiyle ilgileniyorum.
paragrafta anlam bilgisi mi oluyordu bu kazanım, tekrar bakın irite olduğunuz kişinin yazdığına.
yakındığı şey şunun bunun maaşı tatili değil, diğerlerinin yaşadığı zorluğa saygıdan anlayışlı olmak gerektiği fakat insanların bu anlayışı esirgediği.

fakat dediğim gibi, anlıyorum.
sadece elimde değil ben de böyle davranışların sahiplerine irite olmaya başladım.
önceden ideal biri sayılırdım.
kişileri değil, düşünceleri değerlendirir; insanları incitmemeye özen gösterirdim.
gördüm ki muhatap güruhum başka hedefler peşinde, herkese kendi gibi davranmaya başladım.
üzgünüm

Biride gelmiş diyorki polis rahata alismis..
Evet yan gelip yatiyorlar kafalar temiz mis gibi..
Yani yorum yaparken neye istinaden yapiliyor manada veremiyorum A'dan Z'ye her mesleğe ihtiyacimiz var.Biri olmassa diģerine de tutanamayiz.. ama şurda gelip şu lafi etmekte "rahata alişmiş" az vicdan diliyorum.
At yariştirir gibi meslek yariştiriliyor beyaz atmi daha cok koşuyor siyah atmi.
Konusulcak cok sey olabilir yapilandirilmasi gereken ama yok rahata alişmiş bilmem ne nekadar saćma bi yorum şurda.

Gitsin ölsün umrumda degil Lafa bak insnlara 2saat kala haber veriliyo onlar nabsin O iki günde acliktan elbette ölmicekler ama hergun toplanan toplanti yapan koca koca profesorler milletvekilleri bunu düsünemedimi bebegi olan var nebilim iki günde acliktan öleceni sanan millet var tr burasi panigi hezeyani pek bir severler almanyada uzatilacagi 10gün onceden haber verildi 19 da acilacakti heryer ama uzatilacak birazda bastakileri konusun herkes isini keske iyi yapsa gecen bir polisin yasli adama otogarda bagirmasi yasli diye bir kadinin otobusten atilmasi yasli adamla kendini polis diye tanitip dalga gecip ustune sosyal medyada yayinlayan ergen koronadan daha buyuk bela bunlar

Ben herkes işini çok iyi yapar gibi laf etmedim zira her meslekte işini düzgün yapmayan insanlar mevcut bunu öğretmenlik mesleği üzerinden yapmanız saçma Konu öğretmenlikle ilgili mi ki öğretmenlere taş attınız. Sizin eğitim hayatınızda sizin deyiminizle idealist hocaya denk gelmemeniz diğer bütün insanların kötü hocalara denk gelmiş gibi lanse etmeniz pek hoş değil. Bu arada şu an çalışmıyorum zira eşek gibi ders çalışıyorum atanabilmek için malum öğretmen olmak bi hayli zor sınıfta 40 tane çocuk ve ya liseli ile ilgilenmek kolay değil dimi. Bu ülkede istediği notu alamayınca ya veliden ya öğrenciden dayak yiyen hocalarımız var ve ya yine sınav yüzünden üniversite hocası bıçaklanıp öldürülüyor. Okulda saatlerce ders anlatıp eve gidip bir sonra ki gün için hazırlık yapıyoruz ders çalışıyoruz. Ama işini iyi yapmayanlar yüzünden genellemek pek doğru değil bütün mesleklerde bu böyledir. Ve unutmayın ki o kolay gibi gördüğünüz meslek doktor, hukukçu .... vs yetiştiriyor

Sizde bu kadar bencil olmayın, fedakarlık yapan sadece eşiniz değil. Üretim sektörü, sağlık sektörü daha sayamadığım birçok sektör... Hepsi devam ediyor
mesela Santraller esim gece demiyor gunduz demiyor calisiyor hic sikayet ettigini duymadim binlerce insan girip cikiyor hastalik kapma riski de yuksek zaten bu virus olmadan da saglik sorununa sebebiyet verecek bi is yeri ama bunlarin hepsini goze almis isini de cok seviyor sabaha kadar 3 bilgisayar bi buyuk ekrana bakiyor lavaboya giderken bile yerine adam otutturuyor yani isi de oyle kolay degil

Esim dun 12 12 ye alindi gorevdeydi gece benimde sancilarim tuttu tek basima napacagimi sasirdim ne esime ulasabildim ne ailemden birine. 5 saat sanci cektim ilk hamileligim dogum sancisi nasil bisey bilmiyorum evde fir dondum iki buklum neyse sabaha karsi uyuya kalmisim Allahtan gecti. Yani boyle aciliyetli seylerde var.
Polistir gorevidir fakat bunu bu kadar kolay soylemeyin gercekten

Kargocular market çalışanları temizlik işçileri naapsın? Tamam hep belli başlı sektörler öne çıktı da asgari ücretle evine ekmek götürmek zorunda olanlar günde 1000 kişiyle temas eden bu insanlar naapsınlar? Eşimde kamuda o da gidiyor he rşey allahtan tedbirimizi alacağız zor günlerden geçiyoruz

5 saat neden sancı çekiyorsunuz 112 yi arasaydınız ya?

Haklısınız bu meslek doktor ve hukukçu yetiştiriyor ama maalesef devlet okulundaki öğretmenler tarafından yetişmiyorlar (siz de atanmaya çalışıyormuşsunuz,özel sektörde çalıştıysanız eğer orada verdiğiniz emekle atandıktan sonra verdiğiniz emeği yeniden bir gözden geçirin lütfen)
Sorun da burada zaten.
Koleje,dershaneye gitmeyen özel ders almayan bir öğrencinin hukuk,tıp vs gibi bölümler kazandığını genelde haberlerde sosyal medyada alkışlanılası elzem bir durum olarak görüyoruz,sizce neden?
her meslekte işini düzgün yapmayan insanlar mevcut
Ama burada
İstisnalardan değil de genel bir durumdan bahsediliyor bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…