polisi aramalı mıyım?

polisi aramalı mıyım

• hayır aramamalısın

OY: 4 8,3%
  • polisi karıştırma kendin konuş

OY: 13 27,1%
  • evet ara anlasınlar hatalarını

OY: 31 64,6%

• Ankete Katılan
    48
siz böyle mi cozersiniz sorunlarınızı kaçarak mı?

Ne alakası var? Beğenmediğin cevap olunca hep böyle karşı tarafa mı döndürürsün konuyu?
Hayır ben komşularımla yaşadığım sorunlarla kafayı bozmam, sen bozdugun için yazıyorum.
Yok aidat yüzünden mahkemeye verilmece, zırt pırt kapına gelen komşu, gürültü, patırtı, sevişme sesleri vb.
Hangi biriyle uğraşacaksın ki?Belli ki şanssızsın ve oldukça sıkıntılı bir apartmanda yaşıyorsun..Polisi çağırsan ne olur?polis gelince,tabi gelirse, herkes mum mu olacak sanıyorsun?Polisin gelmesi adamın orgazm şiddetini mi düşürecek nedir yani? Şanslıysan şikayetlerinden hırslanıp daha beteriyle gelen olmaz sana.
Demek istediğim eski konulara baktığımda komşularla kafayı bozan bir portre çıkıyor zaten ortaya.
İmkanın varsa taşınmanın daha hayırlı olabileceği gibi bir fikir verdim.Fikir almak için konu açmıştın değil mi?Yoksa tartışmak için mi?

Yalnız polislerin büyük bir çoğunluğu gelmiyor artık. Tamam bildiriyor diyorlar ne gelen var ne giden. Kendiniz halledin gibi birsey düşünüyorlar herhalde. Gidip siz konuşsaniz daha iyi olmaz mı.

Benim arkadaşım aramış 155 'i 3 kere gelen olmamış. En sonunda netten bulup Karakolu aramış direk. 3 kere aradım gelmesini diye. Polis "sizin uykunuzdan daha önemli,daha ciddi şeylerde okuyor bu ülkede bir zahmet kendiniz halledin , boyle seylerle devletin kurumunu meşgul etmeyun demis" kapatmış. Bimeks şikayet etti. Hiç dönen bile olmamış.

Bende aradim bir kere farklı bir semtte oturuyorum yine gelmediler.

Tabiki polisi ara ben geçen gün komşuyu uyardım üç kere tatlı dille uyardım anlamadı dördüncüye kadını elimden zor aldılar çünkü çocuğunu dövüyordu. O çocuk ağladıkça bende evde ağlıyordum. Bir dahaki sefere polise gitcem o çocuk bir daha ağlarsa. Sizde polise haber edin bence

Valla ben bi keresinde gürültüden çok rahatsız olduğum için çağırdım polisi, geldiler, gördüm geldiklerini ama hiçbir şey yapmadan gittiler. Hem de gürültü mahalleyi inletiyordu yani. Gittiklerini görünce hemen aradım tekrar, geldiler ama uyarmadılar bile, neden uyarmadılar? dedim. Evi bulamamışlar dedi telefondaki memur. Ben de dedim ki hiç aramadılar ki bulsunlar. Sesin geldiği apartmana bile girmedi gelen polis yani. Sonra o ses gelen evin olayı çok başkaymış polisler beni de alınca anladım, o uzun hikaye. Neyse o konuda da bana burada her şeyi çok iyi bilen bazı üyeler "polisin işi gücü var seninle mi uğraşacak, uyumayıver sen de" falan demişlerdi. Polisin işi bu zaten. Gürültü olaylarına hangi yetkili bakıyorsa onun işi gürültü şikayetleriyle ilgilenmektir ama bizim insanlarımızın bazıları bazı konuları idrak etmekte zorlanıyor. Burada sana bu konuyla ilgili saçma sapan ahkam kesmeye kalkanları ciddiye almanı tavsiye etmem.

Sorununa gelince... Ne yazık ki komşusunu, "uyardı" diye pompalı tüfekle öldüren manyakların yaşadığı bir ükedeyiz o yüzden sen yine de polisi ara bence, belki bi faydası olur. Ama olmazsa da takma kafana çünkü biri sevişir, biri misafirle türkü söyler falan derken hangi birini susturacaksın? Kulak tıkacı tavsiye ederim, otifleks çam tipi kulak tıkacından. Çok rahatsız olduğun zaman takarsın olmazsa, sesi ciddi oranda azaltıyor.

burda bence insanların gazına gelip polis arama benim fikrim önce insanların uygun dille uyarılmasıdır doğru olan yok tepki kötü ise polis son seçenek..

Öncelikle gürültü için çağırılan polisler adli yetkili değil idari yetkililer yani işleri bu ve benzeri Şeyler. Polisin ceza yazma yetkisi var ancak neredeyse hiç biri bunu bilmiyor bile. Gelir uyarır giderler.
Ancak şunu Söyleyeyim polisi takacak kadar özveri sahibi olan insanlar zaten gürültü konusunda da özverili olurlar. Yani bu ülkedeki kimse polis geliyor eve diye hareketlerine çeki düzen vermez daha da kudururlar. Bence çağırmanızın gerçekten bir anlamı yok, maalesef..
Aynı sorunu bende yaşadım aile Apartmanı'nda oturuyorum ve kadının çocukları 7/24 abartmıyorum koşuyorlardı. Uyardım kavga ettiler sonra polis çağırdım anne baba da evde zıplamaya, Oturdukları yerden topuklarına vurmaya başladılar.. Ben de dozajı arttırdım Zabıtalar bilemem neler uğraştım, en son kavgada üst kattan 5-6 el silah sesi gelince alel acele ev buldum çıktım. Ha mahkemeye filan taşındı olay tehdit , hakaret filan..
Ama dediğim gibi her yol taşınmaya çıkıyor hiç uğraşmayın insanın gerçekten psikolojisinin bozulduğuyla kalıyor

Bu arada hanımlar polisi çağırdınız ve gelmediyse biner e filan değilde savcılığa karakolu şikayet edersiniz sonuçta alabilirsiniz. Zira polisler savcılardan Allah molasına korkuyorlar. Savcı uyarı yapar

sin milliti izliyiciğni işini bik. Onu da yapamiyorsan tasin. Yarin pazar hafta ici degil. Saat 1de gec bir saat degil. Ben de calisiyorum ama hafta sonu kimseye karisma hakkim oldugunu dusunmuyorum.

bence once komsunla konus
canım yanlıs anlama ve kusura bakma lutfen bunu soylemek ıcın cok dusundum cok bekledım boyle sesler cok gelıyo o esnada mısafırımız oluyor zorda kalıyoruz mahcup oluyoruz kendını bızım yerımıze koy
farkında olmadıgınız ıcın haber vermek ıstedım bılerek polmadıgını bılıyorum de
konusmana ragmen devam ederse polıse soyle

dırek polıse sıkayet edersen bana kımse uyarıda bulunmadıkı der mahcup olursun...

Hafta ici saat 9da haftasonu saat 12de gurultu yapmak YASAL olarak yasaktir. Gürültü ve ses yonetmeliginide asin asansore bence ama farketmio malesef bende komsularindan muzdarip bi insanim ya tasincan ya konusuo halletmeye caliscan cnk polis cogu zaman gelmio burda yazanlar olmus kendi kendini yiyip bitirdiinle kalirsin. Allah sabir versin diorm

apartmana daha ayrıntılı bir yazı asmanı öneririm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…