Merhabalar hanımlar, sinir krizi geçirmemek için yazıyorum iç dökme gibi. Uzun olacak kusura bakmayın.
Bu yazıyı açma sebebim onlarca kez tatlı dille, sert dille her türlü uyarmama rağmen hala mağarada yaşar gibi davranan komşularıma gidip ağzıma geleni sayamayacak olmam.
Biz de çocuk olduk, evde koşsak, oyuncakları yere vursak ya da top oynamaya kalksak annemiz kızım yavaş alt kat rahatsız olur derdi. Görgülü medeni insan olmak bunu gerektirir. Ama benim görgüsüz ve medeniyetsiz komşularım gece 1 dahil patır patır tepemde koşmakta mütemadiyen yere bir şeyler düşürüp çarpmakta ya da zaten sürekli çığlık çığlığa bağırmakta bir beis görmüyorlar. Çocuk ağlamasına hiçbir sözüm yok.Çocuktur ağlar. Ama bir çocuk (bebek değil 5-6 yasında cocuk) günde 10 defa ağlıyorsa senin cocuk yetiştirmende bir problem vardır. Ama susmayan çocuğu yeter kafamı sisirdin diye (sürekli cığlık cığlığa konustugu için ses evin icinde) apartmana atıp kapıyı kapatan bir ruh hastası. çocuk 15 dakika durmadan ağladığı için tüm apartmanda sesi yankılanıyor. En son çıkıp bağırdım yeter dağdan mı indiniz diye kadın cocuguna bak beni rezil ettin dedi içeri aldı. Yemin ederim artık polis sosyal hizmetler neyse arayacağım sonra suçlu yine ben olacagım. Aynı metrekare ev 3 saatte bir elektrik süpürgesi bitmez mi? Biz 20 dkda yapıyoruz. Kaba motor becerilerin yok mu neden süpürgeyi sürekli bi yerlere vuruyorsun süpürürken? Neden sürekli sizin evde elinizden bi şey düşüp yuvarlanıyor kolun bacagın mı tutmuyor? Sen benim başıma bela mısın? Hayatta beddua etmeyen bir insandım bunlara her gün beddua ediyorum. İnşallah kızın oğlun üniversite kpss ne sınava hazırlanırsa üst katınıza 8 çocuklu suriyeli bir aile tasınır diyorum.
Neyse kardeşlerim sizden ricam şu, benim medeniyetsiz komşum da belki okuyordur. İnsanlar yorgun olur, hasta olur, insanların sınavı olur. Ya da hepsini geçtim insanlar huzur ister. Apartmanda yaşıyorsanız biraz dikkat edin bunlara. Herkesin cocuğu ağlar, oyun oynar, herkesin misafiri gelir. Hoşgörülü olunur böyle durumda. Ama Kimse HER ALLAHIN GÜNÜ GÜNÜN 20 SAATİ sizin gürültünüzü, sürekli yere bi şeyler düşürmenizi, çocuğunuzu düzgün yetiştiremediğiniz için evde terör estirmesini, apartman boşluğunda çığlık atmasını ya da nedense evde sürekli bağırarak konusmanızı çekmek zorunda değil. Siz saygılı olmak medeni olmak zorundasınız! Allah biliyor herkesin hayatta zor dönemleri olur kimse kimsenin hayatını çekilmez hale getirmemeli.