Polisle evlenilir mi ?

Merhaba herkese, bir kaç gündür konuştuğum birisi var . Kendisi polis, ben öğretmenim. Polis ve askerle evlilik çok zor diye duydum. Konuşmayı devam ettirip ettirmemek konusunda kararsızım . Polis eşleri var mı burada? Siz ne önerirsiniz ?
Büyük aşk yoksa kaç

Evet çok haklısınız. Benim eski nişanlım öğretmendi de ne oldu , karaktersizin önde gideni çıktı . Ama tekrardan farklı sorunlarla baş etmek istemiyorum , daha emin adımlarla yürümek istiyorum . Mesleğine hiç takılmadan tanımaya mı çalışsam yoksa zor meslek diye baştan mı hayır desem çok kararsız kaldım . O yüzden ikinci bir şana verip tekrar bir görüşme kararı aldım
Evet mesleğinin zorlukları var maalesef ama sevince o zorlukları birlikte üstleniyorsunuz . Yeri geliyor plan yapamıyorsunuz çünkü işi var belli bir saatleri zamanları yok öğretmen gibi 2 ay tatili yok . Ama sevince anlayışlı da olunuyor . Güzel tarafları da var polis eşi olmanın o güzellikleri daha çok göz önüne alırsanız daha iyi bir ilişki yaşayabilirsiniz . En azından kaldırım mühendisi olup sabah akşam evde oturan kadın eline bakan kocadan iyidir 🙊

sehir konusunda hassasiyetiniz varsa evlenmeyin kuzenim yillardir farkli sehirlerde aileden cok uzakta yasiyor.2 cocukla cok zorlandim diyor surekli

Meslekle kişisel özelliklerin alakasını göremedim, tayin konusunda zorluk oluyor ve çalışma saatleri pek uygun olmuyor , resmi tatillerde çalışıyorlar (siz memursaniz diye dedim) cumadan da bı yere gidemiyorlar, hayırlısı olsun hakkınızda, benim için sorun olmadı eşimin polis olması,

Herkes polisler bir yere gidemiyor demiş, komiser yrd.arkadaşım var. Eşi yabancı sık sık yurtdışına gidiyorlar. Tatile gidiyorlar. Resim paylaşıyor görüyorum. Bunun dışında kadın polis arkadaşım var, polis istemiyor, çok kız muhabbeti dönüyor diyor. Kendi de bırakmayı düşünüyor. Bir arkadaşım da birkaç polisle tanışmıştı, evlenirsek maaş kartın ben de kalır demişler. Öyle devam etmemişti. Bence her şey karakterde biter.

Merhaba
Bende polis eşiyimEn Büyük TÜRKİYE
Karakter olarak herkesin yapısı farklı buna bir yorum yapamayız.Benim eşim iş yerinde olanları eve hiç taşımaz.Başına bir olay gelse birine anlatırken duyarım.
Aslında siz polis eşi olmaya hazır mısınız?Bence bunu sorgulayın.😊
İstediğiniz ilde yaşamak zor,tayinler sıkıntılı.Gerçi siz öğretmendiniz eş tayini olabilir.Fakat çok polis tanıdığım var.Farklı şehirlerde yaşamak zorunda olan.
Tayin başlı başına sıkıntı.
Özel günlerde tatil yok.Bayram bile olsa çalışmak zorunda.
Çocuğumun etkinliği var.İzin alsın mümkün değil.
Gece nöbeti var. Uykuyu seven bir adamsa gece işte gündüz uykuda😊
Benim eşim çok sevmiyor.O konuda problem hiç yaşamadık.
İşleri biraz stresli oluyor.İdare etmrk gerekebilir.
Bugün izin günü evde olur diyemiyoruz.Ek görev çıkabilir.
Mesleklerinden dolayı biraz pimpirikliler😊
Gözünüzü korkutmak istemem ama fedakarlık gereken bir meslek.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben de bir polis eşi olarak harfiyen size katılıyorum. Mesleki zorluk olarak çalıştığı birimlede alakalı. Biz şu an Güneydoğu'dayız ve eşimi pek göremiyoruz.

Çalışan bir bayansanız işiniz daha zor. Kendimden pay biçersem, çocuklara hem anne, hem baba olmak zorundayım. Ben işteyken yardımcım bakıyor çocuğa ama, işten gelince yine ben de. Yorgunum deme lüksüm yok, gece hasta olsa "Hadi canım kalk çocuğu doktora götürelim" deme şansım yok. Eşyalarını hazırla (Bebek daha) bebeği kucakla götür. Evrak verseler hasta bebekle dolan vs.

Ev müstakil, dışardan ses gelse kendin çık bak. Tam sofraya oturursun ekmek yok. Bebek uyuyuyorsa gidemezsin, uyanıksa bebekle git vs.

Yani say say bitmez. Özetle GÜÇLÜ olmaya hazır mısınız? Bazı birimleri daha rahat ama, işte bazıları çok zor.

Evlilik ilişkisine gelince bana ev de olduğu zamanlar destek olur. Oyle "hadi yemeğe, kahveye dışarı çıkalım" diyemem çünkü adam devamlı dışarda. Görev bitincede haklı olarak ev de olmak istiyor. Ben de kendisi demedikten sonra asla demem çünkü empati kuruyorum.

Beni çok sever, kollar, kimseye ezdirmez ama, hiç romantik değil, bilmezde 😄 yapsada yakışmıyor adama 😂 Mermi kutusuna dağdan çicek koyup gelen bir adam olur kendisi 😂😂 Güldüğüm içinse son oldu 😂😂😂

Yani davranışları kararakteri ile alakalı, stresli bir meslek. Bolca sabır ve anlayış gerek.

Mesela yukarda anlattığım dışarı çıkarma mevzunu "Kocam beni dışarı çıkarmıyor" olarak değerlendirirseniz. %500 kavga çıkar. O gitmek istemez, siz onu anlamazsanız işte tam da o kısımda polisle geçinmek zor dersiniz.

Kimsenin evliliği dört dörtlük değil. Sizi, siz yapan meslekleriniz değil, kişiliğiniz olacak.

Dipnot: Bazı kesimlerin "Çift maaş siz de iyi para kazanıyorsunuz yeeeaaa" diyenlerede uyuz olursunuz 😄 Çünkü kimse sizin ne zorluklar çektiğinize değil, her ay evinize giren paraya bakar 😄

Son düzenleme:
Polisle evlenmezdim çünkü çok stresli bir meslek, kadın hep idare eden taraf olmak zorunda kalıyor. Bana pek uymaz. Erkek meslektaşlarımın içindeyse daha boş muhabbet yapmayanına, 3 kuruş fazla ek ders için kırk takla atmayanina denk gelmedim, istisnalar vardır belki :) ha tabii mantık evliliği yapacaksam bunlar geçerli. Adama kalbim attıysa, gönlüme hitap ediyorsa da mesleğini pek umursayacagimi sanmıyorum.

Merhaba herkese, bir kaç gündür konuştuğum birisi var . Kendisi polis, ben öğretmenim. Polis ve askerle evlilik çok zor diye duydum. Konuşmayı devam ettirip ettirmemek konusunda kararsızım . Polis eşleri var mı burada? Siz ne önerirsiniz ?
Eşi değil ama çocuğuyum, her bayram her yılbaşı nöbetleri olur, izinleri zaten klasik devlet memuru gibi, ruh sağlığında sorun yoksa evlenilir neden evlenilmesin. Onun da senin gibi doğu görevi var. İşleri kokay değil ama yaşanmaz da değiller. Asker gibi yurt dışı gmrevi de olmuyor büyğk çoğunluğunun

Polis kızıyım, meslek zor ağır yeri geliyor gece gündüz bayram seyran demeden çalışabiliyorlar. İşini layıkıyla yapan tüm polis ve asker kardeşlerimle gurur duyuyorum ve onlara hep dua ediyorum.

Karakteri nasıl o çok önemli. Birkaç gün demişsiniz zaten hele bi tanıyın iyice karşı tarafı. Emin olduktan sonra mesleğinin pek önemi kalmayacak..

eşim polis. bu saat oldu hala gelmesini bekliyorum. dokuz on gibi gelecekti🤷‍♀️
yarın evde mi çalışacak mı nasıl olacak belli değil.
yıllık izinleri sıkıntı olabiliyo. ama benim de oluyo her kurumda özel durumlar oluyo her zaman.

misafir çağıramam. ya adam evde olmuyo ya dinlenme zamanından çalmak gerekiyor. aniden gidebiliyo.o yüzden plan da yapamıyoruz. kaç kez evden çıktıktan sonra gelen telefonla geri döndük bilemezsiniz.

eşim idare edilebilen bi adamdır. polis olmadan önce de karakteri zordu. hala oule:) ona yapacak bişey yok.
fedakarlık yapabileceksiniz dengeyi saglayabilecekseniz evlenilebilir

Ben evlenmem. O belirsiz çalışma saatlerini stresi riski tolere edecek biri değilim. Ki önyargımda var polislere karşı özellikle. Önüne gelenin polis olduğu bi dönemdeyiz artık. Tabi bu, bu meslekle evlenilmez gibi bi genel geçer kanun değil ayıla bayıla evlenen de var. Akışa bırakın biraz.

Back
X