Polislik sınavını kazanamadım

GulGuzeli

kalbime göre ver Allahım
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2008
338
4
96
İzmir
Benim bir derdim var hemde öyle bir derdim var ki sabahtan beri ağlamaktan mahvoldum ben çalıştım bu sene sınava girdim hatta tek hedefim vardı polis olmak o yüzden lys nin bi kitap bile açmadım hep polislik ve sadece polislikti benim için sınavdan önce denemeler çözüyordum ve zamanım yetiyordu ama sınava bi girdim çıktım zamanım yetmedi yinede bi umudum vardı ama bugün öğrendim ki kazanamamışım ailem falan herkes o kadar emindi ki benim kazanacağıma bunun aksini kimse düşünmüyordu bana belli etmeselerde seneye tekrar denersin üzülme deselerde biliyorum ki ailem de en az benim kadar çok üzüldü sabahtan beri ağlıyorum salak gibi oldum hele bir de kazananları görünce daha fena oldum biliyorum bana sıkma canını tekrar denersin (bu arada ben bu sene mezun oldum daha ilk defa girdim sınava) diyeceksiniz ama ben çok tuhafım normalde hep gülerim ama bugün hiç kendimde bile değilim ben bunu hak etmedim ki ve çalıştım dua ettim her gün her saat her an Allaha yalvardım ama olmadı hayırlısını istedim belki benim için hayırlısı bu Allahıma hiçbir zaman itiraz etmiyorum hala şükrediyorum ama ne bilim yinede insan keşke olsaydı diyor biliyorum benden çok çok daha büyük dertleri olan vardır ama ben yinede paylaşmak istedim açıkcası teselliye ihtiyacım var kimse içi,n kötü düşünmedim inş herkes kzanır dedim ama ben kazanamadım:14::14::14::14:

Artık bu yıl için yapılabilecek birşey yok. Ağlamanızın da.
Seneye bir daha denersiniz şansınızı
Değer mi hiç bu kadar üzülmeye.
Kısmet değilmiş demek ki

ewt seneye tekrar denicem ama insan üzülüyor ben kazanıcam die bekliyordum hemde şimdide korkuyorum seneye yine polisliğe hazırlanıcam ya seneye de olmazsa çünkü sadece polisliğe hazırlanıcam lys ye hazırlansam dahi hiç bi bölüme gitmek istemiyorum ki

canım öncelikle geçmiş olsun sınavlara girip çıkmış olduğun için.

seneye deneyeceksen iki yıllık bir bölüm yazıp (örgün ya da açıköğretim) hem okuyup hem hazırlan . çünkü ben bölüm kazanıp 1 sene sonra bırakmıştım, okula gidip gelmeden sadece dershaneye gidip hazırlandım inanılmaz sıkıcı oluyor. insanın motivasyonu da düşüyor ben de öyle olmuştu. okula gidip hazırlan derim.

canım çok üzüldüm..
artık yapılabilicek bir şey kalmamış sanırsam..bir yıl daha çalışıp istediğin hedefe ulaşırsın umarım..
polis olarak bayanlardan yanlış bilmiyorsam geçen yıl türkiyede sadece "400" kişi almışlardır.
yani bayanların pollis olmak için daha fazla puan alması gerekli..

canım öncelikle geçmiş olsun sınavlara girip çıkmış olduğun için.

seneye deneyeceksen iki yıllık bir bölüm yazıp (örgün ya da açıköğretim) hem okuyup hem hazırlan . çünkü ben bölüm kazanıp 1 sene sonra bırakmıştım, okula gidip gelmeden sadece dershaneye gidip hazırlandım inanılmaz sıkıcı oluyor. insanın motivasyonu da düşüyor ben de öyle olmuştu. okula gidip hazırlan derim.

iki yıllık da ben istemiyorum hem okul falan yok daha rahat olurum diye düşünmüştüm ama bilemiyorum tabi yaşamadan bilemem

canım çok üzüldüm..
artık yapılabilicek bir şey kalmamış sanırsam..bir yıl daha çalışıp istediğin hedefe ulaşırsın umarım..
polis olarak bayanlardan yanlış bilmiyorsam geçen yıl türkiyede sadece "400" kişi almışlardır.
yani bayanların pollis olmak için daha fazla puan alması gerekli..

geçen sene daha azdı bu sene biraz artırdılar ve 397 yaptılar

Böyle hissetmen çok normal kazanamadığını öğreneli çok az bi zaman olmuş daha.
Ben de geçen sene tercih yapmamıştım daha doğrusu istediğim bölümlerin tutmayacağını bile bile 4 bölüm yazmıştım öylesine.
Seneye çalışıp o bölümleri kazanacağım diye düşünmüştüm.
Ama sonuç günü geldiğinde herkesin kazandığını ama benim kaldığımı görünce sanki diğer sene tekrar hazırlanma amacındaki ben değilmişim gibi çöktüm ağladım napacağım derdine düştüm ailem de üzüldü ama seninkiler gibi teselli etmeye çalıştılar insan kimseyi dinlemio o an biliyorum sen de dinlemeyeceksin onu da biliyorum hala üzülmeye devam edeceksin kim ne derse desin.
Ama ben açıkta kaldığımda bi arkadaşımla konuşmuştum,bana söylediği söz beni kendime getirdi.
Bana 'Neden bu kadar taktın anlamadım 10 yılda bir olmuo ki bu sınav!' dediğinde biraz olsun kendime geldim baktım takvime 1 seneden bile az bi süre kalmış diğer sınava.
Ağlayıp zırlayacağıma bu zamanı iyi değerlendirmem gerektiğini anladım ve tekrar çalışmaya başladım.
İnsana sanki sınav bir daha gerçekleşmeyecekmiş gibi gelio sanki her şeyin sonuymuş gibi ama noldu?
Şimdi 2.sınavın sonuçlarını öğrendim ve zamanın ne kadar çabuk geçtiğini gördüm.
Sanki daha dün ben napacağım kazanamadım diye senin gibi ağlıodum :)

Tatlım ben kendin yazmışsın "Hayırlısı olsun diye dua ettim" diye.Demekki hayırlısı buymuş.Evet herkez emeğinin karşılığını almak ister ama emin ol şimdi göremesen bile kazanamamanda ki hayrın ne olduğunu görüceksin.Hiç üzülme sen bu sene daha sıkı çalış ,daha çok deneme çöz,psikolojik olarakta kendını rahatlat.Dünyanın sonu değil ya be güzelim 1 sene ne ki artık önceden olsa çok uzn gelirdi ama artık su gibi akıyo zman.Ben napim liseyi 3 yılda okuyup mezun olucakken 5 yıl okudum (hazırlık+4.yıl)...

Böyle hissetmen çok normal kazanamadığını öğreneli çok az bi zaman olmuş daha.
Ben de geçen sene tercih yapmamıştım daha doğrusu istediğim bölümlerin tutmayacağını bile bile 4 bölüm yazmıştım öylesine.
Seneye çalışıp o bölümleri kazanacağım diye düşünmüştüm.
Ama sonuç günü geldiğinde herkesin kazandığını ama benim kaldığımı görünce sanki diğer sene tekrar hazırlanma amacındaki ben değilmişim gibi çöktüm ağladım napacağım derdine düştüm ailem de üzüldü ama seninkiler gibi teselli etmeye çalıştılar insan kimseyi dinlemio o an biliyorum sen de dinlemeyeceksin onu da biliyorum hala üzülmeye devam edeceksin kim ne derse desin.
Ama ben açıkta kaldığımda bi arkadaşımla konuşmuştum,bana söylediği söz beni kendime getirdi.
Bana 'Neden bu kadar taktın anlamadım 10 yılda bir olmuo ki bu sınav!' dediğinde biraz olsun kendime geldim baktım takvime 1 seneden bile az bi süre kalmış diğer sınava.
Ağlayıp zırlayacağıma bu zamanı iyi değerlendirmem gerektiğini anladım ve tekrar çalışmaya başladım.
İnsana sanki sınav bir daha gerçekleşmeyecekmiş gibi gelio sanki her şeyin sonuymuş gibi ama noldu?
Şimdi 2.sınavın sonuçlarını öğrendim ve zamanın ne kadar çabuk geçtiğini gördüm.
Sanki daha dün ben napacağım kazanamadım diye senin gibi ağlıodum :)

zaman çabuk geçiyor ama ben bir sene daha nasıl çalışıcam millet gezerken ben yine kitap başında olucam çok zoruma gidiyor

öss yi kazanamadığım ilk yıl 2 yıllık bi bölüm yazmıştım tercihlerime o bile gelmemişti
çok üzüldüm çok ağladım
sonra 1 sene daha çalıştım ve 4 yıllık daha iyi bir bölüme girdim
iyiki diyorum o sene o bölüm gelmemiş olmamış
Allah ım hayırlısını vermiş
eminim seninde böyledir
kendini yenilgiye uğramış gibi hissetme aksine daha çok çalış hedefini yükselt
yapanların senden fazlası yok..
olmadıysa eminim ki daha hayırlısı olacağı içindir.

öss yi kazanamadığım ilk yıl 2 yıllık bi bölüm yazmıştım tercihlerime o bile gelmemişti
çok üzüldüm çok ağladım
sonra 1 sene daha çalıştım ve 4 yıllık daha iyi bir bölüme girdim
iyiki diyorum o sene o bölüm gelmemiş olmamış
Allah ım hayırlısını vermiş
eminim seninde böyledir
kendini yenilgiye uğramış gibi hissetme aksine daha çok çalış hedefini yükselt
yapanların senden fazlası yok..
olmadıysa eminim ki daha hayırlısı olacağı içindir.

inşallah çok istiyorum çoook

peki bir şey daha benim hedefim polislik yani çok istiyorum çok özeniyorum ve başka bir şey düşünemiyorum ama ikinci seneye de boş kalmak da istemiyorum siz bana ne önerirsiniz bu sene hem lys ye hem polisliğe çalışmamı mı hani ikinci senemde boşa gitmesin diye yoksa tek hedefim olan polisliğe çalışmamı mı?

peki bir şey daha benim hedefim polislik yani çok istiyorum çok özeniyorum ve başka bir şey düşünemiyorum ama ikinci seneye de boş kalmak da istemiyorum siz bana ne önerirsiniz bu sene hem lys ye hem polisliğe çalışmamı mı hani ikinci senemde boşa gitmesin diye yoksa tek hedefim olan polisliğe çalışmamı mı?

Canım hedeflerini kısıtlama.Polisliği istiyosan ilk tercihlerine onu yazarsın ama başka alternatiflerind eolsun abk açıkta kalınca üzülüyosun seneyede aynı şeyleri yaşama.Hedeflerini kısıtlama!

Canım hedeflerini kısıtlama.Polisliği istiyosan ilk tercihlerine onu yazarsın ama başka alternatiflerind eolsun abk açıkta kalınca üzülüyosun seneyede aynı şeyleri yaşama.Hedeflerini kısıtlama!

öyle ama gelirse gider miyim bilmiyorum ve gitsem dahi o meslekte mutlu olur muyum bilmiyorum

iki yıllık da ben istemiyorum hem okul falan yok daha rahat olurum diye düşünmüştüm ama bilemiyorum tabi yaşamadan bilemem

bence düşündüğün gbi dha rahat olursun okul yoruyo insanı. bende geçen sne kazanamadım bu sene sırf dershnye gittim aşırı çalışmadğm halde geçen sneden dha iyi puanım geçen sne 304 bindeymişim bu sne ise 91 bine girdim ve buda benm istdğm bölüme yetiyo. hersyde bi hayr vrdr bende gçn sne bazı ünvrstlrde işltme ikst fln okuyblrmşm ama böylesi hyrlıymş bnm için. şimdi iyiki de gitmemşm geçen sene diyrm. snde çok sıkma canını hakkında hayrlsı nyse o olur zatn merk etme. sen yeterki hedefin için çok çalış ;)

Resmen 3 sene önceki halimi okudum. Var ya inan o gözyaşlarına değmez. Seneye tam bugün, ben niye o kadar ağladım ki diyeceksin. Kendimden biliyorum. Ama o 1 sene çabucak geçiverdi, ben de diğer arkadaşlarım gibi istediğim bölümde üniversite öğrencisi oldum. 1 sene erken olmuş geç olmuş ne farkeder :)

Resmen 3 sene önceki halimi okudum. Var ya inan o gözyaşlarına değmez. Seneye tam bugün, ben niye o kadar ağladım ki diyeceksin. Kendimden biliyorum. Ama o 1 sene çabucak geçiverdi, ben de diğer arkadaşlarım gibi istediğim bölümde üniversite öğrencisi oldum. 1 sene erken olmuş geç olmuş ne farkeder :)

arkadaşıma katılıyorum sonuçta bi sene çok bişey kaybetmezsn. zaten tekrar çalşmya başladğnda zmanın nasıl geçtğni anlayamayacaksn bi bakmşsınki sınav gnü gelmiş çatmış :61: :61:

Back
X