Politik davranma nasıl olur yardım...

Bana esıne polıtık ol dıyorlar ama ben beceremıyorum nasıl davranmam lazım arkadaslar yardımlarınız beklıyorum

Ben hiç politik davranamıyorum, açıkcası eşime karşı politik olmak bana pek samimi gelmiyor.
Ama politik davranan kazanıyor onu biliyorum.
Mesela benim görümcemler acayip politikler. Ben de nacizhane onlardan öğrendim.
Öncelikle hiçbir zaman eşinize ailesini kötülemiceksiniz, eşinizin yanında canım cicim diyip onlara söyliceğinizi söyliceksiniz,
size laf sokulduğunda siz de şaka yoluyla lafınızı söyleyeceksiniz.
Eşinle aranda olan problemlerde yargılayıcı suçlayıcı cümleler kullanmayıp, o durumun sizi nasıl olumsuz etkilediğini anlatıcaksınız.
Eşini ağa paşa gibi pohpohlayıp istediğini yaptıracaksın, asla sert, kaba, inatçı olmayacaksın.
Haklı da olsan haksız da susup kendini mağdur göstereceksin, hem çevredekiler seni haklı bulucak hem eşin bu halini görünce pişman olucak,
sonuçta hep eşin haksız duruma düşücek.
Bunlar benim çevremdeki kadınların yaptığı politik davranışlar, ama dediğim gibi ben yapamıyorum, dobrayım napıyım.

aslında çok basit ...ortama göre hareket ediceksın eşin bir konuda kızdıysa ya da bişiyden hoşlanmıyorsa evet haklısın diyeceksin kendi bildiğini yapacaksın sadece ben bazı durumlarda öyle yapyorum hiç inatlaşma münakaşa olayına girmeden yine kendi bildiğimi okuyorum erkeklerın tek derdı aslında arada sırada pohpohlanmak

yani politik davranmak bana göre samimiyetsizlik değil tabi sık sık ta yapılmamalı sadece durumu kurtarmak için şimdi sen eşine ailesını kötülesen eşinin yanında onlara laf söylesen senin huzurun bozulacak ...evdeki mutluluk için zaman zaman yapılabilir diye dşünüyorum

yukarıda arkadaş politik olmayı kısaca özetlemiş aslında böyle yapan kadın hep kazanır diye düşünüyorum
ben eşime karşı hiç politik değilim sakin bir yapım olduğu için zaten onu yeterince idare ediyorum daha fazla da politik olamam artık

Dobra olmamla mutluyum ne diye samimiyetsiz davranayım ki? Karşımdaki eşime hayat arkadaşıma maskeler,oyunlar yapamam kadınlar zaten bu maskeler yüzünden hissis ve mutsuz oluyor politik elalem için olur oda herzaman değil tabi ama kızım harbiden politikacı benim dobralığımdan dolayı

Bilmiyorum, sevmediğim insanlara güler yüz göstermek seviyormuş gibi davranmak bana doğru gelmiyor. Aslında en başında yapmam gerekirdi bu saatten sonra yapamıyorum.
Diyorum ya bizimkiler çok politik davranıyor konuşurken beni çok seviyorlar, çok iyiler, çok anlayışlılar ama davranışlarına bakarsan yok, bu yüzden eşim onları haklı görüyor.

bende sevmedıgım kısıler ıcın bende yapmacık davranamıyorum.sevmiyorsam bıtmıstır ama evlılıgın ıcın yapman gerekıyormus yapamıyorum

bana ılgı gostermeyene deger verdıgını bellı etmeyene nasıl polıtık davranayım bende esım gıbı ılgısız davranıyorum takmıyormusum gıbı yapıyorum ama ıse yaramıyor herhalde yıne aynıyız

hatta olabilidiğince sulu göz olacaksın.Herşeye ağlayacaksın ki eşin korkacak karım ağlayacak diye şimdi. Nazın tuzun bin para olacak. Arkadaşlardan biri hastaymış da kocasına seslencek hali olmadığı için mutfakta buna yemek hazırlayan kocasına SMS atarmış.. buna benzer şeyler…

Politik olmak... Saçma bir betim aslında. Neye göre, kime göre politik olmak?!

Bence "empati" yapmak daha yapıcı bir tavır ilişkilerde.

bende hiç beceremiyorum bunu ama politik olmak lazım gerçekten....

Politik olmak... Saçma bir betim aslında. Neye göre, kime göre politik olmak?!

Bence "empati" yapmak daha yapıcı bir tavır ilişkilerde.

çok doğru söylemişsin canım ama erkeklerde empati yapma ne gezer
bunu yapsalar zaten kadınların politika yapmasına da gerek kalmazdı

o kımse yaşlanmaz valla

ayy konuyu görünce acaba nasıl yapılır diye sordum kendi kendime :)
İşin komik yanı ben bunların hepsini yapıyorum
ama çok iyiyiz ya maşAllah.. :)

politik davranmak, "iki yüzlü" davranmaktır canım ... nabza göre şerbet vereceksin

keşke bende becere bilsem başıma ne geliyorsa dobra olmamdan geliyor eşimin ailesi bu işi çok güzel kıvırıyo ve ben suçlu duruma düşüyorum çunki o an bakıslarım bile degısıyo kayın validemse sırıtarak konusuyo ve sakin bı tavır sergılıyo nasılllllll yapıyoooooo sinir oluyorum ne gerek var maske takmaya anlamıyorum ben sevmedigim insanla konusmak dahi istemem tavırlarımlarımada yansır dusuncelerım ama bu zamanda dobralık işe yaramıyo azıcık kurnaz olmak ve işi kavramak şart...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…