Politik davranmak

kızlar selam ;
tecrubelerden yardım alayım..
Şu politik davranmak nasıl bir şey . Evlilikte , işte ?
benm kötu bi huyum var her şeyi dan dan açıkça söylerim neyden rahatsızsam ne olduysa fln . Ama pek işe yaramadı sanırım yaramayacak..
bazı insanları göruyorum acayip iyiler bu konuda . bi bakıyorsun iş yerinde iyiler bi bakıyorsun kocasının yada karısının yanında mum olmuslar yani her şeyi rayını oturtmuşlar. .
Nasıl oluyor ?
Canim günümüzde politik davranmazsan, nabza göre şerbet vermezsen çok zorluk çekersin

biz de eşimle her şeyi dışarıya taşımayız ikimizin arasında kalır daha doğru oldugunu düşünüyorum bunun. ama sanırım işin sırrı bol gulup az konusup gızlı kalmak

Ben eskiden kayınvalide kayınpeder varken muhabbet açardım derin sessizlik olmasın diye şimdi sadece gülümseyip tv filan izliyorum zaten o kadar çok şeyi yanlış anlıyor ki kadın, herşeye bozulup alınıyor mesela. Eşim üzülüyor sonrasında sırf o gerilmesin diye çok ısrar edilmedikçe fikrimi bile söylemiyorum, eşim zaten sonrasında benimle konuşuyor aynı konuları. Geçen akşam gittik mesela Ayasofya olayını merak etti onu cevapladım, nohut çok güzel olmuş dedim herhalde ,bir buçuk saat oturup geldik. Normalde cidden daha sıcak bi ortam olsun diye kakara kikiri yapardım ben çünkü eşim annesinde çok sessizdir, telefonla filan oynar, ben rahatsız hissederdim şimdi amaaan bana ne modundayım. Geçen çocuğu alıyordum ordan baktım salya sümük ağlamış gözler kan çanağı neyin var demedim, en son böyle sorduğumda histerik bi patlama yaşamıştı şimdi salağa yatıyorum 😂 Zaten tüketmiş herhalde içimdeki insanlığı içimden sormak da gelmiyor

Önce susmayı öğrenmek gerek. Sonra arada kim olursa olsun bir mesafe olacak. Bu mesafenin dışındaki alan senin kişisel alanındır. Eger sen herseyi çat çat söylersen sonra çat diye kırılan sen oluyorsun. Her zaman karşı tarafı ölç. Diyelim lafını esirgemeden söyledin bu insan değişecek mi çoğu insanin degismesi zordur. Söyleyeceğin seyin sana ne getirisi var icinde tutup agirlik yapmak harici... bunları düşün her zaman. Gülümsemenin sadaka oldugunu düşün. Az konusup cok dinle ya da dinleyemeyecek durumdaysan dinler gibi gözük. Muhattabini ölç tart. Bunlar karışık biraz ama insan iliskilerinde oldukça yol kat edici.
sanırım haklısın ne olursa olsun hemen pat diye atlamamak gerek her şeyde cvpta olayda her şeyde. sakin kalıp olaya bakıp hareket etmek.

Canim günümüzde politik davranmazsan, nabza göre şerbet vermezsen çok zorluk çekersin
işte genelde öle olanlar kazanıyor ve bi bakıyosun gunun snnda her şey senn onayında geçiyor . Demek ki böyle olmak gerek.. Annemn dediği gibi biri bşy mi istedi tamam de ama kendi bildiğini yap..

Ben eskiden kayınvalide kayınpeder varken muhabbet açardım derin sessizlik olmasın diye şimdi sadece gülümseyip tv filan izliyorum zaten o kadar çok şeyi yanlış anlıyor ki kadın, herşeye bozulup alınıyor mesela. Eşim üzülüyor sonrasında sırf o gerilmesin diye çok ısrar edilmedikçe fikrimi bile söylemiyorum, eşim zaten sonrasında benimle konuşuyor aynı konuları. Geçen akşam gittik mesela Ayasofya olayını merak etti onu cevapladım, nohut çok güzel olmuş dedim herhalde ,bir buçuk saat oturup geldik. Normalde cidden daha sıcak bi ortam olsun diye kakara kikiri yapardım ben çünkü eşim annesinde çok sessizdir, telefonla filan oynar, ben rahatsız hissederdim şimdi amaaan bana ne modundayım. Geçen çocuğu alıyordum ordan baktım salya sümük ağlamış gözler kan çanağı neyin var demedim, en son böyle sorduğumda histerik bi patlama yaşamıştı şimdi salağa yatıyorum 😂 Zaten tüketmiş herhalde içimdeki insanlığı içimden sormak da gelmiyor
benm kpeder sessiz zaten rahatsz bir de ben genelde onu rahat ettırmek için ugrasıyorum babamı 4 yasında kaybettım kpederimn yeri ayrı bende kim ne derse desin . Kv iidr dobra kadın konusur bol bol bende genelde dinlerim onu bir şy olursa fikrimi söylerim snra gene dinleme modu.. görumcem iidir özünde bir şey diyemem beni pek sevmese de :) çok takmam yani yeni oldugum için eksiklerim vardr tecrubesiz sonucta :) ama bu durumu da KK da öğrndim ;) Eşine bıkbık şikayet etmeyeceksn gerekli bşy oldugunda sakin kalıp sen ağızlarınn payını vereceksin..

iyi bi davranış işte bu mesela bunu nasıl sağladınız bende bu eksiklik var mesela.. karı koca mum gibi den kastım öle köle gibi yöneten yönetilen kısım değil o davranışı nasıl sağladnız ? soğukmuydunuz yani mesafeli mi
Aksine cok sicak davranirim hepsine. Kendileri yaradilis itibariyle mesafe ayarlayamayan insanlar ama bana yapmiyorlar. Senli benli konusmam mesela,hep siz biz. Esimle olan konusmalarinda sorulmadikca fikrimi soylemem. Esimin isteyip benim istemedigim bir sey varsa esime degil ilgili kisilere soylerim mutlaka. Tavrim net bellidir,bunlara bagliyorum ben. Ha boyle olmak icin caba sarfetmedim ben genelde herkese boyleyim

Aksine cok sicak davranirim hepsine. Kendileri yaradilis itibariyle mesafe ayarlayamayan insanlar ama bana yapmiyorlar. Senli benli konusmam mesela,hep siz biz. Esimle olan konusmalarinda sorulmadikca fikrimi soylemem. Esimin isteyip benim istemedigim bir sey varsa esime degil ilgili kisilere soylerim mutlaka. Tavrim net bellidir,bunlara bagliyorum ben. Ha boyle olmak icin caba sarfetmedim ben genelde herkese boyleyim
bende genelde istemediğim bir şeyi kişilere söylerim neyse odur bende o konu da benmde tavrım net. az konusup çok dinlemek lazım en iyisi bu ..

Ben de merak ediyorum önerileri . Asla politik olamıyorum, herşeyi ortada yaşıyorum ve hep kaybediyorum. 😬
bende böyleyim bir şeyden rahatsızsam hemen pat pat eşime yada kişiye söyluyorum ama öle olmamak gerekiyormus özellkle eşe .

Aa c

Aa cok yeni, hayirli olsun😍 once bir gorsel paylasmak istiyorum, sonra yorumumu yapicam😁😁

20200722_114528.webp

Simdi soyle diyeyim, aslinda pek cok iliski turunde, gerek ailevi gerekse ikili iliskiler, dozunda politik davranmak her zaman durumu kurtaricidir. Ancak her konumda ve durumda asiri politik davranan insani sinsi ve ikiyuzlu bulurum. Uzak dururum, kesinlikle yakinlik kurmam. Ben iliskilerimde politik olmayi nasil yonetiyorum, ornegin evliligimde? Kayinvalidemin dogumgununu ele alalim. Ben aileye girdikten sonraki ilk dogumgununde ona cok şik bir pasta tabagi takimi almistim. Soyle bir bakip dilinin ucuyla tesekkur edip kenara koydu. Ama ondan bir sure once alakasiz birinden gelen 30 liralik fincan takimini geldi gitti ovdu,sanki ona dunyalari bahsetmisler gibi aldi inceledi iltifatlar etti alan kisinin arkasindan benim yanimda. Neyse.. Baskalarini ovmeyi yuceltmeyi cok sever, bana gelince dilinin ucunda akrep var, oyle sevgi cimrisi. Peki ben ne yapiyorum? Hic orali olmuyorum. Yani artik olmuyorum. Hic unutmam daha evlenmeden ilk kez onlara gidecegim gun annesine bir sey almistim ve o hediyeyi bulabilmek icin 3 gun gezmistim is cikislarimda. Ve kendisi onu giymedi bile. Benim aldigim seylere deger vermiyorsa onun sorunu. Bayramlarda sunda bunda kutlamaya giderim, ama atiyorum ben varken misafir gelmisse cay servisi vs yardim ederim fakat ben yoksam ve birilerinin gelecegini biliyorsam kalkip da gitmem. Kendisi hem bana kiymet vermeyip hem de benimle hava atacak baskalarinin yaninda, buna ortam yaratmam.

konuşmamaya çalışıyorum, konuşunca bende çünkü tutamıyorum kendimi. duymamak en güzeli (: çoğu zaman ortama girmediğim bile oluyor rahatsız olacağımı hissediyorsam. boş ver onlar arkandan aman ne soğuk desinler.

Ha bir de politik davranacagim diye laf altinda ezilmem. Kayinvalidemin cok suursuzca sozleri oluyor bazen. Gecenlerde pat diye dedigi sizin niye cocugunuz olmuyor lafi gibi. 2 senelik evliyiz ve daha once cocuk gundemimizde degildi. Ben de yapmiyoruz ondan olmuyor dedim kendisine. Densiz.

Simdi soyle diyeyim, aslinda pek cok iliski turunde, gerek ailevi gerekse ikili iliskiler, dozunda politik davranmak her zaman durumu kurtaricidir. Ancak her konumda ve durumda asiri politik davranan insani sinsi ve ikiyuzlu bulurum. Uzak dururum, kesinlikle yakinlik kurmam. Ben iliskilerimde politik olmayi nasil yonetiyorum, ornegin evliligimde? Kayinvalidemin dogumgununu ele alalim. Ben aileye girdikten sonraki ilk dogumgununde ona cok şik bir pasta tabagi takimi almistim. Soyle bir bakip dilinin ucuyla tesekkur edip kenara koydu. Ama ondan bir sure once alakasiz birinden gelen 30 liralik fincan takimini geldi gitti ovdu,sanki ona dunyalari bahsetmisler gibi aldi inceledi iltifatlar etti alan kisinin arkasindan benim yanimda. Neyse.. Baskalarini ovmeyi yuceltmeyi cok sever, bana gelince dilinin ucunda akrep var, oyle sevgi cimrisi. Peki ben ne yapiyorum? Hic orali olmuyorum. Yani artik olmuyorum. Hic unutmam daha evlenmeden ilk kez onlara gidecegim gun annesine bir sey almistim ve o hediyeyi bulabilmek icin 3 gun gezmistim is cikislarimda. Ve kendisi onu giymedi bile. Benim aldigim seylere deger vermiyorsa onun sorunu. Bayramlarda sunda bunda kutlamaya giderim, ama atiyorum ben varken misafir gelmisse cay servisi vs yardim ederim fakat ben yoksam ve birilerinin gelecegini biliyorsam kalkip da gitmem. Kendisi hem bana kiymet vermeyip hem de benimle hava atacak baskalarinin yaninda, buna ortam yaratmam.
benm kv ile ilgili bi problemm yok yani kızım der perdediktirecek gelip ölçü alsanz dedi olur dedim benm perdelerimi sordu kpedere gömlek almıstk ctesi bize geldklernde giydirmiş kocasına ben anneler gnnde gömlek almıstm giyer. dobradır çatçat söyler dısarıdan soğuktr ama severim bende yannda rahatım. bende görumce sıkıntı biraz onda da mesafeliyiz zaten normalde aramayz sormayz yanyana gelnce canımcicim çokta umurumda değil.. ama mesafeli olmak candır evet ben normlde kv pek aramam yani o beni aramaz öleler çnku zaten uzağız öle gitmem yardıma fln arada sırada zten tek gitmiyorum eşimle giderim.. ama sizinki biraz garip boşverin nasl geliyosa öyle.. siz yağ çekiyomsnz gibi hissetmiş boşverin ..

konuşmamaya çalışıyorum, konuşunca bende çünkü tutamıyorum kendimi. duymamak en güzeli :-) çoğu zaman ortama girmediğim bile oluyor rahatsız olacağımı hissediyorsam. boş ver onlar arkandan aman ne soğuk desinler.
bende eşimsiz ortama girmıyorum ama genelde eşimle girdğim zamanda ayrı ayrı takılmalar oluyo mecbur onda da sessiz kalmamak en iyisi..

Ha bir de politik davranacagim diye laf altinda ezilmem. Kayinvalidemin cok suursuzca sozleri oluyor bazen. Gecenlerde pat diye dedigi sizin niye cocugunuz olmuyor lafi gibi. 2 senelik evliyiz ve daha once cocuk gundemimizde degildi. Ben de yapmiyoruz ondan olmuyor dedim kendisine. Densiz.
sizi ki densizmiş evet. daha 20gunlk evliyiz eşimn yengesi sölemişti eee sizde yok mu bişiyler diye? ne yaptın yenge dedim daha durrr dedim sustu. . ustelik eşimde vardı kvde..

Back
X