Politik davranmak

Siz gayet netsiniz yazdıklarınıza göre.
Politiklik göremedim ben.
Yani benim netligim kimine gore politiklik olarak algilanabilir bilemiyorum artik. Her dogruyu her ortamda söylemem mesela,yeterince net degilim demek ki 😁”sizi sevmiyorum,sizden hoslanmiyorum o yuzden gorusmek istemiyorum demem,bu aralar musait degilim,musait olunca sizi ararim “der kapatirim konuyu

Bende kv gorumce yok sayilir,hic birisiyle gorusmuyor esim. Ben sesimi cikarmiyorum,o gorusurse ben de gorusurum mesele etmem. Teyzesi ve gelinlerle aram iyidir,kp ile de oyle. Ama ne zaman evlerine gitsem misafir gibi otururum,yemegim cayim ayagima gelir. Ben hic bir seye hizmet etmem. Onlar bana geldiginde de dort dortluk agirlarim her zaman. Ama bir mesafem bir uzakligim hep vardir. O sınırı gecemez kimse. Kendi annem dahildir buna.
Hmm anladım burada eş durumu önemli aslında. Benm eşim ailesi ile görüşür arar sorar . Ama bana asla ara diye ısrar etmez bende ona etmem. Yani ben konuşuyorum sende konuş demez .. kv yada görümceye eşimsiz gitmiyorum zaten gittiğimde de öyle aman aman iş yapmam ama ne bileyim bi çay doldururum mesela ama o kadr komple yapmam ..

Evlilikte politiklik gerekiyor beceren de beceriyor bende beceremem.
Çünkü ikiyüzlülük geliyor bana da.
Sevmiyorsam sevmiyorum.
Mış gibi yapamam.
Ama böyle de evlilikler çok yara alıyor
Aynen bende öyleyim hem istemiyorum sevmiyorum mış gibi yapamıyorum ama böyle de sorun oluyor öğrenmem lazım

Konuyu sıkıca takip ediyorum. Ben de sizin gibiyim. Her doğru her yerde söylenmiyor, Her hareket her yerde yapılmıyor. Geç öğrendim bunları ama değiştiremiyorum kendimi. İnsan ilişkilerinde politik/diplomatik davranan insanlara çok imreniyorum maalesef :KK43: Azcık da olsa değiştirsem kendimi ne iyi olacak :)
O durumu yakalasak olacak aslında bende sabır yok bi de bş konu açtım mesela o hemen konuşulacak ama eşim öyle değil bekliyor bu da beni sinir ediyor. Politik olunca yolunu buluyorsun oradan yürüyorsun

Sadece isim de politigm. Çaktırmam idare ederim bol gülümsemeli bi yüz ile herşeyi hallederim. Ama özel hayatımda asla. Olanıda sevmem bi insan net olmalı özelinde. Arkadaş ortamında görüyorum bana ona oynayan vs. Tiksiniyorum
Evet öyle işte de değilim açıkçası genelde bende bi problem var dümdüz dan dan direk söylüyorum her şeyi yani bu da başıma özel hayatımda iş hayatımda bir sürü sorun açıyor . Hadi işi geç ama eşimle halletmem gerek bi türlü beceremiyorum. Politik olan kazanıyoe

Evet öyle işte de değilim açıkçası genelde bende bi problem var dümdüz dan dan direk söylüyorum her şeyi yani bu da başıma özel hayatımda iş hayatımda bir sürü sorun açıyor . Hadi işi geç ama eşimle halletmem gerek bi türlü beceremiyorum. Politik olan kazanıyoe
Önemli olan üsluptur. Evliliği yürüten üsluptur. Net olmak ayrı, fevri bi şekilde kabaca söylemek ayrı. Siz nazik bi sekilde istediklerinizi guzel bi uslupla sakince soyledikten sonra siz kazanirsiniz. Onemli olan sakin olmak. Biz kadinlar hakliyken haksiz duruma duseriz hep ofkeden dolayı

Önemli olan üsluptur. Evliliği yürüten üsluptur. Net olmak ayrı, fevri bi şekilde kabaca söylemek ayrı. Siz nazik bi sekilde istediklerinizi guzel bi uslupla sakince soyledikten sonra siz kazanirsiniz. Onemli olan sakin olmak. Biz kadinlar hakliyken haksiz duruma duseriz hep ofkeden dolayı
Aynen öyle . Tam bir şey diyeceğim adam da bıktı artık , haklı olarak. Susmayı bir türlü beceremiyorum sanırım sorun burada. Huy meselesi dann dan hemen pat diye halbuki her doğru her yerde söylenmez azıcık sus dimi yok illa pat pat ..

Politik olmak demek yeri geldiğinde nabza göre şerbet verebilmek, çıkarlarına göre bulunduğun kabın şeklini alabilmek, taviz verebilmek demektir. Dan dun konuşmak ise haddini bilmemektir. İkisi farklı şeyler. Yani ben şimdi fikirlerimi kimsenin etkisi altında kalmadan yerli yerince ifade edebiliyorsam, istemediğim şeylere hayır diyip, sınırlarımı koruyabiliyorsam bu dan dun konuşmak olmadığı gibi her şeye susmakta politiklik olmuyor. Kavramlar ayrı aslında...

Son düzenleme:
Politik olmak demek yeri geldiğinde nabza göre şerbet verebilmek, çıkarlarına göre bulunduğun kabın şeklini alabilmek, taviz verebilmek demektir. Dan dun konuşmak ise haddini bilmemektir. İkisi farklı şeyler. Yani ben şimdi fikirlerimi kimsenin etkisi altında kalmadan yerli yerince ifade edebiliyorsam, istemediğim şeylere hayır diyip, sınırlarımı koruyabiliyorsam bu dan dun konuşmak olmadığı gibi her şeye susmakta politiklik olmuyor. Kavramlar ayrı aslında...
İşte o ayrımı yapmakta sıkıntı yaşıyorum ben . Bir de sabırsız olduğumdan hemen o an yapıştırıyorum.. Bu da hem hoş olmuyor hemde sorun oluyor . İstemediğim bir şey hayır diyorum onda sıkıntı yok bende sabır yok

Back
X