Politik davranmak

Napiyorum biliyormusun? Kimsenin dediğini çok takmamaya çalışıyorum, beklenti içine girmiyorum. En önemlisi önce Kendimi sevdirip sonra burunlarından getirmeyi düşünüyorum 😂😂

Napiyorum biliyormusun? Kimsenin dediğini çok takmamaya çalışıyorum, beklenti içine girmiyorum. En önemlisi önce Kendimi sevdirip sonra burunlarından getirmeyi düşünüyorum 😂😂
en mantıklısı en iyisi takmamak ve nasıl geliyorlrsa öle davranmak.. bndan snra bende benmle muhatap olmayanla muhatap olmayacağım.. banane yanii..

benm kv ile ilgili bi problemm yok yani kızım der perdediktirecek gelip ölçü alsanz dedi olur dedim benm perdelerimi sordu kpedere gömlek almıstk ctesi bize geldklernde giydirmiş kocasına ben anneler gnnde gömlek almıstm giyer. dobradır çatçat söyler dısarıdan soğuktr ama severim bende yannda rahatım. bende görumce sıkıntı biraz onda da mesafeliyiz zaten normalde aramayz sormayz yanyana gelnce canımcicim çokta umurumda değil.. ama mesafeli olmak candır evet ben normlde kv pek aramam yani o beni aramaz öleler çnku zaten uzağız öle gitmem yardıma fln arada sırada zten tek gitmiyorum eşimle giderim.. ama sizinki biraz garip boşverin nasl geliyosa öyle.. siz yağ çekiyomsnz gibi hissetmiş boşverin ..
Onceden overdim, daha tatli dilliydim. Artik biraktim. Ovulmeyi pek sever, benden artik goremeyince iyice bilendi😁

Her dogru her ortamda soylenmez. Yeri gelmeli,tatli dilli guler yuzlu olmali vs. Ben es ailelerine karsi cok konusmayip cok dinlemekten yanayim. Her anlatilani dinlerim veya dinliyor gibi gorunurum. Soran olursa fikrimi asiriya kacmadan soylerim. Aklimdaki her seyi bilmelerine gerek yok,zaten her dedigim de cikar ama bunu soylemek manasiz. Kariyi kocayi mum gibi yapmaniza gerek yok. Belli bir durusunuz varsa herkes size karsi sınırları bilir ve ona gore davranir. Mesela bana her seyi teklif edemez es ailesi. Misal bir pazar gunu telefon etmezler,erken saatte gec saatte de ayni sekilde. Arayacaklari zaman once mesaj atarlar musait misin diye. Hic soylememisimdir aranmaz her saatte diye,kendi davranisim oyleydi onlar da Boyle boyle ogrenecekler iste. Kucucuk bir ornek tabi bu.
Bu davranışı nasıl ayarladınız peki . Sohbetlere dahil olmayarak mı . Sorduklarında mı konuştunuz.

Ben bol gülümseyen ama az konuşan birisi haline geldim zamanla, her soruya cevap vermemeyi öğrendim mesela, duymamazlıktan gelirim, mesafe koyarım ve belirli kişilerle belirli şeyleri paylaşıyorum sadece, hayatımdaki herşeyi en doğru haliyle bilen sadece eşim var sanırım, onun dışında yarım yamalak eksik böylece yorum yapamadıkları için sinirlerim bozulmuyor.

Tecrübeyle oluyor politik olmak şuan epey başarılıyım 😎
Sanırım eş ailesinin yanında çok konuşmamak gerek..

Ben de politik olamadım bir türlü ve hala beceremem ..
Sanırım evlilikte olması gerekenler
Şikayet etme
Sessiz kal dinleyen taraf ol
İstemediğin bir şey ise ilgili kişi kimse ona söyle
Ya işte bende azıcık bir ortamda laf geldiği zaman sürekli acaba laf mı soktu diye düşünmek saçma geliyor susuyorum öyle dinliyorum.. sonra keşke bnu deseydim keşke şöyle cvp verseydim diyorum bazen .bazen yolunu buluyorum bazen bulamıyorum ..

Bu davranışı nasıl ayarladınız peki . Sohbetlere dahil olmayarak mı . Sorduklarında mı konuştunuz.
Belli bir durusum var. Herkes her turlu seyi konusamiyor bana. Sınırlarımı duzgun ciziyorum. Sohbetlerde beni ilgilendirmeyen konularda bana sorulmadikca cevap vermiyorum. Boyle anlatinca cok belli olmaz ornekler vereyim mesela size. Kp esinden ayrildi,baskasiyla birlikte su anda. Ogluyla isveren-eleman iliskisi var sadece. Kp bana sorar yeni esini getirip getirmeme konusunda,ben oglunuz istemiyor der gecerim. Hic karismam ama,sadece oglunun fikrini kendisine iletirim hepsi bu. Yorum yapmam. Sordu soyledim,dedim ki seni dolandirirlar uzerine mal tutma ver baskasinda dursun dedim. Beni dinledi yok demedi. Ama kalkip catkapi bana gelemezler misal. Bugun annemin evinde tadilat vardi,eleman tuttu getirdi kp. Elemana nasil davrandiysak kendisine de aynisini yaptik. Hepsi o ama,ne daha az ne de daha fazla. Kotu asla davranmam,normal insani sekilde davranirim. Hayir diyecegim bir durumda hayir derim.

Belli bir durusum var. Herkes her turlu seyi konusamiyor bana. Sınırlarımı duzgun ciziyorum. Sohbetlerde beni ilgilendirmeyen konularda bana sorulmadikca cevap vermiyorum. Boyle anlatinca cok belli olmaz ornekler vereyim mesela size. Kp esinden ayrildi,baskasiyla birlikte su anda. Ogluyla isveren-eleman iliskisi var sadece. Kp bana sorar yeni esini getirip getirmeme konusunda,ben oglunuz istemiyor der gecerim. Hic karismam ama,sadece oglunun fikrini kendisine iletirim hepsi bu. Yorum yapmam. Sordu soyledim,dedim ki seni dolandirirlar uzerine mal tutma ver baskasinda dursun dedim. Beni dinledi yok demedi. Ama kalkip catkapi bana gelemezler misal. Bugun annemin evinde tadilat vardi,eleman tuttu getirdi kp. Elemana nasil davrandiysak kendisine de aynisini yaptik. Hepsi o ama,ne daha az ne de daha fazla. Kotu asla davranmam,normal insani sekilde davranirim. Hayir diyecegim bir durumda hayir derim.
Anladım sanırım en iyisi mesafeli davranmak.
Ortamlarda sorulmadan konuşmamak, dinlemek. İstemediğin bir şey olduğunda hayır demek. Eşe şikayet etmemek. Surat asmamak.
Bende sanırım sınır çizme problemi var. Bir türlü beceremiyorum. Görümce kv ile sık görüşmem aramam ama bir araya geldiğimizde de soğuk davranmam bi işin ucundan tutarım böyle oluyo sanırım

Politik olacağım diye fazla tevazu gösterirseniz 60 IQ insanlardan tavsiye dinlerken bulursunuz kendinizi. Dengeli olun, sakin olun, iletişimde hızlı yanıt vermek zorunda olmadığınızı öğrenin. Politik olmak biraz da mimik kullanımıdır. Bazen susun gözleriniz ve duruşunuz bir tavır sunsun. Çok net evet veya hayır kelimelerini kullanmayın. Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın... aslında özeti bu ❤️🙏🏻

Politik olacağım diye fazla tevazu gösterirseniz 60 IQ insanlardan tavsiye dinlerken bulursunuz kendinizi. Dengeli olun, sakin olun, iletişimde hızlı yanıt vermek zorunda olmadığınızı öğrenin. Politik olmak biraz da mimik kullanımıdır. Bazen susun gözleriniz ve duruşunuz bir tavır sunsun. Çok net evet veya hayır kelimelerini kullanmayın. Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın... aslında özeti bu ❤️🙏🏻
Hmm anladım sanırım .. soğukkanlı ol. Dinleyici ol . Etrafını izle. Gibi.

Anladım sanırım en iyisi mesafeli davranmak.
Ortamlarda sorulmadan konuşmamak, dinlemek. İstemediğin bir şey olduğunda hayır demek. Eşe şikayet etmemek. Surat asmamak.
Bende sanırım sınır çizme problemi var. Bir türlü beceremiyorum. Görümce kv ile sık görüşmem aramam ama bir araya geldiğimizde de soğuk davranmam bi işin ucundan tutarım böyle oluyo sanırım
Bende kv gorumce yok sayilir,hic birisiyle gorusmuyor esim. Ben sesimi cikarmiyorum,o gorusurse ben de gorusurum mesele etmem. Teyzesi ve gelinlerle aram iyidir,kp ile de oyle. Ama ne zaman evlerine gitsem misafir gibi otururum,yemegim cayim ayagima gelir. Ben hic bir seye hizmet etmem. Onlar bana geldiginde de dort dortluk agirlarim her zaman. Ama bir mesafem bir uzakligim hep vardir. O sınırı gecemez kimse. Kendi annem dahildir buna.

Evlilikte politiklik gerekiyor beceren de beceriyor bende beceremem.
Çünkü ikiyüzlülük geliyor bana da.
Sevmiyorsam sevmiyorum.
Mış gibi yapamam.
Ama böyle de evlilikler çok yara alıyor

Konuyu sıkıca takip ediyorum. Ben de sizin gibiyim. Her doğru her yerde söylenmiyor, Her hareket her yerde yapılmıyor. Geç öğrendim bunları ama değiştiremiyorum kendimi. İnsan ilişkilerinde politik/diplomatik davranan insanlara çok imreniyorum maalesef :( Azcık da olsa değiştirsem kendimi ne iyi olacak :)

Her dogru her ortamda soylenmez. Yeri gelmeli,tatli dilli guler yuzlu olmali vs. Ben es ailelerine karsi cok konusmayip cok dinlemekten yanayim. Her anlatilani dinlerim veya dinliyor gibi gorunurum. Soran olursa fikrimi asiriya kacmadan soylerim. Aklimdaki her seyi bilmelerine gerek yok,zaten her dedigim de cikar ama bunu soylemek manasiz. Kariyi kocayi mum gibi yapmaniza gerek yok. Belli bir durusunuz varsa herkes size karsi sınırları bilir ve ona gore davranir. Mesela bana her seyi teklif edemez es ailesi. Misal bir pazar gunu telefon etmezler,erken saatte gec saatte de ayni sekilde. Arayacaklari zaman once mesaj atarlar musait misin diye. Hic soylememisimdir aranmaz her saatte diye,kendi davranisim oyleydi onlar da Boyle boyle ogrenecekler iste. Kucucuk bir ornek tabi bu.
Ah varsa bana öğütünz alırım yeni evliyim sabah dokuzda bile aranıyor hep görüşülmeye davet ediliyorum

Siz gayet netsiniz yazdıklarınıza göre.
Politiklik göremedim ben.
Aksine cok sicak davranirim hepsine. Kendileri yaradilis itibariyle mesafe ayarlayamayan insanlar ama bana yapmiyorlar. Senli benli konusmam mesela,hep siz biz. Esimle olan konusmalarinda sorulmadikca fikrimi soylemem. Esimin isteyip benim istemedigim bir sey varsa esime degil ilgili kisilere soylerim mutlaka. Tavrim net bellidir,bunlara bagliyorum ben. Ha boyle olmak icin caba sarfetmedim ben genelde herkese boyleyim

Sadece isim de politigm. Çaktırmam idare ederim bol gülümsemeli bi yüz ile herşeyi hallederim. Ama özel hayatımda asla. Olanıda sevmem bi insan net olmalı özelinde. Arkadaş ortamında görüyorum bana ona oynayan vs. Tiksiniyorum

Ah varsa bana öğütünz alırım yeni evliyim sabah dokuzda bile aranıyor hep görüşülmeye davet ediliyorum
Her zaman kibar sekilde reddedeceksiniz musait degilseniz veya gitmek istemiyorsaniz. Bugun uygun degilim,su isim var gelemem kusura bakmayin,ben uygun olunca sizi rahatsiz ederim tarzinda cumleler kuracaksiniz. İnanin belli bir sure sonra azalir yaptiklari.

Back
X