''politik davranmak''

Bence en güzel cevabı muzurtilki muzurtilki yazmış. Çok doğru. Birgün sırf bu konuyu konuşmak için buluş nişanlınla ve açık açık konuş.
Yoksa evlenince evde böyle keyif yaptığın bi gün nişanlın gelecek ve 'hayatım boş boş oturuyorsun anneme gitte bi iş var mıymış bi sor, yardım et kadına' diyebilir ve hatta der de!
Saçmalık yani.. Daha nişanlıyken böyleyse. Çünkü bunlar evlenince misliyle önüne çıkacakta..

Bu kal kal ısrarlarının altında daha sonradan aynı evde yaşama düşüncesi çıkmasın.:bicak: Kendi akıllarınca düzen kurdurup sonra artık düzeniniz var ne gerek var başka eve çıkmaya diye o_O

İste suan tepkini gösterme vakti. Sessizliğini kabul etmişsin gibi düşünecek. Evlenmeden önce bu konuları açıkça konusun ve netleştirin. Bu faydanıza olacaktır.

Merhaba kk'nın zeki kadınları :eğlence:

Bilenler vardır nişanlıyım yaz başında evleneceğiz bi aksilik olmazsa. Aslında nişanlım çok abartılı olmasa da biraz aileci gibi geliyor bana. Empati yapıyorum ben de aileme düşkünüm, kim değer vermez ki ailesine?

Zaten ben onu ailesinden koparmak niyetinde değilim, böyle bi şey tabiki olamaz. Her zaman empati yapan biriyim. Fakat şöyle ki ''evlenince bazen annemlerde kalırsın işlerine yardım edersin'' diyor konu açılınca. Ben de asla gidip haftalarca ailesinin evinde kalmaktan yana değilim. Gittiğimde yardım ederim, ama hepsi bu kadar. Sırf yardım için haftalarca kendi evimi bırakıp kalmak istemiyorum haksız mıyım?

Ya da şunu anlatayım daha iyi anlarsınız. Ailesine ziyarete gittik geldik. Ertesi gün telefonda konuşuyoruz, ne yaptığımı sordu ben de ''henüz kendime gelemedim uyandığımdan beri boşum yaptığım bi şey yok'' dedim, gelen cevap şu: ''annemde kalsaydın bi faydan olurdu ne güzel'' :KK57: daha nişanlıyız yahu ne annede kalması?

Ailesi gayet iyi insanlar, sıcaklar, ilgililer. Ama çok ısrarcılar arkadaşlar. Ailemle her ziyarete gittiğimizde ''burda kalın'' diye ısrar ediyorlar. Şimdi bile böyle yapan evlenince bana sürekli burda kal diye ısrar edecekler. İyi güzel ama ben onların evinde zaten çok sıkılıyorum, üstelik kendi evim kendi düzenim varken neden haftalarca onlarda kalayım? Biraz hizmet beklentileri var, biraz da iyi niyetten sürekli ısrarcı davranıyorlar.
Sırf bu yüzden işe girip çalışmayı düşünüyorum. En azından o zaman evde oturmadığım için kafalarına göre hareket edemezler.

Bu yüzden eşimle aram kötü olsun istemiyorum tabi ki. Ama kimseye de ''senin ailen böyle, yahu ben kalmak istemiyorum onların evinde'' denilmez pat diye. Sanki ailesini sevmiyormuş gibi izlenim yaratmış olurum.

Kısacası bana politik davranmayı öğretin. Ben nasıl hem istemediğim bi şeyi yapmayıp, istemediğim bi şeye ''hayır'' deyip, hem de kimsenin kalbini kırmadan, kötü gelin kötü eş imajı çizmeden bu mevzuları halledebilirim?
Bakın bu konularda politik olmayı tavsiye edemem kimseye. Tabiki kavga etmeyin,hır gür çıkarmayın ama fikrinizide nişanlınıza açık açık söyleyin. Atıyorum "annemde kalsaydın bir faydan olurdu işte ne güzel"dediğinde "ne alaka canım ,neden annende kalayım?,evim var ailem var"deyip geçmelisiniz. Nişanlılıkta amaaan boşverr denilen,idare edilen,istemeden yapılan yada o anda konuşulmayan herşey ama ististasız herşey evlilikte sorun olur,olacak. Bu kaçınılmaz. Anneme git yardım et dediğinde sizde hayır dediniz diyelim evlenince adam size ben evlenmeden söylemiştim dese siz öylece kalırsınız.
Anneme gidersin yardıma deyince"aşkım göndeririz 15günde bir kadin hallediverir hemde annen yorulmaz"diyebilmelisiniz. Burda çok var örneği,bu tip şeyleri baştan kabul edip,kavgasız gürültüsüz siyrılan görmedim şahsen. Sonu kötüye bağlanıyor.
Hayır deyin yapmayacağınız şeye,nişanlınıza kabul ettirin yoksa ilerde çök sorun yaşarsınız

Kv islerini kendi yapamiyor mu hasta mu duskun mu yasli mi sizin onlarin evini temizlemek gibi gorevin mi varmis.sen de nisanlina sizin aile de yapilmasi gereken bir gorev yukle bakalim.tepkisi ne olacak .nerelisinuz bilmiyorum ama biz doguluyiz hizmet tavan ben gidip kv evini temizlemedim.yardim istemeye de cekinir.ben istersem yaparim nadir olur.nisanliniz bence yuzsuz siz de alttan almayin .

Bu durumu politik davranmakla çözemezsin ama.
Adam çünkü annesine yardımcı olmak için haftalarca kalmanı normal görüyor ve gelin dediğin hizmet eder anlayışında. Sen minnoş minnoş eşine çok şeker ama ben yoruluyorum evimi özledim desen de sorun olur.
Bilmiyorum buradan okuduğum kadarıyla işin zor. Ailesine bağlı değil ailesine düşkün bir nişanlın var. Bu da sıkıntı çıkarır.
Mesela misafirliğe gittiğinde elbette yardım et aile büyüğü ama bu demek değil ki hizmet etmek için uzun uzun kal. Bunu öneren biriyle de işin zor. Bayram öncesi temizlik der zorla götürür temizletir. Ne bileyim kadın kışlık hazırlıyordur yardım der yine götürür. Çalışma hayatın olsa bu sefer de haftasonlarında götürür. Çünkü adam bunu olması gereken olarak görüyor.
Bunu politik şekilde çözemezsin. Katılıkla çözebilirsin. Ben anneme dahi sadece arada yardım ediyorum kendi evimi çekip çevirmek beni zaten yorarken bir de annene yardım edemem diyeceksin. Kesin konuş ki şimdiden sonra darlamasın seni. Kayınvaliden gel kal yardım et dediğinde de açıkça söyle yine. Ben pek ev işinden anlamam yoruluyorum da açıkçası kendi ev işlerim beni zaten yoruyor anne kusura bakmayın lütfen de geç. Yoksa önünü alamazsın.
Ben dan dun konuşarak dokunulmaz olmayı başardım. Ama bildiğin istemediğim ne istese olmaz dedim dürüstçe bahanemi söyledim. Bir süre sonra baktılar katı bir insanım kibarlık olsun diye taviz vermiyorum huyu bu dediler ellemez oldular bana. Ama tabii nişanlında arkanda durmalı.
Kolay gelsin işin zor gibi.

Sakın politik davranma. Hatta tam tersine nişanlına açık açık ne hissettiğini söyle. Ona göre davransin. kimse seni yapmak istemediğin şey için zorlamasin. Bu arada ne zihniyet eve gelen misafire temizlik mi yaptiracaklar. Hizmetçi mi alıyormus ise

bana da ters. hem de baya bi ters. ben bunu istemediğimi nişanlıma her konusu açıldığında söyledim zaten, hoşuna gitmese de biliyor istemediğimi. ama ailesi çok ısrarcı, onlara söyleyemedim bi türlü.

zaten nişanlıma cevabını veriyorum her zaman, hiçbir zaman kabul etmedim, ''evet olur'' demedim. hatta ''beni evlatlık mı alıyorlar da orda kalayım kendi evim kendi düzenim olacak'' gibisinden konuştum. ben ailesine söyleyemiyorum işte bunu, imada bulunuyorlar, kal diye ısrar ediyorlar, bahane üretmek yerine açık açık söylemek istiyorum ama kalp kırmadan kötü gelin imajı çizmeden nasıl olur ki bu?

bundan çok korkarım işte. bana bunları zorla yaptırmaya kalkışırsa o pembe gözlüğü bi yerlerine monte ederim gibi geliyor :bicak:

arkadaş ortamında tanıştık, senelerdir beraberiz.
Bence nişanlına senin cevapları anlamıyor.
O zaman nişanlına soyleyeceksin annelere söyle kalmam yapman ısrar etmesinler lütfen de

Hiç beceremediğim bir şey olduğu için fikir de veremeyeceğim. Açıkçası kendimi politik davranmak zorunda da hissetmiyorum.

Eşim de bazen tavsiye ediyor bana politik davranmayı. Onun tanımına göre "he he deyip bildiğimi okumalıymışım" Ama yok, bende malzeme bu. Fikrim neyse zikrim de o.

Sanırım müstakbel kayınvalidenizin kızı veya baska gelini yok. Oğluyla oturmuşlar hep işte gelinim olsa bana yardım eder gibisine beynini yıkamış galiba ki çocuk daha nişanlanırnişanlanmaz yardım edersin olayına girmiş. Bence bu işin sonu yaş ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin. Kalmam dediğin anda olay çıkacak annem yalnız bi yardımı çok mu gördün falan diye...Hadi diyelim oğlu kabul etti durumun saçmalığını tamam gittikçe yardım et ama kalma dedi , bu sefer de kaynana söylenecek gelin aldık faydası yok diye doldurup yollayabilir..Bilemiyorum kaynananın kişiliğine bağlı ama bana anlayışlı bi kv gibi gelmedi...Bence seni hizmetçi yerine düşünüyorlarsa yol yakınken vazgeç derim evlenince daha büyük sıkıntı..

Evlenmeden öncd bu konuyu halletmelisin. Benim eşim değil ama kv nişanlıyken sürekli yardım istediğini söyler dururdu. Hiç cevap vermezdim. Evlendikten snra gördü ki ben kendi işlerimi anca yapıyorum. Çalıştığım için onun yanına oturmaya gitmeye bile vaktim olmuyor. Bi de yeri gelince görümceye söylüyorm keşke annene yardıma gitseydin kadın kendi temizlemiş evi diyorum mesela. Çünkü o onun annesi. Herkes önce kendi annesinden mesul.

Simdiden nisanlinla bu konuyu halletmelisin.Evlenince cok sorun olur bu aranizda.Kendide evliligi kaldiramayacaksa;ailesinden ayrilamiyorsa;evlenmeyevek.Hersey ayarinda olur.

işi

Bilenler vardır nişanlıyım yaz başında evleneceğiz bi aksilik olmazsa. Aslında nişanlım çok abartılı olmasa da biraz aileci gibi geliyor bana. Empati yapıyorum ben de aileme düşkünüm, kim değer vermez ki ailesine?

Zaten ben onu ailesinden koparmak niyetinde değilim, böyle bi şey tabiki olamaz. Her zaman empati yapan biriyim. Fakat şöyle ki ''evlenince bazen annemlerde kalırsın işlerine yardım edersin'' diyor konu açılınca. Ben de asla gidip haftalarca ailesinin evinde kalmaktan yana değilim. Gittiğimde yardım ederim, ama hepsi bu kadar. Sırf yardım için haftalarca kendi evimi bırakıp kalmak istemiyorum haksız mıyım?

Ya da şunu anlatayım daha iyi anlarsınız. Ailesine ziyarete gittik geldik. Ertesi gün telefonda konuşuyoruz, ne yaptığımı sordu ben de ''henüz kendime gelemedim uyandığımdan beri boşum yaptığım bi şey yok'' dedim, gelen cevap şu: ''annemde kalsaydın bi faydan olurdu ne güzel'' :KK57: daha nişanlıyız yahu ne annede kalması?

Ailesi gayet iyi insanlar, sıcaklar, ilgililer. Ama çok ısrarcılar arkadaşlar. Ailemle her ziyarete gittiğimizde ''burda kalın'' diye ısrar ediyorlar. Şimdi bile böyle yapan evlenince bana sürekli burda kal diye ısrar edecekler. İyi güzel ama ben onların evinde zaten çok sıkılıyorum, üstelik kendi evim kendi düzenim varken neden haftalarca onlarda kalayım? Biraz hizmet beklentileri var, biraz da iyi niyetten sürekli ısrarcı davranıyorlar.
Sırf bu yüzden işe girip çalışmayı düşünüyorum. En azından o zaman evde oturmadığım için kafalarına göre hareket edemezler.

Bu yüzden eşimle aram kötü olsun istemiyorum tabi ki. Ama kimseye de ''senin ailen böyle, yahu ben kalmak istemiyorum onların evinde'' denilmez pat diye. Sanki ailesini sevmiyormuş gibi izlenim yaratmış olurum.

Kısacası bana politik davranmayı öğretin. Ben nasıl hem istemediğim bi şeyi yapmayıp, istemediğim bi şeye ''hayır'' deyip, hem de kimsenin kalbini kırmadan, kötü gelin kötü eş imajı çizmeden bu mevzuları halledebilirim?
işiniz baya zor
politik olmak yapı ile alakalı
yapınızda varsa gayet guzel idare edersiniz , yapınızda yoksa ömür boyu sinir olur durursunuz
nişanlınızın şimdiden aile konusunda bu tarz yaptırımlarda bulunması hiçhoş değil

nişanlınız ilginç geldi sürekli yardım ve fayda etmenden bahseden biri normal değil yaa köyde yetişmiş ya da anası böyle konuşuyor kulak alışkanlığı

Bunu sırf size değil KK'daki tüm bayanlara söylüyorum çünkü bu tür o kadar çok konu var ki.İnsanları değiştiremezsiniz, değiştirmeye çalışmayın.Yıpranan siz olursunuz.Görünen köy kılavuz istemez demişler.Evlenince neyle karşılaşacağınız o kadar belli ki, keşke yol yakınken dönseniz dicem ama nerde...

bir faydan olurdu nasıl bir cümle ve siz bu cümleye nasıl alınmadınız hayret bence nişanlınız sizde o sessizliği veya pasifliği görüp ona göre psikolojik baskı yapmaya başlamış evlendikten sonra çook başını ağrıtır bu olay :kahve:

durumun farkında olman çok güzel.
yeni evli biri olarak başkasında kalmak hiç hoş değil, zaten ilerki zamanlar için de uygun değil.
olur da o evde bşy eksilir bşy kaybolur, para vs.
insanoğlu, sana gün gelir ne döner, bilemezsin.
annem ve kv ile aynı semtde oturmama rağmen evimde yatmayı seviyorum. tabii kaldığım zamanlar oldu ama kendi evim gibi rahat edemedim.
kendini farklı biri gibi gösterme sakın, ben kalamıyorum başkasının evinde. uyuyamıyorum de.
nasıl alıştırırsan öyle.
sen kalırsın, sonra gelir birileri sen de kalır. -zor durumda kalmadıkça hoş değil-
tabii ekstra hastalık, uzaklık durumlarını vs geçiyorum.
bi de bu gelin hizmeti eskidenmiş.
tabii evin içinde misafir gibi oturmayacaksın, mutfağa geçip bşylere yardımcı olursun.
ama her işine koşturayım, yatıp kalkayım, iç içe olayım da 'iyi olurum' diye düşünme sakın.
İyilik anlaşıyı bu değil zira.

şimdiden mutluluklar dilerim.

bu arada, eşinin de eli kolu var yardımcı olunacaksa kendisi de yapabilir, o ayrı.
Nedir bu hep kadına görev yüklenmeler anlamıyorum!
Ne yapıyorsak kendimize..

Back
X