Merhaba kk'nın zeki kadınları
Bilenler vardır nişanlıyım yaz başında evleneceğiz bi aksilik olmazsa. Aslında nişanlım çok abartılı olmasa da biraz aileci gibi geliyor bana. Empati yapıyorum ben de aileme düşkünüm, kim değer vermez ki ailesine?
Zaten ben onu ailesinden koparmak niyetinde değilim, böyle bi şey tabiki olamaz. Her zaman empati yapan biriyim. Fakat şöyle ki ''evlenince bazen annemlerde kalırsın işlerine yardım edersin'' diyor konu açılınca. Ben de asla gidip haftalarca ailesinin evinde kalmaktan yana değilim. Gittiğimde yardım ederim, ama hepsi bu kadar. Sırf yardım için haftalarca kendi evimi bırakıp kalmak istemiyorum haksız mıyım?
Ya da şunu anlatayım daha iyi anlarsınız. Ailesine ziyarete gittik geldik. Ertesi gün telefonda konuşuyoruz, ne yaptığımı sordu ben de ''henüz kendime gelemedim uyandığımdan beri boşum yaptığım bi şey yok'' dedim, gelen cevap şu: ''annemde kalsaydın bi faydan olurdu ne güzel''

daha nişanlıyız yahu ne annede kalması?
Ailesi gayet iyi insanlar, sıcaklar, ilgililer. Ama çok ısrarcılar arkadaşlar. Ailemle her ziyarete gittiğimizde ''burda kalın'' diye ısrar ediyorlar. Şimdi bile böyle yapan evlenince bana sürekli burda kal diye ısrar edecekler. İyi güzel ama ben onların evinde zaten çok sıkılıyorum, üstelik kendi evim kendi düzenim varken neden haftalarca onlarda kalayım? Biraz hizmet beklentileri var, biraz da iyi niyetten sürekli ısrarcı davranıyorlar.
Sırf bu yüzden işe girip çalışmayı düşünüyorum. En azından o zaman evde oturmadığım için kafalarına göre hareket edemezler.
Bu yüzden eşimle aram kötü olsun istemiyorum tabi ki. Ama kimseye de ''senin ailen böyle, yahu ben kalmak istemiyorum onların evinde'' denilmez pat diye. Sanki ailesini sevmiyormuş gibi izlenim yaratmış olurum.
Kısacası bana politik davranmayı öğretin. Ben nasıl hem istemediğim bi şeyi yapmayıp, istemediğim bi şeye ''hayır'' deyip, hem de kimsenin kalbini kırmadan, kötü gelin kötü eş imajı çizmeden bu mevzuları halledebilirim?