- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Ailesi gayet iyi insanlar, sıcaklar, ilgililer. Ama çok ısrarcılar arkadaşlar. Ailemle her ziyarete gittiğimizde ''burda kalın'' diye ısrar ediyorlar. Şimdi bile böyle yapan evlenince bana sürekli burda kal diye ısrar edecekler.
Bu yüzden de olabilir ama başka çok gerekli nedenlerden ötürü de işe girip çalışın. Ekonomik özgürlüğünüz olsun.Sırf bu yüzden işe girip çalışmayı düşünüyorum.
''evlenince bazen annemlerde kalırsın işlerine yardım edersin'' diyor konu açılınca.
''henüz kendime gelemedim uyandığımdan beri boşum yaptığım bi şey yok'' dedim, gelen cevap şu: ''annemde kalsaydın bi faydan olurdu ne güzel''
AyrilMerhaba kk'nın zeki kadınları
Bilenler vardır nişanlıyım yaz başında evleneceğiz bi aksilik olmazsa. Aslında nişanlım çok abartılı olmasa da biraz aileci gibi geliyor bana. Empati yapıyorum ben de aileme düşkünüm, kim değer vermez ki ailesine?
Zaten ben onu ailesinden koparmak niyetinde değilim, böyle bi şey tabiki olamaz. Her zaman empati yapan biriyim. Fakat şöyle ki ''evlenince bazen annemlerde kalırsın işlerine yardım edersin'' diyor konu açılınca. Ben de asla gidip haftalarca ailesinin evinde kalmaktan yana değilim. Gittiğimde yardım ederim, ama hepsi bu kadar. Sırf yardım için haftalarca kendi evimi bırakıp kalmak istemiyorum haksız mıyım?
Ya da şunu anlatayım daha iyi anlarsınız. Ailesine ziyarete gittik geldik. Ertesi gün telefonda konuşuyoruz, ne yaptığımı sordu ben de ''henüz kendime gelemedim uyandığımdan beri boşum yaptığım bi şey yok'' dedim, gelen cevap şu: ''annemde kalsaydın bi faydan olurdu ne güzel''daha nişanlıyız yahu ne annede kalması?
Ailesi gayet iyi insanlar, sıcaklar, ilgililer. Ama çok ısrarcılar arkadaşlar. Ailemle her ziyarete gittiğimizde ''burda kalın'' diye ısrar ediyorlar. Şimdi bile böyle yapan evlenince bana sürekli burda kal diye ısrar edecekler. İyi güzel ama ben onların evinde zaten çok sıkılıyorum, üstelik kendi evim kendi düzenim varken neden haftalarca onlarda kalayım? Biraz hizmet beklentileri var, biraz da iyi niyetten sürekli ısrarcı davranıyorlar.
Sırf bu yüzden işe girip çalışmayı düşünüyorum. En azından o zaman evde oturmadığım için kafalarına göre hareket edemezler.
Bu yüzden eşimle aram kötü olsun istemiyorum tabi ki. Ama kimseye de ''senin ailen böyle, yahu ben kalmak istemiyorum onların evinde'' denilmez pat diye. Sanki ailesini sevmiyormuş gibi izlenim yaratmış olurum.
Kısacası bana politik davranmayı öğretin. Ben nasıl hem istemediğim bi şeyi yapmayıp, istemediğim bi şeye ''hayır'' deyip, hem de kimsenin kalbini kırmadan, kötü gelin kötü eş imajı çizmeden bu mevzuları halledebilirim?
Maykay ya senin adını görünce artık direk aklıma ya Ayrıl ya Boşan kelimesi geliyor
Bu kal kal ısrarlarının altında daha sonradan aynı evde yaşama düşüncesi çıkmasın.Kendi akıllarınca düzen kurdurup sonra artık düzeniniz var ne gerek var başka eve çıkmaya diye
İste suan tepkini gösterme vakti. Sessizliğini kabul etmişsin gibi düşünecek. Evlenmeden önce bu konuları açıkça konusun ve netleştirin. Bu faydanıza olacaktır.
Kv islerini kendi yapamiyor mu hasta mu duskun mu yasli mi sizin onlarin evini temizlemek gibi gorevin mi varmis.sen de nisanlina sizin aile de yapilmasi gereken bir gorev yukle bakalim.tepkisi ne olacak .nerelisinuz bilmiyorum ama biz doguluyiz hizmet tavan ben gidip kv evini temizlemedim.yardim istemeye de cekinir.ben istersem yaparim nadir olur.nisanliniz bence yuzsuz siz de alttan almayin .
Bu durumu politik davranmakla çözemezsin ama.
Adam çünkü annesine yardımcı olmak için haftalarca kalmanı normal görüyor ve gelin dediğin hizmet eder anlayışında. Sen minnoş minnoş eşine çok şeker ama ben yoruluyorum evimi özledim desen de sorun olur.
Bilmiyorum buradan okuduğum kadarıyla işin zor. Ailesine bağlı değil ailesine düşkün bir nişanlın var. Bu da sıkıntı çıkarır.
Mesela misafirliğe gittiğinde elbette yardım et aile büyüğü ama bu demek değil ki hizmet etmek için uzun uzun kal. Bunu öneren biriyle de işin zor. Bayram öncesi temizlik der zorla götürür temizletir. Ne bileyim kadın kışlık hazırlıyordur yardım der yine götürür. Çalışma hayatın olsa bu sefer de haftasonlarında götürür. Çünkü adam bunu olması gereken olarak görüyor.
Bunu politik şekilde çözemezsin. Katılıkla çözebilirsin. Ben anneme dahi sadece arada yardım ediyorum kendi evimi çekip çevirmek beni zaten yorarken bir de annene yardım edemem diyeceksin. Kesin konuş ki şimdiden sonra darlamasın seni. Kayınvaliden gel kal yardım et dediğinde de açıkça söyle yine. Ben pek ev işinden anlamam yoruluyorum da açıkçası kendi ev işlerim beni zaten yoruyor anne kusura bakmayın lütfen de geç. Yoksa önünü alamazsın.
Ben dan dun konuşarak dokunulmaz olmayı başardım. Ama bildiğin istemediğim ne istese olmaz dedim dürüstçe bahanemi söyledim. Bir süre sonra baktılar katı bir insanım kibarlık olsun diye taviz vermiyorum huyu bu dediler ellemez oldular bana. Ama tabii nişanlında arkanda durmalı.
Kolay gelsin işin zor gibi.
Ay benimkilerde çok ısrarcı... ben bahane bulmaktan bıktım artık söylüyorum direk...
Bunu sırf size değil KK'daki tüm bayanlara söylüyorum çünkü bu tür o kadar çok konu var ki.İnsanları değiştiremezsiniz, değiştirmeye çalışmayın.Yıpranan siz olursunuz.Görünen köy kılavuz istemez demişler.Evlenince neyle karşılaşacağınız o kadar belli ki, keşke yol yakınken dönseniz dicem ama nerde...
durumun farkında olman çok güzel.
yeni evli biri olarak başkasında kalmak hiç hoş değil, zaten ilerki zamanlar için de uygun değil.
olur da o evde bşy eksilir bşy kaybolur, para vs.
insanoğlu, sana gün gelir ne döner, bilemezsin.
annem ve kv ile aynı semtde oturmama rağmen evimde yatmayı seviyorum. tabii kaldığım zamanlar oldu ama kendi evim gibi rahat edemedim.
kendini farklı biri gibi gösterme sakın, ben kalamıyorum başkasının evinde. uyuyamıyorum de.
nasıl alıştırırsan öyle.
sen kalırsın, sonra gelir birileri sen de kalır. -zor durumda kalmadıkça hoş değil-
tabii ekstra hastalık, uzaklık durumlarını vs geçiyorum.
bi de bu gelin hizmeti eskidenmiş.
tabii evin içinde misafir gibi oturmayacaksın, mutfağa geçip bşylere yardımcı olursun.
ama her işine koşturayım, yatıp kalkayım, iç içe olayım da 'iyi olurum' diye düşünme sakın.
İyilik anlaşıyı bu değil zira.
şimdiden mutluluklar dilerim.
bu arada, eşinin de eli kolu var yardımcı olunacaksa kendisi de yapabilir, o ayrı.
Nedir bu hep kadına görev yüklenmeler anlamıyorum!
Ne yapıyorsak kendimize..
KOnunuzu okuyunca eş değilde eve hizmetli alınacak düşüncesi geldi üzgünüm.
Belki iyi niyetle demiş olacak desem yok hiç içimi açmadı ,
Gizemcim ihtiyacın olan şey politik değil
Açık sözlü ve net olmak..
İlk paragrafta nasıl bir cevap verdin mesela
yazar mısın merak ettiğim için soruyorum.
2. paragraf hakkında yorum yapmak isterim.
Bir kere henüz nişanlısınız. Bir fayda sağlayacaksan
öncelikle kendi annene sağlamış olursun dil mi.
Onun deyimiyle maksat birilerine faydan dokunmalı
Kalk annene yardım et diyebilirdi.
Ama olmaz
Çünkü sen artık onlara hibe edileceksin gibi görünüyor üzgünüm.
Ama konu bu değil aslında.
Senin boş vakitlerin gereksiz zaman kaybı olarak
görünecek. Burası çok önemli.
Dinlenmen, evde vakit geçirmen göze batacak.
Henüz tabiri caizse babanın evindeyken geçirdiğin
boş vakit hakkında böyle bir değerlendirmede bulunması
Benim şunu düşünmeme sebep oluyor.
Henüz evlenmeden boş vaktinde annesine fayda peşinde olan bir
adam evlendiğinde bu kadını oradan (annesinden) çıkarmaz.
Rahatsız olduğum şeyler var konuşmak istiyorum de
Ve konuş :)
Bende sizin yerinizde olsam direk eşime ben gidip öyle haftalarca kalamam diye net bir şekilde söylerdim, varsa böyle bir beklentisi baştan kessin atsın. Siz neden gidip kalacakmışsınız ki hizmetci mi arıyor hayat arkadaşı mı acil bir durum olur sağlık olur orası ayrı ama kocamı bırakıp bir yere de gitmem. Net bir şekilde kendisi olmada bir yere gitmeyeceğinizi söylemelisiniz ve bunu size her laf ettiğinde iletin.
Yoksa sonradan çok başınız ağrır
Nedne onlarda kalasinizki kalmayin tabi.
Israr ederlerse ben yatak yadirgiyorum kendi yatagim disinda baska yerde asla uyuyamam deyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?