''politik davranmak''

KOnunuzu okuyunca eş değilde eve hizmetli alınacak düşüncesi geldi üzgünüm.
Belki iyi niyetle demiş olacak desem yok hiç içimi açmadı ,

Böyle aileler var gerçekten ama bu durumda bile iş nişanlınızda bitiyor. Ailenin ısrarcı, burada kalcı olması önemli değil. Önemli olan nişanlının öyle olup olmaması ki malesef öyle. Bakın bu tip konular evlenmeden önce konuşulup anlaşılması gereken konular. Evlendikten sonraya bırakmak olmaz. O size kartlarını açık oynuyor. Sizden ailesinde kalmanızı ve yardım etmenizi beklediğini söylüyor. Siz de bu konudaki fikirlerinizi belirtmelisiniz. Sonra evlendikten sonra sıkıntı olmasın. O size ince ince işliyorsa siz de ince ince bu tip bir şey istemediğinizi, eviniz dışında bir yerde kalmak istemediğinizi nişanlınıza söyleyeceksiniz. Ki evlendikten sonra ben sana demiştim diyebilesiniz. Siz bunu evlendikten sonra konuşur hallederiz diye bırakırsanız o da ben sana bin kere dedim neden hiç bir şey demedin diyebilir.

Sırf bu yüzden işe girip çalışmayı düşünüyorum.
Bu yüzden de olabilir ama başka çok gerekli nedenlerden ötürü de işe girip çalışın. Ekonomik özgürlüğünüz olsun.

Gizemcim ihtiyacın olan şey politik değil
Açık sözlü ve net olmak..
İlk paragrafta nasıl bir cevap verdin mesela
yazar mısın merak ettiğim için soruyorum.

2. paragraf hakkında yorum yapmak isterim.
Bir kere henüz nişanlısınız. Bir fayda sağlayacaksan
öncelikle kendi annene sağlamış olursun dil mi.
Onun deyimiyle maksat birilerine faydan dokunmalı
Kalk annene yardım et diyebilirdi.
Ama olmaz
Çünkü sen artık onlara hibe edileceksin gibi görünüyor üzgünüm.

Ama konu bu değil aslında.

Senin boş vakitlerin gereksiz zaman kaybı olarak
görünecek. Burası çok önemli.
Dinlenmen, evde vakit geçirmen göze batacak.
Henüz tabiri caizse babanın evindeyken geçirdiğin
boş vakit hakkında böyle bir değerlendirmede bulunması
Benim şunu düşünmeme sebep oluyor.
Henüz evlenmeden boş vaktinde annesine fayda peşinde olan bir
adam evlendiğinde bu kadını oradan (annesinden) çıkarmaz.

Rahatsız olduğum şeyler var konuşmak istiyorum de
Ve konuş :)

Ayril

En korktuğum şey bu.
Kizlarin dedigi dogru katiliyorum resmen hizmetci kendilerine oyuncak eglencek vakit gecircek biri geliyor saniyorlar.
Sen bir bireysin senin evin yuvan Yaşantın olcak sana saygı duymayan kişilerle işin gerçekten zor.
Burda böyle çok sıkıntı var konuları oku istersen.

Seni tanimiyorum ama yasayacaklarini tahmin edebiliyorum. Iyi düşün hayatini yakma.

Bende sizin yerinizde olsam direk eşime ben gidip öyle haftalarca kalamam diye net bir şekilde söylerdim, varsa böyle bir beklentisi baştan kessin atsın. Siz neden gidip kalacakmışsınız ki hizmetci mi arıyor hayat arkadaşı mı acil bir durum olur sağlık olur orası ayrı ama kocamı bırakıp bir yere de gitmem. Net bir şekilde kendisi olmada bir yere gitmeyeceğinizi söylemelisiniz ve bunu size her laf ettiğinde iletin.

Yoksa sonradan çok başınız ağrır

Bu kal kal ısrarlarının altında daha sonradan aynı evde yaşama düşüncesi çıkmasın. Kendi akıllarınca düzen kurdurup sonra artık düzeniniz var ne gerek var başka eve çıkmaya diye

öyle bi düşünceleri yok olamaz da zaten onlar ilçedeler biz ilde oturacağız

İste suan tepkini gösterme vakti. Sessizliğini kabul etmişsin gibi düşünecek. Evlenmeden önce bu konuları açıkça konusun ve netleştirin. Bu faydanıza olacaktır.

aslında nişanlım benim düşüncelerimi biliyor, ama sorun bunu ailesine anlatabilmek.

''yüzsüz'' kısmına katılmadan edemeyeceğim bazen gerçekten öyle oluyor çünkü. kv hasta falan değil ama bağ bahçeyle uğraştıkları için çok fazla çalışan insanlar, benden de gidip yardım etmemi bekliyorlar, aslında sorun yardım etmek değil, günlerce kalmak. gittiğimde yardım ederim ama asla kendi evimi yuvamı bırakıp günlerce kalamam.

çok haklısın aslında nişanlım biliyor gidip kalmak istemediğimi. ben hep söyledim düşüncelerimi ona. ailesine nasıl dan dun söyleyebilirim ters teper mi onu bilemiyorum, hani istiyorum ki ben açık açık söylemeden kendileri anlasınlar da çağırmasınlar yatılı. hem arada gerginlikte olmaz. ama anlayacaklarını sanmıyorum.

Ay benimkilerde çok ısrarcı... ben bahane bulmaktan bıktım artık söylüyorum direk...

ne diyorsun mesela? onlar ve eşin ne tepki veriyor?

aslında bugüne kadar çoğu huyu değişti benim sayemde. hatta şimdi eskilerden konuştuğumuzda ''ben nasıl öyle düşünüyormuşum yahu'' dediği oluyor. o yüzden bunun da üstesinden gelebilirim diye düşünüyorum

aslında kendisi de yardım eder, ama bi sınırı olmalı değil mi? yardım tabiki gidildiği zaman edilir, annesi babası çalışırken ben oturamam zaten, kendi annem iş yaparken de ben oturmuyorum yardım ediyorum, ama gidip sırf bunun için günlerce kalınmaz ki ! benim kendi evim düzenim olacak, sık sık kendi evimi bırakıp onlarda kalamam. eşim işi dolayısıyla gelemeyecek, akşam işten çıkınca bizim evimize geçecek, ama ben annesi gilde kalıyor olacağım. saçmalığa bakın. aslında sizin dediğiniz mantıklı geldi, kendi yatağımdan kendi evimden başka yerde uyuyamıyorum diyebilirim. bu sefer de ''burası da senin evin'' klişelerine girerler.

KOnunuzu okuyunca eş değilde eve hizmetli alınacak düşüncesi geldi üzgünüm.
Belki iyi niyetle demiş olacak desem yok hiç içimi açmadı ,

ben çok pollyanayım galiba. konumu uzaktan şöyle bi okudum da yorumlara da bakınca sizinle aynı fikirdeyim.

tespitlerin çok doğru. boş zaman geçirdiğimde adamın gözüne batıyor resmen. keyifli vakit geçirmeyi boşa giden zaman gibi görüyor. sanki ben ailesine fayda sağlamak için var edilmişim gibi. aslında o da benim düşüncelerimi biliyor, ona hep söyledim, ailesine söyleyemiyorum işte. ilk paragraftaki cümleyi söylediği zaman ''tabii ki yardım ederiz, annemiz babamız sonuçta, ama çok çok haftasonu senle gider senle dönerim, evli barklı kadın olacağım kendi evim yuvam düzenim olacak, kocamın olmadığı yerde benim ne işim var'' gibi cümleler kurdum. hatta yengesi her zaman gidip uzun uzun kalır, o konuda da hep dalga geçerim ''kızı evlatlık almışsınız'' diye, bozulur hatta. kendisi biliyor düşüncelerimi ama ailesine nasıl anlatabilirim gerginlik çıkar mı bunları bilmiyorum. halbuki gidip kalmak zorunda da değilim, bahane üretmeme de gerek yok. bu insanlar neden böyle yahu.

Nedne onlarda kalasinizki kalmayin tabi.
Israr ederlerse ben yatak yadirgiyorum kendi yatagim disinda baska yerde asla uyuyamam deyin

bu iyi fikir, aklımda bulunsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…