Polyanna Modası

Glsema

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2014
643
559
78
Eskiden arkadaşlar dertleşirdi , insanlar mutsuz , sorunlu , yanlış kararlar almış , yada başarısız olma hakkına sahipti . Bunlar o kişiyi acayip , sorunlu yapmazdı . Şimdi herkes mutlu öyleki o ben da mutluyum o ben daha , dahaa dahaa .. Kimsede sorun vs. Yok . Herkes memnun mutlu iyi . Hayır pskytrlerin önündeki kuyruk uzaydan .. Kimse sorunlu gözükmek istemiyor . Kimse paylaşmıyor paylaşan suçlanıyor . Burada bile rumuzla ? Hergün daha fazla yapmacıklaşan daha yanlızlaşan insanlar .. En yakın arkadaşımı dahi bu yüzden görmek istemiyorum ! Neden herkes artık bunu yapıyor /: herkes başarmış mutluyu oynuyor ! Artık hasta olucam bu toplum pskljısinden .
 
Sosyal aglar aglatti anamizi. Orda herkes mutlu bi imaj cizmeye calisiyor, sanki herkes mutlu bi sen degilsin gibi oluyor derdini yanamiyosun sen de icine atiyosun.
 
Nerden cikardin bunu? Benm arkadaşlarimda boyle olsa keske hepsi dert anasi. Uf biktim milletim derdini dinlemekten icinizde saklayin hic ilgilenmiyorum diyesim geliyo o kadar bunalmis durumdayim
 
Kendi açımdan söyleyim, çok geniş bir çevrem var ancak kimseye derdimi anlatmam. Neden mi? Bir kaç sene önce depresyona girdim. Hayatım da bomb.ktu. En yakın arkadaşıma dert yandım. Bir önceki sene de onun için kötü bir yıldı ve hergün gerek telde olmadı yüzyüze mutlaka oturur, onun derdini dinlerdim. Bir anlattım, iki anlattım, üçüncüsünde "artık bana sıkıntılarını anlatma. Ben mutluyum, sen mutsuz, psikolojimi bozuyorsun" dedi. Ben de burda paylaşıyorum derdimi. Kaç yıllık dostum dediklerimden daha iyi dert ortağı, yoldaş oldular bana. Hepinizi seviyorum kızlar.
 
hiç kimse her zaman mutlu değildir ..
insanız,dertte bizim için,derman da ..
bunu nerden çıkardınız ..
siz elinizdekilerle mutlu olmayı bilin bence ..
 
bnm bi arkadasim vardi, o kadar cok mizik vizik gezerdi ki, artik yilmistim.. degil sorun paylasmak, nasilsin demeye cekiniyodum, o kadar cok sikayetciydi ki hersey ama herseyden! calisiyodum ve surekli msj yazamiyodum, paso msj atiyodu (hep mutsuz ve isyankar), yemin ederim bi kez gelen msj soyleydi 'cok cisim geldi, tuvalete gidemedim' !! :)) hala sinirden gulerim.. gel de bunla kaynas, bsyler paylas.. onun bu triplerine karsin da ben cok mutlu bi insan gibi kaliyodum yaninda.. bana surekli sorunum varmis yada olmaliymis gbi davraniyodu.. ben de sorun etmedigimi, sorun olmadgni vurguluyodum artik.. onun istedigi benim de melankolik ve depresif takilmamdi.. bense o depresyon stayle gezmesin diye hep iyi seyler soylerdim ona kendi skntilariyla ilgili..baktim olmuyo, samimiyeti normal arkadasliga cevirdim..
bi de boyle bi ornek var iste..
 
diğer konuya yazmıştım buraya da yazıyorum aynısını
arkadaşlarınla sıkılacağına yyalnız sıkıl. hem daha az sıkılmış olursun.. egosu yüksek olanlarla da biyere kadar..
 
Yööö...Benim arkadaslarımın bir dolu problemi var...Benim de öyle, kör topal gidiyoruz. Dısarıdan öyle görünmüyorlar ama cidden.
 
Diğer konu da insanlara neden o kadar sert tepki verdiğinizi anlamadım. Mutlu olmak insanın içindedir. Bulup çıkarmak size kalmış gökyüzü bile mutluluk verici olabilir. Ama tabi ki her zaman mutlu mesut yasayamayiz.
Kendimden örnek veriyim benim de mutsuz olduğum zamanlar olur ama arkadaslarla bulustugumda bunları anlatma ihtiyacı duymuyorum çünkü mutluluk paylaştıkça çoğalır. Derdimi anlatıp onları neden uzeyim ki
 
Valla ben sizi hakli buluyorum.

Benim de bir arkadasim var, kolunda kafam kadar vitiligo var, bana diyor ki hayattan mutlu degilsin, psikologa git. Tamam eyvallah mutlu olmayabilirim ama insan hayatta her zaman mutlu olamaz ki, mutsuzluk da hayatin bir parcasi. Mutsuzluk yaratan durumlarin karsisinda Polyanna cilik oynamak saglikli bir sey degil. Mutsuz olma zamaniysa, mutsuz olacaksin kardesim, ne var bunda ? Evet mutsuz oldum ama otemde berimde vitiligo, egzama cikaracak sekilde kafama da takmadim, strese girmedim. Uzulmem gerektigi ayarinda uzuldum, bitti, gitti. Bu is bence insanin kendisinde biter, psikolog ne yapacak ki, mutsuz oldugum durumu ortadan mi kaldiracak? Kimsenin elinde sihirli degnek yok, olaylara s.. yim bu isi deme gucu bizim elimizde. Beni mutsuz eden her kim, ne varsa hepsi s..sin gitsin demek gerekiyor, insan samimi olarak bu cumleyi kendine kurabilmeli.

Simdi sosyal medyaya geleyim, tanidigim akraba bir hatunun evliligi berbat, surekli kavga dovus patirti. Facebook u kocasiyla eglence fotosu, sevgi sozcukleri vs den gecilmiyor. Bence hayatlarindan memnun insanlar sosyal medyayla fazla ugrasmiyor, bknz ben :) Yani zaten kendime gore guzel bir hayat suruyorum, kime ispatlamak, gostermek ihtiyacim olsun ki? Ben guzel vakit gecirdiysem, ne guzel bu anlar benim yanima kar kaliyor, millet gorse ne, gormese ne ? Nedir bu caka satma meraki anlamadim.

Sorsan herkes mutlu zaten, sosyal medya kocisim, sevgi pitircigim bilmem ne fotolarindan gecilmiyor, kimse ettigi kavganin videousunu, aldatildigi kadinin/erkegin fotosunu internete koymaz zaten.

Sorunca herkes mutluyum diyor, eee bunca antidepresan i kim tuketiyor Allah askina?! Samimi olarak mutlu insanlari tenzih ederim tabi.


Karisik daldan dala atlaya atlaya yazdim kusura bakmayin :) (amma doluymusum be?! )
 
Aynı şuan
 

Öylesine öyle yapacaksın zaten. Benimki kendi derdi oldumuydu dert ortağı, başkasının derdi oldumuydu kayıplarda. Nasıl oldu da bunu yıllarca fark edemedim diye kendime kızmış, içime kapanmıştım o dönem. Zaten depresyondaydım. İyi koymuştu. Şimdilerde o riske hiç girmiyorum.
 
Gerçekten böyle bir durum var özellikle facebook ınstagram gibi sosyal ağlarda herkes çok mutlu geziyor tozuyor eğleniyor kocasıyla dünyanın en güzel ilişksini yaşıyor çocukları mikemmel izlenimi vermeye çalışıyor ama biraz işin arka yüzünü görmek yetiyor bunun böyle olmadığını herkesin sorunlarının olduğunu anlamaya. hatta bu evlilik sürer mi bilmem diyen insanlar sarmaş dolaş resim koyuyor bu derece. Bunun altında başkalarının sorunlarını kendini iyi hissetmek için kullanan insan psikolojisi yatıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…