Bir erkeğin yumruğundan daha serttir bir kadının son sözü: Çünkü biri dişlerini döker, diğeri düşlerini..
ben reis baldo kullanıyorum canım,reisten başka markada almam
pirinçleri yarım saat 1 çay kaşığı tuz birkaç damla limon damlattığım sıcak suda bekletiyorum.(su elini sokabileceğin sıcaklıkta olacak kaynar değil)
sonra tavada şehriyeleri kavuruyorum yağ koymadan..şehriyeler kavrulunca yağını ekliyorum
sonra pirinçleri ekliyorum şeffaflaşıcaya kadar kavuruyorum.
tuz ve yarım kesme şeker atıyorum..suyunu koyup kapağını kapatıyorum.
kaynayınca altnı kısıyorum...
tane tane bembeyaz müthiş bir pilav oluyor hiç şaşmıyor..
canım pilavda benim ölçüm 1 e 2 dir ama o uzun olmayan pirinçlere 1e 1,5 su koyuyorum o zaman iyi oluyor kıvamı
cnm ben hep osmancık pirinç alırım güzel oluyo bide hürrem tavuk suyu bide püf nokta önceden ıslatılmış pirinç bide çok kavuruyorum 2 damla limon damlatıyorum beyaz oluyo pilavım garnitirlüde yapıyorum güzel oluyo bu kadar :roflol:
ay ölçüyü unutmuşum evet
1 e 1,5 yapıyorum ben.
hoşgeldin canım
kızlar tek kapalı benim heralde içinizde opuyorumnanaktan dün aldıklarımı sayım mı kaydirigubbakcemile3 (ZÜHRE pardüse aldım ARMİNE eşarp ULUSOY ayakkabı ve çanta ve sadece hepsi 500 tutlu istanbul ne kadar pahalı ama arada güzel oluyo :smiley-cool: :roflol:
benide heyecanlandırıyo zaman zaman ama şu an sakinim :))
dengesizim yani bu aralar :))
hoşgeldin canımmmopuyorumnanaktan
hoşbuldukk tatlımmm...
nasılsınız bakalımm??
opuyorumnanaktan
soguk su mu koyuyosunuz??
soguk su mu koyuyosunuz??
vay bee kuşummm
akrabalar diyo yoksa senin günün mü geçiyo gözlerin neden bu kadar parlıyo elin yüzün geçmiş diyo hayırdır inşallahh kaydirigubbakcemile3
hoşbulduk canımm..
kaç gündür görüşemedik bebişin ve sen nasılsınız şekerler??
kızlar tek kapalı benim heralde içinizde opuyorumnanaktan dün aldıklarımı sayım mı kaydirigubbakcemile3 (ZÜHRE pardüse aldım ARMİNE eşarp ULUSOY ayakkabı ve çanta ve sadece hepsi 500 tutlu istanbul ne kadar pahalı ama arada güzel oluyo :smiley-cool: :roflol:
ayy evt ya sabahdan beri okuyorum daha yeni anladım gerçekten süper bişey :roflol:alkisalkisalkis
kızlarrrrr yardımınıza ihtiyacım var...prinç pilavıyla ilgili büyük sıkıntılarım var :kedi: evlenmeden önce herkes bayılırdı yaptıgım pilava annemden bile güzel yapardım ama şimdi olmuyo..pirinç markasıyla alakalı bi durum sanırım...bizim marka pirinç aldım en son ama ölçü tutturamıyorum uzun ince priinçlerden değil de kısa tombul olanlardan...bu marka kullanan var mı nasıl yapıyosunuz pilavı???
hoşgeldin canımmmopuyorumnanaktan
hoşbuldukk tatlımmm...
nasılsınız bakalımm??
opuyorumnanaktan
iyiyim canım saoll sen nasılsınnn geç kaldın yineeeee bu saatte mi gelinirrrr:dilcikar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?