Pozitif olmak kendini kandırmakmış

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
43
Kızlar hayatımda hrp pozitif olayım dedim.olumlu düşünrsem olumlu olur herşey dedim.bu beb köpeği ısırmayacağım için köpeğin de beni ısırmamasunı beklemek kadar saçmaymış.hayatımda hep kişisel gelişim kitapları okudum ve bu kitaplar herşeyi düşünceye bağlıyorlardı.
Hayatta önemli olan gerçekçi olmakmış.o zaman soruyorum bu kişisel gelişim kitapları yararlı olacağı yerde zararlı olmuyor mu

Canim olumlu olda gozunu kapatip yurume yani.. pozitiflik iyidir eger tadini cikarmak istiyosan hayatinin..bu demek degilki olumsuz bise olmiycak sen pozitif oldugun icin!

Bende cogunlukla negatifimdir mesela..garanticiyimdir, kimseye guvenmem, kolay sevmem. .. ama onun yani sira.. guler yuzluyumdur cogu zaman hos sohbetimdir samimi ictenimdir vs vs

Kişisel gelişim kitapları toptan saçmalık zaten.
Yazarlarına bakarsanız psikoloji vb eğitimi olmayan niteliksiz insanlar, insanların mutsuzluğundan çaresizliğinden faydalanan uyanık tipler o kadar.
Ne olursa olsun umut satıyor. "Sex sells" demisler ya ben de "Hope sells" diyorum kısaca. İnsanlara daha mutlu, başarılı vb olacakları yönünde vaatler sunup afyon dağıtıyorlar.

Afyon tatlı, gerçekler acı; başka bir insanın verdiği umuda yalan da olduğunu bilerek sığınmak huzur verici. Falci, buyucu, kisisel gelisimci, olumlama yap diyen spirituel...baska bir insanin sana yardim edebilecegine inanmak huzur verici.

Kabul edin etmeyin hayat adil değil. Afrika'da doğup açlıktan 3 yaşına gelmeden ölen çocukların günahı ne? Nerde adalet?

Aynısını patronumdan da duymuştum. "İyi bir insan olduğun için hayatın sana iyi davranacağını beklemek, sen vejeteryansın diye aslanın seni yemeyeceğini ummaya benzer" demişti.

Hayat adil degil. Iyi insansiniz diye basiniza iyi seyler geleceginin garantisi yok. Kotu seyler iyi insanlara da oluyor. Ne kadar erken kabul ederseniz o kadar iyi.

kişisel gelişim kitaplarını kişiliği daha oluşmamış insanlara kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışan insanların yazdığını düşünüyorum.

gereksiz,insanları bir şeylere inandırmaya ve "böyle yapmazsanız şöyle olamazsınız" diye dayatmaya çalışan kitaplar benim gözümde. en azından kendi okuduklarım öyle. onun yerine bence herkes kendi hayatına odaklanmalı,hayatı yaşamak için birinin tavsiyelerine ihtiyacınız yok.

Sizin okuduklarinizi uygulayabildiginizi hic sanmiyorum
Siz pozitif degil hayatinizin her alaninda negatif bir insansiniz
Beb o kitaplarin cok faydasini gordum
Sizin tip diplomasi olan bir uzman yardimina ihtiyaciniz var
Kisisel gelisim kitaplari size gore degil

Napsinlar.. bi laf vardi polemik icin solemiyorum.. tecavuz kacinilmazsa, zevk almaya bak demisler.. yani kurtulma sansin yok hic bi sekilde.. ee negatif negatif ancak hayati zehir ediyosun kendine.. hastada olsan kayiplarda yasadan iyiyi gormek lazim. Demiyorumki ben yapiyorum ama bu konuda ornek aldigim bi akrabam var.

Babasini kaybetti ve dunyanin en normal seyi gibi soguk kanliydi.. sadece bu olay karsisindada degil.. ne olursa sakin masallah..bikma gibi bi durumda soz konusu degil kendsnde

kişisel gelişim kitapları saçma deyip kestirip atmak olmaz.Bu kitaplar farkındalık yaratır insanda.Nerde eksik kaldığını nerde ne yapabileceğini gösterir.Uygulayıp uygulamamak size kalmış.Nasıl buraya derdimiz olduğunda koşup ne yapmam konusunda fikir alayım diyorsanız kitaplarda bu işe yarar.Ama ! tüm hayatınızı bir kitapla yönlendirmek yanlıştır.Pozitif olmayı okumuşsunuz kitapta hayatınızın her anında pozitif olucam ben deyip gerçekleri görmezden gelirseniz sorunlarınızı sadece itelemiş olursunuz ve bir anda patlar..

On yıldızlı cevap olmuş

hayır onu demiyorum ben

kötü olaylar karşısında kendimi bırakalım darmaduman olalım demiyorum

benim komik bulduğum olay , hayatında güzel bişey yaşamak için kendi kendine hayat çok güzel mucizeleri kabul ediyorum diye aynaya bakıp konuşanlar gereksiz kahkaha atan gülünmeyecek şeylere güzel tipler

Bu okudugunuz kitaplara bagli. Sen gülümse hayat sana gülümser gibi birsey yok. Ben daha cok gercekci olan kitaplari severim. Kendini gelistirme kitaplari zaten okurum da birsey olurum diye degilde daha cok fikir almak icin okumak lazim
Büyük çoğynluğu birbirine benziyor.yeni bişi bulamadım ben

Siz sabrı tanımlıyorsunuz.bence de sabır önemli

Seninkisi pozitif düşünmekten ziyade pollyannacılık olmuş bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…