Pozitif olmak kendini kandırmakmış

Hangi kitabı okuduğunuza bağlı. Altı boş bir şekilde sürekli olumlu ol, olumlu düşün, evren ne istersen verir diyen bir kitap işe yaramaz. Ama kötü anlarda nasıl davranmanız gerektiğini, şükretmeniz gerektiğini, düşünce yapınızı nasıl değiştireceğinizi vs anlatan kitapların işe yaradığını düşünüyorum.
Çok güzel kişisel gelişim kitapları var.

Okuduğunuz zaman size zararı mı oluyor? Hayır ,sadece hatamız neyi nerede tam olarak uygulamak istediğimizi bilemiyoruz . Karşımızdaki kişiler pozitif olmanın değerini ve anlamını bilmiyor. Zaten negatif düşünmekte sizi yoracaktır. En güzeli her açıdan olaya ,insanlara bakabilmek. Realist olsanız yeterli.

Kitaplar gerçekçi olmayı öğretmeli bence.vr akılcı olmayı tabi.

O tabii sacmalik, tamamen olmasada..sonucta her yasadigimiz secimlerimizin sonucu dogrultusunda gerceklesmiyor. Olum hastalik vs. Iste bu devrede tevekkul olayi var.

Mesela bir cok hastaligin sebebi stres diyolar. Ee olumlu olursan muhtemelen stres az etkiler bu sayede belki bazi hastaliklardan yirtarsin. Gibi gibi..

Bi sinava calisirsin ama sonuc illaki iyi gelmez.. ee tevekkul diyoruz iste.. elinden geleni yap gerisini Allaha birak..

Kaza ve kader diyoruz ya, ben inaniyorum buna elhamdulillah.. ama dualarinda etkiledigini biliyorum kaderimizi mesela...

Birde kotuyu cagirma, evrene negatifi yollama olayi var.. olumlu dusun olunlu olsun diye.. iste bu her zaman boyle degil tabii.. hep olumlu dusunursen olumsuz karsisinda nasil tepki verdiginde muhim.

Ben dedim ilk postumda genel olarak olumsuz bi yapidayim ama enerjimi cok etkilemez bu durum. Sadece daha tedbirli olmami sagladi bu gune kadar birde hayal kirikliklarini onledi belkide.. birazcikta koruma kalkani diyebilirim.. negatif dusun iyi olursa bahtina kotu olursa hayal kirikligi yasamazsin, mantik bu birazda belkide..

Sürekli pozitif olamazsınız ancak pozitifmiş gibi görünürsünüz.
İnstagram'da falan görüyorum sürekli 32 diş gülen, hayatta hiç bir dertleri yokmuş gibi poz veren insanları? Ne kadarı gerçek ne kadarı sahte tartışılır
Ben çoğu insanın dışarıya karşı -mış gibi davrandığını düşünüyorum.

Zararı oluyor.boşa umut ediyorsun ve yoruyor.olumlu olduğun için gerçekten yapman gerekenleri yapamıyorsun.yüksrk beklentin oluyor.yorucu.gerçekçilik ve akılcılık bambaşka bişi

Kişisel gelişime uzaktım şu seneye kadar; şimdi bir iki bir şeylere bakınır oldum. Bazı psikologların-doktorların çalışmaları var, bilimsel altyapısı olan yöntemler falanlar filanlar baya ilginç.

Hayata bakışım net:
Bir hayat yaşıyorsun, ister ağlaya inleye ona buna kafanı takıp yaşa, ister güle oynaya iplemeden yaşa. Sadece kör olma.

Sabirda var tabii..biraz teselli aslinda..ya da gercekleri kabul etmek diyebiliriz buna..
Sabır gerçekleri kabullenip yapabilecklerini yapıp sonucunu sakince beklemek olarak bakarsak gerçekçi bişi.acıyı görmezden gelmiyorsun kabulleniyorsun onu

O değil de hani diyorlar ya aşkı parayı sağlığı bile düşünceyle kemndime.çekebilirsin diyorlar ya bence çok saçma
Ben buna inanıyorum ama şöyle yorumluyorum örneğin bir hastalığa kapıldın diyelim eğer iyileşemeyeceğini düşünüp sürekli kendini kahredersen vücudun tedaviye gerçekten yanıt vermez ama eğer pozitif düşünüp kafandaki kötü düşüncelerden kurtulursan iyileşme ihtimalin yükselir

Ben de onu diyorum. Gerçekçilikten uzaklaşmamak lazım.
Sizin eski konularınıza baktığımızda bunu pek göremiyoruz ama. Siz gerçekçi değil negatifsiniz.
Çoğunlukla ilk düşüncem şudur.olumlu olayım herşey olumlu olsun derim.temel düşümxem odur.nazen umutsuzşuğa düşüyorum yüksek beklentilerden ötürü

Pozitif olmayı sabırla değiştirsek daha iyi olur bence

Olumlu olmak iyidir ama bir yere kadar abartmayın. Çok yakın bir arkadaşım var bir ara öyle bir hale gelmişti tecavüze uğrasa ‘demek ki adamın ihtiyacı vardı görüldü’ deyip kenara çekilir olmuştu. Neyseki konuşa konuşa onu normal hale getirdik. Abartmayın.
evrene ne gönderirsen onu alırsın falan hikaye.

Sabır gerçekleri kabullenip yapabilecklerini yapıp sonucunu sakince beklemek olarak bakarsak gerçekçi bişi.acıyı görmezden gelmiyorsun kabulleniyorsun onu
Yani gercekcilikte gerekli degil mi? Oyle koru korune hep iyi olcaz hic olmiycez yaslanmiycaz diyerekten olumlu sonuc elde etmekten bahsediyorsak mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…