- 2 Mayıs 2017
- 1.589
- 398
- 53
- 43
- Konu Sahibi Sabir_tasi
-
Seninkisi pozitif düşünmekten ziyade pollyannacılık olmuş bence
O değil de hani diyorlar ya aşkı parayı sağlığı bile düşünceyle kemndime.çekebilirsin diyorlar ya bence çok saçmaSeninkisi pozitif düşünmekten ziyade pollyannacılık olmuş bence
Kızlar hayatımda hrp pozitif olayım dedim.olumlu düşünrsem olumlu olur herşey dedim.bu beb köpeği ısırmayacağım için köpeğin de beni ısırmamasunı beklemek kadar saçmaymış.hayatımda hep kişisel gelişim kitapları okudum ve bu kitaplar herşeyi düşünceye bağlıyorlardı.
Hayatta önemli olan gerçekçi olmakmış.o zaman soruyorum bu kişisel gelişim kitapları yararlı olacağı yerde zararlı olmuyor mu
Kitaplar gerçekçi olmayı öğretmeli bence.vr akılcı olmayı tabi.Hangi kitabı okuduğunuza bağlı. Altı boş bir şekilde sürekli olumlu ol, olumlu düşün, evren ne istersen verir diyen bir kitap işe yaramaz. Ama kötü anlarda nasıl davranmanız gerektiğini, şükretmeniz gerektiğini, düşünce yapınızı nasıl değiştireceğinizi vs anlatan kitapların işe yaradığını düşünüyorum.
Çok güzel kişisel gelişim kitapları var.
O tabii sacmalik, tamamen olmasada..sonucta her yasadigimiz secimlerimizin sonucu dogrultusunda gerceklesmiyor. Olum hastalik vs. Iste bu devrede tevekkul olayi var.hayır onu demiyorum ben
kötü olaylar karşısında kendimi bırakalım darmaduman olalım demiyorum
benim komik bulduğum olay , hayatında güzel bişey yaşamak için kendi kendine hayat çok güzel mucizeleri kabul ediyorum diye aynaya bakıp konuşanlar gereksiz kahkaha atan gülünmeyecek şeylere güzel tipler
Zararı oluyor.boşa umut ediyorsun ve yoruyor.olumlu olduğun için gerçekten yapman gerekenleri yapamıyorsun.yüksrk beklentin oluyor.yorucu.gerçekçilik ve akılcılık bambaşka bişiOkuduğunuz zaman size zararı mı oluyor? Hayır ,sadece hatamız neyi nerede tam olarak uygulamak istediğimizi bilemiyoruz . Karşımızdaki kişiler pozitif olmanın değerini ve anlamını bilmiyor. Zaten negatif düşünmekte sizi yoracaktır. En güzeli her açıdan olaya ,insanlara bakabilmek. Realist olsanız yeterli.
Sabirda var tabii..biraz teselli aslinda..ya da gercekleri kabul etmek diyebiliriz buna..Siz sabrı tanımlıyorsunuz.bence de sabır önemli
Ben de onu diyorum. Gerçekçilikten uzaklaşmamak lazım.Kitaplar gerçekçi olmayı öğretmeli bence.vr akılcı olmayı tabi.
Sabır gerçekleri kabullenip yapabilecklerini yapıp sonucunu sakince beklemek olarak bakarsak gerçekçi bişi.acıyı görmezden gelmiyorsun kabulleniyorsun onuSabirda var tabii..biraz teselli aslinda..ya da gercekleri kabul etmek diyebiliriz buna..
Ben buna inanıyorum ama şöyle yorumluyorum örneğin bir hastalığa kapıldın diyelim eğer iyileşemeyeceğini düşünüp sürekli kendini kahredersen vücudun tedaviye gerçekten yanıt vermez ama eğer pozitif düşünüp kafandaki kötü düşüncelerden kurtulursan iyileşme ihtimalin yükselirO değil de hani diyorlar ya aşkı parayı sağlığı bile düşünceyle kemndime.çekebilirsin diyorlar ya bence çok saçma
Çoğunlukla ilk düşüncem şudur.olumlu olayım herşey olumlu olsun derim.temel düşümxem odur.nazen umutsuzşuğa düşüyorum yüksek beklentilerden ötürüBen de onu diyorum. Gerçekçilikten uzaklaşmamak lazım.
Sizin eski konularınıza baktığımızda bunu pek göremiyoruz ama. Siz gerçekçi değil negatifsiniz.
Pozitif olmayı sabırla değiştirsek daha iyi olur benceBen buna inanıyorum ama şöyle yorumluyorum örneğin bir hastalığa kapıldın diyelim eğer iyileşemeyeceğini düşünüp sürekli kendini kahredersen vücudun tedaviye gerçekten yanıt vermez ama eğer pozitif düşünüp kafandaki kötü düşüncelerden kurtulursan iyileşme ihtimalin yükselir
Mesela bir işyerinde işe başladın.hiçkimseye kötülüğün yok.herşey iyi olacal diyorsun ama birileri de sana kafayı takıyor gibiKonunuza somut bir örnek verir misiniz ? Yaşadığınız bir hadise gibi..
Bence bu pozitif düşünmeyle ilgiliPozitif olmayı sabırla değiştirsek daha iyi olur bence
Yani gercekcilikte gerekli degil mi? Oyle koru korune hep iyi olcaz hic olmiycez yaslanmiycaz diyerekten olumlu sonuc elde etmekten bahsediyorsak meselaSabır gerçekleri kabullenip yapabilecklerini yapıp sonucunu sakince beklemek olarak bakarsak gerçekçi bişi.acıyı görmezden gelmiyorsun kabulleniyorsun onu
Ya da bir sağlık sorunun var.deli gibi her yerde çareni arıyorsun ama devanı bulamıuorsun.ne kadar pozitif olsan da.çaresi yok meselaKonunuza somut bir örnek verir misiniz ? Yaşadığınız bir hadise gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?