Pozitif olmak kendini kandırmakmış

Napalım somurtup oturalım o zaman etraf öyle insanlarla dolu resmen insanın enerjisini emiyor ama gülen bir insan görunce içim açılıyor sizde iyice saçmalamışsınız pozitiflikten kimseye zarar gelmez ama negatiflikten bıktık zaten

Al benden de o kadar.
Karamsar bakışın bi faydası mı var? Zararı var hatta, kendisini gömdüğü yetmiyor, milletin enerjisini de emiyor.

Olumlu olmak güzel bence ama şöyle;
"Cana geleceğine mala gelsin" le "tokat mı attın sen bana gel öteki yanağıma da at" aynı değil bence siz yine hayatı kendinize zorlaştırmamak için olumlu düşünün ama gözünüzü de açın..

Only good vibes kızlar lütfen asdgghh
Şu lafı çıkaran dallamayı bi bulsam

Günümüz sistemi ayran budalası gibi pozitif olalım mutlu olalım diye habire pompalıyor fakat şu bir gerçek ki hayatta mutluluk kadar acı da mutsuzluk da gerçektir hepsini tadında yaşamak gerek. Ve adalet kavramı biz insanoğlunun tahayyül sınırının dışında, dünya hayatında hepimizin payına farklı farklı şeyler düşüyor asıl hesabı öteki tarafta kapatacağız, nasıl bir dünya hayatı sürdüğümüze de bağlı tabi bu. İyimser ve yüksek enerjili olmak payımıza düşenler iyi iken tadını çıkarmayı, kötüyken de onları güçlü atlatmamızı sağlıyor sadece.

Herşeye gülemiyorsun ki...çocuğun nadir bir hastalığa tutuldu ya da sen hastasın çaresi yok gülemiyorsun.bu demek değildir ki ağlayalım ama önemli olan kabullenebilmek ve sabretmek bence

Gerçekçi olmayi savunanlardanim. Bir hastalik varsa mesela birkac doktora danisilir, tedavi uygulanir, dua edilir. Ama omrumuz bitmişse de olecegiz yani illa pozitif olucam diye yok ben olmeyecegim olmeyecegim diye tekrarlamanin faydasi olmaz. İnanclarla da alakali. Tedbir alip tevekkul etmek bana gore dogru olan.

Kişisel gelişim kitapları, benim için zırvalıktan ibaret.

iş yerinde bir arkadaşımda kişisel gelişim kurslaruına gitti ,
bildiğin kız akıl saglığını kaybetti , yurtdışında yaşayan modern bir kız
şimdi açık kadınları taşlayıp öldürmek lazım diyor ,

ben de kişisel gelişim kitaplari okudum
psikolojim çöktü yaaa.
bi daha okusam delirirm herade
burda kişisel gelişim kursu açildi gitsem mi dedim amannn...:)
en sevdiğim yazar muhammed bozdağ..:)

Kişisel gelişim kitapları safsata. İnsanız, negatif duygular da pozitifler de bizim için. Önemli olan, negatiflere gömülmemek. Her inişin bir çıkışı olacağına inanıp, kendini salmamak, savaşmaya devam etmek. Bazen bu azim bizi sadece düzlüğe çıkarmaya yeter, bazen de uçurur. O da biraz şans meselesi. Sadece şuna inanıyorum, kötü insanlar, iyi günler yaşayabilirler ama eninde sonunda kendi kötülüklerinde boğulurlar ve iyi insanlar kötü şeyler yaşayabilirler ama pes etmediklerinde güzel günler nihayetinde gelir.

Polemik için yazıyorsan yazma lütfen
Kendinize alinti yapmissiniz herhalde kendinize diyorsunuz
Yok neden polemik yapayim. Siz pozitif ne zaman oldunuz da yararini goremediniz ona sasirdim. Olmadiginiz bir seyin yararini gorememek normal. Hep negatif bir dusunce yapiniz vardi actiginiz konulardan anladim. Suc degil negatif olmak, sadece bir secim. Siz de boyle bir insansiniz,sizi de boyle kabul etmek lazim eh biz de bunu yapiyoruz

ben de kişisel gelişim kitaplari okudum
psikolojim çöktü yaaa.
bi daha okusam delirirm herade
burda kişisel gelişim kursu açildi gitsem mi dedim amannn...:)
en sevdiğim yazar muhammed bozdağ..:)
Geçenlerde muhammed bozdağın bir kitabını inceledim, psikolojideki bazı bilimsel yöntemleri derlemiş toplamış biraz mistik sosa bulamış al sana kişisel gelişim kitabı. Faydasını gören de vardır illa ki ama ben asıl uzmanlık alanı psikoloji olan kişilerce yazılmış ve bilimsel temeli olan kendine yardım kitaplarını okumayı tercih ederim, ediyorum.

Ee peki kisisel gelisim kitaplari okuyanlara bir soru:)) kendinizi ne gibi konularda gelistirdiniz? Ne kadar gelistirdiniz? Faydalarini nasil gordunuz?

Herşeye gülemiyorsun ki...çocuğun nadir bir hastalığa tutuldu ya da sen hastasın çaresi yok gülemiyorsun.bu demek değildir ki ağlayalım ama önemli olan kabullenebilmek ve sabretmek bence
Bi önceki mesajınla hiç alakası yok bu mesajın ben ona göre cevap vermiştim
Pardon ben alıntıladığım kişi sandım sizi bi anda

Pozitif düşünmek demek benim için iyi düşün iyi olsun demek değil. Olan olaylardan pozitif yanlar bulmaya çalışmak demek yani inadına mutlu olacak birşeyler çıkarmak demek. Çünkü kötü düşünürsek kötü olacağına inansam hayatım kaymıştı. Çünkü her zaman felaketleri düşünürüm ama hayatımda çok mutluyum çok şükür. Mesela yapmur yapsa ya niye yağıyor demem. Kaderimde ıslanmak varmış keyfini çıkartayım derim ben. Benim anladığım anlamda pozitif olmak böyle oluyor. Kişisel gelişim,olumla vs gibi şeylere hiç inanmıyorum ben

Cidden şu cümleyi kurabilen birinin olabilmesine inanamıyorum

İnanın, çünkü tekrar kuruyorum “kişisel gelişim kitapları benim için ‘kesinlikle’ zırvalıtan ibaret”

Tamamen ticari amaçla hazırlanmış, kişiyi “anlık” gaza getirme metodunu gözeten; insanların kendi mantıklarını, tecrübelerini, duygu ve gözlemlerini hiçe sayarak mutluluklarını tamamen bir kitaba bağladıkları, umduklarını bulamayınca konu sahibinin örneğinde olduğu gibi “noluyo ya” “niye çalışmadı ki bu” “niye hala mutlu değilim” gibi kafa karışıklığı ve yıkım yaşadığı kitaplar(?)

Zaten belirli bir mantığa, tecrübeye, düşünce yapısına sahip bir insansam kitapta altı boş şekilde, realiteden uzak “eveğğt şinci mutlu oluyoz” cümlesi ile anlık mutluluk yaşamaya ihtiyacım yoktur.

Pozitif düşüncenin önemini bilen insan daha realist yaklaşır bir kere olaya. Sorunlarını sebep-sonuç ilişkisine bağlayarak çözümler vs.

Bundan sonra “böyle düşündüğüne inanamıyorum” minvalinde cümle kurmamanız naçizane tavsiyemdir zira dünyada sizden farklı düşünen milyarlarca insan var

Okuduğunuz kişisel gelişim kitapları bunu yazmamış sanırım, yazsaydı cidden “inanamamak” yerine; herkesin farklı düşünceleri olabileceğini bilir,tepki göstermek yerine herkesin fikrine saygı duyardınız. Bakın işte, realiteden uzak ve altı boş kitaplar. Alın size ispatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…