Pozitif olmak kendini kandırmakmış

Siz olumsuzluk icinde iyi seyler gorebilmissiniz cunku varmis ama surekli olumsuz cevap alip tutanacak bir sey bulamamak da var hayat bazen oyle oluyor ve o durumda olana pozitif ol demek zor.
Bir yazarin sozunu yazayim.

Bizi acinin siddetli olusu degil surekli olusu yoruyor.
Oguz Atay

Alabileceğim tüm tedbirleri alıp, yapabileceğim her şeyi yaptıktan sonra olumlu sonucu beklerim. Bir de olduğu kadar demek sanırım rahatlatıyor.

Sorunun ne olduğuna bağlı biraz da bu. Yine de mutlaka halledilebileceğine ya da acısının duyulmamaya başlanabileceğine dair inancım var.

Eski bir ben daha:) Burçlar, kişisel gelişimler, reiki derken bi süre kendimi avuttum bi yerlerde yanlış yapıyorum ama nerde sorularıyla bilinç altıma inmeye çalıştım, pozitif düşünerek pozitifi yaşayıp hayatıma çekeyim diye 2 3 sene uğrastım ama hayatımda yine bir değişiklik yok yine yalnızım yine mutsuzum. Sonuc olarak prozac a basladım ohh kafa rahat takıntı, düşünmeleri attım bir kenara üstelikte ilacın iştah kesmesiyle kilo verdim mutluyum :) tavsiye ederim.

Bir seyi 40 kere soylersen olur. Aman bahsetme bahsede bahsede basimiza getirceksin. Gibi seyler gecmisten günümüze teyzelerimizin dedelerimizin ninelerimizin soyledigi seyler.. mesela ben biseyi 40 kere söyledim kendi hayatımla alakali ve oldu. Ama ben kisisel gelisim kitabi okuyarak yada pozitif düşünce bilmemne icin degil cidden istediğim bir konuydu zaten o an 20 yasinda falandim dogrusu kitapla degil de baska seylerle ilgileniyordum hahaha. Ama genel anlamda soyle birsey olduğuna inaniyorum. Birseyi cok istiyorsanız o oluyor. Olmuyorsa sizin icin hayırlı demekki. Bunu ben sahsima bizzat yasadim( bazi isteklerim olmadi) pozitif olmak iyidir. Ama tutupta goz gore gore polyanna olmak ve pismis kelle gibi herseye siritmakta hic iyi degildir. Ayrica bunu savunuyorum ama ne yazikki ben negatifimdir. Kimselere güvenmem. Sinirliyimdir. Sabah uyandığımda suratim 2 karistir ve gune hic iyi baslamam. Soylenen cogu seyi ters anlarim ve insanlari pek sevmem. Yapilani asla unutmam. Hele ki kötülüğü. Cunku genelde o yapılıyor. Ama genel.olarak o kitaplar insani rahatlamaya yarayan cokta medet umulmamasi gereken kitaplar. Birde fazla cikarci olmamak lazım okurken. Yani ben boyle yapiyorum boyle olacak neden olmadi diye sorgulamamak lazim. Cunku korku ve suphe zaten biseyi oldurmaz.suphe ile.iman edilmez derler ya hani :) yani bence boyle. Hani sizde duynussunuzdur büyüklerinizden aaa oyle dusunme iyi dusun iyi olsun neden kotu düşünüyorsun diye. Aslinda dogru mesela eskiler nerden bilsin kisisel gelisim pozitif dusunce spirtuel yasam yasam kocu astroloji vs givi seyleri? Ama bu demek degildir ki iyi insanin basina kötü bisey gelmez. Gayette gelebilir. Kotunun icinde iyi iyinin icinde kotu vardir. Hayat bir sinav. Tamamlayacaksin gidiceksin. Tekâmül onemli.

olumlu düsünmek bir ilaç degildir. bir yaşam tarzidir..icselleştirilmesi gereken birseydir. denedim olmadi seklinde düsunülmesi yanliş olan bir durumdur. kişisel gelişim kitaplari da bir ilaç degildir. okuduklarinin tamamini kendine entegre edebileceksin ve tüm sorunlar cözülecektir diye bir seyde yoktur. Bu bakiş açisiyla hem olumlu düsunceye hemde kitaplara haksizlik etmis olacagimizi unutmayalim lutfen. insan hayatini yönlendiren sekil veren tonla parametre var. Genlerin,dogum haritan,maddi durumun,aile yapin, büyüdügün ortam,ve beynini kullanma biçimin ile evrene yaydigin enerjin! kendine inanmazsan kimse sana inanmaz. sen iyiye layik olduguna inanmazsan beynin bunu gerceklestirmek icin o yolda o istikamette hareket eder. o yüzden düsuncelere dikkat. antidepresanin övülecek bir yani da yok bunu da eklemeden gecemedim. elbette destek anlaminda faydali olabilir. ancak düsunsel yapi önemli. umitleri kirmayalim..negatif düsünceler moral.bozukluguna ve devaminda depresyona neden.olacagi icin olumlu düsunmek durumundayiz.aksi yine bize zarar..tercih bizim

Anti depresanlar insani mutlu edip insanin dusunce yapisini degistirmez. Sadece beynimiz de diger organlar.gibi hastalanir ve yeterli duzeyde serotanin uretemez ya da bir takim bozukluklar yaratir kisinin bedeninde antidepresanlarda bu anlamda insani eski haline çevirir. Ama ilac içiyorum mutluyum diye birseu asla asla yok. Hicnir antidepresan insani ileriye goturmez. Ilerleyen zamanda nasil yerinde saydigini gordugunde anlar insanlar bunu. 8 bucuk sene kullandim. Biraktim .

Zaten ben antidepresan kullanıp düşünce yapımı değiştiriyorum diye birşey savunamam çünkü öyle bir şey yok. Brn yine aynı benim sadece takıntı ve ufakta olsa kafaya taktığım durumların üstünü örttü bu anlamda rahatlattı iş yerimde kullanmayan yok gibi bir sey herkezin derdi sorunu var bende uzun zaman kullanmak istemedim yan etkileri olur diye ama bi yerde denemem lazım dedim ve iyide geldi. Bir süre sonra bırakırım zaten hafif baya

Okuduğunuz kitapların niteliğine ilgili olduğunu düşünüyorum bu konunun. Gerçekten tedavi amaçlı kullanılan bilişsel terapi kitaplarını araştırırsanız şikayet ettiğiniz kadar kötü içerikli olmadıklarını görürsünüz. Bu işle ilgisi olmayan saçma insanların kitaplarını asla almayın zaten.

Çoğu safsata maalesef, katılıyorum

kişisel gelişim kitaplarının bize pazarladığı şeyleri aslında çok güzel bir dille anlattığını düşünüyorum Ahmet Şerif İzgören'in...
onu yaparsan böyle olur, bunu giyersen şunu takarsan şu markanın ürünlerini kullanırsan gelişirsincilerden değil en azından :)

Kim ne derse desin
Ben birseyi iyi ya da kotu surekli dusunursem oluyor.

Basit bir konusmayi bile kafamda canlandirmaya basladim mi o konusma karsi taraf ile aramda yasaniyor illa ki.

Ama dedigim gibi hayat sartlari icerisinde herzaman pozitif olabilmek pozitif dusunebilmek zor.
Bunu da herzaman yapamiyorum

Çok doğru. Bunu da şu şekilde açıklıyorlar. Bir konuyu çok istediğimizde ya da çok korktuğumuzda ona yönelik algıda seçicilik oluştururuz. Misal bir araba. Aşırı istiyoruzdur ve onunla ilgili araştırmalar yapar, haber gönderir, sorup soruşturup ona odaklanırız. Ve bu arabayla ilgili tüm fırsatları odağımıza alır, sonunda misal araba kredisi peşine düşer, belki aylarca onun için birikim yapar ve sonunda elde ederiz. Ya da tam tersi. Elbisemizin kirlenmesinden o kadar korkarız ki, sürekli aklımız bundadır ve sakınan göze çöp batırarak elimizin titremesi sonucu üzerimize bir şey dökeriz. Bunlar gerçek şeyler. Odaklandığımız şey olumlu da olsa olumsuz da olsa başımıza mutlaka gelir. Bu çok net bir şey.

Anladım ki insanlar pozitif olmak ve pozitif düşünmek ile,hayatta başlarına birşey gelmeyeceğini ,kötü olayları yaşamayacağını falan zannediyor.Kitaplar sağlıklı insanlara hayatta kötü birşey yaşasanız bile olumsuz düşünceleri olumlu düşünce sistemine nasıl çevirebileceğinizi anlatıyor.Size gül bahçesi vaadetmiyor,hayal dünyasında yaşayında demiyor.Zaten erişkin bir insanın gerçekçi olması gerek kanımca.Çoğunu amacına uygun kullanırsanız düşünce sistemini değiştirebilen kitaplar.

Ee peki kisisel gelisim kitaplari okuyanlara bir soru:)) kendinizi ne gibi konularda gelistirdiniz? Ne kadar gelistirdiniz? Faydalarini nasil gordunuz?
Annem çok realisttir,üstelik tek cocugum.Hayatım boyunca gercekçi oldum ve yalnız olduğum için başıma gelebilecek en kötü seyleri bilip ona göre önlemimi anmak istedim.Ve yaklaşımım cogu olaya bu şekilde idi.Düşünsel enerjimi bu yöne akıttığım için olaylardaki kötü ihtimalleri hep yaşadım.Ve negatif düşünceler hastalığımı etkiledi,saçlarımın bir kısmını kaybettim.Anladım ki olumsuz olan bir durumun illaki olumlu tarafı olduğunuda öğrendim..Olayların sadece negatif yönlerine odaklanmamayı öğrendim.Ama dediğim gibi fazla realist ve garantici olmam,olaylardaki negatifliklere odaklandığım ve çaresiz hissettiğim içim beni depresyona sokmuştu.

Gerçekçi ve bu yüzden de kronik mutsuzum.Ben de artık bu ruh halimden kurtulmak için az kişisel gelişim kitabı okuyup kendimi zorlayım diyodum.
%100 düşünce gücü jack ensign addington öneririrm.Düşünce sistemini nasıl değişmesi ve beslenmesini anlatıyor.Söyle yaparsanız harika bir hayatınız olur falan demiyor.Bilinçaltının düşünce sistemini nasıl etkilediğini değişik şekilde anlatıyor.Tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…