Pozitif olmak kendini kandırmakmış

Pozitif düşününce pozitif şeyler olacak diye bir şey yok ki. Siz yanlış anlamışsınız bence o kitapları. Hayata olumsuz pencereden bakmak hem ruh sağlığınıza hem de bedensel sağlınıza zarar veren birşey. Hastalıkların çoğu da zaten stress sıkıntıdan kaynaklı değil mi zaten. Pozitif olmayı bi yaşam tarzı haline getirmek lazım. Sadece tek bi konu üzerinde odaklanarak değil. Ben mesela böyle olumsuz negatif insanlardan hemen kaçarım, ruhumu daraltırlar.

Yüzlerce kitaptan oluşan bir kütüphanem var, 30 yıldır okuyorum ve bir tane bile kişisel gelişim kitabım yok, hepsi zırvalık
İnsan hayatında binlerce olay oluyor, her olaya sevgi kelebeği gibi yaklaşamazsınız, mesela annem kanserden öldü, 9 yıl yattı ve akla gelmeyecek acılar çekti, neresine pozitif yaklaşacağım bunun, saçmalık. Gerçekçilik iyidir, kişisel gelişim kitaplarının toplumu aptallaştırmak için özellikle yaratıldığını düşünüyorum, evrene pozitif enerji gönder , evrenin de çok umurundaydı senin enerjin =))) Kesinlikle haklısın, okunmamalı bu kitaplara inananlara Knut Hamson un Açlık kitabını öneririm

Önemli olan doğru kaynakları mı okudun ya da okuduklarından ne aldın bu önemli.
Ben hayatımda en dibi gördüm mutsuzluktan geberdim. Ama asla vazgeçmedim mutlu olma ihtimalinden.
Bu benim bakış açım, acını yasa bitir ve tekrar kalk ayağa :)
Bu arada bu kitapların bir çoğu ticari amaçlı yazılan ve para tuzağı zırvalıklar.
Ama bilimsel kaynaklı yazılar daha dişe dokunur kitaplar.
Hayat inişli çıkışlı bir gün hepsi bitiyor ve toprak oluyorsun.
Yaşa anı illa olsun diye bekleme gereksiz yere kendini üzme, su akar yolunu bulur.

Haklısın.
Şimdi ben tüp bebek tedavisi gördüm iki kere.
Doktorlar diyor ki yumurtalık rezervi neyse o az sa az çok sa çok, sonra pozitif düşünün diyorlar, sonra da yani ne yaparsaniz yapin olmaz rezervinize bağlı diyorlar.
Peki ben ne yaptım. Ne doktoru ne pozitif düşünceyi kaale aldım.
Araştırdım gerekli vitaminleri kalem kalem içtim baya iyi yumurta verdim.
Eğer pozitif düşünceye kalsaydım. Hala az yumurta verecektim.
Senin aklına ne yatiyorsa o senin pozitifindir.

Hayatimin en dip anlarında beni oldugum yerden cikaran tekrar nefes almami saglayan seydir olumlamalar. Koru korune kisisel gelisim kitap okumak degil
Olumlu dusunmeyi benimsemek.
Sanirim.bu düşünce tarzını öğrenmeseydim çoktan intihar filan etmiştim ve neden daha önceki yıllarda öğrenmemişim uygulamamışım diye de hayiflanirim

Ya çok gömmüşsünüz tamam tabiki onlari okuduk diye hayatimiz degismiyor ama bazen konuşacak bir arkadaş bile bulamadigimda açıyorum bi osho yada buna benzer bisey biri benimle konusuyor gibi rahatlama geliyor. Ha dertlerim çözülüyor mu hayır. Ama yalnız değilmişim gibi hissediyorum. Bence Allah de otesini birak vs bu tür dini kitaplarda insani rahatlatiyor bi nevi kişisel gelişimin dinle harmanlanmış şekli gibi

Manolyacim sen takıntılı bir insansın. Madem gerçekçi olacağız önce bunu kabul edebilmelisin. Dolayısıyla senin psikoterapi ile bu sıkıntını çözmen lazım. Onlar böyle dertleri olmayan insanlar için. Ayrıca senin hep pozitif düşünmediğin de ortada.

Benim de çevremde öyle birkaç arkadaşım var. Mesela bir haber bekliyorum iki ihtimal var ya olumlu olacak sonuç ya olumsuz. Hemen başlıyorlar 'Olumsuz düşünme, olumsuz tek bir şey düşünürsen bile olmaz, evrene olumsuz enerji gönderme'. En sonunda ikisine de kızdım 'Siz böyle dediğiniz zaman ben kendimi baskı altında hissediyorum, demeyin bana olumlu enerji falan, ben elimden geleni yaptım şimdi oturup sonucu bekleyeceğim'. Yani bende bir problem mi var bilmiyorum ama biri bana sürekli olumlu düşün olumlu düşün deyince ben gerçekten baskı altında hissediyorum, olumlama bende işe yaramıyor yani.

Ben çalışmaya, elinden geleni yapmaya inanıyorum. Buna rağmen, bazı şeylerin gidişatını/sonucunu ne yaparsak yapalım değiştiremeyeceğimizi düşünüyorum, her şey mükemmel gidişatta ilerlemiyor insan hayatında. Olumlu düşünüp düşünmememin bir faydası olmaz. Sonucu değiştiremediğimiz durumlarda, işler istediğim gibi gitmezse ne yapmalıyım? diye planlamak gerektiğini düşünüyorum. Sonucun olumsuz olabileceğini düşünüp, önceden planlama yapmak olumlamayı engelliyorsa, ben engellemeye devam ederim :)

Kişisel gelişim kitapları severdim. Eskiden okurdum. Ama bu kitaplar kimseyi tedavi edip de sorunlarını çözmez. Farklı bakış açısı kazandırır insana.
Pozitif olmakla kendini kandırmak arasında ince bir çizgi olduğunu düşünüyorum. Siz orada biraz bocalamış olabilirsiniz.

Pozitif olun, sahip olduklarınıza sükredin, biri size tokat atarsa siz gül atın diye diye pasif, hakkını arayamayan, nasıl hakkı yenirse yensin sesi cıkmayan bir toplum yarattılar.

O kitaplardaki ana fikri anlayanlar için faydalı şeyler var. Diyorlar ki: başımıza pek çok olumsuzluk gelebilir. Fakat hayatın içinde olumlu şeyler de vardır. Olumsuzlara karşı karalar bağlayacağınıza olumlu günlerin geleceğine odaklanın. Mesela her şeyin kötü gittiği bir dönemde mutlaka iyi şeyler de olur. O iyilerin geleceğine inancınızı kaybetmeyin.

İşin özü şu: hayat pek çok kaos ortasındaki hayatta kalma mücadelesidir. Her şeyin olumlu olacağını beklemek yerine, başınıza gelen kötü şeylerin bir şekilde içinden çıkacağınıza, herkesin aynı sorunları yaşadığına, ama mutlaka bunların da geçmişte kalacağına inanın.

Kendimden örnek verecek olursam, şu an yeni evliyim fakat düğünüm birkaç hafta sonra. Ve istanbulda yalnız yaşıyordum. Aklınıza gelebilecek her türlü aksiliği yaşadım evle işle okulla ilişkilerle vs ilgili.. ama sonra çok değerli eşimle tanıştım. Her şey kolaylaşacak diye düşündüm. Fakat aile, para, iş gibi konularda bir senedir başımıza gelmeyen kalmadı. Ama bakıyorum da en az 20 tane büyük sorun geçmiş. Ne bok yiyeceğim dediğim sorunlar..
Şu an da evimin her yeri koli dolu. Taşınma evresindeyim. Taşınacağım ev de şu an ayakta, darmadağınık. Yaşadığım stresi düşünün.. inanın psikolojim de kötü. Çünkü evlilik süreci çoook zor. Ama bu eve ilk taşınırken yaşadığım tonla soruna bakıyorum, geride kaldılar.. 4 sene öncesinde kaldılar ve çok güzel günlerim oldu. Şimdi de önümdeki bu dönemi atlatınca en azından bir sonraki soruna kadar çok mutlu zamanlar geçireceğim biliyorum. Ve taşınma, yalnız yaşama, evlenme gibi önemli konularda yaşadığım sıkıntılarda biiir sürü tecrübem olmuş olacak. Bir gün evimin huzurlu balkonunda benzer süreci yaşayan arkadaşıma bu süreci atlatmış biri olarak keyifle tavsiye vereceğim..

İşte bu düşüncede kalın. Başınıza gelmiş ve geçmiş şeyleri düşünün. Yüzlerce sorunu hallettiniz. Yüzlercesini de halledecek güce sahip oldunuz. Pozitif olun demiyorum. Ama istisnasız her sorunun ve olumsuzluğun bir gün bayatladığına inanın. Misal 5 sene önce yaşadığınız ve asla geçmeyecek dediğiniz sorunlarınızı düşünün. Geçtiler değil mi? Bu hayat ölüm acısını bile insana bir ayda unutturan bir hayat. Her zorluğa nasılsa geçecek ve bana neler öğretecek diye bakarsanız o zaman güçlenme sürecinizle gurur duyarsınız. Mesela lavabo patladığında insan on dakika öncesine dönmek ister. Sevgiliyle ayrıldığında bir saat öncesine. Ama bilmez ki tarihte her şey olması gerektiği gibi olmuştur. Ve bu bize lavabo patlamasını atlatmış birinin tüm tecrübelerini sağlar. Hayatımıza daha iyi biri girdiğinde de aslında ayrılmamızın ne kadar iyi olduğunu gösterir. Sevgi böcüğü olun demiyorum, meydan okuyun diyorum. Çünkü dünyada hiçbir şey yoktur ki kalıcı olsun, asla geçmesin. Şartlar her zaman değişir.

Ben şu an “hadi ulan sorunlar, gelin bakalım nereye kadar geleceksiniz” modundayım. Biliyorum ki şimdiki sorunlarım üç haftaya, bir ay sonraki sorunlarım iki aya, bir sene sonraki sorunlarım da bir buçuk seneye kadar tamamen bitecek.

BU GÜNLER DE GEÇER.

Son düzenleme:
Şanssızım, hiç bir işim akmaz, engellerle boğuşmadan ulaştığım bir şey bilmiyorum.
Söke söke, hevesimden ola ola her şey. Çok yoruluyorum bir şeyi istemekten bile yoruluyorum bu yüzden..

Eee bana enerjiden, evrene mesajdan girip çakradan yol alıp olumlamadan çıkıp çıkıp
''Aha bendeki eksik sanırım bu!'' dedirtmişlerdi.

Şimdi bu konunun ilk sayfa yorumları ''O zaman esas eksiğim ne?'' diye düşündürdü.

Nihayet okudugu kitaplari anlayan biri cikmis :)
Bende bakip duruyordum yorumlara , bir kisi bile mi anlamamis bunlari diye:)
Iyi ki varsiniz

Nihayet okudugu kitaplari anlayan biri cikmis :)
Bende bakip duruyordum yorumlara , bir kisi bile mi anlamamis bunlari diye:)
Iyi ki varsiniz
Siz de iyi ki varsınız:)
Ayrıca onlarca kişisel gelişim okudum ama sorunlara dayanmama yardımcı olan ve hayatım boyunca dönüp dönüp okuduğum tek kişisel gelişim kitabını da paylaşmak isterim. “Secret/The Power.
Adından da anlaşılacağı gibi içimizde uçuşan kelebeklere değil, hayata karşı güçlü durmaya odaklandıran bir kitap.

Tesekkur ederim cvp icin:) ama bunlari yapilmek icin kisisel gelisim kitaplarina ihtiyac mi var sence?
Kisisel gelisim degilde,kendine en uygun gercek bir uzmanin yazdigi psikoloji kitaplari olabilir:) cunku kisisel gelisim kitaplarinda yazilan tavsiyeler bana iyi ve dogru gelen bir baskasina iyi gelmeyebilir. Psikoloji kitaplarinda farkindalik ve kisinin kendisini tanimasi on pilandadir,davranislar hakkinda ne yapacaginiz onerilmez:))

Secret benimde okudugum ilk kg kitabidir ama hayatimin en zor doneminde beni tutup kaldiran kitap kyron'un yuvayq yolculuk kitabidir , tek gecerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…