Pozitif Sonuç Alıp Bebeğiyle Bekleyenler

Ben cumartrsi akşam Dr. gittim ama buraya anca yazıyorum kızlar. Kasıntının sebebi safra ve karaciğer tahlili istedi Dr. tahlılın sonucu önumuzdekı hafta ıçi çıkıcakmış. Kötu çıkarsa en yakın zamanda ıyı çıkarsada pazartesi sez. Olman lazım dedı. Bebegın kafası hıç oturmamıs çatı muayenesı çok zor bısı degılmıs ama. Bebegın bası oturmamıs bıle dedı. Otursaymıs kanala gırseymıs sunı verırdık ama su asamada bu mantıksız dedı. Her turlu bana sez. Yolu gozukuyor. Hayırlısı olsun artık bısey dıyemıyorum. Ama kendımı oyle hazırlamıstımkı hayal kırıklıgı yasadım sanırım. karaciğer safra sonuçlarım kötü çıkarsa bebeğin başının kanala yerleşmesini bekleyemeyiz. Çünkü bu ciddi bir durum. Ondan dolayı sez. Hiç bi hast. olmasa daha haftan var bebeğin kafasının kanala girmesini beklesek dedi bu seferde daha 3 haftam var. bebek iyice kilolu olcak yine bana sez. gözüküyor. Her türlü kaçış yok.

Ama ben sez. hiç hazır değilim çok korkuyorum...:14: :83: :83:

Çok farklı duygular içindeyim. Sanırım daha beklemiyormuşum onu anladım. mutluluk, hüzün, heyecan, merak, bide normal doğum olmayışının hayal kırıklığı. Kendmi mahzun ve kimsesiz kedi yavrusu gbi hissediyorum ne garip :5:

Artık hamilelikten çok sıkılmıştım, bir an evvel doğsun istiyordum. Şimdi tüm hamileliğim film şeridi gibi gözümden geçiyor küçük bir çocuk gibi sevilmek istiyorum. Zamanlı zamansız gözümden yaşlar toplanıyor. Niye böyle oldum anlamıyorum. :43: :96:

son zamanlarda herkeste oluyor sanırım bu tür duygusallıklar cnm gayet normal.benim görümcem de senin gibiydi hatta ablamda :)
ayrıca sezeryanı o kadar da kafana takma bence şimdi herkes sezeryan yaptırıyo.görümcemde yeni doğum yaptı epidural sezeryan.hatta o da korktuğu için uyutun demiş doktora ama doktor ikna etmiş sen bişey görmeyeceksin diye.zaten 3 günde ayaklandı evin içinde geziniyodu.hakkında hayırlısı olsun inş.cnm.senden sonra sıra bize geliyo bu arada :))

Ahhh canımm. milyon kere maş. ayy nazar değer teyzesi kaldır bu minnoşu. O kadar tatlıki ben netten buldum sandım. oyyy ben o yumoşu yer bitiririm. ne kadar tatlı bişey o öyle teyzesi. Maş. sana prenses.

Çok tatlı maş. :69:

evet teyzesi sözünü dinledim kaldırdım ne olur ne olmaz kıyamam ben ona çok seviyorum ben kuzumu şimdi 2 yaşında :) minnoşum :nazar:

Canım tam da merak ettiğim şey...Bugün ziyarete bi yakınım eldi...Bebek hemşiresi.47 günlük olduğumuzu söyleyince meyve suyuna başla bikaç kaşıkla dedi...Sen vermiş miydin?????

ben vermedim tattırmadımda- çok erken canım .. bizim 4.5 ay bitti . doktor gene verme diyor emiyorsa..
ama çok istersen arada ver dedi.
3 gün önce 7-8 kaşık armut suyu verdim ..
2 gün ara verdim bağırsakları dinlendi.
dün 5-6 kaşık havuç suyu içti.
yarında biraz elma suyu içecek..

4 ay bitmeden vermeye heves etme .
ilk zamanlar ; farklı gıdaları aynı gün verme kabız olmasın . ilk verirken araya 2 gün koyki. yediğini iyice atsın kakası rengi şekli değişiyor zaten ..öyle yavaşçana gecersin .

sanada günaydın tatlım bu sabah ölçtüm açlık kan şekeri 128 çıktı 11 gibi tokluğada bakıcam bakalım ne kadar yükselmiş uyku halim var çünkü birde nasıl bir tedavi uyduluyorlar acaba diyet verdiklerini biliyorum ama ilaçta veriyorlarmı acaba bliyormusun balık konusuna katılıyorum zeka gelişimi için çok faydalı birde çilek aklınızda olsun ben balıktan tiksinmiştim yeni yeni yemeye başladım bundan sonra bol bol yemek lazım hergün değil ama haftada iki kere gerekiyormuş birde yemeniz gereken balık türlerini araştırın öyle yiyin civa yönünden zengin balıkta sinir sistemini olumsuz etkiliyor bebişlerimizin. hamsi çıksada yesek :) çıktıda benimmi haberim mi yok yoksa :)

canım bendede şeker çıktı açlık 80 olamsı gerekiyor tokluk da en fazla 120 ben diyetisyene gittim diyet listesini yazarım şimdi sana
aman dikkat et bide insülin kullanmak zorunda kalma şeker deyipte geçme bayağa bi riski var çocuk için

sanada günaydın canım benimde eşim yemiyor evede sokturmuyor yediğimde dışarıda yiyorum bende
ben doktoruma balıktan tiksindim balık yağı hapı verseniz olurmu dedim bulantıların geçince tiksinmende geçicek gerek yok ama istiyorsan git eczaneden al dedi birşey yazmadığı ve önermediği içinde bende kendi bildiğimce gidip alamadım malum pimpirikli başağımda :)))

tatlım her omega 3 hapı bebek için faydalı olmuyor malesef ben SEVEN SEAS PULSE OMEGA 3 kullanıyorum doktorum verdi bi araştır istersen beyin gelişimi için çok önemli ihmal etme derim

ben yeni bir yöntem buldum koku olmuyo bu şekilde yapınca cnm.teflon tencerenin en altına iri halka şeklinde kuru soğan üzerine halka halka patates ve en üste balık koyuyorum.su katmadan ağzını kapatıp yarım saat pişiriyorum.aspriratörü ve camı açıyorum pişerken.inan hiç kokmuyo hem kızartma gibi ortalıkta batmıyo.tavsiye ederim.hem de her tür balığa yakışıyo bu çeşit pişirme :)

işte sonrasındaki temizliği çok üşeniyorum ben ya tembel miyim ne :9:

sabah kahvaltı olarak bir tane küçük pohaça yedim 2 saatlik tokluk kan şekerime baktım oda 138 çıktı bakalım glukoz yüklediklerinde ne olacak hakkımızda hayırlısı

canım hamur işi zaten yasak ben 1 aydır uğraşıyorum bu şekerle artık uzman oldum nerdeyse
beyaz ekmeği bile kestim mecburen sadece çavdar :50:
aç karnına poğaça yükseltir

kızlar buda benim diyet listem
sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir
domates salatalık maydanoz
1 çay bardağı portakal suyu

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,6 tane fındık

2 saat sonra öğle yemeği:
1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
2 dilim ekmek yada bulgur pilavı
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,fındık yada badem

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim ekmek yada 2 adet grisini
1 dilim peynir

2 saat sonra akşam yemeği
1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 bardak süt yada 1 kase yoğurt

diyetisyenin bana yasakladığı şeyleri aynen yazıyorum
muz,üzüm,kavun,incir,patates,bezelye,havuç, ve tüm saf şekerler bal,reçel vs..
tatlılar beyaz ekmek hamur işide yok malesef:50:

canım bendede şeker çıktı açlık 80 olamsı gerekiyor tokluk da en fazla 120 ben diyetisyene gittim diyet listesini yazarım şimdi sana
aman dikkat et bide insülin kullanmak zorunda kalma şeker deyipte geçme bayağa bi riski var çocuk için

tatlım her omega 3 hapı bebek için faydalı olmuyor malesef ben SEVEN SEAS PULSE OMEGA 3 kullanıyorum doktorum verdi bi araştır istersen beyin gelişimi için çok önemli ihmal etme derim

işte sonrasındaki temizliği çok üşeniyorum ben ya tembel miyim ne :9:

canım hamur işi zaten yasak ben 1 aydır uğraşıyorum bu şekerle artık uzman oldum nerdeyse
beyaz ekmeği bile kestim mecburen sadece çavdar :50:
aç karnına poğaça yükseltir

arkadaşlar tünaydın ya benim ay adetim 31 gün oldu ama ben olmadım testte yaptrmadım hamile olabilir miyim ve bugun midem kalkacak gibi oluyo tuzlu yiyemiyorum acil bilgi verir misinziz

arkadaşlar tünaydın ya benim ay adetim 31 gün oldu ama ben olmadım testte yaptrmadım hamile olabilir miyim ve bugun midem kalkacak gibi oluyo tuzlu yiyemiyorum acil bilgi verir misinziz

canım düzenli adet oluyorsan sürekli bu bi işaret olabilir:66:
mide bulantın vs.. şuan hamile olabileceğini düşündüğünden psikolojik de olabilir
en kesin çözümü kan testi yaptırman bence erken dönem olduğundan idrarda çıkmama ihtimali var

sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir

2 saat sonra ara öğün:

1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim peynir

1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:

liste çok güzelmiş bende buna yakın şeyler yiyorum genelde. öğlen yemeğinde genelde tek çeşit yemek yiyiyorum.ama ayran içiyorum genelde yemekle :)

idrarda çıkmayabilir kesin sonuç için kanda baktırmalısın cnm.bulantı içinde erken daha bence.

sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir

2 saat sonra ara öğün:

1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim peynir

1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:

çok teşekkür ederim canım ilgin için İNŞALLAH önemli berşey çıkmaz ama benim şüphem o yönde diyetle yırtarım İNŞALLAH bebişlerimizi ALLAH bizlere bağışlasın sağ salim bir zarar görmeden İNŞALLAH.:nazar::34:

sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir

2 saat sonra ara öğün:

1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim peynir

1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:

Çok teşekkür ederim canım ilgin için önemli birşey çıkmaz İNŞALLAH ama benim şüphelerim o yönde İNŞALLAH diyetle yırtarım ilaca gerek kalmaz ALLAH'ım cümlemizin yavrularını sağlıkla zarar görmeden cümlemize bağışlası İNŞALLAH.:nazar::34:

ayşecim neredesin? karalarımı bağladın yine korkma ALLAH'ın izni ile birşeycik olmaz tatlım ALLAH'ım korusun güzel kızını AMİN.:nazar::34:

değerlerin kaç çıkmıştı hatırlıyormusun canım paylaşırsan sevinirim.

hakkında hayırlısı ne ise o olsun tatlım. çok normal böyle karmaşık duygular içinde olman eeeee kolaymı o kadar çok istediğin beklediğin şey bebeğin kuzun geliyor tabkide olucak bu duygu yoğunluğu ve karmaşası ALLAH'ım hayırlısıyla sağlıklısıyla kurtarsın ikinizide İNŞALLAH.:nazar::34:

Allah razı olsun canım inş.

son zamanlarda herkeste oluyor sanırım bu tür duygusallıklar cnm gayet normal.benim görümcem de senin gibiydi hatta ablamda :)
ayrıca sezeryanı o kadar da kafana takma bence şimdi herkes sezeryan yaptırıyo.görümcemde yeni doğum yaptı epidural sezeryan.hatta o da korktuğu için uyutun demiş doktora ama doktor ikna etmiş sen bişey görmeyeceksin diye.zaten 3 günde ayaklandı evin içinde geziniyodu.hakkında hayırlısı olsun inş.cnm.senden sonra sıra bize geliyo bu arada :))
İnş. bende en az acıyla kurtulurum. Evet sıra size geliyor. Rabbim sizleride sonuna kadar sağ salim çıkarsın. Yavrularınıza kavuştursun inş.

evet teyzesi sözünü dinledim kaldırdım ne olur ne olmaz kıyamam ben ona çok seviyorum ben kuzumu şimdi 2 yaşında :) minnoşum :nazar:

Evet iyi etmişsin canım. Her gördüğümde içim gide gide sevdim valla. Ama nazar değmesinden iyidir. iyi olmuş :)

aslında benimde canım sıkkın şimdi öğle yemeğinden 1.5 saat sonra baktım 178 çıktı şekerim yemekte bir kase domates çorbası, iki adet kadın budu köfte yanında üç dilim patates, bir porsiyon makarna ve salata yedim meyve olarakta bir adet elma :( of ya iş yerinde çıkan yemekler evde değilsinki hafif geçiştiresin ne yapıcam ben ya:(((

SELAM KIZLAAAAAR... Sabahtan beri kaç kez girdim okudum okudum çıktım bir türlü fırsat bulup da iki kelime yazamadım.. Beni sormuşsunuz şükür iyiyim tansiyonum hala sınıra yakın yerlerde ama sınırın şimdilik altında geziniyor.. napalım hiç mi tansiyon hastası kadın doğurmuyor gebelikte kullanılan ilaçlar varmış başa gelen çekilir.. Şekeri konuşmuşsunuz ben açlık kan şekeri 100ün altındaysa normal diye biliyorum ama gebelikte daha da mı düşük olması gerekiyor ben sabah ölçtüm aç karnıma 90 çıktı yüksek mi???
balık işini konuşmuşsunuz benim doktor hamsi istavrit ve sardalyadan başka balık yeme dedi malum ağır metal birikiyormuş, balıktan çok tiksindiğim için ben yiyemiyorum maalesef ama hergün 3-4 ceviz de görüyormuş aynı işi..
Mihrimahcığım ne güzel kavuşuyorsun yavruna ama duygusal olarak da sarsılmışsın tabi haklısın ne diyeyim hayatlarımız çok büyük değişikliğe uğrayacak korkmamız heyecanlanmamız çok normal.. hepimizin bebeklerimze alışmak için süreye ihtiyacı olacak.. sıkma canını görür görmez tüüüm endişelerin geçecek ben eminim..
başkaaa başkaaaa daha daha nasılsınız?

Çok teşekkür ederim canım ilgin için önemli birşey çıkmaz İNŞALLAH ama benim şüphelerim o yönde İNŞALLAH diyetle yırtarım ilaca gerek kalmaz ALLAH'ım cümlemizin yavrularını sağlıkla zarar görmeden cümlemize bağışlası İNŞALLAH.:nazar::34:

değerlerin kaç çıkmıştı hatırlıyormusun canım paylaşırsan sevinirim.

aslında benimde canım sıkkın şimdi öğle yemeğinden 1.5 saat sonra baktım 178 çıktı şekerim yemekte bir kase domates çorbası, iki adet kadın budu köfte yanında üç dilim patates, bir porsiyon makarna ve salata yedim meyve olarakta bir adet elma :( of ya iş yerinde çıkan yemekler evde değilsinki hafif geçiştiresin ne yapıcam ben ya:(((

benim 50. gr yüklemede 174 çıktı
100 gr. da 195 çıktı
200 olsaydı insülin kullanıcaktım
çok şükür diyetten sonra 140 ı geçmedi 120 lerdeyiz sürekli
sende dikkat et öğlen ki mönünde patates,makarna ve beyaz ekmek yememen gerekiyodu bunlar yükseltmiştir muhtemelen şekerini
iş yerinde diyet zor ama yanına kepekli grisini küçük lıgth yoğurtlardan al arada onları atıştır

Back
X